Pagina 3 van 3

Re: Recepten.

BerichtGeplaatst: wo okt 12, 2011 9:24 pm
door Dreuge
Inderdaad :grin: ik hoop dat ik hem ergens met snavel en ogen en al kan kopen

Re: Recepten.

BerichtGeplaatst: wo okt 12, 2011 9:44 pm
door Bloxnix
Ik zeg niet dat octopus er onsmakelijk uitziet (gaat het hier trouwens niet om inktvis), integendeel.
Calamares enzo vind ik heel lekker, ik bedoelde gewoon dat de zwarte kleur er onsmakelijk uitziet imo.
Ik wil eigenlijk al lang eens gewone paëlla maken (is mijn lievelingsgerecht), maar het komt er nooit van.

Re: Recepten.

BerichtGeplaatst: wo okt 12, 2011 9:52 pm
door Dreuge
Vrijdag ga ik waarschijnlijk paella maken met chorizo, kip en garnalen :grin: Wordt ook mijn eerste keer.

Re: Recepten.

BerichtGeplaatst: wo okt 12, 2011 10:02 pm
door Bloxnix
Dreuge schreef:Vrijdag ga ik waarschijnlijk paella maken met chorizo, kip en garnalen :grin: Wordt ook mijn eerste keer.

Lijkt me echt heerlijk!
Veel geluk!

Re: Recepten.

BerichtGeplaatst: do okt 27, 2011 9:22 pm
door Nautiles
Doei! :wave:

Re: Recepten.

BerichtGeplaatst: ma dec 19, 2011 8:36 pm
door Einstein
Piccalilly met linzen en paprika :love:
- 1-2 potten piccalilly
- Willekeurige hoeveelheid linzen
- Eén paprika
- Kankerveel sambal, tomatenpuree en knoflookpoeder

Kook de linzen ongeveer drie kwartier in meer dan genoeg water. Voeg brokstukken paprika en sambal, tomatenpuree en knoflookpoeder toe. Roer even door en meng dit door de piccalilly. Eet smakelijk!

:rock:

Re: Recepten.

BerichtGeplaatst: ma dec 19, 2011 9:14 pm
door Dreuge
Einstein schreef:Piccalilly met linzen en paprika :love:
- 1-2 potten piccalilly
- Willekeurige hoeveelheid linzen
- Eén paprika
- Kankerveel sambal, tomatenpuree en knoflookpoeder

Kook de linzen ongeveer drie kwartier in meer dan genoeg water. Voeg brokstukken paprika en sambal, tomatenpuree en knoflookpoeder toe. Roer even door en meng dit door de piccalilly. Eet smakelijk!

:rock:


kutstudentje :lol:

Re: Recepten.

BerichtGeplaatst: di dec 20, 2011 4:43 am
door Maddog
1 blik knakworsten (water weggooien worstjes deppen met papier)
maccaroni opzetten volgens beschrijving

dan een suasje maken


snij de knakworsten in plakjes, en snij een ui. doe ze samen in een pan bakken, tot de knakworstjes beginnen te springen. dan wat (liefst vers) knoflook toevoegen een tomaat in blokjes en op laag zetten tot de scherpe geur eraf is. koffiekopje water toevoegen. en 4 eetlepels tomatenketchup.

naar smaak beetje gedroogde kruiden of vers erdoor. o.a. oregano

alles mengen met elkaar.

Re: Recepten.

BerichtGeplaatst: di dec 20, 2011 10:33 am
door Doc
wraps, alleen dan met veel vlees (shoarma ofzo) en iets van worteltjes en sla erdoorheen.

makkelijke koningsmaal die fucking lekker is. (en veel handiger dan die kut pita broodjes)

Re: Recepten.

BerichtGeplaatst: di dec 20, 2011 12:18 pm
door Dissendium
Qlimax taart!

Ingrediënten:
6 eieren
160 gram suiker
15 gram bakpoeder
160 gram bloem
250 gram oranje marsenpein
250 gram zwarte marsenpein


Scheid de eierdooiers en het eiwit van elkaar. Let op! Met het scheiden mag er geen eigeel bij het eiwit zitten, anders moet je helemaal opnieuw beginnen want dan is je taart al verneukt.

Klop de eierdooiers zeer luchtig op en voeg er de helft van de suiker aan toe.

Klop het zeer zuivere eiwit en de rest van de suiker goed stijf. Het is pas goed, als je de kom met het stijve eiwit suiker mengel op zijn kop houd en het er niet uitvalt.

Spatel hierna de eidooiers er luchtig doorheen (niet te lang).
Zeef de bloem en meng ze met het bakpoeder. Spatel het geheel snel door het eiwitmengsel en doe het in een ingevette taartvorm, ong. 24 cm. doorsnee (ik had 3 cm.) en bak het af in een voorverwarmde oven (180 graden) in 20 à 25 minuten. (Ik had de oven 175 graden, en 40 minuten.)

