vr aug 05, 2011 12:32 pm
vr aug 05, 2011 1:35 pm
vr aug 05, 2011 1:38 pm
vr aug 05, 2011 2:28 pm
Arthur King schreef:Wel apart dat ze zo'n kleurverschil hebben. Ruiken ze ongeveer hetzelfde als verse paddo's?
Ze zien er verder niet beschimmeld uit, maar die kleur is wel vreemd.
vr aug 05, 2011 2:29 pm
FRESH schreef:Welk soort is het eigenlijk? Ik vind ze er sowieso een beetje raar uitzien
vr aug 05, 2011 2:30 pm
vr aug 05, 2011 2:49 pm
Arthur King schreef:Op zich denk ik dat je ze dan wel veilig kunt eten, als je het zekere voor het onzekere wil nemen, gooi je de raar gekleurde weg.
za aug 06, 2011 9:46 am
NickDv schreef:Dat kan maar dan heb ik nog wel 1 vraagje, zou het misschien mycelium kunnen zijn dat verkleurd is door de 2 a 3 maand heen?
za aug 06, 2011 11:59 pm
PoisonDrink schreef:NickDv schreef:Dat kan maar dan heb ik nog wel 1 vraagje, zou het misschien mycelium kunnen zijn dat verkleurd is door de 2 a 3 maand heen?
Het is inderdaad waarschijnlijk mycelium, maar het is niet verkleurd. Er is gewoon nieuw mycelium beginnen groeien op de hoed van de paddo. Komt wel vaker voor. Misschien heb je de paddo's bewaard in een te vochtige omgeving, of zijn de paddo's niet goed gedroogd geweest? Als je ze op keukenpapier legt om te drogen, dan kan de binnenkant van de paddo nog wat vochtig zijn. Als je ze dan in een gesloten doos bewaard dan kan het vocht niet verdampen, dus je luchtvochtigheid stijgt. Dit zijn ideale groeiomstandigheden voor mycelium. Maar het kan ook op andere manieren gebeuren volgens mij.
Als je echt droge paddo's hebt, dan is er ook een véél kleinere kans dat ze een contaminatie krijgen. De meeste schimmels houden van een vochtige omgeving. En paddo's/mycelium is ook een schimmel natuurlijk.