Pagina 1 van 1

Koken met Aaltje: Flashkippensoep met bloemkool

BerichtGeplaatst: za sep 17, 2011 11:15 pm
door Aaltje
Flashkippensoep met bloemkool

Deze keer een heerlijk kippensoep gerecht. Kippensoep is een heerlijke soep die gemakkelijk klaar te maken is. Kippensoep is heel lekker met Chinese kool erin of bloemkool.
Deze speciale Flashkippensoep is een traktatie voor de smaakpappillen en helemaal speciaal afgestemd op ons beruchte forumlid Flashkip.
Helaas had ik geen recept voor eendensoep.



Ingrediënten:
500 gram kipkarbonade of kippenbouten. Het liefst van een scharrelkip die als het even kan ook nog eens geschoten is. Het liefst eentje waarop ook nog een aantal keer mis is geschoten. Waar zijn kippen eigenlijk goed voor?
Zakje soepgroenten (200 gram)
Een halve bloemkool
Maggi kruidenbuiltje voor kippenbouillion
Maggi smaakmaker voor kippensoep
Lettervermicelli.
Een pan met een inhoud van 3 liter

Spoel de kipkarbonades of bouten af onder de kraan. Doe ze vervolgens in de pan en vul deze met water tot ongeveer 2,5 liter. Doe het kruidenbuiltje erbij, zet de pan op hoog vuur en wacht tot deze kookt.
Het prettige aan kippensoep is dat je deze niet hoeft af te schuimen. Zet het deksel op de pan als het water kookt en zet dan het vuur laag. Laat dit minimaal twee uur zachtjes koken.



Haal de kip vervolgens uit de pan en laat deze even afkoelen.
Ondertussen kan je de lettervermicelli sorteren. Zorg dat je alleen de letters F, L, A, S, H, K, I en P eruit haalt. Je hebt ongeveer een handje nodig. Zet dit apart in een schaaltje.
Haal ook het kruidenbuiltje uit de soep.



Snijd de bloemkool in kleine stukjes en doe dit bij de lettervermicelli.
Pluk vervolgens de huid van de kip af en pluk dan het vlees van het bot. Let op dat je het kraakbeen en kleine botjes, adertjes, peesjes en stukjes vet verwijdert.
Maak de kipstukjes klein en doe deze terug in de soep.
Voeg nu de lettervermicelli en de bloemkool, de soepgroenten en de inhoud van het pakje smaakmaker voor kippensoep toe en laat het nog tien minuutjes koken, terwijl je het af en toe roert met een pollepel.



De soep is nu klaar om opgediend te worden. Het is lekker om de soep te garneren met een paar blaadjes rucola, maar dat is optioneel.



Eet smakelijk!

Re: Koken met Aaltje: Flashkippensoep met bloemkool

BerichtGeplaatst: za sep 17, 2011 11:45 pm
door Gonzo
Eendjes soep!!...(met spruitjes)...

http://www.smulweb.nl/recepten/1072999/ ... -spruitjes

:beer:

Re: Koken met Aaltje: Flashkippensoep met bloemkool

BerichtGeplaatst: za sep 17, 2011 11:56 pm
door FlashKip
echt heel vet! vooral die letters! :love: :love:

Re: Koken met Aaltje: Flashkippensoep met bloemkool

BerichtGeplaatst: zo sep 18, 2011 12:00 am
door Jdjsusinebeieje
8-)

Re: Koken met Aaltje: Flashkippensoep met bloemkool

BerichtGeplaatst: za okt 20, 2012 6:43 pm
door Aaltje
Toen onze flashkip nog een flashkippie was

Re: Koken met Aaltje: Flashkippensoep met bloemkool

BerichtGeplaatst: za okt 20, 2012 7:08 pm
door Huggybear²³
Tekende weer een grijns op mn gezicht dit :grin:

Re: Koken met Aaltje: Flashkippensoep met bloemkool

BerichtGeplaatst: vr apr 26, 2013 1:25 am
door Dione
=]

Re: Koken met Aaltje: Flashkippensoep met bloemkool

BerichtGeplaatst: vr apr 26, 2013 2:43 pm
door megatrippie
recept voor kalkoen met whisky



Ingredienten: een kalkoen van ongeveer 7 kilo Twee grote flessen whisky Spekreepjes

Kruiden Een fles olijfolie

Bereidingswijze:

De kalkoen larderen en de binnenkant inwrijven met peper en zout. De oven voorverwarmen

Op 1800 .een longdrinkglas voor de helft vullen met whisky. De whisky opdrinken tijdens het

Voorvwerwammen van de oven De eend op een vuurvaste schotel leggen en een tweede glas

Wiskey inschenken. Het glas wiskey opdrinken en de eend in de in de oven zetten. Na

20 minuten de oven op 200 graden zetten en 2 glaven vubben met wiskey. De glaven opdlinken en de scherven van et eerste gas oplaapen. Na en haiff uur, de hoven opedoen om ddeend tesjekkn. Blantwonnezalf in de padkamer ganaale en op de povekand van de linkerhand toen. Denove opedoen naadatet eerste glaf leegis en de sjotel vastpakke.

De blantwondezalf op de binnekand van de regthant djoen endeent optrape. Deent nogis oprape en met nen nandoek de bwantwondesalf van deent vege.

Ze hande ontvette me viskey en de tupe ssalf veeroprape. Tkapotte glazzopvege endeent terug in dehove dooen. Deheent oprape en dove eerst opedoen. De twwwiede fjes biske opedoen en overeindzette. Opstjaan van de -vjoer ent vetssspek ondrde kasd vege. Nogis opstjaan van de vjoer en tochma blijve zitte. `t bies op de gjondzjette. Uide fjes djinke wande glave sijn opof kabot. Denove aftette deooge sljuite en omvalle.

cannibalisme

BerichtGeplaatst: vr aug 02, 2013 3:50 pm
door Hunk
megatrippie schreef:Ingredienten: een kalkoen van ongeveer 7 kilo Twee grote flessen whisky.. De eend op een vuurvaste schotel leggen en een tweede glas

Wiskey inschenken. Het glas wiskey opdrinken en de eend in de en 2 glaven vubben met wiskey. De glaven opdlinken en de scherven van et eerste gas oplaapen. Na en haiff uur, de hoven opedoen om ddeend tesjekkn. Blantwonnezalf in de padkamer ganaale en op de povekand van de linkerhand


:D

Als ik in een teil water ga zitten met dit oververhitte weertje je, ben ik in eenhalf uur gaar tot op het bot :shock:

Re: Koken met Aaltje: Flashkippensoep met bloemkool

BerichtGeplaatst: vr aug 02, 2013 4:00 pm
door ParadijsVogel
Vind het wel mooi dat in het bovenstaande recept een kalkoen de oven in gaat en een eend de oven uit komt gestuiterd.

Re: Koken met Aaltje: Flashkippensoep met bloemkool

BerichtGeplaatst: vr aug 02, 2013 5:48 pm
door megatrippie
ParadijsVogel schreef:Vind het wel mooi dat in het bovenstaande recept een kalkoen de oven in gaat en een eend de oven uit komt gestuiterd.

scherp opgemerkt

Re: Koken met Aaltje: Flashkippensoep met bloemkool

BerichtGeplaatst: ma nov 14, 2016 9:35 pm
door Aaltje
*schop*