Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

MDEA / MDE

Hier kun je terecht voor al je vragen over de partydrug MDMA. Alles over xtc-pillen hoort hier ook.

MDEA / MDE

Berichtdoor Piotr » di apr 14, 2015 6:09 pm

Misschien heb je er wel eens van gehoord, MDEA en MDE, twee namen voor dezelfde drug; 3,4-methylene-dioxy-N-ethyl-amphetamine, ook wel eens "Eve" genoemd. In de latere jaren van de vorige eeuw, tijdens de opkomst van XTC en MDMA, zijn er meerdere stoffen verkocht onder het mom van XTC. Hedendaags komen wij uitsluiten MDMA tegen in onze XTC-pillen.


3,4-Methylene-Dioxy-N-Ethyl-Amphetamine

Vanaf het begin van de house-scène in Nederland aan het eind van de jaren '80 werd het gebruik van XTC (MDMA) erg populair. Zo werd de stof MDMA dan ook snel op de opiumlijst geplaatst waardoor bezit en handel verboden werd. Om die reden werden er dan ook andere MDMA-analogen geproduceerd om de wet te omzeilen. De nauw verwante MDA en MDEA kwamen daardoor op de markt in Nederland. Naast het feit dat deze toen der tijd nog niet illegaal waren, was het ook een makkelijker, toegankelijker en goedkoper productieproces. Zo bestond XTC in de jaren '90 naast MDMA ook vaak uit MDA of MDEA. Het duurde dan ook niet lang voordat ook deze drugs op de opiumlijst werden geplaatst.

Deze drug is ook door Alexander Shulgin beschreven in Pihkal. Hier wordt het MDE genoemd. In mijn ogen is MDEA een logischere benaming, anders zou je MDMA net zo goed MDM noemen, en dat doet ook niemand.

De effecten van MDEA zouden sterk overeenkomen met de effecten van MDMA. Echter zou MDEA iets korter duren en een wat zwakker love-effect teweeg brengen. In Pihkal staat een dosisrange weergegeven van 100-200mg, waarentegen hij MDMA in een dosisrange van 80-150mg plaatst. Het zou dus wat minder potent moeten zijn. Over de schadelijkheid valt te discussiëren, maar er zijn niet erg veel studies gedaan over MDEA in tegenstelling tot MDMA.

Over het algemeen zijn mensen niet heel positief over MDEA. Door het zwakkere love-effect zou het onder doen aan MDMA en de korte duur is meestal ook niet echt waar mensen naar op zoek zijn. Ik ben echter wel geïnteresseerd. Ik heb MDA al geprobeerd en dat is me niet tegengevallen, dus MDEA is next (mocht ik het ooit tegenkomen). MDA was zelf niet extreem bijzonder en zie dan ook geen reden het te verkiezen boven MDMA, maar het doet er ook niet direct aan onder.

Als iemand ervaring heeft met MDEA hoor ik het graag!
Laatst bijgewerkt door Piotr op di apr 14, 2015 10:26 pm, in totaal 2 keer bewerkt.
L S D
Avatar gebruiker
Piotr
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1889
Geregistreerd: vr okt 26, 2012 11:23 pm

Re: MDEA / MDE

Berichtdoor Italiano » di apr 14, 2015 6:25 pm

Piotr schreef:Zo werd de stof MDMA dan ook snel op de opiumlijst geplaatst waardoor bezit en gebruik verboden werd..


Denk dat je handel en bezit bedoelt?
Avatar gebruiker
Italiano
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1049
Geregistreerd: zo jan 08, 2012 1:29 pm

Re: MDEA / MDE

Berichtdoor Piotr » di apr 14, 2015 6:35 pm

Italiano schreef:
Piotr schreef:Zo werd de stof MDMA dan ook snel op de opiumlijst geplaatst waardoor bezit en gebruik verboden werd..


Denk dat je handel en bezit bedoelt?

Juist :#:
L S D
Avatar gebruiker
Piotr
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1889
Geregistreerd: vr okt 26, 2012 11:23 pm


Keer terug naar XTC / MDMA

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 4 gasten

Royal Queen Seeds banner