Pagina 1 van 1

watercuring

BerichtGeplaatst: zo jul 28, 2013 11:22 pm
door project.groen
hallo,

voor mn volgende oogst wil ik graag eens watercuring gaan doen, ipv aircuring.
nu zit ik met de volgende vraag:
alle bladeren eraan laten tijdens het watercuren?
ook alle takken eraan laten, dus in zijn geheel?
of werkt het bij watercuring niet op dezelfde manier als aircuring, dat de beste smaak wordt bereikt wanneer je de plant eerst enkele weken laat hangen met alles er nog bij?

is het trouwens ook nodig om het water in een (lichte) beweging te houden, zodat het watercuringproces eventueel beter verloopt?

hopelijk geeft iemand hier wat ervaring ermee, en hopelijk ook wat achtergrond info/feiten enzo.


mvg,
project groen

Re: watercuring

BerichtGeplaatst: wo jul 31, 2013 12:33 am
door Gonzo
Ik ken het alleen als manier om beschimmelde wiet toch nog enigszins rookbaar te maken, op een ander forum kun je er het een en ander over lezen:

http://www.jointjedraaien.nl/wietforum/ ... atercuring

Re: watercuring

BerichtGeplaatst: wo aug 28, 2013 12:29 pm
door Peptalk
Is het inmiddels al gelukt?

Watercuren kan handig zijn, maar is over het algemeen af te raden als je gewoon goede toppen hebt.

Ik zou het zo fijn mogelijk maken, dus niet alleen takken en bladeren weg laten, maar ook de toppen klein maken. Takken en bladeren eraan laten voor de smaak heeft namelijk geen enkele zin. Bij watercuring hou je geen smaak of geur meer over..

Over de stroming weet ik het niet, lijken me voor- en nadelen aan te zitten. Het is sowieso niet noodzakelijk.
Met stroming hoef je het water wellicht minder vaak te vervangen, maar dat betekent ook minder uitspoeling van chlorofyl, rot, smaak, etc.

Re: watercuring

BerichtGeplaatst: wo okt 09, 2013 9:36 pm
door project.groen
Peptalk schreef:Is het inmiddels al gelukt?

Watercuren kan handig zijn, maar is over het algemeen af te raden als je gewoon goede toppen hebt.

Ik zou het zo fijn mogelijk maken, dus niet alleen takken en bladeren weg laten, maar ook de toppen klein maken. Takken en bladeren eraan laten voor de smaak heeft namelijk geen enkele zin. Bij watercuring hou je geen smaak of geur meer over..

Over de stroming weet ik het niet, lijken me voor- en nadelen aan te zitten. Het is sowieso niet noodzakelijk.
Met stroming hoef je het water wellicht minder vaak te vervangen, maar dat betekent ook minder uitspoeling van chlorofyl, rot, smaak, etc.



oh, dat is wel een belangrijk detail, dat er geen smaak en geurstoffen meer over blijven.
als reden had ik dat watercuring miss minder reukoverlast zou kunnen veroorzaken en korter duurt.
mja, als nadeel heb je minder wiet en dus ook amper tot geen smaak/geur. ( ik vind die geur toch zo heerlijk :woeh: )