Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Fluorofinil testrun, waardig Modafinil analoog of rotzooi?

Voor tripreports over stimulerende stoffen.

Fluorofinil testrun, waardig Modafinil analoog of rotzooi?

Berichtdoor Jmths » di okt 20, 2015 7:31 pmWat
T0:00 - 8:30 + 150mg Fluorofinil
T3:45 - 12:15 + 1 kop koffie
T4:30 - 13:00 + 257mg Fluorofinil

Lichte dosering: 100mg
Gemiddelde dosering: 200mg
Sterke dosering: 300mg
Bron: Psychonautwiki

Wie
Man
81kg
1.81m

Setting
Op school tijdens de les.
Rond dezelfde tijd (T-1:00) probeert een vriend 'A' (zelfde lengte&gewicht) eveneens Fluorofinil voor het eerst, zelfde doseringshoeveelheid. Elders, op zijn werk echter.

Wat is Fluorofinil
Fluorofinil (Dehydroxyfluorafinil) is een analoog van het meest bekende middel onder de zogenaamde nootropics; Modafinil. Het verschil op moleculair niveau ziet men terug door de toevoeging van 2 fluoratomen aan het Modafinil molecuul resulterend in Fluorofinil.
Binnen de gehandicaptenzorg wordt Fluorofinil ook wel 'Modafiendz' genoemd.
Fluorofinil is niet formeel bestudeerd, van zijn stamverbinding Modafinil is echter recent aangetoond dat deze voornamelijk functioneert als een dopamine heropname remmer van de neurotransmitter dopamine. Modafinil werkt echter qua dopamine heropname remming in vergelijking methylfenidaat (Ritalin) grotendeels in andere hersengebieden en op andere dopamine receptoren waardoor de waargenomen verschillen in effect aanzienlijk verschillen. Lang verhaal kort, het ene dopamientje is de andere niet.
Vermoed wordt dat Fluorofinil een vergelijkbare of identieke werking heeft aan die van Modafinil gezien de sterk gelijkende structuur en vrijwel niet te onderscheiden subjectieve ervaring qua effecten.
Het potentiegewicht en de werkingsduur van Fluorofinil t.o.v. Modafinil worden gelijk geschat (Modafinil lijkt ietsjes langer te werken 30-60min).

Weinig objectieve informatie
Toen ik informatie rond ervaringen met Fluorofinil probeerde op te zoeken viel het op dat er een meerderheid aan negatieve recensies aanwezig is. Dit is voor mijn gevoel niet helemaal terecht.
Modafinil geeft een zeer mild en subtiel effect. De hype rond Modafinil is vrij groot en wordt vaak vergeleken met bijvoorbeeld de 'limitless' pil, voor mijn gevoel zijn mensen hierdoor snel geneigd om de subtiele effecten te overschatten wat resulteert in tegenvallende verwachtingen.
Fluorofinil is eveneens mild qua effect, mensen die een amfetamine gerelateerde stimulant verwachting hebben zullen dit middel waarschijnlijk snel afschrijven. Wat ook opvalt is dat veel van de reviews aangeven een dosering van zo'n 75mg aan te houden. 75mg ligt maar net boven treshold/waarneembaar niveau en geeft dus een niet waarneembaar effect. Een belangrijke motivator voor mij om een rapportje uit te tikken over Fluorofinil is dan ook om een meer objectieve ervaring beschikbaar te maken. Fluorofinil heeft veel voordelen ten opzichte van andere middelen die mensen nog wel eens willen vergeten zoals vrijwel geen bijwerkingen of tolerantievorming.

Waarom Fluorofinil
In het verleden heb ik mij flink verdiept in substanties die eventueel school en werkgerelateerde prestaties kunnen verbeteren en/of vergemakkelijken. Zo heb ik in het verleden een aantal nootropics uitgeprobeerd zoals piracetam en aniracetam (met choline supplement) maar ook amfetamine verwante substanties zoals dexamfetamine, methylfenidaat en ethylfenidaat.
In het verleden heb ik een paar enkele keren Modafinil mogen uitproberen, de effecten waren zeer mild en subtiel naar mijn ervaring, het leek ondanks zijn subtiele werking wel een toegevoegde waarde te hebben (ik durf niet te zeggen in hoeverre).
De lyrische reacties (reclame) online wil voor mijn gevoel nog wel eens een vertekend beeld geven van Modafinil maar is voor zover ik er ervaring mee heb wel een effectief/prettig middel. Het feit dat Modafinil ook geen bijwerkingen lijkt te geven is waarschijnlijk de grootste plus.
De prijzen voor Modafinil zijn tegenwoordig echter (samen met zijn populariteit) absurd gestegen en waar je het vroeger nog rechtstreeks naar huis kon laten verzenden worden de pakketjes er tegenwoordig vaak uitgevist bij de douane en moeten deze dus via een tussenpersoon verstuurd worden waar eveneens een flink prijskaartje aan vast hangt.
Dit allemaal in verband met het feit dat Modafinil onder de medicijnenwet valt in Nederland en dus illegaal is om te kopen of bezitten.
Met oog op deze complicaties rond Modafinil was mijn oog op Fluorofinil gevallen, een substanties die vrijwel identieke effecten zou bezitten aan Modafinil maar een paar keer zo goedkoop is en ook nog eens 'legaal' zonder gedoe online besteld kan worden en thuis bezorgd wordt.
Het achterliggende idee was ook om eventueel (m)ethylfenidaat af en toe af te wisselen met Fluorofinil om tolerantievorming in bedwang te houden.


Het Rapportje
T0:00, 8:30 - inname 150mg Fluorofinil

T0:35, 9:05 - Op dit moment denk ik de eerste effecten waar te nemen, dit in de vorm van een lichte druk rond mijn boven achterhoofd (sensomotorische cortex). Zeer mild echter, kan placebo wezen.

T0:52, 9:22 - Effecten voelen nog steeds zeer mild, nauwelijks waarneembaar, zou placebo kunnen wezen.

T1:00, 9:30 - Begin aardig trek te krijgen, eet een banaantje en wat fruitjes weg. 'De vriend', die ik 'A' zal noemen, heeft 1 uur eerder (T-1:00) 200mg Fluorofinil ingenomen. Deze geeft eveneens aan dat het niet bepaald honger onderdrukkend lijkt te wezen. Dit zal ik tijdens de lunch nogmaals aan de test onderwerpen maar tot nu toe lijkt het er op dat de Fluorofinil geen effect op het hongergevoel lijkt te hebben.

Waar 'A' aangaf dat hij na 1uur de effecten te mild vond gaf hij na 2uur aan dat de effecten toch wel duidelijk merkbaar waren maar dat het even duurde voordat deze een beetje opgebouwd waren en de gewaarwording kon plaatsen (achteraf gezien komt dit aardig overeen met mijn eigen ervaring).

T1:10, 9:40 - Wederom licht drukkend gevoel rond mijn 'boven achterhoofd', niet vervelend echter.

T1:45, 10:15 - Op dit moment heb ik pas het gevoel dat de effecten van de Fluorofinil een beetje op gang zijn gekomen en het bevalt me wel. Mijn humeur is verre van euforisch maar toch wel een stukje verbeterd naar mijn gevoel, normaal gesproken ben ik iets minder goed te pruimen in de vroege morgen in ieder geval.
Ironisch genoeg is mijn eerste lesblok op dit moment afgelopen en beginnen 3 vrije tussenuren voor mij op dit moment voordat het volgende hoorcollege weer begint. Ik besluit dus om weer even naar huis te gaan om daar langzaam wakker te worden en later op de dag een fatsoenlijke lunch naar binnen te werken. De wandelroute naar mijn fiets en de daarop volgende fietstocht naar huis lijken minder fysiologische inspanning te kosten dan normaal. De effecten zijn nog altijd mild maar wel merkbaar, het duurde even voordat het eindelijk zijn werk begon te doen maar het valt tot nu toe niet tegen.
Tijdens de voorafgaande les, vooral tegen het einde hiervan heb ik toch wel aardig mijn rapportje doorgetikt terwijl ik belangrijkste punten van de les aardig wist mee te pikken, gezien het motivatieloze lijk dat ik normaal gesproken ('s ochtends) tijdens de lessen ben vermoed ik toch wel een kleine verbetering, al valt dit moeilijk in te schatten en dus met zekerheid te zeggen gezien de milde en traag opkomende effecten.

