Pagina 1 van 3

Recepten.

BerichtGeplaatst: ma aug 22, 2011 3:58 pm
door Porcelain
Ja, je favoriete recepten dus.

Mijn liefde gaat uit naar wraps. Simpelste manier:

-wraps
-tofu
-saus of kruidenmix
-wokgroenten

Tofu en groente wokken. Daarna saus/kruidenmix erbij en goed roeren. Wraps opwarmen, vulling erop, oprollen en klaar :love:

Re: Recepten.

BerichtGeplaatst: ma aug 22, 2011 4:04 pm
door Dreuge
Wraps:

kip snijden, paprika snijden, ui snijden

ui in de pan, kip er bij tot het lekker bruin is, paprika er bij, uitgelekt blikje mais erbij, eventueel jalapenos, zo'n zakje poeder + glas water erdoor, nog ff laten opwarmen en klaar

edit: goed topic trouwens, ik hou van koken :grin: is het de bedoeling dat er alleen gezonde dingen worden gepost??

Re: Recepten.

BerichtGeplaatst: ma aug 22, 2011 4:05 pm
door Einstein
- Tomatenfrito
- Gehakt
- Gehakt
- Ui
- Gehakt
- Groenten shit
- Macaroni
- Knoflook

Alles door elkaar flikkeren, bakken tot er geen rook meer vanaf komt en klaar is kees :rock:

Re: Recepten.

BerichtGeplaatst: ma aug 22, 2011 4:06 pm
door Aaltje
-Pompoen
-2 kleine uien
-Peen
-Tomaat
-1 liter tuinkruidenbouillion
-Creme Fraiche
-Rozemarijn

Pompoen, uien, peen en tomaat koken in de bouillion, 45 minuten.
Flikker alles in de blender
Terug in de pan, creme fraiche en rozemarijn erbij, met een garde doorroeren.

Eet smakelijk.

Re: Recepten.

BerichtGeplaatst: ma aug 22, 2011 4:34 pm
door Porcelain
Helaas heb ik geen blender, klinkt wel lekker namelijk.

Dreuge, nee natuurlijk niet. Ongezond is immers ook lekker.

Re: Recepten.

BerichtGeplaatst: ma aug 22, 2011 4:54 pm
door Elfquest
Gisteren gemaakt:
Zalm Teriyaki

Rooster wat sesamzaad
Verwarm 4el Japanse sojasaus, 2el honing en 1 el witte wijnazijn in een pan.
Bestrijk je zalmfilet aan beide kanten met deze marinade.
Roerbak wat broccoliroosjes, peultjes of sugarsnaps en een rode ui in ringetjes in de wok.
Kook een pakje eiermie.
Bak de zalm rose, liefst in een grillpan en giet tijdens het bakken wat van de marinade eroverheen.
Rest van de marinade/saus door je eiermie waar je de wokgroenten doorheen mengt.
Verdeel over borden en leg de zalm teriyaki erop
Bestrooi met sesamzaad.

Re: Recepten.

BerichtGeplaatst: ma aug 22, 2011 5:05 pm
door Elfquest
Vandaag:
Andijviepasta met worst (klinkt onlogisch maar is heel lekker)

Kook penne (halve zak ongeveer), voeg de laatste 2-3 minuten een gesnipperde ui en minstens 1 blik in stukjes gesneden knakworstjes toe (om het echt lekker te maken, ipv knakworstjes uit blik van die ambachtelijke gebruiken)

Giet af en vang het kookvocht op. Schenk 150 ml kookvocht terug in de pan bij de pasta.

Zet de pan op laag vuur. Meng hier 600 gr andijvie, 1 beker creme fraiche, 3 tomaten in blokjes en t tl kerriepoeder doorheen. Door elkaar mengen tot andijvie geslonken is.

Op smaak brengen met basilicum, peper en zout.

Re: Recepten.

BerichtGeplaatst: ma aug 22, 2011 5:40 pm
door Dreuge
Nice :grin:

Re: Recepten.

BerichtGeplaatst: ma aug 22, 2011 6:29 pm
door Shizzel
Kippenfilet in blokjes, bakken in de pan, dan stronkjes witloof ook in stukjes snijden die erbij doen als de kip gaar is. zorgen dat die ook mee goed gaar bakken en dan een of andere boursin kaas erdoor doen. en ondertussen iets van aardappelschijfjes bakken ofzo in een andere pan.
ik maak hier ook vele variaties op met bv sojascheuten, bloemkool of broccoli (op voorhand gekookt), en champignons enzo..

