Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Geschiedenis en drugs

Hier vind je alles wat niet bij één bepaalde drug hoort. Voor vragen over combinaties kun je het best in de subfora over de aparte drugs zoeken.

Geschiedenis en drugs

Berichtdoor Adolf_Seeligmüller » di nov 10, 2015 10:56 pm

Zoals sommigen hier al opgevallen zal zijn heb ik een fascinatie voor drogerende middelen in het verleden.
Dit topic is bedoeld om vragen te stellen over drugs in de geschiedenis, ik zal mijn best doen iedere vraag te beantwoorden.
Mocht er iemand vragen hebben over het verleden van de stoffen die ze roken, snuiven, slikken of spuiten dan kan hij die vraag hier stellen.

Ik beloof niet dat ik snel zal antwoorden maar ik zal mijn best doen om jullie historische vraagstukken van een bevredigend antwoord te voorzien.

Alvast een kleine teaser, het volgende bericht komt uit 1970
Spoiler! :
''Aan het hoofd der bedwelmende middelen staat de morphine. Het groote gevaar om in het tot gewoonte maken van het gebruik van dit middel te vervallen, ligt in de lafheid van de tegenwoordige menschen.''
-Adolf Seeligmüller (1891)

''Coca is a far more potent and far less harmful stimulant than alcohol, and its widespread utilization is hindered at present only by its high cost.''
-Sigmund Freud (1884)
Avatar gebruiker
Adolf_Seeligmüller
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 327
Geregistreerd: di okt 27, 2015 4:44 pm

Re: Geschiedenis en drugs

Berichtdoor Italiano » di nov 10, 2015 11:08 pm

Heb je nou veel kennis in huis of vooral veel krantenknipsels...
Avatar gebruiker
Italiano
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1049
Geregistreerd: zo jan 08, 2012 1:29 pm

Re: Geschiedenis en drugs

Berichtdoor Adolf_Seeligmüller » di nov 10, 2015 11:12 pm

Italiano schreef:Heb je nou veel kennis in huis of vooral veel krantenknipsels...


Haha, begrijpelijke vraag. :grin:

De krantenknipsels die ik vaak post zijn maar een klein deel van de informatie waartoe ik beschikking heb. De reden dat ik deze voornamelijk post is simpel: ze zijn kort, makkelijk te posten en geven een goed beeld van de zeitgeist.

Wanneer ik daadwerkelijk onderzoek doe zijn kranten uiteraard slechts een klein deel van mijn bronnenpoel.
''Aan het hoofd der bedwelmende middelen staat de morphine. Het groote gevaar om in het tot gewoonte maken van het gebruik van dit middel te vervallen, ligt in de lafheid van de tegenwoordige menschen.''
-Adolf Seeligmüller (1891)

''Coca is a far more potent and far less harmful stimulant than alcohol, and its widespread utilization is hindered at present only by its high cost.''
-Sigmund Freud (1884)
Avatar gebruiker
Adolf_Seeligmüller
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 327
Geregistreerd: di okt 27, 2015 4:44 pm

Re: Geschiedenis en drugs

Berichtdoor Einstein » do nov 12, 2015 10:36 am

:grin:
Moet een mooie boel geweest zijn op dat feestje :woeh:
Did: espresso, energy drink, jenever, sigaren
To do: meer espresso, energy drink, jenever en sigaren

Geloof het of niet, het heeft mijn derde oog geopend; ik zie wat ik zie in slowmotiondimensies
Avatar gebruiker
Einstein
Koos Kansloos
Donateur
Offline
 
Posts: 11460
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:57 pm
Woonplaats: Een filiaal bij u in de buurt

Re: Geschiedenis en drugs

Berichtdoor FRESH » do nov 12, 2015 11:28 am

Laat mij maar een knipsel zien uit de oorlog en amfetamine :-)
FRESH
Offline
 

Re: Geschiedenis en drugs

Berichtdoor Naturelover » do nov 12, 2015 4:07 pm

hoe zat het precies met freud en zn coca-gebruik? ;)
I am nature
Avatar gebruiker
Naturelover
In Memoriam
Offline
 
Posts: 1210
Geregistreerd: wo maart 20, 2013 2:03 am

Re: Geschiedenis en drugs

Berichtdoor Maus » do nov 12, 2015 10:52 pm

image.jpeg
image.jpeg (79.84 KiB) 2714 keer bekeken
Maus schreef:Wees liev voor elkaar en leef in vrede :stoned:


