Pagina 2 van 3

Re: Recepten.

BerichtGeplaatst: do aug 25, 2011 1:51 am
door Einstein
Dit laatste recept is een heel goed idee :rock2:

Re: Recepten.

BerichtGeplaatst: do aug 25, 2011 2:04 am
door Bloxnix
Elfquest schreef:Kan ook ja.
Hoe lang zet jij ze in de oven?

Geen idee, gewoon kijken :p
Als je chamignons beetje beginnen te verschrompelen en je kaas gesmolten is :p
Alhoewel ik gebakken champignons veel lekkerder vind, maar dan vind ik het onhandig met de kaas.

Re: Recepten.

BerichtGeplaatst: do aug 25, 2011 2:07 am
door Elfquest
bloxnix schreef:
Elfquest schreef:Kan ook ja.
Hoe lang zet jij ze in de oven?

Geen idee, gewoon kijken :p
Als je chamignons beetje beginnen te verschrompelen en je kaas gesmolten is :p
Alhoewel ik gebakken champignons veel lekkerder vind, maar dan vind ik het onhandig met de kaas.


Ja in de oven verschrompelen ze meer he?
Ik zet ze altijd op hun hoedjes in de pan als de boter heet is, vuur laag draaien, deksel op de pan en dan stoven ze ook gaar.

Re: Recepten.

BerichtGeplaatst: do aug 25, 2011 2:09 am
door Elfquest
Einstein schreef:Dit laatste recept is een heel goed idee :rock2:


Als je het gaat maken ben ik heel benieuwd wat je ervan vindt. :mrgreen:
Het is 1 van mijn favorieten.

Re: Recepten.

BerichtGeplaatst: do aug 25, 2011 2:11 am
door Einstein
Ik zal eens kijken, wie weet doe ik binnenkort wel zoiets :P Het lijkt me wel gruwelijk lekker, eerlijk gezegd :love: :love: :love:

Re: Recepten.

BerichtGeplaatst: do aug 25, 2011 2:12 am
door Elfquest
Is het ook. Vooral als je er een dubbele hoeveelheid feta bijdoet. :mrgreen:
Maar ik ben dan ook een kaasjunk. :oops:

Re: Recepten.

BerichtGeplaatst: do aug 25, 2011 2:18 am
door Bloxnix
Elfquest schreef:Is het ook. Vooral als je er een dubbele hoeveelheid feta bijdoet. :mrgreen:
Maar ik ben dan ook een kaasjunk. :oops:

Ik ook! :D

Beste recept ooit:

Cavaillon
In 2 snijden, pitten eruit halen, shitloads bloemsuiker indoen (kan ook zonder), en opeten.
Beste recept ooit, maar ik ben dan ook meloenen-addict :love: :love:

Re: Recepten.

BerichtGeplaatst: do aug 25, 2011 9:52 pm
door Dreuge
Elfquest schreef:Is het ook. Vooral als je er een dubbele hoeveelheid feta bijdoet. :mrgreen:
Maar ik ben dan ook een kaasjunk. :oops:


ik hou niet zo van feta, kan je nog een andere soort kaas aanraden voor dat recept??

Re: Recepten.

BerichtGeplaatst: vr aug 26, 2011 4:27 pm
door Enjoy
Elfquest schreef:Lekker bijgerechtje:

Koop wat champignons, liefst kastanjechampignons of als je echt uit wil pakken Portobello's
Snijd de steeltjes eraf en lepel er wat uit met een lepel.
Vul met geitenkaas en honing of Boursin.
Ff bakken in de pan tot champignons gaar zijn en kaas gesmolten.
Smullen. :love:


Ik als geitenkaas-fan ga deze zeer binnenkort eens uitproberen! Klinkt goed :love:

Re: Recepten.

BerichtGeplaatst: vr aug 26, 2011 6:37 pm
door Elfquest
Dreuge schreef:
Elfquest schreef:Is het ook. Vooral als je er een dubbele hoeveelheid feta bijdoet. :mrgreen:
Maar ik ben dan ook een kaasjunk. :oops:


ik hou niet zo van feta, kan je nog een andere soort kaas aanraden voor dat recept??


Evt. Buffelmozarella? En anders gewoon een kaassoort die je wel lekker vindt erbij. Als het maar een beetje zacht wordt, dan is het prima te doen denk ik.

Re: Recepten.

BerichtGeplaatst: vr aug 26, 2011 6:40 pm
door Bloxnix
Warme mozarella is fucking ziek (behalve als het volledig gesmolten is zoals op pizza), dat wil je er niet bij doen :d

Re: Recepten.