Re: Recepten.

BerichtGeplaatst: ma aug 22, 2011 6:31 pm
door Einstein
Aardappelschijfjes bakken met veel koriander, gember, sambal, komijn en sereh, daar dan gewokte spitskool met kerrie bij eten :rock:

Re: Recepten.

BerichtGeplaatst: ma aug 22, 2011 6:44 pm
door Oppepper
Aardappelsschijfjes, met een grote lading spekjes. De basis voor een geslaagde maaltijd. :love:

Re: Recepten.

BerichtGeplaatst: ma aug 22, 2011 6:47 pm
door Elfquest
Shizzel schreef:Kippenfilet in blokjes, bakken in de pan, dan stronkjes witloof ook in stukjes snijden die erbij doen als de kip gaar is. zorgen dat die ook mee goed gaar bakken en dan een of andere boursin kaas erdoor doen. en ondertussen iets van aardappelschijfjes bakken ofzo in een andere pan.
ik maak hier ook vele variaties op met bv sojascheuten, bloemkool of broccoli (op voorhand gekookt), en champignons enzo..


Boursin is lekker he. :mrgreen:

Ik maak het altijd met kip, champignons, broccoli en pasta en dan een hoop boursin erbij. :woeh:

Re: Recepten.

BerichtGeplaatst: ma aug 22, 2011 8:30 pm
door Bloxnix
Je moet eens kip maken in een kom en in die kom ook boursinsaus maken, doet mijn papa vaak.
Dan smaakt dat zo pikant achtig enzo, maar dat is echt overheerlijk

Re: Recepten.

BerichtGeplaatst: ma aug 22, 2011 11:26 pm
door Porcelain
Oooh pasta met boursin is lekker ja!

Ik at vandaag gekruide kip met rijst, cashewnoten, broccoli en boontjes.

Kip snijden.
Kip kruiden.
Kip in de pan met olie, broccoli en boontjes en als het bijna gaar is five spice woksaus erbij.
Rijst koken in bouillon.
Rijst afgieten, cashewnoten er doorheen, groenten, kip en saus er overheen.

Re: Recepten.

BerichtGeplaatst: ma aug 22, 2011 11:34 pm
door Vinz
Kipkerrie salade, bolletjes. De kipkerrie salade op de bolletjes. Eet smakelijk.

Re: Recepten.

BerichtGeplaatst: ma aug 22, 2011 11:49 pm
door Vinz
et is de moeite waard om je best te doen paardenvlees te kopen voor dit verrukkelijke recept. Het is onze favoriete hachee. Je kunt natuurlijk ook rundvlees nemen, maar dan wordt het weer een ′gewone′ hachee.
Bereidingstijd:
Langer dan 2 uur
Gang:
Hoofdgerecht
Smaak:
Pittig
Techniek:
Stoven
Soort gerecht:
Hoofdgerecht
Uit eigen keuken:
Nee (i)
Smulweb BBQ dagen
Leer nieuwe trucs tijdens een gezellige BBQ workshop.

Actie: nu 2 voor de prijs van 1!
Ingrediënten voor 4 personen

1 kg paardenvlees (stooflappen), 2 kg uien, 50 g bloem, 60 g boter, 3 dl rode wijn, bouillon (groente- of runder-) zoveel als nodig is, 2 tl fijngehakte verse oregano (of 1 tl gedroogde), 2 tl fijngehakte verse tijm (of 1 tl gedroogde), 1 blik tomatenblokjes, versgemalen (zwarte) peper, zout, eventueel tomatenpuree
Voorbereiding

Snijd het vlees in niet te kleine dobbelstenen en bestrooi het naar smaak met peper en zout.
Snijd de uien in flinke stukken.
Bereidingswijze

Verhit de boter en fruit hierin de uien. Voeg het vlees toe en bak het vlees-uienmengsel al roerend tot het aan alle kanten goudbruin is. Strooi de bloem erover en bak nog even, zodat de bloem goed opgenomen wordt.
Voeg de tomatenblokjes toe - als het tomatensap dik is kan het erbij, neem anders 2 eetlepels tomatenpuree - en de wijn. Aanvullen met bouillon tot het vlees net onder staat. Deksel op de pan doen en het vlees minimaal 3 uren laten sudderen, totdat het lekker mals en zacht is.
Serveertips

Geef er aardappelpuree (of gekookte aardappelen) en zuurkool bij.