Als de bodem goed is, snijd je die in 2/3 lagen (ligt eraan hoe hoog de bodem is geworden).
Smeer je tussen de lagen wat je zelf lekker vind, of wat voor taart je zou maken voor de jarige/kennis/vrienden/familie of whatever.
Ik heb er chocolade ganache tussen gedaan. In de eerste laag bruine ganache en de tweede laag witte ganache. Hierbij ook het recept voor ganache te maken:

Ingrediënten:
250ml slagroom
250 gram chocolade
(gebruik bij witte chocolade 300 gram op 125 ml slagroom)

Hak de chocolade in kleine stukjes, met een mes of blender. Doe het daarna in een glazen kom.
De slagroom aan de kook brengen. Daarna over de chocolade gieten. Met een garde goed roeren.
Als alles is gesmolten dan bv 3 eetlepels likeur erdoor doen. ( hoeft niet persé) en mag naar smaak.
Laten afkoelen, ik zelf laat het ongeveer 2,5 uur afkoelen, ik zet het op een koele plek bv de garage, wel ga ik elk half uur kijken naar de gewenste dikte, ook elk half uur even door roeren. Als je hem heel dik wil dan kan je langer wachten maar als je hem vloeibaar wil dan kan je het sneller gebruiken, het ligt ook aan het weer hoe snel het gaat, als het vriest dan gaat het soms sneller dan 2,5 uur.

Ganache gieten:
Geschikt voor over of tussen je taart. Giet verschillende lagen ganache over je taart om goede dekking te krijgen.

Daarna heb ik gewoon de oranje en zwarte marsenpein goed uitgerold, en de oranje over de taart heengedaan. De zwarte op het keukenblok gelegd, en het Qlimax 2011 logo eruit gesneden.

Als je taart af is komt die er natuurlijk zo uit te zien:



Natuurlijk als er weer een DF meet is waar ik heen ga maak ik een DF taart! :love:

Re: Recepten.

BerichtGeplaatst: di dec 20, 2011 12:26 pm
door Karhu
Ik wil helemaal geen Qlimax logo op mijn taart :(.

Re: Recepten.

BerichtGeplaatst: di dec 20, 2011 12:28 pm
door Dissendium
Nee, dan maak ik een DF taart 8) Donker en lichtblauw woohoo.

Re: Recepten.

BerichtGeplaatst: di dec 20, 2011 11:13 pm
door Einstein
Ziet er smakelijk uit :smokin:

Re: Recepten.

BerichtGeplaatst: di dec 20, 2011 11:54 pm
door Gonzo
Dissendium schreef:Nee, dan maak ik een DF taart 8) Donker en lichtblauw woohoo.


Ben jij ook bakker ofzo?
Die taart ziet er echt goed uit..

Dit dessertje heb ik laatst op mijn werk gemaakt:

dessertje.jpg


Lijkt veel maar het is een grand dessert voor 2 personen..

Re: Recepten.

BerichtGeplaatst: di dec 20, 2011 11:56 pm
door Karhu
Buh... nu heb ik zin om te eten... maar heb niks in huis :(!

Re: Recepten.

BerichtGeplaatst: wo dec 21, 2011 12:02 am
door Dreuge
Dr.Gonzo schreef:
dessertje.jpg


Waar heb je die rabarber in geweekt?? Dat is echt bizar lekker, hadden ze ook bij een restaurant waar ik werkte :hulde:

Re: Recepten.

BerichtGeplaatst: wo dec 21, 2011 12:56 am
door Gonzo
Dreuge schreef:
Dr.Gonzo schreef:
dessertje.jpg


Waar heb je die rabarber in geweekt?? Dat is echt bizar lekker, hadden ze ook bij een restaurant waar ik werkte :hulde:

Die rabarber is gepocheerd in een mengsel van witte wijn en suiker siroop, de witte kern is witte chocolade mousse...

Re: Recepten.

BerichtGeplaatst: wo dec 21, 2011 1:04 am
door Einstein
Ziet er gruwelijk lekker uit Gonzo :love: Professional aan het werk :smokin:

Re: Recepten.

BerichtGeplaatst: wo dec 21, 2011 1:14 am
door Gonzo
Einstein schreef:Ziet er gruwelijk lekker uit Gonzo :love: Professional aan het werk :smokin:


Thanks, heb er dan ook voor op school gezeten..

Post van de week nog wel wat foto's..

Re: Recepten.

BerichtGeplaatst: wo dec 21, 2011 1:32 pm
door edblok2
kip in stukjes, inwrijven met zout en olijfolie, koelkast in

3/4 teentjes knoflook in de pan
1 rode ui in de pan
scheutje wijn
gesneden olijven

pasta koken tussendoor (vergeet geen zout en olijfolie in de pan te doen met het koken)
landbrood in de oven
spekjes kort op hoog vuur in ander pannetje totdat ze krokant zijn (ps. krokant is iets anders dan zwart)

kip in de pan, langzaam laten garen (anders wordt die taai), pasta en spekjes erbij in.

blok parmezaanse kaas en scheutje melk plus klontje grasboter erbij in, het geheel op LAAG vuur 10 minuutjes laten garen tot de kaas gesmolten is en alles een geheel is geworden.


Pasta op bord, plukje rucola erover, warm brood uit de oven erbij, griekse salade ernaast, goed glas wijn:

HEMEL