Pagina 1 van 1

Is mijn wietboter nu verneukt?

BerichtGeplaatst: wo okt 12, 2011 9:10 pm
door Cropp
Ik heb maandagavond een grote mosselpan met knipafval, water en boter op het vuur gezet.

Nou was het even wachten tot de boter hard was geworden na het zeven, toen had ik gister geen zin om daar met mijn vingers in te gaan roeren dus vandaar heeft hij tot vandaag, woensdag, in de koelkast gestaan.

Nou heb ik net de boter er uit gehaald, die was mooi groen/beige, maar het water wat er onder zat was donkerbruin en stonk zwaar hard.

De boter zelf stinkt niet, ruikt gewoon naar wiet boter, maar is die boter nou bedorven of niet?

:stoned:

Re: Is mijn wietboter nu verneukt?

BerichtGeplaatst: do okt 13, 2011 1:01 am
door Maddog
kan niet zo snel bederven... als je het maar in cakes verwerkt. en niet koud gaat gebruiken...

Re: Is mijn wietboter nu verneukt?

BerichtGeplaatst: do okt 13, 2011 7:33 am
door Peptalk
Waarom heb je dan ook water bij de boter gedaan? :conf:

waarschijnlijk stinkt het water door de teer die uit het knipafval in het water is getrokken.
Water zo goed mogelijk afgieten. Denk dat de boter nog wel goed is, maar wel verkeerd gemaakt.

Re: Is mijn wietboter nu verneukt?

BerichtGeplaatst: do okt 13, 2011 10:48 am
door Cropp
Pedaalemmerzak vol met knipafval, hoe was jij dat dan van plan?

Re: Is mijn wietboter nu verneukt?

BerichtGeplaatst: do okt 13, 2011 12:58 pm
door Peptalk
Een verhoging voor de pan maken en het vuur op het laagste standje.
Of kook je met inductie? Geen idee of het dan zou werken maar denk het niet.

Of meerdere rondes maken en gewoon au bain marie..

Zonder water erbij doen in iedergeval.

Re: Is mijn wietboter nu verneukt?

BerichtGeplaatst: do okt 13, 2011 11:07 pm
door Cropp
Het was een pedaalemmerzak knipafval die ik door een groot pak roomboter heb gesmolten, dat paste gewoon niet, ik weet niet beter dan dat je een pan vult met knipafval, daar wat citroensap bij druppelt, bedekt met kokend water, zo min mogelijk, tot al het knipafval onder water staat, net niet laten koken, pak boter erdoor, 2 uur laten sudderen, afgieten/zeven door een panty, knipafval scheiden van water plus boter, knipafval uitknijpen en wegflikkeren, boter bovenop water laten stollen in de koelkast en de hard geworden boter uit het water scheppen.

Zo doen we het al 3 jaar, ieder jaar pannen te gelijk en het werkt, dus over de methode opzich hoef ik geen tips.