Pagina 2 van 2

Re: ph-waarde GHB

BerichtGeplaatst: za okt 29, 2016 9:55 pm
door Amvitamientje
Amvitamientje schreef:
snuifduif schreef:Jij trekt een of andere arbitraire grens bij 8, en je wilt niet geloven dat je een vloeistof van pH 10 nog prima kan drinken. En ja, 11 of 12 is wel aan de hoge kant en kan een branderig gevoel opleveren maar of je spontaan brandwonden op zult lopen lijkt me zeer onwaarschijnlijk. Vooral omdat ieder normaal persoon de ghb weg spoelt met iets drinken. Wanneer je iets van pH 14, 15 of 16 in je bakkes giet dan heb je wel direct een probleem.

Ja, ik zou geen GHB nemen bij een pH waarde van 8. Dit is persoonlijk.

En er zullen vast wel mensen meelezen op dit forum die vast geen drinken bij de hand hebben en het dus puur drinken, met alle gevolgen van dien.

Re: ph-waarde GHB

BerichtGeplaatst: za okt 29, 2016 9:55 pm
door Amvitamientje
Amvitamientje schreef:
snuifduif schreef:
Amvitamientje schreef:Water is dus niet zuur :#:

Water + zoutzuur = zuur water :#:

Meen je die nou?! Tuurlijk, maar water zonder zoutzuur is niet zuur. Ik snap niet dat mensen zoutzuur gebruiken om het pH neutraal te maken. Het kan opzich geen kwaad, maar een perfectionist zorgt dan ook voor een goede verhouding lijkt mij waardoor je geen andere stoffen nodig hebt.

En wat vind jij een lage zuurtegraad?

snuifduif schreef:
Ik prefereer de ghb tussen pH 8 en pH 9, omdat ghb in een neutraal of zuur milieu de neiging heeft weer om te vormen naar gbl

Is het dan niet zo dat de pH hoger wordt juist? Aangezien GBL geen pH waarde heeft, en NaOH een hoge waarde? En als het waar is wat je zegt, ik heb mij daar nooit zo in verdiept, waarom reageert het dan niet met elkaar weer? Gebrek aan hitte?