Pagina 1 van 1

boter

BerichtGeplaatst: ma okt 03, 2011 9:42 am
door missem
ik zit hier met een vuilzak vol oogstafval, gisteren boter water en het afval laten koken, met het gedacht dat het vandaag na het afkoelen de wietboter omhoog zou komen.. hmmm niet dus :conf:
hulp gevraagd :grin:

Re: boter

BerichtGeplaatst: ma okt 03, 2011 9:47 am
door Peptalk
Uhh... Ik vind je verhaal nogal vaag.

Heb je het afval nou in boter of in water laten staan?
En je moet het nooit laten koken.....!

Je moet gewoon de boter au bain marie verwarmen, daar het knipafval mee mengen en kwartiertje laten intrekkken. Beetje roeren tussendoor en het is klaar.

Re: boter

BerichtGeplaatst: ma okt 03, 2011 9:50 am
door missem
water en boter lol :lol: ik dacht dat na het afkoelen het gewoon kon zeven en met boter over zou blijven .... heb dus echt iets grondigs fout gedaan :?
maar twas vriendlief die zei dat het zo moest :roll2:
maar het is dus echt groot afval moet ik die dan eerst versnipperen etc ?

Re: boter

BerichtGeplaatst: ma okt 03, 2011 9:55 am
door Maddog
Heb je roomboter gebruikt? het kan namelijk echt niet met plantaardige boter, wat vaak anders word beweerd.

geen water toevoegen, de boter smelten, het schuimeraf scheppen. dan een uurtje laten staan, en de heldere boter van de residu eronder afgieten( dus zelfs vocht eruit halen ipv toevoegen). dan ik een gotere pan, knipafval met de boter mengen, en die laten afkoelen, dan weer opwarmen tot je je vingers er net niet in kan houden( 45 graden)

afgieten door een zeef, en dan in een kaasdoek de restjes vocht uit het knipafval knijpen. dit op het aanrecht laten stollen, en af en toe een beetje roeren. als het zacht begint te worden, verdelen in porties van 50 gram












Re: boter

BerichtGeplaatst: ma okt 03, 2011 9:56 am
door missem
ik vond dit op een ander forum , dit was dus de bedoeling, weet niet wat er mis is gegaan...
of verkeerde boter, of heb ik het laten koken hmmm
THC bindt zich enkel aan dierlijke vetten, dus begin je allereerst met een pakje roomboter te kopen. Geen smeerboter, boter om te bakken. Let goed op de verpakking dat je roomboter meehebt, met dierlijke vetten, niks plantaardigs. De meeste roomboter heeft een dierlijk vetgehalte tussen de 85 en 92%.
Vervolgens, als je je boter hebt, neem je een kommetje en je vult dat 1/4 met water. Dat water laat je warm worden, bijna koken, tot op een 75-80°C. Daar doe je je boter bij. De hoeveelheid boter hangt af van hoeveel wietboter je uiteindelijk wilt. Let wel op dat dit een beetje in verhouding is met je hoeveelheid wiet/knipafval die je er in wilt draaien. De meeste cakes worden "quattre quart" gemaakt, dus 250gr bloem, 250gr boter, ...Als je begint met 250gr roomboter, kan je voor een stevige cake er tussen de 25 en 50gr knipafval insteken.

Terug naar ons kommetje water op het vuur.

Als de boter in het water gesmolten is, doe je er je knipafval bij en roer je het geheel goed door elkaar. Het knipafval malen is niet echt nodig, tenzij je echt grote stukken hebt. Dit geheel moet je op het vuur laten staan, maar NOOIT, ik herhaal NOOIT laten koken! Om het uur kan je met behulp van een zeefje en een lepel wat knipafval uit je mix opvissen, om het zo goed uit te wringen zodat alle smaak en thc vrijkomt.

Na vier uur - om het uur weliswaar - dit herhaalt te hebben, is je wietboter zo goed als klaar. Je gaat nu een groen-gele mix hebben. Op dit moment neem je je zeef, je drukt alle knipafval nog een laatste keer goed uit en dan mag dat afval in de vuilbak. Als je kom uiteindelijk geen afval meer bevat, laat je ze een uurtje afkoelen op kamertemperatuur. Na dat uurtje zet je je kom in de koelkast en laat het een uur of drie-vier stollen.

De laatste stap is het simpelst. Als het geheel uit de koelkast komt, zie je dat de bovenste laag van je kom 'gestold' is. Je neemt nu een mesje en snijdt mooi langs de rand. Je gaat merken dat er onder de boter nog een laag water zit. Dit is afvalwater met je overige knipafval in. Doordat boter dikker is dan water, gaat alle afval en vuiligheid naar de bodem van je kom zakken en de goede boter naar boven stijgen.

Nu heb je normaal een mooie, ronde vorm wietboter die je in bijna alle gerechten kan gebruiken.

PS: Dit is de zuiverste en meest effectieve vorm om wietboter te vervaardigen. Sommigen beweren dat je het water niet nodig hebt, en dat kan best ook zo wel zijn. Maar dan moet je een hele tijd bij die boter blijven staan en constant ermee bezig zijn. Tijd is denk ik iets dat de meesten onder ons niet teveel hebben, dus bij deze: alstublieft

Re: boter

BerichtGeplaatst: ma okt 03, 2011 10:05 am
door Peptalk
Het is BS dat je dierlijke vetten nodig hebt.
Ook in plantaardige boter werkt het prima.

De methode die je zelf gevonden had is au bain marie.
Je doet de schaal met boter in de schaal met water hangen. Niet mengen dus.....!

Ook is het zo lang op het vuur hebben totaal onnodig.
15 minuten terwijl het NIET kookt is prima. Af en toe goed doorroeren en dan afgieten op de manier van Madcat.

Hoewel de rest van zijn methode onnodig veel werk bevat.