Albert Einstein schreef:
Der hauptgrund für stress ist der tägliche kontakt mit idioten


Leo Gura from http://www.actualized.org schreef:
Society is an amusementpark for the ego to distract you from truth
Avatar gebruiker
Maus
RIP lieve Poseidon...
DF God
Offline
 
Posts: 10325
Geregistreerd: vr mei 18, 2012 10:53 am
Woonplaats: Vrijstaat www.drugsforum.info

Re: Geschiedenis en drugs

Berichtdoor Adolf_Seeligmüller » za nov 14, 2015 5:57 pm

Naturelover schreef:hoe zat het precies met freud en zn coca-gebruik? ;)


Freud heeft de resultaten van zijn onderzoek met cocaïne gepubliceerd in verschillende papers en maakte veel aantekeningen. Deze zijn gebundeld en uitgegeven door zijn dochter Anna in 1975 onder de titel "The cocaïne papers". Het is een zeer brede beschrijving van cocaïne, van de anatomie van de plant tot het historisch gebruik van cocabladeren door indianenstammen. Het interessantste hoofdstuk betreft echter de effecten van cocaïne op het menselijke lichaam en de geest. Dit hoofdstuk beschrijft onder andere de experimenten die hij op zichzelf uitvoerde, wat relatief normaal was voor een dokter in die periode. Naar eigen zegge gebruikte hij het 12 maal, zowel oraal als intraveneuze.
Bij oraal gebruik rapporteert Freud gevoelloosheid in en rond zijn mond, euforie en energie. Daarnaast valt hem op dat hij erg veel moet boeren, wat hij als verlichtend beschrijft.
In verdere experimenten beschrijft hij naast de positieve gevolgen ook enkele symptomen die hij als toxisch omschrijft: een gevoel van hitte in het hoof, een droge mond en duizeligheid. Deze duren echter niet lang en worden minder naarmate hij vaker gebruikt.
Bovenstaande experimenten zijn waarschijnlijk uitgevoerd in 1884, aan het begin van Freuds carrière. Waarschijnlijk is er dan nog geen sprake van verslaving of recreatief gebruik. Freud schrijft in zijn paper dat hij na de 12 experimenten geen behoefte voelt om deze te herhalen. Hij concludeert dat het niet verslavend is en dat het gebruikt kan worden om morfine verslaving te genezen.
Freud is zo overtuigd van de mogelijkheid om morfine verslaving te genezen door middel van oraal coke-gebruik dat hij zijn ernstige morfine-verslaafde vriend Ernst von Fleischl-Marxow probeerde te genezen met cocaïne. Deze besloot echter al snel om de coke intraveneuze te gaan gebruiken, het resultaat was een ernstige verslaving die eindigde in ‘cocaïne psychose’. Na de psychose ging Ernst door met morfine-gebruik en stierf enige jaren later.
In zijn autobiografie geeft Freud aan wanneer hij voor het eerst hoort over coke en wanneer hij het begint te onderzoeken. Hij schrijft hier echter nauwelijks over zijn eigen gebruik. Wanneer hij schrijft over cocaïne is het op een wetenschappelijke en afstandelijke manier.
Meer inzicht in het gebruik van de dokter is te vinden in zijn beroemde werk "De interpretatie van dromen" hierin beschrijft Freud grote aantallen dromen die hij zelf heeft gehad en waar ze hem aan doen denken. Opvallend is dat hij vaak een link ziet tussen de gebeurtenissen in zijn dromen en cocaïne, zoals uit de volgende voorbeelden blijkt:
Spoiler! :
“Achterin haar keel zag ik een witte verkleuring en neusschelpen [botten in de neus] met korsten erop. De witte verkleuring herinnerde me aan difterie en dus aan Irma’s vriend, maar ook aan een ernstige ziekte van mijn oudste dochters bijna twee jaar eerder en de vrees die ik voelde in die angstige dagen.
De korsten op de neusschelpen deden me denken aan mijn eigen gezondheid. Ik gebruikte regelmatig cocaïne in die tijd om lastige zwellingen in mijn neus tegen te gaan, en ik had een paar dagen eerder gehoord dat een van de vrouwelijke patiënten die mijn voorbeeld volgde ernstige necrose van het neusslijmvlies had ontwikkeld. Ik was degene geweest die haar als eerste het gebruik van cocaïne had aangeraden, in 1885, en deze raad zorgde voor veel ernstige verwijten aan mijn adres. Het misbruiken van deze drug had de dood van een goede vriend bespoedigd. Dit was voor 1895”

Spoiler! :
De gedachtegang die voortkwam uit de droom - de gedachten aan mijn vrouws lievelingsbloem en de mijne, aan cocaïne, aan de ongemakkelijkheid van medische behandeling door een collega...