Re: Recepten.

BerichtGeplaatst: ma aug 22, 2011 11:52 pm
door Aaltje
Bij de jumbo is paardenvlees verkrijgbaar. Als het niet in de schappen ligt, kan de slager het altijd bestellen :)

Re: Recepten.

BerichtGeplaatst: ma aug 22, 2011 11:52 pm
door Vinz
Zonder humor zeker?

Re: Recepten.

BerichtGeplaatst: ma aug 22, 2011 11:53 pm
door Aaltje
Vinz schreef:Zonder humor zeker?

Nee, gewoon paarden eten omdat het trieste beesten zijn 8-)

Re: Recepten.

BerichtGeplaatst: ma aug 22, 2011 11:55 pm
door Aaltje
Waar zijn paarden eigenlijk goed voor?

Re: Recepten.

BerichtGeplaatst: ma aug 22, 2011 11:57 pm
door Vinz
Om hachee mee te maken.

Re: Recepten.

BerichtGeplaatst: ma aug 22, 2011 11:59 pm
door Schism
En te berijden natuurlijk.

Re: Recepten.

BerichtGeplaatst: di aug 23, 2011 12:00 am
door Vinz
=']

Re: Recepten.

BerichtGeplaatst: di aug 23, 2011 12:02 am
door Schism
Binnenkort plaats ik trouwens wel een lekker, maar vrij simpel wokrecept. Ik zou niet weten hoelang het moet bakken, want ik doe alles op gevoel. :P

Re: Recepten.

BerichtGeplaatst: di aug 23, 2011 3:39 pm
door Jdjsusinebeieje
Porcelain, als mensen bij je blijven eten, mogen ze dan een recept kiezen of moeten ze gewoon eten wat de pot schaft? 8-)

Re: Recepten.

BerichtGeplaatst: wo aug 24, 2011 12:11 pm
door Petrovic
:lol:

Re: Recepten.

BerichtGeplaatst: do aug 25, 2011 1:41 am
door Elfquest
Lekker bijgerechtje:

Koop wat champignons, liefst kastanjechampignons of als je echt uit wil pakken Portobello's
Snijd de steeltjes eraf en lepel er wat uit met een lepel.
Vul met geitenkaas en honing of Boursin.
Ff bakken in de pan tot champignons gaar zijn en kaas gesmolten.
Smullen. :love:

Re: Recepten.

BerichtGeplaatst: do aug 25, 2011 1:44 am
door Bloxnix
Champignons met boursin zijn inderdaad heerlijk, maar ik zet ze wel in de oven.

Re: Recepten.

BerichtGeplaatst: do aug 25, 2011 1:44 am
door Elfquest
Kan ook ja.
Hoe lang zet jij ze in de oven?

Re: Recepten.

BerichtGeplaatst: do aug 25, 2011 1:49 am
door Elfquest
Paardenvlees wil ik ook nog eens proberen.
Dat heb ik nog nooit op.
Lekker recept voor stoofvlees op zijn Grieks: Stifado:

Ingrediënten voor 4 personen
1 kg riblappen.
3 uien.
1 pakje gezeefde tomaten.
0,5 liter rode wijn.
100 gram feta.
2 theel. knoflookpasta.
2 theel. honing.
1 eetl. citroensap.
1 theel. gedroogde tijm.
2 laurierblaadjes.
3 eetl. olie.
75 gram boter.
zout en peper.

Voorbereiding
Snij het vlees in grote dobbelstenen.
Maak de uien schoon en snij deze doormidden en dan in schijfjes.
Snij de feta in kleine blokjes.

Bereidingswijze
Verhit de olie met de boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin.
Voeg de ui en de knoflook toe en laat omscheppend een paar minuten meebakken.
Voeg wat zout en peper, de tijm en de laurier toe en giet de wijn bij het vlees.
Breng het geheel aan de kook en draai het vuur laag.
Laat met de deksel op de pan circa 3 uur stoven, om het uur even doorroeren.
Roer er de gezeefde tomaten, de honing en het citroensap door.
Verwijder de laurierblaadjes.
Verdeel, als vlees en saus goed zijn doorgewarmd, de fetablokjes op het gerecht.
Dien de stifado op als de kaas begint te smelten.

Lekker met penne.