Pagina 1 van 1

GHB die je een tijd laat staan

BerichtGeplaatst: ma maart 21, 2011 7:47 pm
door Spoednick
Als ik een tijdje ghb laat staan zonder aan te raken, in een glazen fles met een dop die niet perfect afsluit, dan komen er na enkele weken allemaal witte brokjes aan de rand van de dop, aan de buitenkant van de fles. Alsof er iets uitgelopen is en dan opgedroogd. Maar de fles staat rechtop met en is niet helemaal gevuld, dus ik snap niet dat er iets uitloopt. Ik er een chemicus in de zaal?

Het ziet er een beetje uit als een vervallen batterij, waar het vulsel doorgekomen is aan het uiteinde.

Ik ben vast niet de enige die dit al heeft ervaren. Mijn vraag: wat is dat wit spul dat achterblijft? En hoe komt dat et uit mijn fles ghb kruipt?

Hoe lang is ghb eigenlijk houdbaar? Ik heb al ghb gedronken die een jaar oud was zonder merkbare bijverschijnselen.

Re: GHB die je een tijd laat staan

BerichtGeplaatst: di maart 22, 2011 5:08 pm
door °Thomas°
heeft dat niet iets te maken met de zuurtegraad?

Re: GHB die je een tijd laat staan

BerichtGeplaatst: di maart 22, 2011 6:33 pm
door Drientje
Dat poeder is gewoon GHB volgens mij.

Heeft te maken met uitschenken en resten die daarna achter blijven denk ik.

Re: GHB die je een tijd laat staan

BerichtGeplaatst: do maart 24, 2011 8:58 pm
door Sublimo
Het is inderdaad waarschijnlijk gewoon GHB-poeder, gebruik gewoon een goed afsluitbare fles, dan heb je dat probleem niet. ;)

Re: GHB die je een tijd laat staan

BerichtGeplaatst: za maart 26, 2011 3:40 am
door Spoednick
Maar ghb is toch hygroscopisch, dus dan zou dat poeder toch gewoon vloeibaar moeten worden als het in contact staat met de lucht?

Ik denk dus niet dat dat poeder pure ghb is.

Re: GHB die je een tijd laat staan

BerichtGeplaatst: za maart 26, 2011 3:45 am
door Exceptional
Spoednick schreef:Maar ghb is toch hygroscopisch, dus dan zou dat poeder toch gewoon vloeibaar moeten worden als het in contact staat met de lucht?

Ik denk dus niet dat dat poeder pure ghb is.

Waar verzamelt het zich? Drijft het rond? Zit het aan de randen van de fles?

Re: GHB die je een tijd laat staan

BerichtGeplaatst: za maart 26, 2011 5:05 am
door Tripper
Exceptional Insight schreef:
Spoednick schreef:Maar ghb is toch hygroscopisch, dus dan zou dat poeder toch gewoon vloeibaar moeten worden als het in contact staat met de lucht?

Ik denk dus niet dat dat poeder pure ghb is.

Waar verzamelt het zich? Drijft het rond? Zit het aan de randen van de fles?


Spoednick schreef:allemaal witte brokjes aan de rand van de dop, aan de buitenkant van de fles.

Re: GHB die je een tijd laat staan

BerichtGeplaatst: za maart 26, 2011 6:23 am
door Exceptional
Tripper schreef:
Spoednick schreef:allemaal witte brokjes aan de rand van de dop, aan de buitenkant van de fles.

Ah. Opletten! Dan is het dus gewoon eroverheen gelekt en opgedroogd? Dat heb ik nog nooit gehad, hoe lang het ook bleef liggen, het bleef nat/vet.

Re: GHB die je een tijd laat staan

BerichtGeplaatst: zo maart 27, 2011 2:32 am
door Sublimo
Spoednick schreef:Maar ghb is toch hygroscopisch, dus dan zou dat poeder toch gewoon vloeibaar moeten worden als het in contact staat met de lucht?

Ik denk dus niet dat dat poeder pure ghb is.


True, maar als het tussen de dop en de hals van de fles zit is het best mogelijk.

Re: GHB die je een tijd laat staan

BerichtGeplaatst: di apr 12, 2011 5:54 pm
door Hashja
Weet jij toevallig hoe je GHB geproduceerd is?
Sommige mensen gebruiken zoutzuur bij het productie proces om het geheel weer op een neutrale pH-waarde te krijgen als het te basisch is. Zoutzuur is hiervoor geschikt omdat het dan niets anders als water en natriumchloride (keukenzout) vormt.

GHB is inderdaad hygroscopisch en zal daarom nooit drogen bij kamertemperatuur, natriumchloride wel.

Re: GHB die je een tijd laat staan

BerichtGeplaatst: wo apr 13, 2011 3:49 pm
door Spoednick
Ik weet dat hij zonder zoutzuur geproduceerd werd

Re: GHB die je een tijd laat staan

BerichtGeplaatst: do apr 14, 2011 10:28 pm
door Sublimo
Hashja schreef:Weet jij toevallig hoe je GHB geproduceerd is?
Sommige mensen gebruiken zoutzuur bij het productie proces om het geheel weer op een neutrale pH-waarde te krijgen als het te basisch is. Zoutzuur is hiervoor geschikt omdat het dan niets anders als water en natriumchloride (keukenzout) vormt.

GHB is inderdaad hygroscopisch en zal daarom nooit drogen bij kamertemperatuur, natriumchloride wel.


Dan hebben ze een fout gemaakt, normaal gezien heb je dat niet nodig.

Re: GHB die je een tijd laat staan

BerichtGeplaatst: vr apr 15, 2011 5:42 pm
door Hashja
Klopt, maar niet alles gaat foutloos. En het hoeft geen groot probleem te zijn. GHB wordt soms snel en in bulk geproduceerd, als de grondstof dan op is, maar het geheel nog wel te basisch. Is zoutzuur een goede oplossing. Je kunt het gewoon kopen als HCl oplossing in water.

Maarzoals Spoednick al aangaf, hij weet dat het zonder additionele zuren geproduceerd is.
Als de witte uitslag langs de fles en in de dop droog is, kan het in ieder geval geen Na- of K-GHB zijn. Niet bij kamertemperaturen althans.

Re: GHB die je een tijd laat staan

BerichtGeplaatst: ma mei 09, 2011 11:50 pm
door Shambler
Ghb gaat klonteren als je een iets te sterke batch heb gemaakt. Enigszins warm geen problemen geeft maar in de koelkast kan het gedeeltelijk gaan klonteren. Inderdaad gewoon "ghb poeder". In de fles kun je dit verhelpen door het net iets meer met water te verdunnen en evt snel even op te warmen zodat de geklonterde delen goed kunnen reageren met t extra beschikbare water.

Re: GHB die je een tijd laat staan

BerichtGeplaatst: di mei 10, 2011 12:04 am
door MDMC
Hij gaat klonten als je er te veel naoh bij gooit.. Wat de TS hier beschrijft lijkt mij eerder wat G die tussen de rand en de dop opdroogt na het inschenken. Lang bewaren gaat prima! Bij langere tijd bewaar ik persoonlijk het altijd in een koelkast.