Het is duidelijk dat in 1900, wanneer “De interpretatie van dromen” verschijnt, Freud veel aan cocaïne moet denken en mogelijk zelf gebruikt.

Een brief aan zijn vrouw Martha Bernays geeft enig inzicht in de manier waarop Freud coke gebruikt om vermoeidheid en lusteloosheid tegen te gaan:
Spoiler! :
Woe to you, my Princess ... I will kiss you quite red and feed you until you are plump. And if you are froward, you shall see who is stronger, a gentle little girl whodoesn 't eat enough or a big wild man who has cocaine in his body. In my last severe depression I took coca again and a small dose lifted me to the heights.


Wat kunnen we dus concluderen?

Sigmund Freuds onderzoek naar cocaïne was niet altijd succesvol, toch heeft hij zeer waardevolle bijdragen geleverd aan de kennis over deze drug en de medische applicaties ervan.

Was hij een coke-verslaafde? Nee, hij gebruikte coke om zich beter te voelen en om beter te presteren maar dit was niet ongewoon rond 1900. Zeker bij medisch personeel was heet een geaccepteerd middel zonder sociaal stigma. Daarnaast zijn er geen aanwijzingen dat zijn gebruik ooit dagelijks is geweest of dat hij in enige vorm verslaafd is geraakt.

Ik hoop dat ik je vraag beantwoord heb.