T2:00, 10:30 - Na een kwartier fietsen kom ik thuis aan, in plaats van mezelf neer te ploffen op de bank besluit ik meteen weer mijn laptop open te klappen en verder te tikken aan mijn rapportje. Ik voel me niet gestimuleerd maar wel energiek, babbeltje praten met de kleine dame lijkt iets ongeremder te verlopen, vooralsnog zijn de effecten moeilijk te onderscheiden van een boven gemiddeld goed humeur.

T3:30, 12:00 - Ik weet niet of het mijn verbeelding, toeval of daadwerkelijk de Fluorofinil is maar ik loop belachelijk hard te bunkeren(/eten) in de vroege morgen, ik heb haast de indruk dat de Fluorofinil eetlust opwekkend is al is het te vroeg om na de eerste testrun conclusies te trekken. Eetlust verminderen doet het in ieder geval niet.
Ondertussen nog altijd aardig productief bezig, aanvraag formulieren opgesteld en opgestuurd en wat dingetjes, flinke salade in elkaar geflanst en opgegeten.
Een vriendin die dezelfde dag 100mg uit probeerde gaf eveneens spontaan aan dat ze honger kreeg van de Fluorofinil. Vriend 'A' gaf eveneens spontaan aan extra honger te krijgen van de Fluorofinil, het lijkt er op dat Fluorofinil eetlust opwekkend is.

T3:45, 12:15 - +1 kopje koffie, wellicht niet handig gezien dit 'contaminatie' kan geven wat betreft de ervaring van de Fluorofinil effecten maar ik had gewoon erg veel zin in koffie.

T4:00, 12:30 - In de tussentijd een bericht ontvangen dat een besteld pakketje nog voor de helft op het postkantoor ligt omdat ze waren vergeten allebei de pakketjes te overhandigen en ik er vanuit ging dat beide objecten in hetzelfde pakketje verpakt zaten. De 'bewijs bon' was ook overhandigd, ik moest dus bellen om het misverstand aan te duiden en er zeker van te zijn dat ik morgen weer het hele pokke eind naar het postkantoor toe fiets en vervolgens te horen krijg dat ik het pakketje niet mee kan krijgen.
Normaal gesproken zou ik (denk ik) zeer chagrijnig zijn geworden en flink gevloekt hebben gevolgd door veel uitstel gedrag om er mee aan de slag te gaan, pakket bezorging blijft immers vrijwel iedere keer een drama, vooral als je in België woont.
Dit keer echter voelde het allemaal heel luchtig, ik kon me niet druk maken dat ik extra moeite en tijd moest steken in handelingen die normaal gesproken niet verricht hoeven te worden. Direct pakte ik de extra bijkomstigheid op, belde het postkantoor and got my shit done, erg prettig. Het valt toch wel op dat ondanks de zeer milde effecten ik vrijwel constant productief bezig ben.

T4:30, 13:00 - +257mg, de 1ste dosering was dus relatief ligt, de 2de dosering is relatief zwaar. De verwachting dus ook dat de effecten wat minder subtiel gaan wezen komende middag.
Even inkomen met een lagere dosering om de effecten een beetje in te kunnen schatten, nu ik me wel vertrouwd voel met de Fluorofinil leek het mijn interessant om een iets zwaardere dosering te proberen om een beter beeld van de effecten te kunnen schetsen.

