Pagina 1 van 1

truffels rauw opeten of toch maar thee ervan maken

BerichtGeplaatst: di feb 12, 2013 1:41 pm
door supermario
Dit weekend gaan we voor de tweede keer truffels eten. De smaak van de truffels kan ik mij nog goed herinneren. Is er een verschil in efficiëntie als ik er thee uit trek of niet. Als de thee net zo goed werkt als de truffels rauw op te eten, dan ga ik er toch thee van zetten, zodat ik me al geen zorgen hoef te maken over de smaak.

Re: truffels rauw opeten of toch maar thee ervan maken

BerichtGeplaatst: di feb 12, 2013 1:49 pm
door Azy
Als je het correct doet (net niet kokend water geloof ik) werkt het prima. Maar ik vind die truffelthee eigenlijk even vuil dan truffels zelf, misschien zelfs erger, al kan je er wel een shitload honing bijdoen. Het enige voordeel van thee is dat je niet hoeft te kauwen, en dat het misschien wel chill is bij een erg gevoelige maag (maar dat weet ik niet zeker).

Zelf neem ik die moeite niet, wij maken altijd een fruitsla'tje en mixen daar de truffels in zo klein mogelijke stukjes door, en dat werkt altijd prima om er weinig van te voelen. Zeker kiwi of zure appel werken goed om mee te mengen. Je kan er zelfs wat chocolade saus of ijs tussen mengen als het nog niet bevalt, zolang je het geheel maar wat licht voor de maag houdt. Dit is voor mij veruit de manier waar ik het minst van de smaak proef, en als je wat extra fruitsla maakt ben je daar ook nog blij om tijdens je trip.

Re: truffels rauw opeten of toch maar thee ervan maken

BerichtGeplaatst: di feb 12, 2013 2:24 pm
door Huggybear²³
Thee werkt voor mij altijd goed. Of het beter werkt weet ik niet zeker, maar het lijkt in mijn geval sneller te komen opzetten, na 10 minuten vaak al. De smaak is nog steeds wel smerig, maar gewoon lang laten trekken met het zakje erin en het is gelukkig makkelijker weg te krijgen dan dat je er op moet kauwen.

Had ooit nog een topic gejat van .nl, misschien dat je daar wat aan hebt:
http://drugsforum.info/natuurlijke-psychoactieven/paddo-s-hoe-maak-jij-de-slechte-smaak-draagbaar-t987.html

Re: truffels rauw opeten of toch maar thee ervan maken

BerichtGeplaatst: di feb 12, 2013 2:26 pm
door Stefaan
Thee zou even goed moeten werken, maar zoals azymuth zegt, te hete thee zorgt ervoor dat de werkzame stof niet meer werkt. Lees je goed in als je dat wil doen. Als je zeker wil zijn dat het werkt, dan gewoon goed kauwen en opeten. De thee-tactiek is volgens mij: water koken, 10 min laten staan, dan in een beker gieten, en wat fijngechopde truffels erbij en een tijd laten trekken.

Re: truffels rauw opeten of toch maar thee ervan maken

BerichtGeplaatst: di feb 12, 2013 2:45 pm
door Dreuge
kom op g laat je niet kennen eet die shit gewoon

Re: truffels rauw opeten of toch maar thee ervan maken

BerichtGeplaatst: di feb 12, 2013 5:38 pm
door FranX
Cup-a-soup methode.

Gewoon de truffeltjes fijn hakken.
Beetje Cup-a-soup maken (half bekertje ofzo)
Gehakte truffeltjes er door roeren en in paar slokken achterover kieperen (zonder kauwen.)

Nog minder proeven.. dan eerst droog beschuitje eten.
Op die manier 'ontvet' je je tong en blijven smaken minder 'hangen'.

Cup-a-soup werkt om begrijpelijke redenenen beter dan thee om de smaak van truffels te maskeren of zelfs te overheersen.