Wil je meer weten? Onderstaand artikel geeft een goed inzicht in Freuds rol in de ontdekking van cocaïne:
Spoiler! :
In the spring of 1884, a 28-year-old Viennese neurologist named Sigmund Freud published “Über Coca,” a superb medical analysis of cocaine hydrochloride.1,2 Although the monograph was an early career milestone for the ambitious physician, it also represented a missed opportunity. Using himself as his experimental subject over several months, Freud consumed a great deal of cocaine as he recorded the drug's physiological effects and potential therapeutic uses. However, he skimmed over cocaine's most important clinical use as a local anesthetic. In a hurried last paragraph, a postscript really, Freud noted that “cocaine and its salts have a marked anesthetizing effect when brought into contact with the skin and mucous membrane in concentrated solution.” Without offering any additional data or experiments, Freud merely concluded that these properties “should make it suitable for a good many applications.”2
The person who did capitalize on describing cocaine's anesthetic properties was Freud's colleague Carl Koller, an aspirant (intern) in ophthalmology at the Vienna Allgemeines Krankenhaus (General Hospital).3 That Koller became so interested in local anesthesia was a direct result of the operation he frequently performed: cataract removal. Although practiced since antiquity, it remained a dreaded procedure in 1884. After all, without pharmaceutical assistance, cataract removal was not only excruciating, it required a patient to watch as the surgeon, literally, poked him or her in the eye. Few have re-created the operation's awful immediacy as well as the British novelist Thomas Hardy: “It was a like a red-hot needle in yer eye while he was doing it. But he wasn't long about it. Oh No. If he had been long I couldn't ha’ beared it. He wasn't a minute more than three quarters of an hour at the outside.”4
With the advent of ether and chloroform in the mid-19th century came great hopes among ophthalmologists for making cataract removal less traumatic. But these anesthetic agents often induced vomiting in patients—which in turn created alarmingly high pressures in the abdomen, chest, and head that are not conducive to performing delicate eye surgery.
During the summer of 1884, Koller slaved over a formal address on cocaine for the international Ophthalmological Congress to be held that September at Heidelberg. Too poor to afford the travel expenses to Germany, he asked Josef Brettauer, a 49-year-old ophthalmologist, to read his paper at the meeting—a common practice in an era when travel was both costly and arduous. The presentation was nothing short of spectacular.
As the world's most distinguished eye surgeons took their seats in the auditorium, Brettauer approached the podium. After explaining what Koller had been working on for the past few months, Koller's surrogate snapped his fingers and called for a diener to wheel in a gurney bearing a large dog. With a theatrical flair, the physician showed the audience that the animal was alert, comfortably seated on a cushion, and loosely tied down on the gurney.
He then took a calibrated dropper full of cocaine solution, delicately held the canine's left eye open with his thumb and forefinger, and introduced 3 or 4 drops of the elixir. Brettauer let 1, then 2, minutes pass in silence—a period that seems like a lifetime when giving a lecture before a crowded room. Satisfied that the cocaine had taken effect, he thrust a forceps toward the dog's eye. While the animal's right eye blinked in response to this threat, the left eye remained still. Brettauer deftly touched the canine's left eye with the surgical instrument and the results were astonishing: nothing happened! No whimpering, no barking, not even a flinch—that is, until the crowd sighed in relief that no harm had come to the dog and burst into uproarious applause.5
The development of a topical agent that could safely render a patient insensate to the surgeon's pointedly sharp manipulations while completely awake was earthshaking. It was front-page news that captured the attention of just about every physician (and dentist) in the world. It also enabled pharmaceutical companies to make a fortune marketing cocaine and, later, safer local anesthetics like procaine hydrochloride (Novocain) and lidocaine hydrochloride (Xylocaine).
Freud, understandably, was less than thrilled about Koller's achievement. Working in the same hospital, where gossip of successes and failures traveled quickly, could not have been an easy cross for the young, sensitive physician to bear. Whenever the topic of cocaine came up, it was Koller's name and not Freud's that generated adulation.
Initially, the jealous Freud claimed that he and Leopold Königstein, a Viennese ophthalmologist, were already working on cocaine anesthesia and that it was Freud who introduced the idea to Koller; few bought such claims. Months later, in January 1885, he dismissively declared that his cocaine work was merely a scientific trifle he executed in the “chase after money, position and reputation.”6 Another barometer of Freud's feelings about his scientific rival can be summarized by his later contention that a joke is never really a joke.7 In 1885, Freud inscribed a copy of his “Über Coca” for Carl Koller: “To my dear friend, Coca Koller, from Sigmund Freud”—a mildly demeaning sobriquet that, much to the ophthalmologist's chagrin, followed Koller well after his death in 1944.8
Nor did it end there. In 1895, Freud experienced a dream in which he received due credit for the “discovery” of cocaine. It occurred around the time when Freud had arranged for his father to undergo surgery for glaucoma with the benefit of cocaine anesthesia. In 1900, he reported in The Interpretation of Dreams that during this particular dream, Koller congratulated both him and Königstein for being members of the medical triumvirate who introduced local anesthesia to the world.9 The dream may have been based on a real experience or, more likely, was merely a wish.
Even 40 years after the event, while musing over this period of his life in his 1925 autobiography, Freud went as far as to blame Martha, his then-fiancée and now wife, for distracting him from his cocaine experiments.10
It hardly required the genius of a Freud to inquire why touching his tongue and lips with cocaine created such powerfully numbing sensations; this is, after all, a key characteristic of ingesting it. With his frequent cocaine use, it is difficult to explain why he did not value this particular action of the drug as much as he did its ability to alter one's mood, blood pressure, breathing rate, and many other physiological and sensational parameters. Perhaps Freud was so preoccupied with completing his paper and rushing it into print that he simply neglected this particular drug action. Maybe his lack of interest in pain-inducing, surgical procedures blocked his view to such a critical finding. An even more possible explanation might be that the exhilarating effects of cocaine—the high rather than the physical numbness—dominated his thoughts and actions. Whatever the reason, he made a colossal blunder by overlooking what proved to be a historic scientific discovery.
The annals of medical history, of course, are littered with tales of investigators bested by others in the aggressive quest for discovery. The striking difference in this case was that Freud had the talent and determination to transcend his early defeat. Only a few years later he would unveil his own signature discoveries of psychoanalysis and “the talking cure.”
''Aan het hoofd der bedwelmende middelen staat de morphine. Het groote gevaar om in het tot gewoonte maken van het gebruik van dit middel te vervallen, ligt in de lafheid van de tegenwoordige menschen.''
-Adolf Seeligmüller (1891)

''Coca is a far more potent and far less harmful stimulant than alcohol, and its widespread utilization is hindered at present only by its high cost.''
-Sigmund Freud (1884)
Avatar gebruiker
Adolf_Seeligmüller
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 327
Geregistreerd: di okt 27, 2015 4:44 pm

Re: Geschiedenis en drugs

Berichtdoor Fool » za nov 14, 2015 8:05 pm

Adolf_Seeligmüller schreef:Was hij een coke-verslaafde? Nee, hij gebruikte coke om zich beter te voelen en om beter te presteren maar dit was niet ongewoon rond 1900. Zeker bij medisch personeel was heet een geaccepteerd middel zonder sociaal stigma. Daarnaast zijn er geen aanwijzingen dat zijn gebruik ooit dagelijks is geweest of dat hij in enige vorm verslaafd is geraakt.

