Pagina 1 van 1

Codeïne met Promethazine

BerichtGeplaatst: wo jul 15, 2015 3:36 pm
door dupe
Momenteel ben ik in het bezit van Codeïne (30 mg, totaal 28 tabletten) en Promethazine (25 mg, totaal 56 tabletten). Oftewel: de werkzame stoffen in de hoestdrank die in de VS en hip hop scene beter bekend staat als lean of purple drank. Nou is het niet: die rappers doen het en ik wil net zo tof als zij zijn. Maar meer dat ik (bepaalde) hip hop ten zeerste kan waarderen, en weleens benieuwd ben waar die gasten nou zo lekker op gaan.

Ik heb al wat research gedaan. Sommige gasten willen zich echt een rapper wanen. Maken van die pillen een zelfgemaakte hoestdrank. Maar dat is mijn ziens wat omslachtig en vooral onzinnig.

Ik heb op dit forum eerder een aantal topics gelezen over Codeïne, maar Promethazine bleef daar redelijk onbenoemd. Toch schijnt het een waardige combi te zijn, en maakt die Promethazine de Codeïne een stuk potenter. Zodoende mijn vraag: iemand deze combi weleens geprobeerd? En klopt het dat het nutteloos is om van de pillen een drank te maken?

:beer:

Re: Codeïne met Promethazine

BerichtGeplaatst: wo jul 15, 2015 4:05 pm
door Poseidon
Zo te lezen heb je wel genoeg stash om goed waus te worden. Een of andere Yugo had die pillen in Maraska, kersenlikeur uit zijn land opgelost maar ik weet niks over de dosis in die fles toen. Wel dat we er vreselijk suf van werden. Op een saaie manier maar toen Charlie er bij kwam, kregen we een mieterse rush.

Echt gezond zal deze combo niet geweest zijn maar niemand ging naar lucht happen of stuipen.

Re: Codeïne met Promethazine

BerichtGeplaatst: wo jul 15, 2015 7:55 pm
door Maus
Ik heb zelf de combi nooit gebruikt. Wel heb ik Promethazine op recept gekregen van m'n lieve legale drugsdealer (psychiater). Van een halve pil van 25 Mg werd ik al rete-moe. Van anderen hoor ik dat ze minimaal 25 Mg nodig hebben. Let dus goed op je dosering...

Have fun! 8-)

Re: Codeïne met Promethazine

BerichtGeplaatst: vr jul 17, 2015 2:56 pm
door dupe
Lees veel uiteenlopende dingen. De ene zegt dat Promethazine de Codeïne potenter maakt, de ander dat het de euforie van Codeïne doet verdwijnen. Dan lees ik weer dat het beste is om eerst de Promethazine te nemen, half uur later de Codeïne.. De ander beweert andersom. Iemand met ervaring/verstand van zaken die hier iets eenduidigs over kan zeggen?

Re: Codeïne met Promethazine

BerichtGeplaatst: vr jul 17, 2015 3:01 pm
door dupe
Maurits schreef:Ik heb zelf de combi nooit gebruikt. Wel heb ik Promethazine op recept gekregen van m'n lieve legale drugsdealer (psychiater). Van 1/3 pil van 25 Mg werd ik al rete-moe. Van anderen hoor ik dat ze minimaal 25 Mg nodig hebben. Let dus goed op je dosering...

Have fun! 8-)


Thanks, ja ik heb echt tig van die pilletjes. In een benzo waan een bestelling gedaan op knip

:|

Re: Codeïne met Promethazine

BerichtGeplaatst: vr jul 17, 2015 3:22 pm
door Maus
dupe schreef:Lees veel uiteenlopende dingen. De ene zegt dat Promethazine de Codeïne potenter maakt, de ander dat het de euforie van Codeïne doet verdwijnen. Dan lees ik weer dat het beste is om eerst de Promethazine te nemen, half uur later de Codeïne.. De ander beweert andersom. Iemand met ervaring/verstand van zaken die hier iets eenduidigs over kan zeggen?

Niemand kan zeggen hoe het bij jou gaat uitwerken. Gewoon proberen..., just do it!

Re: Codeïne met Promethazine

BerichtGeplaatst: vr jul 17, 2015 10:25 pm
door frozentoast
dupe schreef:Lees veel uiteenlopende dingen. De ene zegt dat Promethazine de Codeïne potenter maakt, de ander dat het de euforie van Codeïne doet verdwijnen. Dan lees ik weer dat het beste is om eerst de Promethazine te nemen, half uur later de Codeïne.. De ander beweert andersom. Iemand met ervaring/verstand van zaken die hier iets eenduidigs over kan zeggen?

Kan me herinneren dat er enige wisselwerking was, dus dat ze elkaar potentieerden. Zal iets met receptoren te maken hebben. Promethazine is eigenlijk vooral handig als anti-histamine doordat het de jeuk van opiaten onderdrukt, die erg vervelend kan zijn.