Fijn weekend

Re: truffels rauw opeten of toch maar thee ervan maken

BerichtGeplaatst: za maart 09, 2013 5:12 pm
door Partypipo
Gisteren maar eens truffel thee gemaakt. Ik heb geen mixer of blender of iets, dus ik heb 20 minuten staan hakken met een mesje tot alles klein was.
Pannetje water warm gemaakt, maar niet te warm (op gevoel gedaan).
Vuur uit, truffels erin, deksel erop.
45 minuten laten trekken.
Thee zakje erin gehangen.
Beetje ahorn siroop erin gegooid, dat was het enige zoete wat ik in huis had om de smaak te maskeren.
Beker thee in 1 keer leeggedronken.
Toen zaten alle stukjes truffel nog in de pan. Beetje nieuw water bij gedaan om het in mn theeglas te krijgen, ook thee smaak bijgedaan en ahorn siroop. Het was twee slokken in totaal, die ik ook in één keer leegdronk.
Bij de tweede slok kwamen ook alle stukjes truffel gelijk weer naar buiten in mijn gootsteen, het leek op méér dan alleen van die tweede slok maar iets minder dan het totaal zeg maar. Maar bijna alle stukjes uitgekotst dus. Het thee water niet, gelukkig.
Dan maar hopen dat het werkt!
Trip genoot ging het gewoon eten als altijd. Wel vies, bah bah. Dacht ze nog: wat nou als er echt nog heel veel van de werkzame stof zat in die stukjes? Dan zit ik hier straks alleen te trippen! Oh nee!
Gelijk na het drinken van de thee eet ik zoveel ik kan stukken 72% pure chocolade met hazelnoten. Ik heb denk ik 100 gram op. Of het hielp weet ik niet, maar het was wel heel erg lekker :D
10 minuten later voel ik het al opkomen en nog 10 minuten later zit ik al kei hard te trippen.
Pas 1,5 uur nadat ik al kei hard zat te trippen slaat het bij mijn tripgenoot in!

Conclusie: truffelthee werkt GOED! Stukjes kan je eruit laten, want ik had vrijwel alle stukjes uitgekotst en ik ging nog steeds heel hard trippen. Smaak is te doen. Beker in één keer leeg drinken is veel beter te doen dan al die vieze truffels kauwen (en steeds moeten kokhalzen bij het kauwen).
Ik ga het nu NOOIT MEER KAUWEN!
Een staafmixer zou wel een goed idee zijn voor de volgende keer...

Re: truffels rauw opeten of toch maar thee ervan maken

BerichtGeplaatst: za maart 09, 2013 6:08 pm
door Hamukun
Smaken truffels eigenlijk viezer dan paddo's? Ik vind paddo's nog best wel te doen, OK ze zijn niet lekker, maar ook niet echt smerig.

Re: truffels rauw opeten of toch maar thee ervan maken

BerichtGeplaatst: za maart 09, 2013 7:17 pm
door Azy
Het smaakt bijlange na niet zo smerig als iets chemisch zoals MDMA. Je moet eerder in de richting van een zurige noot ofzo denken, in het begin vind ik het altijd wel meevallen, maar als je er meer eet blijft die zurige smaak gewoon nogal doordringend in je mond na hangen.

Truffels prepareren door thee of te mengen met fruit is voor mij dus eerder een gevalletje: als het aangenamer kan; waarom dan niet. Ook wel zo gezellig om een halfuur in je trip het niet meer te proeven.

Re: truffels rauw opeten of toch maar thee ervan maken

BerichtGeplaatst: za maart 09, 2013 7:52 pm
door Einstein
Ik heb zelf maar één keer een truffeltje gegeten, maar vond het goed meevallen ten opzichte van de smaak van paddo's, die ik na een paar keer toch wel goed beu was.

Re: truffels rauw opeten of toch maar thee ervan maken

BerichtGeplaatst: za maart 09, 2013 8:45 pm
door Hamukun
OK, bedankt! Mocht het ooit nog eens mooi weer worden dan ga ik ze eens proberen :)

Re: truffels rauw opeten of toch maar thee ervan maken

BerichtGeplaatst: di maart 12, 2013 1:00 am
door Partypipo
Ik vind pep en mdma wel een beetje viezig, maar wel heel goed te doen. Eet je niet voor je lol, maar goed weg te krijgen.
Truffels vind ik echt niet te doen smerig. Ik moet kots er eigenlijk altijd wel iets van uit. Ik vind de smaak vies in mijn mond, en die blijft ook nog eens gigantisch lang hangen. Maar dat is nog niet het ergste. Als ik de gekauwde stukjes (of fijngehakte stukjes blijkbaar ook) doorslik ga ik kokhalzen. Dat doet mijn lichaam automatisch. En dát maakt het pas echt vies. Dat iedere keer als je het doorslikt je bijna over je nek gaat. En meestal bij 1 of meerdere happen komt het er ook gelijk uit. Maar alléén die hap dan. Wat in mijn maag zit blijft daar. Maar halverwege mijn slokdarm draait de richting wel eens om waar de truffels heen gaan.
Van de geur alleen al ga ik kokhalzen. Ik dacht eerst dat het misschien lag aan dat mijn lichaam de werkzame stoffen misschien liever af zou stoten en dat ik daarom ga kokhalzen en het soms uit kots, maar de thee zonder stukjes gaat heel goed naar binnen en daar zitten juist alle werkzame stoffen in.

