Pagina 1 van 1

truffels invriezen

BerichtGeplaatst: wo apr 13, 2011 12:20 am
door TRAVOLTA
de topictitel zegt het eigenlijk al:

is het mogelijk om truffels in te vriezen zonder kwaliteitsverlies?

ik ben namelijk met een collega aan het overwegen roomijs te maken met de truffels in verwerkt (in combinatie met citroen of chocolade)

misschien een beetje een gek idee, maar zo heel vies vind ik truffels nog niet ( beet walnootachtig/zurig) en zie dit nog best goed gaan met een sterke andere smaak.

groetjessss :beer:

Re: truffels invriezen

BerichtGeplaatst: wo apr 13, 2011 12:54 am
door PoisonDrink
Haha wat een plan. Eigenlijk geen idee of het kan, heb wel volgens mij eens iets gelezen over gedroogde paddo's in de vriezer bewaren.. Maar jij bent van plan om natte truffels in te vriezen? Als je paddo's/truffels laat drogen dan heb je volgens mij altijd kwaliteitsverlies. Maar dit valt tamelijk goed mee, iets meer als 20% dacht ik.

Re: truffels invriezen

BerichtGeplaatst: wo apr 13, 2011 1:23 am
door TRAVOLTA
PoisonDrink schreef:Haha wat een plan. Eigenlijk geen idee of het kan, heb wel volgens mij eens iets gelezen over gedroogde paddo's in de vriezer bewaren.. Maar jij bent van plan om natte truffels in te vriezen? Als je paddo's/truffels laat drogen dan heb je volgens mij altijd kwaliteitsverlies. Maar dit valt tamelijk goed mee, iets meer als 20% dacht ik.


droge truffels zouden ook gebruikt kunnen worden maar dit lijkt me een stuk moeilijker aangezien dit net kleine steentjes zijn.

ons leek het het beste om de 10 gram truffels samen met het vruchtvlees van zo'n 5 a 6 citroenen in te vriezen, dit de volgende dag samen in de blender te gooien en vervolgens afmaken met koksroom en poedersuiker. m het daarna nog een uurtje of 2 in te vriezen (het zal toch lichtjes ontdooien tijdens het blenden en we willen natuurlijk echt ijs hebben).

nu zitten we alleen te twijfelen of het niet beter is het vruchtvlees, de truffels en misschien ook wat extra citroensap eerst 30 minuten in een bakje te laten weken (vergelijkaar met lemontek dus), of misschien alles eerst blenden (soory smoothie wordt het dan) deze invriezen, en later weer blenden met de koksroom en suiker erbij.

_______

we twijfelen trouwens wel nog of citroen de juiste smaak voor erbij zou zijn, chocolade of caramel leek ons ook erg geschikt :)

Re: truffels invriezen

BerichtGeplaatst: wo apr 13, 2011 1:43 am
door PoisonDrink
TRAVOLTA schreef:ons leek het het beste om de 10 gram truffels samen met het vruchtvlees van zo'n 5 a 6 citroenen in te vriezen, dit de volgende dag samen in de blender te gooien en vervolgens afmaken met koksroom en poedersuiker. m het daarna nog een uurtje of 2 in te vriezen (het zal toch lichtjes ontdooien tijdens het blenden en we willen natuurlijk echt ijs hebben).


Aah je wilt het de volgende dag al gebruiken. Dan zie ik niet in waarom het niet zou lukken. Best een leuk idee vind ik.

TRAVOLTA schreef:nu zitten we alleen te twijfelen of het niet beter is het vruchtvlees, de truffels en misschien ook wat extra citroensap eerst 30 minuten in een bakje te laten weken (vergelijkaar met lemontek dus), of misschien alles eerst blenden (soory smoothie wordt het dan) deze invriezen, en later weer blenden met de koksroom en suiker erbij.


Dat lijkt me ook best lekker, inderdaad een beetje zoals lemontek. :grin:

Re: truffels invriezen

BerichtGeplaatst: wo apr 13, 2011 9:06 am
door TRAVOLTA
PoisonDrink schreef:
TRAVOLTA schreef:ons leek het het beste om de 10 gram truffels samen met het vruchtvlees van zo'n 5 a 6 citroenen in te vriezen, dit de volgende dag samen in de blender te gooien en vervolgens afmaken met koksroom en poedersuiker. m het daarna nog een uurtje of 2 in te vriezen (het zal toch lichtjes ontdooien tijdens het blenden en we willen natuurlijk echt ijs hebben).


Aah je wilt het de volgende dag al gebruiken. Dan zie ik niet in waarom het niet zou lukken. Best een leuk idee vind ik.



tsja, niet perse, maar dat lijkt me wel het verstandigste, voordat mijn vader besluit savonds n bolletje ijs te nemen :)


ik laat weten of t is gelukt!

:wave:

Re: truffels invriezen

BerichtGeplaatst: wo apr 13, 2011 11:57 pm
door PoisonDrink
Wanneer ga je het maken? Volgens mij gaat het gewoon lukken, aangezien gedroogde paddo's ook in de diepvries kunnen bewaard worden. Je actieve stoffen gaan waarschijnlijk niet kapot vriezen. Zolang je de ijs eet op een nuchtere maag. :grin:

Re: truffels invriezen

BerichtGeplaatst: do apr 14, 2011 1:21 am
door SjaakT
Succes! Best een grappig idee xD

Re: truffels invriezen

BerichtGeplaatst: vr apr 15, 2011 12:59 am
door TRAVOLTA
als ik weer een keer ga trippen :) heb afgelopen weekend nog lsd gedaan dus voorlopig even op een laag pitje.

het citroen ijs zonder truffels was trouwens aardig gelukt, wat aan de zure kant, maar da's op te lossen met wat suiker.

wat ik dus van plan was is als volgt:

vruchtvlees + truffels in de blender, op smaak maken met koksroom en poedersuiker en vervolgens n nachtje in de vriezer.
dan zullen de truffels in hele kleine stukjes gemalen zijn(Zo niet zelfs n drapje) en zouden ze zo goed als niet moeten opvallen in het ijs (op n restjes van de smaak na dan)

Re: truffels invriezen

BerichtGeplaatst: vr apr 15, 2011 1:16 am
door Sublimo
Tuurlijk gaat dat...