T4:45, 13:15 - Vertrek met de fiets richting het school campus, onderweg voel ik wederom lichte druk rond mijn boven achterhoofd (sensomotrosche cortex omgeving), deze druk blijft het komende half uur af en toe terug komen, vermoedelijk de 2de dosering die zijn werk begint te doen.

T5:00, 13:30 - Kom aan in de hoorcollege zaal, veel energie nog altijd zonder al te gestimuleerd te voelen.

T5:30, 14:00 - Ondertussen lekker aan het doortypen aan mijn rapportje, ondertussen aantekeningen maken van de hoorcolleges, gaat wel lekker zijn gangetje. Als het goed is beginnen de eerste effecten van de 2de (257mg) dosering het komend half uur een beetje merkbaar te worden, ben benieuwd.

T6:30, 13:00 - Op dit moment is het 2uur geleden dat ik mijn 2de dosering (257mg) heb geconsumeerd, de effecten lijken vooralsnog merkbaar (al blijft het nog altijd een beetje twijfelachtig of de effecten merkbaar zijn omdat deze zo subtiel aanvoelen) maar tegen mij verwachting in zijn de effecten aardig stabiel gebleven. Ik heb momenteel niet zo zeer het gevoel dat de effecten sterker zijn geworden nadat ik een aanzienlijk hogere dosering (257mg) heb geconsumeerd vergeleken met de 1ste dosering (150mg).
Hoger doseren lijkt niet zo zeer sterkere effecten te geven.

Het volgen van de hoorcolleges gaat echter moeiteloos, ik ben er vrij zeker van dat ik mij in 'nuchtere toestand' normaal gesproken sierlijk had verveeld op dit moment. Het typen van mijn rapportje verloopt nog steeds rap en multitask het typen van een rapportje flexibel tussen de rustige momenten van het hoorcollege door.

T9:30, 16:00 - Geen noemenswaardige veranderingen, zit nog altijd op dezelfde plek in dezelfde hoorcollegezaal. Normaal gesproken is 4uur hoorcollege achter elkaar vrij saai maar door een soort emotioneel neutraal gevoel maakt het niet zoveel uit. Hoorcollege is niet 'leuk' maar dragelijker.

12:30, 19:00 - Effecten lijken uitgewerkt, geen dip merkbaar behalve een licht vermoeid hoofd omdat deze licht over toeren heeft gedraaid lijkt het, verwaarloosbaar in ieder geval.
PS: moeilijk in te schatten wanneer het precies is uitgewerkt aangezien het zo geleidelijk afbouwt.

Conclusie
Zoals verwacht en aangegeven waren de effecten zeer mild en subtiel maar lijkt goed effect te hebben daar waar nodig om je gemotiveerd en effectief in te zetten bij (saaie) werkjes.
Waar je met amfetamine verwante middelen zoals methylfenidaat (Ritalin) een duidelijke beetje onnatuurlijke 'push' voelt voelt de energie die vrij komt bij Modafinil & Fluorofinil natuurlijk en niet uitputtend aan. Wellicht voor veel mensen een prettiger alternatief voor bijvoorbeeld methylfenidaat (Ritalin) op de lange termijn waar veel mensen toch slecht kunnen omgaan met de bijwerkingen. Ik zou Fluorofinil in vergelijking niet effectiever noemen aangezien de effecten zo sutbiel en mild zijn maar zeker wel een stuk 'vriendelijker'.

Nadeel is wel dat Fluorofinil ondanks dat deze aanzienlijk goedkoper is dan Modafinil alsnog een stuk prijziger is dan methylfenidaat (op voorschrift) of ethylfenidaat wat voor een 'arme student' waarschijnlijk wel verschil gaat maken.
Mijn ervaring met zowel Modafinil als met Fluorofinil is zeer beperkt maar voor zover ik er iets over kan zeggen lijken de effecten sterk overeen te komen met elkaar, ik heb geen verschil in effect kunnen ontdekken.

Mijn eerste ervaring met de Fluorofinil is in ieder geval positief, naar mijn mening zeker een ondergewaardeerde substantie, voor mijn gevoel voornamelijk omdat mensen de effecten niet in de juiste context kunnen plaatsen.

