Pagina 1 van 1

Zijn deze paddo's eetbaar?

BerichtGeplaatst: ma jan 27, 2014 10:13 pm
door Lalimos
Beste gebruikers van het Drugsforum,
ik ben recent begonnen met het groeien van mijn eigen paddo's met een online gekochte kweekset. Ik heb erg genoten van het groei process maar ben volgens mij iets te laat geweest met het oogsten van mijn eerste oogst. Ik heb op internet gelezen dat het zwart worden van de paddo's te maken heeft met het los laten van diens sporen en dat dat geen kwaad kan dus ik hoop dat mijn eerste oogst (van vers ongeveer 170 gram!) gewoon eetbaar is.

Ik hoop dat op de foto's een beetje te zien is waar ik het over heb anders zal ik z.s.m. nieuwe posten.



Alvast bedankt voor de hulp!

Re: Zijn deze paddo's eetbaar?

BerichtGeplaatst: ma jan 27, 2014 10:17 pm
door Ahote
zien er goed uit - zitten idd wat sporen op maar maakt echt ni uit. mooie oogst trouwens.

Re: Zijn deze paddo's eetbaar?

BerichtGeplaatst: ma jan 27, 2014 10:36 pm
door Lalimos
Ah, super goed om te horen! De paddo's liggen momenteel te drogen, ik heb ze in een doos op een kier op 3 lagen keuken papier liggen, ik hoop dat er op deze manier niet te veel actieve stoffen verloren gaan door oxidatie maar dat ze wel goed drogen.

Ik vroeg me ook nog af wat de makkelijkste manier is om de paddo's te bewaren als ze volledig gedroogd zijn. Ik hoor de vriezer veel voorbij komen maar hoor ook vaak dat dit juist geen goede manier is. Ik dacht zelf aan gewoon zon doosje waarin men etensresten bewaart om in te vriezen (restjes van pasta etc.) en die gewoon op een donkere koele plaats zetten maar ik weet niet of dit een goed idee is?

Re: Zijn deze paddo's eetbaar?

BerichtGeplaatst: ma jan 27, 2014 10:43 pm
door Radagast
Ik bewaar deze idd gewoon in een doosje in een kast, dan kan er normaal gezien niet veel fout gaan.

Re: Zijn deze paddo's eetbaar?

BerichtGeplaatst: di feb 18, 2014 6:05 pm
door TechnoT
Ik heb gelezen dat de meest optimale methode (als ze echt zo droog zijn dat je ze kan breken en ze niet meer taai zijn) het bewaren in een lucht- en vochtdichte zak is in de vriezer. Dan zijn ze zeker een jaar houdbaar. Weet niet of dat bij kamertemperatuur in een doosje ook het geval is?

(sorry voor de slechtlopende zin ;o)

Re: Zijn deze paddo's eetbaar?

BerichtGeplaatst: do feb 20, 2014 8:00 pm
door Poseidon
Ukraniërs zijn ferv3nte paddenstoelen plukkers. Maken er delicate maaltijden mee.
Toog al als dreumes met mijn grootouders de wouden in op zoek naar wilde champignons, canterellen, eekhoorntjesbrood en andere eetbare zwammen. :)
Zij hadden allerlei testen in petto om te checken of de paddo's giftig waren: bijv. Er een paar koken en dan een zilveren lepeltje in het water erbij gooien. Sloeg het zilver blauw uit, dan kon je er beter niet van smikkelen. 8-)

Re: Zijn deze paddo's eetbaar?

BerichtGeplaatst: do feb 20, 2014 10:12 pm
door FranX
Je paddo's zien er eetbaar uit. No worries.

Drogen kan zoals je al doet maar zorg wel voor voldoende luchtcirculatie.
Gedroogde paddo kent 4 vijanden... zuurstof, (zon)licht, warmte en vocht.

Zelf droog ik ze door in ze in de oven te doen op de laagste stand (ong 30-40 graden) en zet daarbij de ventilator aan. Af en toe keren en binnen enkele uren zijn ze knakkend droog.
De werkzame stof breekt volgens de meesten pas af bij 60-80 graden en hoger.
Hoewel ik wel iets warmte gebruik verkort ik op deze wijze aanzienlijk de duur aan blootstelling zuurstof, temp.schommelingen en andere negatieve invloeden. Beschreven methode heeft mijn voorkeur en is herhaaldelijk met 100% succes gedaan.

Als ik gedroogde paddo wil kort (tot 3 maanden) bewaren dan doe ik ze samen met wat vochtvreters (gamma) in een weckpot en zet ze donker weg (keukenkastje).
Wil je het helemaal zuiver doen spuit dan wat lachgas (Blokker) in de weckpot om zuurstof te verdrijven en sluit de deksel goed af.

Als ik ze langer dan 3 maanden wil bewaren dan gaan ze in een in plastic verpakt weckpotje de vriezer in. Ik bewaar ze zo maximaal 12 maanden. Het is onze ervaring dat lang bewaarde paddo's een steeds zwaarder tripkarakter krijgen maar nog steeds bruikbaar zijn.

Alternatief is om de gedroogde paddo fijn te malen en in capsules te doen.
Makkelijk om te doseren en in of mee te nemen.
Houdt de gebruikelijke doseringen aan.

Zie onder mijn huisvlijt.



en


Re: Zijn deze paddo's eetbaar?

BerichtGeplaatst: vr feb 21, 2014 6:02 pm
door TechnoT
Wauw die capsules zien er handig uit.... Maal je je paddo's dan in een koffiebonenmaler ofzo?

Heb even het filmpje over The Capsule Machine gekeken en ik vraag me af hoe het je lukt om die capsules zo netjes te doseren... Verder gooien ze in het filmpje er gewoon wat herbs op en proppen dat in de capsules, heel zuinig met resten gaan ze ook niet om. Gooi je niet een hoop 'paddopoeder' weg bij het maken van capsules?

EDIT: Ik zie nu dat het totale pakketje ongeveer 5 gram aan 'paddopoeder' bevat :hulde: niet goed gekeken!

Re: Zijn deze paddo's eetbaar?

BerichtGeplaatst: za feb 22, 2014 8:40 am
door FranX
TechnoT schreef:Wauw die capsules zien er handig uit.... Maal je je paddo's dan in een koffiebonenmaler ofzo?


In dit geval was het met een staafmixer gedaan....
Met wat geduld lukt het ook met een snijplank en een hakbijltje (wiegen niet hakken)

TechnoT schreef:Heb even het filmpje over The Capsule Machine gekeken en ik vraag me af hoe het je lukt om die capsules zo netjes te doseren... Verder gooien ze in het filmpje er gewoon wat herbs op en proppen dat in de capsules, heel zuinig met resten gaan ze ook niet om. Gooi je niet een hoop 'paddopoeder' weg bij het maken van capsules?


Ik ken het bewuste filmpje niet maar in praktijk blijkt bij verwerking maar zeer weinig verloren te gaan. Niet echt noemenswaardig.

TechnoT schreef:EDIT: Ik zie nu dat het totale pakketje ongeveer 5 gram aan 'paddopoeder' bevat :hulde: niet goed gekeken!


:smokin: