Pagina 1 van 1

Helft xtc in rioolwater komt in oppervlaktewater

BerichtGeplaatst: zo dec 21, 2014 3:47 pm
door Shaggattack
Xtc die door menselijk gebruik in het riool terechtkomt, wordt maar moeizaam gezuiverd en afgebroken. Het Brabantse waterschap Aa en Maas heeft dat ontdekt tijdens metingen bij drie rioolwaterzuiveringen.

Er werd gecontroleerd op verschillende drugs zoals cannabis, cocaïne, speed en xtc.

Een groot deel (ruim 90 procent) werd in de rioolzuivering afgebroken. Alleen xtc wordt slecht afgebroken. Ongeveer de helft komt in het oppervlaktewater terecht.

Een duidelijke verklaring heeft het waterschap niet. ''Er is nog heel weinig over bekend'', zei meetnetbeheerder Joost van der Pol donderdag.

Zorgen

Dijkgraaf Lambert Verheijen maakt zich zorgen over de uitkomsten: ''Een deel van de drugsgerelateerde stoffen komt in het oppervlaktewater terecht en het is onbekend wat daar de effecten van zijn'', liet hij donderdag weten.

Reden voor het onderzoek door het waterschap waren vermoedens over lozingen van drugsafval in het riool. Aanwijzingen voor lozingen zijn niet gevonden.

Door: ANP
http://www.nu.nl/binnenland/3956510/hel ... water.html
:xtc:

Re: Helft xtc in rioolwater komt in oppervlaktewater

BerichtGeplaatst: zo dec 21, 2014 4:14 pm
door FranX
Feitelijk heeft dit bericht geen enkele nieuwswaarde en is enkel bedoelt als onderdeel van de negatieve beeldvorming over drugs dat men het volk wil opdringen.

Het echte probleem is niet het relatief kleine aandeel XTC (waarvan volgens de Dijjkgraaf ''het onbekend is wat daar de effecten van zijn'') maar de in veel hogere concentratie en bewezen giftige farmaceutische middelen.
Vreemd genoeg hoor je daar dan weer niemand over.

Bedenk dat:

Vier medicijnen, die veel in Nederlands oppervlaktewater voorkomen, zijn schadelijk voor het milieu. Pijnstillers zorgen voor nier-, kieuw- en leverschade bij vissen. Antibiotica remmen de ontwikkeling van blauwalgen en zorgen voor resistentie onder bacteriën. Dat stoffen in het oppervlaktewater niet individueel voorkomen, maar in een cocktail maakt de effecten nog groter. Sommige medicijnen versterken namelijk elkaars werking. De farmaceutische industrie moet geneesmiddelen milieuvriendelijker maken en de overheid moet maatregelen nemen op het gebied van waterzuivering en verantwoord geneesmiddelgebruik.

Bron: http://www.kennislink.nl/publicaties/ge ... rleven-aan

En het medicijngebruik onder de NL bevolking blijft maar stijgen....

Re: Helft xtc in rioolwater komt in oppervlaktewater

BerichtGeplaatst: zo dec 21, 2014 5:18 pm
door Vinnie
FranX schreef: Antibiotica remmen de ontwikkeling van blauwalgen


dit is opzich wel chill wat blauwalg is erg kut :grin:

Re: Helft xtc in rioolwater komt in oppervlaktewater

BerichtGeplaatst: zo dec 21, 2014 5:52 pm
door Accountz0r
voldie schreef:
FranX schreef: Antibiotica remmen de ontwikkeling van blauwalgen


dit is opzich wel chill wat blauwalg is erg kut :grin:


Zoo ja zeg dat wel. 8-)

1 keer zo eigenwijs om toch te zwemmen hier in Delftse hout en kon 2 dagen niet slapen door die jeuk. 8-) Staat nu bij mij op nummer 1 van meest kutte levende dingen. Eerst waren dat muggen. 8-)