Gisteren maar eens truffel thee gemaakt. Ik heb geen mixer of blender of iets, dus ik heb 20 minuten staan hakken met een mesje tot alles klein was.
Pannetje water warm gemaakt, maar niet te warm (op gevoel gedaan).
Vuur uit, truffels erin, deksel erop.
45 minuten laten trekken.
Thee zakje erin gehangen.
Beetje ahorn siroop erin gegooid, dat was het enige zoete wat ik in huis had om de smaak te maskeren.
Beker thee in 1 keer leeggedronken.
Toen zaten alle stukjes truffel nog in de pan. Beetje nieuw water bij gedaan om het in mn theeglas te krijgen, ook thee smaak bijgedaan en ahorn siroop. Het was twee slokken in totaal, die ik ook in één keer leegdronk.
Bij de tweede slok kwamen ook alle stukjes truffel gelijk weer naar buiten in mijn gootsteen, het leek op méér dan alleen van die tweede slok maar iets minder dan het totaal zeg maar. Maar bijna alle stukjes uitgekotst dus. Het thee water niet, gelukkig.
Dan maar hopen dat het werkt!
Trip genoot ging het gewoon eten als altijd. Wel vies, bah bah. Dacht ze nog: wat nou als er echt nog heel veel van de werkzame stof zat in die stukjes? Dan zit ik hier straks alleen te trippen! Oh nee!
Gelijk na het drinken van de thee eet ik zoveel ik kan stukken 72% pure chocolade met hazelnoten. Ik heb denk ik 100 gram op. Of het hielp weet ik niet, maar het was wel heel erg lekker
10 minuten later voel ik het al opkomen en nog 10 minuten later zit ik al kei hard te trippen.
Pas 1,5 uur nadat ik al kei hard zat te trippen slaat het bij mijn tripgenoot in!
Conclusie: truffelthee werkt GOED! Stukjes kan je eruit laten, want ik had vrijwel alle stukjes uitgekotst en ik ging nog steeds heel hard trippen. Smaak is te doen. Beker in één keer leeg drinken is veel beter te doen dan al die vieze truffels kauwen (en steeds moeten kokhalzen bij het kauwen).
Ik ga het nu NOOIT MEER KAUWEN!
Een staafmixer zou wel een goed idee zijn voor de volgende keer...