Het onderstreepte deel zegt natuurlijk vrij weinig over men al dan niet verslaafd is. Half* werkend Nederland is (bewust of onbewust) verslaafd aan de zwarte motor die de productiviteit op peil houdt.

Desalniettemin interessant, thanks :)

*Dit getal is natuurlijk uit de lucht getrokken
Fool
Stom
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2575
Geregistreerd: za maart 08, 2014 6:39 pm

Re: Geschiedenis en drugs

Berichtdoor Adolf_Seeligmüller » za nov 14, 2015 8:53 pm

Fool schreef:
Adolf_Seeligmüller schreef:Was hij een coke-verslaafde? Nee, hij gebruikte coke om zich beter te voelen en om beter te presteren maar dit was niet ongewoon rond 1900. Zeker bij medisch personeel was heet een geaccepteerd middel zonder sociaal stigma. Daarnaast zijn er geen aanwijzingen dat zijn gebruik ooit dagelijks is geweest of dat hij in enige vorm verslaafd is geraakt.

Het onderstreepte deel zegt natuurlijk vrij weinig over men al dan niet verslaafd is. Half* werkend Nederland is (bewust of onbewust) verslaafd aan de zwarte motor die de productiviteit op peil houdt.

Desalniettemin interessant, thanks :)

*Dit getal is natuurlijk uit de lucht getrokken


Volgens het CBS dronken Nederlanders in 2006 gemiddeld 3.6 koppen koffie per dag. Waarschijnlijk is 50% van de beroepsbevolking dus een onderschatting van het koffie-gebruik.

Dat is ook meteen het punt dat ik probeer te maken, je zou een koffiedrinker geen verslaafde noemen in 2006, je zou een cocaïnegebruiker geen junkie noemen in 1900.

Ben blij dat je het interessant vond :)
''Aan het hoofd der bedwelmende middelen staat de morphine. Het groote gevaar om in het tot gewoonte maken van het gebruik van dit middel te vervallen, ligt in de lafheid van de tegenwoordige menschen.''
-Adolf Seeligmüller (1891)

''Coca is a far more potent and far less harmful stimulant than alcohol, and its widespread utilization is hindered at present only by its high cost.''
-Sigmund Freud (1884)
Avatar gebruiker
Adolf_Seeligmüller
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 327
Geregistreerd: di okt 27, 2015 4:44 pm

Re: Geschiedenis en drugs

Berichtdoor Poseidon » zo nov 15, 2015 6:43 pm

Adolf_Seeligmüller schreef:
Dat is ook meteen het punt dat ik probeer te maken, je zou een koffiedrinker geen verslaafde noemen in 2006, je zou een cocaïnegebruiker geen junkie noemen in 1900.



Danke Schön für dieser Beitrage Genoße. :wink:

Niet super boeiend dit volgende maar erg appart hoe een zekere pastoor Heumann lang geleden advies gaf om bepaalde vergiftigingsverschijnselen te behandelen. Vooral het stukje over morfinevergiftiging is nogal markant.
Helaas is het boekwerkje niet gedateerd.

20151115_165211.jpg
20151115_165211.jpg (242.33 KiB) 2667 keer bekeken


20151115_162354.jpg
20151115_162354.jpg (237.71 KiB) 2667 keer bekeken
Wij willen onze blauwe luchten terug.
Avatar gebruiker
Poseidon
JeVader
In Memoriam
Offline
 
Posts: 10486
Geregistreerd: do maart 17, 2011 4:34 pm
Woonplaats: Liquid Universe

Re: Geschiedenis en drugs

Berichtdoor Einstein » zo nov 15, 2015 6:46 pm

:smokin:
Did: espresso, energy drink, jenever, sigaren
To do: meer espresso, energy drink, jenever en sigaren

Geloof het of niet, het heeft mijn derde oog geopend; ik zie wat ik zie in slowmotiondimensies
Avatar gebruiker
Einstein
Koos Kansloos
Donateur
Offline
 
Posts: 11460
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:57 pm
Woonplaats: Een filiaal bij u in de buurt

Re: Geschiedenis en drugs

Berichtdoor Adolf_Seeligmüller » zo nov 15, 2015 6:52 pm

Mooie toevoegingen :)

