Pagina 1 van 1

Verslaafd of niet?

BerichtGeplaatst: ma maart 16, 2015 11:23 am
door Psychonautious
Eerst even wat over mijzelf

Ik ben een 18 jarige jongen, die op vroegere leeftijd compleet anti was. niet roken, alcohol had ik niet behoefte aan en drugs was helemaal out of the question. een paar maand voor mijn 15e is dit allemaal mislukt.

Verslaafd of niet?

Bij wiet wist ik het direct: damnn wat lekker man hoe kun je dit nou niet willen. dit ben ik vanaf mijn 15e dus ook vaker gaan doen, ookal was het nog niet echt noemenswaardig. Mijn eerste lijn pep kwam niet veel later(open minded as i have become). Ik hoefde geen 2x na te denken en hij was weg. Een tijdje is het op blowen gebleven en af en toe een lijn pep. Tot op het moment dat de wereld van de psychedelica zich voor mij opende. Vanuit deze wereld kwam mijn drang om zoveel mogelijk een keer te proberen. Ik bedoel fock shit er is bijna geen psychedelica die verslavend is mooi toch? Hier is mijn mening de laatste tijd over veranderd. Dit kwam vooral omdat ik verslaafd raakte aan wiet, daardoor kwam de psychedlica in een heel ander daglicht. De drang om alles een keer te proberen word steeds sterker en sterker. Hierdoor krijg ik het gevoel dat ik niet zozeer verslaafd ben aan Paddo's of truffels of iets dergelijks. Nee het zit veel dieper: ik ben gewoon kats verslaafd aan gebruiken. Niet 1 middel nee gewoon aan alles. Ik moet trippen het is een deel van mij, ik kan niet meer terug. Mijn gedachte was vroeger altijd weetje als ik een boel geprobeerd heb weet ik het wel weer en dan stop ik. Maar de gedachte nu na te denken dat ik ooit niks meer zal gebruiken maakt me gewoon bang. Ik moet er niet aan denken een wereld zonder drugs en trippen. Is dit niet net zo goed een verslaving? Wat is jullie standpunt wat zouden jullie denken?

Re: Verslaafd of niet?

BerichtGeplaatst: ma maart 16, 2015 11:31 am
door Psyche
Als je er zelf al zo diep over nadenkt, dan ben je waarschijnlijk wel degelijk verslaafd, maar ik denk vooral aan de kick om wat nieuws te proberen. Aan die kick die je krijgt wanneer er een specifiek kenmerk is aan een drug die je dan als nieuw en speciaal ervaart of whatever. Pas wel op met psychedelica te veel uit te testen voordat je in een psychose terecht komt.
Eender wat je gebruikt, informeer je er ook goed over.

Re: Verslaafd of niet?

BerichtGeplaatst: ma maart 16, 2015 11:33 am
door davy jones
Ga deskundige hulp zoeken kerel.

Re: Verslaafd of niet?

BerichtGeplaatst: ma maart 16, 2015 11:47 am
door Psychonautious
Kijk dat is ook iets waar ik wel over nadenk, zeker nadat een maat van mij het hele traject met verslavingshulp door is gelopen. Wat in nederland eerlijk gezegd focking slecht geregeld is ookal zeggen we allemaal van niet. maar een wereld zonder damn die gedachte maakt me al bang.

Re: Verslaafd of niet?

BerichtGeplaatst: ma maart 16, 2015 11:53 am
door Psyche
Psychonautious schreef:Kijk dat is ook iets waar ik wel over nadenk, zeker nadat een maat van mij het hele traject met verslavingshulp door is gelopen. Wat in nederland eerlijk gezegd focking slecht geregeld is ookal zeggen we allemaal van niet. maar een wereld zonder damn die gedachte maakt me al bang.


Het leven heeft ook zoveel moois te bieden zonder drugs ;), dat is het leuke als je kan genieten van de dingen zonder psychedelica enz. Hulp lijkt mij hier ook wel aangewezen. & Misschien kan zo'n hulp je ook gewoon helpen om je verslaving onder controle te houden, dat wil niet zeggen dat je in één klap niks meer mag gebruiken.

Re: Verslaafd of niet?

BerichtGeplaatst: ma maart 16, 2015 11:57 am
door Psychonautious
er zijn ook wel dingen in het leven die ik wil zonder drugs en waarvan ik ook echt geniet. alleen ergens is er ooit het idee in mijn hoofd ontstaan dat ik mijn volledige bewustzijn heb moeten ontdekt of in ieder geval zoveel als ik kan. die drang daarna is enorm. ik kan niet zonder de andere kijk op dingen. hulp voor controle er over is idd niet erg en wel handig maar het helemaal opgeven ik weet t niet.

Re: Verslaafd of niet?

BerichtGeplaatst: ma maart 16, 2015 12:09 pm
door Psyche
Psychonautious schreef:er zijn ook wel dingen in het leven die ik wil zonder drugs en waarvan ik ook echt geniet. alleen ergens is er ooit het idee in mijn hoofd ontstaan dat ik mijn volledige bewustzijn heb moeten ontdekt of in ieder geval zoveel als ik kan. die drang daarna is enorm. ik kan niet zonder de andere kijk op dingen. hulp voor controle er over is idd niet erg en wel handig maar het helemaal opgeven ik weet t niet.


Die andere kijk op dingen kan je ook via andere wegen bereiken hoor, het zal alleen wel wat tijd en moeite kosten. Ik weet niet of je spiritueel aangelegd bent, maar je kan altijd proberen te mediteren enzo. Ik weet dat het met psychedelica allemaal veel gemakkelijker is, maar pas op dat je niet één poort te veel opendoet naar het bewust worden.

Re: Verslaafd of niet?

BerichtGeplaatst: ma maart 16, 2015 1:05 pm
door Psychonautious
mediteren is me 1 keer gelukt maar mijn add maakt dat heel moeilijk. heb het ook meerdere malen geprobeerd maar zoals ik szei is he tme maar 1 keer gelukt. dat ik niet een poort te veel open moet doen ben ik me gelukkig wel heel bewust van zelfs tijdens het trippen

Re: Verslaafd of niet?

BerichtGeplaatst: di dec 01, 2015 7:53 am
door djeemen
Ik denk dat het wel goedkomt met je. Heel veel gebruikers komen na een tijdje op een punt dat ze het gebruiken zat zijn en alles wel zo'n beetje gezien hebben (exclusief df leden). Ik dacht ook ooit dat ik tot mn 70e zou blijven gebruiken maar dat zie ik nu ook anders. Desalniettemin is het misschien wel een idee om wat te matigen als je je zorgen maakt over je huidige gebruik, maar dat je tot in het bejaardentehuis doorslikt- en snuift denk ik niet. We zijn niet allemaal zoals Poseidon :)

Re: Verslaafd of niet?

BerichtGeplaatst: za dec 05, 2015 5:46 pm
door Einstein
Dat denk ik ook wel ja. Blijf de boel wel relativeren, psychedelica zijn geen spiritueel hoger doel of zo. Wat dat betreft is het echte leven een stuk interessanter dan het soms lijkt :s

Re: Verslaafd of niet?

BerichtGeplaatst: za maart 04, 2017 3:53 pm
door Poseidon