Re: truffels rauw opeten of toch maar thee ervan maken

BerichtGeplaatst: di maart 12, 2013 1:36 am
door Stefaan
Ik vind dat de zurige smaak van truffels als erg aan kots doet denken. Daarom gaat het mis. Maar waar ik wel ben achter gekomen is dat een lachgasje de kokhalfreflex compleet doet verdwijnen. Ik heb voor de zekerheid lachgas dicht bij me en als ik ga nekken dan neem ik gewoon elke 3 min een patroon. Een half uurtje later begint de trip en hoef je ook niet meer te kotsen.

Re: truffels rauw opeten of toch maar thee ervan maken

BerichtGeplaatst: di maart 12, 2013 10:07 am
door Dreuge
gewoon rao

Re: truffels rauw opeten of toch maar thee ervan maken

BerichtGeplaatst: vr maart 22, 2013 12:46 am
door Chevy
Hoe ik het meestal doe:
-Maak de truffels klein (meestal in een wiet-grinder, wel ff er uit peuteren met een mes want het blijft plakken)
-Zet water op het vuur, dan wacht ik totdat het kookt, en dan het vlammetje iets lager totdat het niet meer kookt.
-Gooi de kleingemaakte truffels er in
-Laat het zo 20 minuten op het vuur staan, af en toe roeren
-Zeef de truffels uit het water
-Schenk het water in een glas/soepkom/etc, en gooi er een blokje bouillon in (of bijv. cup-a-soup ofzo)

Dan proef ik helemaal niks van de truffel, proef alleen de bouillon! En het werkt absoluut niet minder, je hoeft de truffel helemaal niet meer op te eten erna, de werkzame stof zit in het water.

Werkt perfect!

Re: truffels rauw opeten of toch maar thee ervan maken

BerichtGeplaatst: di maart 26, 2013 6:56 am
door Wietsmoker
Ik heb het ooit helemaal fout gedaan lees ik al. Onvoorbereid heb ik gewoon water gekookt, van het vuur af, in een kopje, truffel erin en opdrinken en daarna de truffel eten. Maar volgens die methode werkt het dus minder goed heb ik zojuist gelezen. Shit, nu moet ik het nog een keer proberen.

Re: truffels rauw opeten of toch maar thee ervan maken

BerichtGeplaatst: di maart 26, 2013 1:34 pm
door Claviceps
Chevy schreef:Hoe ik het meestal doe:
-Maak de truffels klein (meestal in een wiet-grinder, wel ff er uit peuteren met een mes want het blijft plakken)
-Zet water op het vuur, dan wacht ik totdat het kookt, en dan het vlammetje iets lager totdat het niet meer kookt.
-Gooi de kleingemaakte truffels er in
-Laat het zo 20 minuten op het vuur staan, af en toe roeren
-Zeef de truffels uit het water

Ik doe bijna hetzelfde alleen voeg ik altijd nog wat citroensap toe (3-4 kleine squirts uit zo'n geel citroen flesje) en thee in plaats van soep. De toevoeging van citroensap zou helpen bij het extraheren van de alkaloids omdat deze naar zoutvorm omgezet worden en beter oplosbaar zouden worden in water. Ik weet even de bron niet meer dus misschien dat iemand met kennis even kan checken of het correct is wat ik schrijf. Ik heb dit ooit jaren geleden namelijk gelezen :)

Een goede tip tegen de vieze smaak is je neus dicht knijpen en het in een keer opdrinken. Als je verkouden bent proef je vaak ook slechter dus het dichtknijpen van je neus kan helpen om tijdelijk de smaak sterk te reduceren. Uit eigen ervaring is het ook vaak een psychologisch element bij het drinken of eten van paddos/truffels. Vorige ervaringen hebben geleerd hoe vies het kan zijn waardoor er al een bepaalde verwachting ontstaan. Ik ken mensen die al van het kleinste beetje proeven kokhals neigingen krijgen, een stuk aanstellerij if you will :mrgreen:

Wat natuurlijk ook een optie is, is alles tot poeder vermalen en dan in capsules of een bijvoorbeeld een paar vloeitjes stoppen en door slikken :P

Re: truffels rauw opeten of toch maar thee ervan maken

BerichtGeplaatst: di maart 26, 2013 2:00 pm
door Stefaan
Wat ik me afvraag is of je de truffelthee kan invriezen?