Re: Codeïne met Promethazine

BerichtGeplaatst: ma jul 20, 2015 6:46 pm
door Chocoloco
Laat weten hoe het was, ben ook al een tijdje zeer benieuwd waar die rappers nou op chillen.

Re: Codeïne met Promethazine

BerichtGeplaatst: di jul 21, 2015 1:59 am
door dupe
Zal ik doen, binnenkort ergens op een dag dat ik mijn dagelijkse dosis dex niet neem want dat is naar het schijnt geen goede combi.

Re: Codeïne met Promethazine

BerichtGeplaatst: di jul 28, 2015 6:04 pm
door straatmadelief
Ik heb het wel eens genomen. Ik had ook de promethazine en de codeïne in pilvorm. Ik heb op internet rondgesurft en bedacht wat voor mij een goede dosis zou zijn (ik kan me niet meer precies herinneren wat dat was). Ik heb de pillen tegelijkertijd ingenomen. Al met al moet ik zeggen dat het de saaiste drug is die ik ooit geprobeerd heb. Ik werd er gewoon echt ontiegelijk slaperig en moe van, maar niet op een lekkere manier zoals met benzo's. Ik had ook vrijwel nergens zin in, alleen in slapen. Deze dufheid heeft de volgende dag ook nog enigszins aangehouden. Misschien heb ik teveel promethazine genomen hoor. Ik ga het wellicht nog een keer vaker proberen als ik echt niks beters te doen heb. Ik moet wel zeggen dat ik ook ooit heroïne geprobeerd heb, en toen ik nog maar een lage dosis genomen had vond ik het effect ook vrij saai, het leek wel een beetje op deze combinatie. Misschien ga ik niet zo goed samen met opiaten (een iets hogere dosis heroïne vond ik trouwens wel lekker). Het gevoel lijkt eigenlijk alsof je je een hele dag sufgeblowt hebt en dat er laat op de avond niet echt meer een stonedheid over is maar vooral een extreme slaperigheid.
Overigens had ik wel een beetje last van de opiatenjeuk dus dat heeft de promethazine niet weggenomen!

Re: Codeïne met Promethazine

BerichtGeplaatst: di jul 28, 2015 6:20 pm
door Einstein
frozentoast schreef:Kan me herinneren dat er enige wisselwerking was, dus dat ze elkaar potentieerden. Zal iets met receptoren te maken hebben. Promethazine is eigenlijk vooral handig als anti-histamine doordat het de jeuk van opiaten onderdrukt, die erg vervelend kan zijn.

Dat klopt, het werkt vooral tegen de jeuk maar zou de werking ook iets sterker maken. Onderzoek duidt erop dat er inderdaad een wisselwerking van de één of andere soort is:
http://www.sciencedirect.com/science/ar ... 0582903496
Geen idee hoe dat verder precies werkt :P

Re: Codeïne met Promethazine

BerichtGeplaatst: za aug 29, 2015 2:01 pm
door Dirtysprite nl
Banhammerdroid banprotocol: active.

Re: Codeïne met Promethazine

BerichtGeplaatst: ma sep 21, 2015 3:47 am
door dupe
Dit vond ik overigens niet zoveel aan. Ah ja met een jointje en wat hip hop was het wel relaxed, maar naar mijn ziens een vrij overrated middel.

Re: Codeïne met Promethazine

BerichtGeplaatst: ma sep 21, 2015 7:48 pm
door Claviceps
Cross-post maar vind het wel een belangrijk item dat duidelijk dient te zijn voor mensen die overwegen hiermee aan de slag te gaan:
Respiratory depression is a potentially serious or fatal adverse drug reaction associated with the use of codeine, but mainly the danger lies in the much more potent and CNS-depressing phenothiazine-related antihistamine promethazine. This depression is dose-related and is the mechanism for the potentially fatal consequences of overdose: respiratory or cardiac arrest. As with most CNS depressants, mixing with alcohol greatly increases the risk of respiratory failure and other complications.
Wikipedia - Notable deaths from use
Wikipedia - Other notable incidents

En klopt het dat het nutteloos is om van de pillen een drank te maken?

Pillen of drank, allebei gaat het via je maag bij de aannamen van doorslikken. Als je er drank van maakt kun je doormiddel van kleine sips de dosering wel langzaam verhogen. Denk ook dat een belangrijke beweeg reden voor de rappers in de US is dat pillen in je bezit veel meer opvallen dan een fles frisdrank (tenzij ze eraan gaan ruiken, schijnt nogal sterke geur te hebben).

Re: Codeïne met Promethazine

BerichtGeplaatst: ma sep 21, 2015 7:58 pm
door Schepje
Vss mij was het hele begrip katatonisch ook een bijwerking van de promethazine die ze aan de patienten gaven.

Re: Codeïne met Promethazine

BerichtGeplaatst: wo sep 23, 2015 1:24 am
door Poseidon
Lean met oxycodon & baco oakheart ipv promathazine is zoooo veel beter. :love:

Maar ja, ik heb nooit jeuk :-P