Ik kan het jaar van uitgave van de eerste druk niet vinden maar de editie die jij postte komt volgens mij uit 1927.

http://www.catawiki.nl/catalogus/boeken/boekenreeksen/diversen/1814403-de-nieuwe-geneeswijze
''Aan het hoofd der bedwelmende middelen staat de morphine. Het groote gevaar om in het tot gewoonte maken van het gebruik van dit middel te vervallen, ligt in de lafheid van de tegenwoordige menschen.''
-Adolf Seeligmüller (1891)

''Coca is a far more potent and far less harmful stimulant than alcohol, and its widespread utilization is hindered at present only by its high cost.''
-Sigmund Freud (1884)
Avatar gebruiker
Adolf_Seeligmüller
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 327
Geregistreerd: di okt 27, 2015 4:44 pm

Re: Geschiedenis en drugs

Berichtdoor Schepje » zo nov 15, 2015 7:30 pm

Poseidon schreef:


Kleine pupillen, onverschillig tov pijn. (ik mis de nod)
Ik ga zelf ook maar eens een sterk bakkie zetten,
Endorfine junky,
Avatar gebruiker
Schepje
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 711
Geregistreerd: do mei 15, 2014 8:00 pm

Re: Geschiedenis en drugs

Berichtdoor Naturelover » wo nov 18, 2015 9:08 pm

Bedankt voor je reactie. Zeker het één en ander duidelijker gemaakt in je post over Freud.
I am nature
Avatar gebruiker
Naturelover
In Memoriam
Offline
 
Posts: 1210
Geregistreerd: wo maart 20, 2013 2:03 am

Re: Geschiedenis en drugs

Berichtdoor Claviceps » wo nov 18, 2015 10:40 pm

Adolf_Seeligmüller schreef:je zou een cocaïnegebruiker geen junkie noemen in 1900.

Waarschijnlijk wel. Freud leefde van 1856 t/m 1939 en was 8 toen in Amerika de eerste "kliniek" opende voor verslaafde. Ik acht de kans dat gedurende zijn leven er dus wel al kennis was over de verslavende eigenschappen van cocaine. Junkie of verslaafde wel of niet als label gebruiken is meer een kwestie van semantiek lijkt mij.

Volgens de medische historicus Howard Markel [1] gebruikte Freud veel cocaine gedurende 1895 dat resulteerde in pijn op de borst, depressie en een verstopte neus die hij door een chirurg opnieuw heeft laten openen. Het lijkt mij dan ook aannemelijk dat hij verslaafd is geweest op een punt gedurende zijn leven.

1864
The New York State Inebriate Asylum, the first in the country, is opened in Binghamton, NY. A growing network of inebriate asylums will treat alcoholism and addiction to a growing list of other drugs: opium, morphine, cocaine, chloral, ether, and chloroform.
- Significant Events in the History of Addiction Treatment and Recovery in America

1844 - Butler Hospital, Providence, RI. (Dr. William Halstead, Father of American
Surgery, treated here for cocaine addiction several times in 1880s or early 1890s)
- American Institutions Specializing in the Treatment of Alcohol and Drug Addiction 1840-1950

Ik ben mij ervan bewust dat Freud niet Amerika woonde maar primair in Oostenrijk en Engeland, echter gedurende deze periode waren er ook al uitwisselingen van kennis en academische publicaties.

Fun fact! Dr. William Halstead is de persoon waar het karakter John Thackery gespeeld door Clive Owen uit de TV serie The Knick op gebaseerd is.
“Scientists do not speak in absolutes, they present the results that support the hypothesis and the tolerance for error.”
Claviceps
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 903
Geregistreerd: zo feb 27, 2011 6:17 pm

Re: Geschiedenis en drugs

Berichtdoor Wietsmoker » do nov 19, 2015 11:19 pm

Geen vraag, wel iets dat ik weet (zie ook wikipedia over dit onderwerp):
Panzer Chocolate = methamphetamine.

Door de Duitsers gebruikt om het tankpersoneel de lange tocht door de Ardennen te laten maken. Na deze tocht waren de tankjongens nog steeds in staat te vechten tegen de Engelse en Franse troepen. Dit bleek een succes. Frankrijk viel en de opmars naar Parijs kon beginnen voor de nazi's.
Jesus saves!
Avatar gebruiker
Wietsmoker
Global SToner
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2838
Geregistreerd: zo apr 24, 2011 7:21 pm
Woonplaats: Flavour Country


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Drugs

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 4 gasten

Royal Queen Seeds banner