Re: truffels rauw opeten of toch maar thee ervan maken

BerichtGeplaatst: wo maart 27, 2013 2:58 am
door Einstein
Claviceps schreef:Ik weet even de bron niet meer dus misschien dat iemand met kennis even kan checken of het correct is wat ik schrijf. Ik heb dit ooit jaren geleden namelijk gelezen :)

Psilocine en psilocybine vormen samen met zuur inderdaad wateroplosbare zouten, alhoewel de zuivere stoffen volgens mij ook redelijk goed in water oplossen.
Of het zuur de reactie van psilocine tot psilocybine katalyseert weet ik niet zeker, maar dat is wel erg plausibel.
Invriezen zou geen probleem moeten zijn, kou verhindert het plaatsvinden van chemische reacties, zoals het verval van psilocine/psilocybine; je truffelthee zal in de vriezer dus alleen maar langer houdbaar zijn dan bij kamertemperatuur.

Re: truffels rauw opeten of toch maar thee ervan maken

BerichtGeplaatst: wo maart 27, 2013 3:49 pm
door DutchCookie
Ik begrijp echt niet wat iedereen er zo vies aan vind, het zal wel aan mij liggen.

Ik vind persoonlijk asperges en witlof niet te eten, moet er altijd een beetje van kokhalzen... Truffels daarentegen smaken gewoon wat naar verschimmelde walnoot. Het is niet lekker maar vies is heel anders.
Het hoort er toch ook gewoon bij, ik vind het wel grappig om mijn vrienden altijd met gehele verzuurde gezichten alles weg te kauwen en liters cola of 7up drinken om de smaak te maskeren.

Re: truffels rauw opeten of toch maar thee ervan maken

BerichtGeplaatst: do maart 28, 2013 3:24 pm
door Stefaan
Ik vind truffels niet te harden. Alsof ik een kom kots weg moet werken. Mdma smaakt dan weer niet zo slecht. Zo zal ieder zn smaak verschillen. Als je een hekel aan asperges en witlof hebt zal je wss een afkeer voor de wat meer bittere smaken hebben. Waarschijnlijk drink je óf geen koffie, óf met suiker en/of melk erin dan. :p

Re: truffels rauw opeten of toch maar thee ervan maken

BerichtGeplaatst: do maart 28, 2013 3:28 pm
door DutchCookie
Ik drink mijn koffie zwart en zo sterk mogelijk dus dat is het niet

Re: truffels rauw opeten of toch maar thee ervan maken

BerichtGeplaatst: do maart 28, 2013 3:44 pm
door Stefaan
Oh nou toevallig dan. :p Heb een vriend die precies niks lust wat bitter is.

Als ik truffels eet laat ik ze meestal even weken in wat sojasaus oid. Vind ik persoonlijk een stuk aangenamer smaken. Worden ze ook wat sappiger van, ipv zo'n droge kruimelige zooi in je mond.

Re: truffels rauw opeten of toch maar thee ervan maken

BerichtGeplaatst: do maart 28, 2013 3:47 pm
door DutchCookie
In yoghurt met wat honing moeten ze ook goed te doen zijn, doet een van mijn vrienden tenminste

Re: truffels rauw opeten of toch maar thee ervan maken

BerichtGeplaatst: wo aug 14, 2013 3:18 am
door Kockar
kan je nog thee zetten van 2maand oude truffels?

Re: truffels rauw opeten of toch maar thee ervan maken

BerichtGeplaatst: ma dec 23, 2013 3:45 pm
door Epicurus
Chevy schreef:Hoe ik het meestal doe:
-Maak de truffels klein (meestal in een wiet-grinder, wel ff er uit peuteren met een mes want het blijft plakken)
-Zet water op het vuur, dan wacht ik totdat het kookt, en dan het vlammetje iets lager totdat het niet meer kookt.
-Gooi de kleingemaakte truffels er in
-Laat het zo 20 minuten op het vuur staan, af en toe roeren
-Zeef de truffels uit het water
-Schenk het water in een glas/soepkom/etc, en gooi er een blokje bouillon in (of bijv. cup-a-soup ofzo)

Dan proef ik helemaal niks van de truffel, proef alleen de bouillon! En het werkt absoluut niet minder, je hoeft de truffel helemaal niet meer op te eten erna, de werkzame stof zit in het water.

Werkt perfect!


Zo doe ik het ook altijd muv de grinder, nog een kleine tip van mijn kant: gebruik altijd een theedoek om de stukjes truffels uit de thee te zeven. Dit zorgt ervoor dat je niet met de laatste slok nog een smerige hap gruis meekrijgt.