BerichtGeplaatst: za aug 27, 2011 5:01 pm
door Porcelain
Tomzeur schreef:Porcelain, als mensen bij je blijven eten, mogen ze dan een recept kiezen of moeten ze gewoon eten wat de pot schaft? 8-)


Haha, men mag natuurlijk kiezen, ik ben niet zo moeilijk.
En feta is zooo lekker :love: Ook door pasta's en op tosti's. Ik mis een kwijlemoticon hier.

Re: Recepten.

BerichtGeplaatst: za aug 27, 2011 6:23 pm
door Bloxnix
Porcelain schreef:
Tomzeur schreef:Porcelain, als mensen bij je blijven eten, mogen ze dan een recept kiezen of moeten ze gewoon eten wat de pot schaft? 8-)


Haha, men mag natuurlijk kiezen, ik ben niet zo moeilijk.
En feta is zooo lekker :love: Ook door pasta's en op tosti's. Ik mis een kwijlemoticon hier.

Feta is inderdaad heerlijk, eergisteren heb ik er nog van gesmuld :p
Negeer jij trouwens die pot grapjes, of begrijp je het niet?

Re: Recepten.

BerichtGeplaatst: zo aug 28, 2011 12:13 am
door Elfquest
bloxnix schreef:Warme mozarella is fucking ziek (behalve als het volledig gesmolten is zoals op pizza), dat wil je er niet bij doen :d


Mozarella kun je beter helemaal smelten ja. Anders krijg je van die klonten.

Re: Recepten.

BerichtGeplaatst: zo aug 28, 2011 12:22 am
door Bloxnix
Elfquest schreef:
bloxnix schreef:Warme mozarella is fucking ziek (behalve als het volledig gesmolten is zoals op pizza), dat wil je er niet bij doen :d


Mozarella kun je beter helemaal smelten ja. Anders krijg je van die klonten.

En het smaakt fucking vies!

Re: Recepten.

BerichtGeplaatst: zo aug 28, 2011 12:24 am
door Elfquest
Vind je? Ik vind het wel lekker. Maar smaken verschillen blijkbaar.

Re: Recepten.

BerichtGeplaatst: zo aug 28, 2011 3:42 am
door Bloxnix
Elfquest schreef:Vind je? Ik vind het wel lekker. Maar smaken verschillen blijkbaar.

Nee ik vind het echt lekker, maar half gesmolten, eerder vast dan gesmolten, vond ik het héél vies smaken.

Re: Recepten.

BerichtGeplaatst: ma aug 29, 2011 2:33 pm
door Porcelain
bloxnix schreef:Negeer jij trouwens die pot grapjes, of begrijp je het niet?

Ik negeer ze, tot er een keer een goede komt.

Re: Recepten.

BerichtGeplaatst: ma aug 29, 2011 8:31 pm
door Bloxnix
Porcelain schreef:
bloxnix schreef:Negeer jij trouwens die pot grapjes, of begrijp je het niet?

Ik negeer ze, tot er een keer een goede komt.

Ah oke, ik wou je hier trouwens niet mee irriteren ofzo, het was gewoon een vraagje uit intresse.

Re: Recepten.

BerichtGeplaatst: do sep 01, 2011 6:57 pm
door Porcelain
Geen zorgen, ik raak niet zo snel geirriteerd.

Re: Recepten.

BerichtGeplaatst: do sep 01, 2011 7:03 pm
door Karhu
justeat.nl

Re: Recepten.

BerichtGeplaatst: ma sep 19, 2011 10:09 pm
door Snooki
Eating fried pickles was a life changing experience.

Re: Recepten.

BerichtGeplaatst: wo okt 12, 2011 1:11 am
door Dreuge
wejow heb net dit recept gekregen via facebook, zwarte paella!! :rock:


Black Paella with Squid and Shrimp
Serves 8-10

3 tablespoons olive oil
1 pound shrimp in the shell
Salt and pepper
1 large onion, finely diced
1 pound cleaned squid, bodies cut into thin rings
and tentacles coarsely chopped
A pinch of crumbled saffron
1/4 teaspoon cayenne
1/2 cup tomato puree
4 garlic cloves, smashed to a paste with a little salt
1 package squid ink, about 1 tablespoon
3 cups Bomba or Arborio rice
6 cups octopus broth or water

