Heb je een cake gebakken of zelf een bong in elkaar geknutseld? Hier kun je al je creatieve creaties laten zien en je kennis delen.
Plaats een reactie

Vol-au-vent met Paddo's

za nov 22, 2014 11:44 am

Dag iedereen,

Binnenkort begin ik met een kweeksetje paddo's. Van de laatste flush wil ik vidé maken.
Ik vermoed dat het met verse shrooms moet, en niet met gedroogde.

Heeft er verder iemand ervaring mee? Zou dit kunnen? Hoe kan ik het aantal voedingsstoffen in mn potje vidé zo beperkt mogelijk houden? Welke ingrediënten van het oorspronkelijke recept kan ik er best uit laten? Want ik vermoed dat je er geen kilo's kip enz. in moet gooien. Tips en tricks zijn altijd welkom.

Ik zal jullie achteraf op de hoogte houden van dit culinaire avontuur.

Groetjes,
Lizard

Re: Vol-au-vent met Paddo's

za nov 22, 2014 6:07 pm

Ik vrees dat ge een heel vieze vidé gaat krijgen, en bovendien een deel van de actieve stoffen vernietigt door lang blootstelling aan hitte (maar van dat laatste ben ik niet zeker).
't Zal in elk geval niet lekker zijn.

Re: Vol-au-vent met Paddo's

za nov 22, 2014 6:08 pm

Vidé?

Re: Vol-au-vent met Paddo's

za nov 22, 2014 6:14 pm

Vidé = vol-au-vent, zoals in de titel staat

Re: Vol-au-vent met Paddo's

za nov 22, 2014 6:16 pm

Vol-au-vent? :p

Re: Vol-au-vent met Paddo's

za nov 22, 2014 6:17 pm

Google is your friend, Aebi.

Re: Vol-au-vent met Paddo's

za nov 22, 2014 6:20 pm

Jij niet dan? Klootzak.

Re: Vol-au-vent met Paddo's

za nov 22, 2014 6:22 pm

Ragout in het Nederlands.

Re: Vol-au-vent met Paddo's

za nov 22, 2014 6:23 pm

kurac na biciklu in het Servisch

Re: Vol-au-vent met Paddo's

za nov 22, 2014 6:58 pm

Aebi schreef:Jij niet dan? Klootzak.


:lol:

Re: Vol-au-vent met Paddo's

za nov 22, 2014 7:03 pm

Mods die beginnen spammen in serieuze niet-onzin topics, waar gaat het toch naartoe :(
Anyway: ik blijf bij mijn twee bezwaren voor dit plan:
1.Smaak
2. Warmte, al dan niet slecht voor de actieve stoffen?
Misschien kan iemand daar op antwoorden.

Re: Vol-au-vent met Paddo's

za nov 22, 2014 7:06 pm

Eko schreef:Mods die beginnen spammen in serieuze niet-onzin topics, waar gaat het toch naartoe :(
Anyway: ik blijf bij mijn twee bezwaren voor dit plan:
1.Smaak
2. Warmte, al dan niet slecht voor de actieve stoffen?
Misschien kan iemand daar op antwoorden.


df-awards-2014-f66/slechtste-moderator-admin-2014-t10483.html

OT: Geen verstand van, maar ik denk hetzelfde als Eko :p

Re: Vol-au-vent met Paddo's

za nov 22, 2014 10:30 pm

Het verhitten van paddo's zou inderdaad wel eens slecht voor de activiteit kunnen zijn. Misschien valt het ook mee, maar ik zou ze niet al te lang verwarmen :P

Re: Vol-au-vent met Paddo's

za nov 22, 2014 10:47 pm

Ik denk dat je er ook wel eens erg misselijk van zou kunnen worden. Draai ze in de spaghetti bolognese? Lijkt me wat lichter verteerbaar.

Re: Vol-au-vent met Paddo's

zo nov 23, 2014 4:33 pm

Hoe zo misselijk? Ik dacht: daar doe je normaal gezien ook paddenstoelen in :p .

Volgens mij als je de rest eerst maakt, het geheel op een 90 °C zet en dan de paddo's er in laat borrelen... dat het geen probleem is. Zo maakt de hitte de stoffen niet kapot, en met een deksel erop verdampen ze ook niet mee.

Ik maakte me vooral zorgen om de vetten en proteïnen die je er bij in gooit, dit zou de opname in het lichaam misschien kunnen vermoeilijken?

Greetz!

Re: Vol-au-vent met Paddo's

zo nov 23, 2014 4:34 pm

Spaghetti bolognese is overigens geen slecht idee :D
Zonder de spaghetti dan wel, want dat zet zich in je maag...

Re: Vol-au-vent met Paddo's

zo nov 23, 2014 4:35 pm

Spaghetti bolognese zonder spaghetti 8)

Re: Vol-au-vent met Paddo's

zo nov 23, 2014 4:53 pm

Lizard King schreef:Ik maakte me vooral zorgen om de vetten en proteïnen die je er bij in gooit, dit zou de opname in het lichaam misschien kunnen vermoeilijken?

Onwaarschijnlijk :) Voor de opname van stoffen maakt de chemische omgeving van die stoffen in je spijsverteringsstelsel niet zo heel veel uit. Je lichaam is efficiënt genoeg om veel psilocine op te pikken, ongeacht wat er omheen zit.
Met het verhitten zou ik wel echt oppassen. Psilocine is een redelijk gevoelige stof, als je het chemisch gaat kietelen zou het wel eens inactief willen worden.

Re: Vol-au-vent met Paddo's

wo nov 26, 2014 12:16 am

Ik zal er aan denken: niet te lang en niet te heet.
Foto's en verslagje komen binnenkort !

Re: Vol-au-vent met Paddo's

wo nov 26, 2014 4:15 am

Lizard King schreef:Ik zal er aan denken: niet te lang en niet te heet.
Foto's en verslagje komen binnenkort !

Dus, pas als laatste toevoegen dan toch?

Re: Vol-au-vent met Paddo's

wo nov 26, 2014 11:02 am

Kokend water is al net te heet om er paddo-thee van te zetten. Bij paddo-thee is het het beste om water te koken, het 5-10 min te laten staan en dan pas er daadwerkelijk thee van te maken. Lijkt mij dus dat de temperatuur zeker iets onder de 100 graden moet blijven. Misschien zo'n voedselthermometer erbij houden? Waarmee je checked of je steak gaar is?

Re: Vol-au-vent met Paddo's

wo feb 25, 2015 2:33 pm

Ik ben begonnen met mn projectje. Je kan het allemaal hier volgen:

kweek-en-crea/kweekverslag-van-spore-tot-vide-mckenaii-t10962.html
Plaats een reactie