Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

panteramaniet(amanita pantherina)

Tripmiddelen die je in de natuur kan vinden horen hier thuis, zoals paddo's en cacti, maar je kunt hier ook terecht voor bvb herbal xtc.
Als je het in een smartshop kunt vinden, is de kans groot dat het hier hoort.

panteramaniet(amanita pantherina)

Berichtdoor yoghurt » di okt 08, 2013 2:03 pm

Elk jaar als het weer herfst word trek ik vol blije gevoelens het bos in om weer paddestoelen te verzamelen(uitsluitend voor consumptie doeleinden en niet om trippen) en zodoende bladerde ik door mij paddestoelen gids. Daar kwam ik al bladerend langs de bekende vliegenzwam( amanita muscaria) en verder de panteramaniet (amanita pantherina). Volgens mijn gids( de grote paddestoelen gids door Ewald gerhardt) bevat deze panteramaniet dezelfde ''gifstoffen'' als de vliegenzwam, maar dan in hogere concentraties. Ik vroeg mij af of deze zwam wel eens gegeten word.

Deze amaniet ziet er overigens zeer vergelijkbaar uit als de vliegenzwam, het verschil zit hem in de hoed die niet rood maar licht tot donkerbruin is.

groetjes
yoghurt
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 73
Geregistreerd: di feb 22, 2011 5:17 pm

Re: panteramaniet(amanita pantherina)

Berichtdoor Poseidon » di okt 08, 2013 2:27 pm

Stunten met paddestoelen is linke shit.

In Polen, Ukraïne & Wit Rusland verzamelen de mensen ze om op te eten. Veel oudere mensen zijn expert in het onderscheiden van de soorten. Gevaarlijk is echter het gegeven dat eetbare & dodelijk giftige soorten vaak nauwelijks van elkaar te onderscheiden zijn.

Er zijn wel trucks zoals een zilveren lepeltje tijdens de bereiding erbij doen. Slaat dat blauw uit dan is het foute boel. Maar daar hebben wij niks aan op de manier waarop wij er mee bezig zijn.
Ik ga hier mijn vingers niet aan branden. Ondanks dat mijn oma me ingewijd heeft in het paddo-plukken. Wil geen dode op mijn geweten hebben. :s
Wij willen onze blauwe luchten terug.
Avatar gebruiker
Poseidon
JeVader
In Memoriam
Offline
 
Posts: 10486
Geregistreerd: do maart 17, 2011 4:34 pm
Woonplaats: Liquid Universe

Re: panteramaniet(amanita pantherina)

Berichtdoor henkie84 » di okt 08, 2013 2:34 pm

Vorig jaar heb ik wat muscaria's geplukt, na van tevoren redelijk wat info te hebben gelezen hierover. Deze heb ik nu gedroogd liggen. Uit de info die ik las bleek wel dat je uiterst voorzichtig moet zijn met andere amanita soorten. In de muscaria zitten ook gifstoffen waar je niet te veel van wilt. Misschien doelen ze op deze gifstoffen? Ik bedoel dus: met gifstoffen doelen ze niet per definitie op psychoactieve stofjes. Ik zelf zou ze niet plukken zonder dat je 200% zeker van je zaak bent.
Avatar gebruiker
henkie84
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 127
Geregistreerd: do maart 03, 2011 9:34 am

Re: panteramaniet(amanita pantherina)

Berichtdoor yoghurt » di okt 08, 2013 3:18 pm

ik was ook absoluut niet van plan om ze te gaan eten, maar was gewoon benieuwd of deze aan de vliegenzwam verwante paddenstoel wel eens gegeten word.

verder ben ik zeer zeker van mij zaak als het gaat om het plukken en eten van paddenstoelen daar ik ong. 5 soorten met abolsute zekerheid kan herkennen, en ik nooit een andere soort pluk. het is idd zekker linke soep om daar mee te gaan stunten
yoghurt
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 73
Geregistreerd: di feb 22, 2011 5:17 pm

Re: panteramaniet(amanita pantherina)

Berichtdoor Ahote » di okt 08, 2013 8:37 pm

Hier vind je enkele ervaringen van mensen die het geprobeerd hebben (erop te trippen): http://www.erowid.org/experiences/subs/ ... itas.shtml
Het grootste deel gaat over de muscaria maar als je even zoekt vind je ook reports over de panteramaniet. Volgens info die ik vond is het wel een paddenstoel waar je wat voorzichtig moet mee zijn omwille van dat de hoge hoeveelheden muscimol mss niet heel goed zijn voor je. Verder vinden sommige mensen dat het helemaal geen typische psychedelische trip geeft zoals met andere psychedelica. Gewone dosis lijkt iets van 3 tot 6 gram gedroogd te zijn alhoewel dat het wat verschilt. Heb er zelf geen ervaring mee.
I do it just to get a rep
Avatar gebruiker
Ahote
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 745
Geregistreerd: di dec 25, 2012 2:51 am
Woonplaats: België

Re: panteramaniet(amanita pantherina)

Berichtdoor Einstein » di okt 08, 2013 11:36 pm

Deze paddenstoel wordt ook wel gebruikt om te trippen, maar lijkt wel wat riskanter dan de vliegenzwam. Of dat aan de hoeveelheid muscimol ligt of ergens anders aan weet ik niet precies, ik vermoed het eerste. Er zijn in ieder geval ook amanieten die (naast muscimol) ook andere gifstoffen bevatten.
Did: espresso, energy drink, jenever, sigaren
To do: meer espresso, energy drink, jenever en sigaren

Geloof het of niet, het heeft mijn derde oog geopend; ik zie wat ik zie in slowmotiondimensies
Avatar gebruiker
Einstein
Koos Kansloos
Donateur
Offline
 
Posts: 11460
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:57 pm
Woonplaats: Een filiaal bij u in de buurt

Re: panteramaniet(amanita pantherina)

Berichtdoor yoghurt » wo okt 09, 2013 10:30 am

Einstein schreef:Deze paddenstoel wordt ook wel gebruikt om te trippen, maar lijkt wel wat riskanter dan de vliegenzwam. Of dat aan de hoeveelheid muscimol ligt of ergens anders aan weet ik niet precies, ik vermoed het eerste. Er zijn in ieder geval ook amanieten die (naast muscimol) ook andere gifstoffen bevatten.


zeker, de groene knol amaniet is zelfs bij ong. een derde van de gevallen dodelijk. dat gif heette geloof ik amatoxine.
yoghurt
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 73
Geregistreerd: di feb 22, 2011 5:17 pm


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Natuurlijke Psychoactieven

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten

Royal Queen Seeds banner