Echter zoals ik al aan gaf, dit was slechts mijn eerste ervaring met Fluorofinil, de effecten zijn subtiel en zouden dus ook in ieder geval gedeeltelijk placebo kunnen wezen (een zeer effectief placebo middel in ieder geval dus wat maakt het ook uit). Eveneens is er bij onbekende RC substanties zoals Fluorofinil niet bekend wat voor effect deze hebben op je gezondheid op de lange termijn, op de korte termijn lijk ik in ieder geval nergens last van te hebben zover.
Het is in ieder geval nog iets te vroeg om conclusies te trekken maar er is voor mij ondertussen al wel een stuk duidelijker beeld ontstaan van Fluorofinil.

Fluorofinil, verwacht er niet teveel van, maar het werkt goed, klinkt logisch, toch? :)

Snoep verstandig, have fun. :wave:
If you can't laugh at life, it just isn't funny anymore.
Avatar gebruiker
Jmths
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 626
Geregistreerd: di aug 05, 2014 7:13 pm

Re: Fluorofinil testrun, waardig Modafinil analoog of rotzoo

Berichtdoor Italiano » wo okt 21, 2015 8:32 pm

Ondanks je eerdere twijfels toch maar wel aan het experimenteren geslagen met stofjes waarin fluoratomen zitten? :p

Prettig report in ieder geval :)

Heb je toevallig ook ervaring met adrafinil? (de modafinil analoog die in je lever wordt omgezet in modafinil)
Avatar gebruiker
Italiano
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1036
Geregistreerd: zo jan 08, 2012 1:29 pm

Re: Fluorofinil testrun, waardig Modafinil analoog of rotzoo

Berichtdoor Jmths » do okt 22, 2015 9:37 am

Italiano schreef:Ondanks je eerdere twijfels toch maar wel aan het experimenteren geslagen met stofjes waarin fluoratomen zitten? :p

Prettig report in ieder geval :)

Heb je toevallig ook ervaring met adrafinil? (de modafinil analoog die in je lever wordt omgezet in modafinil)


Haha, het doet pijn aan mijn ego maar ja. ;p

Bedankt!

Ik heb hem thuis in de la liggen, wel eens geprobeerd maar dat was een van de eerste 'nootropics' die ik ooit probeerde en dacht letterlijk dat het niets deed. Ooit gekocht van amazon (VS), koste een euro per capsule (legale stof dus prijs vermelden mag gewoon lijkt me), spul stink belachelijk hard.

Is wel een leuk stofje om binnenkort even testrun mee te doen en rapportje over uit te tikken nu ik de effecten wat beter kan plaatsen, ook zo'n stofje waarover weinig fatsoenlijke informatie is te vinden omdat de effecten zo subtiel zijn.
If you can't laugh at life, it just isn't funny anymore.
Avatar gebruiker
Jmths
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 626
Geregistreerd: di aug 05, 2014 7:13 pm

Re: Fluorofinil testrun, waardig Modafinil analoog of rotzoo

Berichtdoor Gabber » do okt 22, 2015 6:54 pm

Mooi report! Ik heb zelf ervaring met Adrafinil en vond de effecten hiervan erg overheen komen met wat jij beschreef. Misschien dat ik binnenkort Fluorofinil ook eens een kans geef.
Expect the Unexpected
Avatar gebruiker
Gabber
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 39
Geregistreerd: di feb 03, 2015 6:23 pm

Re: Fluorofinil testrun, waardig Modafinil analoog of rotzoo

Berichtdoor Monologic » zo nov 29, 2015 3:15 pm

“Ik voel me beter dan alles buiten mij, mij laat voelen als ik me niet zou voelen, zoals nu.” - 8
The gods know what you've done..
Avatar gebruiker
Monologic
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 552
Geregistreerd: do maart 06, 2014 1:03 pm


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Tripreports - Uppers

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 4 gasten

Royal Queen Seeds banner