Preheat the oven to 350°F. Heat the olive oil in a 12-inch earthenware cazuela or paella pan over a medium flame. Add the shrimp, season with salt and pepper, and saute briefly, just until the shrimp turn pink, about 1 to 2 minutes. Remove the shrimp and set aside. Add the onion to the pan and let it sizzle in the oil. Cook for about 5 minutes, to brown a bit. Add the squid, season with salt and pepper, and cook for about 2 minutes more. Add the saffron, cayenne, tomato, garlic, squid ink, and rice, stirring well to coat the rice. Finally, add a large pinch of salt and the broth. Let the broth come to a full simmer. Taste the broth and adjust the seasoning. Simmer for 5 minutes. Arrange the shrimp on top, then put the cazuela in the oven. Bake, uncovered, for 20 minutes. Remove and cover the pan with a clean dish towel. Let the paella rest for at least 15 minutes before serving. It tastes best just slightly warm.

Octopus Broth

1 medium octopus, about 3 pounds
1 bay leaf
1 thyme sprig
1 onion, halved
4 garlic cloves, sliced
1 small dried red chile
1 teaspoon coriander seeds
Extra virgin olive oil
Salt and pepper

Rinse the octopus and, if it hasn't been cleaned, trim off the ink sac, beak, and eyes. Put it in a large pot and cover with cold water. Add the bay leaf, thyme, onion, garlic, chile, and coriander seeds. Add a splash of olive oil and a good pinch of salt. Cover the pot and bring just to a boil, then turn down the heat to low.

Simmer slowly for 45 minutes to an hour, never allowing the broth to boil.

Re: Recepten.

BerichtGeplaatst: wo okt 12, 2011 1:27 am
door Bloxnix
Ik vind gewone paëlla er toch lekkerder uitzien hoor :p
Maar is er ook een verschil in smaak?

Re: Recepten.

BerichtGeplaatst: wo okt 12, 2011 1:31 am
door Dreuge
Bloxnix schreef:Ik vind gewone paëlla er toch lekkerder uitzien hoor :p
Maar is er ook een verschil in smaak?


Ja hierbij wordt octopus bouillon gebruikt :P Heb het nog niet geprobeerd, maar neem aan dat dit voor het grootste deel van het verschil in smaak zorgt. Normaal wordt er volgens mij bijna altijd kippenbouillon of water gebruikt.

Re: Recepten.

BerichtGeplaatst: wo okt 12, 2011 1:59 am
door Maddog
heel makkelijk en heel snel.

doe wat aardbeienjam , honing en geitenkaas op een broodje, en doe deze in de tosti ijzer opwarmen.

Re: Recepten.

BerichtGeplaatst: wo okt 12, 2011 5:03 pm
door Bloxnix
Dreuge schreef:
Bloxnix schreef:Ik vind gewone paëlla er toch lekkerder uitzien hoor :p
Maar is er ook een verschil in smaak?


Ja hierbij wordt octopus bouillon gebruikt :P Heb het nog niet geprobeerd, maar neem aan dat dit voor het grootste deel van het verschil in smaak zorgt. Normaal wordt er volgens mij bijna altijd kippenbouillon of water gebruikt.

Octopusbouillon klinkt echt onsmakelijk :p
En volgens mij wordt er anders inderdaad kippenbouillon gebruikt :p

Re: Recepten.

BerichtGeplaatst: wo okt 12, 2011 8:42 pm
door Maddog
het gaat om het inktzakje, die de smaak en kleur aan de paëlla geeft, is een erg prettig aroma, is idd op inktvis, maar overheerst niet. beetje kreeft achtig.

Re: Recepten.

BerichtGeplaatst: wo okt 12, 2011 8:50 pm
door Dreuge
Madcat schreef:het gaat om het inktzakje, die de smaak en kleur aan de paëlla geeft, is een erg prettig aroma, is idd op inktvis, maar overheerst niet. beetje kreeft achtig.


Dat de inkt de zwarte kleur geeft snap ik, maar ik wist niet dat daar ook zo veel smaak aan zit :P Ik heb echt zin om dit een keer te maken. Vooral ook juist die octopus bouillon. Snap niet waarom sommigen dat onsmakelijk lijkt... Zie het verschil tussen andere zeedieren niet zo :P

Re: Recepten.

BerichtGeplaatst: wo okt 12, 2011 8:55 pm
door Maddog
octopus doet mij altijd aan vakantie denken, dat je op een terrasje vlak bij zee, net half in het donker, eem mandje perfect gefrituurde calamaris met een schijfje citroen erover aan het weghappen bent.