Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Vraag met betrekking tot doseren

Hier kun je terecht voor al je vragen over de partydrug MDMA. Alles over xtc-pillen hoort hier ook.

Vraag met betrekking tot doseren

Berichtdoor SuperPoes » do mei 29, 2014 10:42 pm

Ondanks dat ik een redelijk ervaren gebruiker ben heb ik toch een vraag met betrekking tot dosering. Ik ben inmiddels zo’n 3,5 jaar bekend met MDMA en heb mij ook goed ingelezen over de effecten, gevolgen en dosering. Zo weet ik dat voor een vrouw aangeraden wordt om niet meer dan 1 tot 1,5 mg per kg lichaamsgewicht te gebruiken. In mijn geval zou dit maximaal 95mg per avond zijn.

Nu is het echter zo dat ik vanaf het begin al vrij snel boven deze dosering zit. Ik kan mij herinneren dat we de kristallen eerst hebben laten testen en daarna verdeeld over 12 porties. Dat zou uitkomen op een dosering van 83 gram. Deze eerste avond hebben we alle twee dezelfde dosering gehad en het bij 1 capsule gelaten.

De jaren daarna hebben we vaker gebruikt en hierbij kwamen we er al snel achter dat ik veel minder gevoelig ben voor drugs dan mijn vriend. Wat betekende dat ik altijd een tikje meer nodig had, of dat de drugs net 15 minuten later pas insloeg (mijn vriend weegt 105 kg en is ruim 2 meter). Zelfs voor middelen die ik nog nooit had gebruikt.
Overigens heb ik mij (bijna) altijd netjes aan de 3 maanden regel gehouden, alleen eind vorig jaar is het gebruik wat frequenter geweest, maar dit was van korte duur. Als ik reken vanaf mijn eerste en mijn laatste keer gebruik zit er gemiddeld bijna 4 maanden tussen.

Na de eerste keer is de dosis al snel omhoog gegaan, ik stap de avond in met het idee verstandig te gaan gebruiken maar het resulteert vaak in (onnodig) bijpakken omdat ik het gevoel heb dat dat nodig is om het fijne gevoel te onderhouden. Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik in het begin niet zo goed geïnformeerd was m.b.t dosis en op het advies van mijn vriend ben afgegaan die al jaren ervaring met dit spul heeft, sinds dien heb ik het gevoel niet meer terug te kunnen naar een meer aangeraden dosering omdat ik bang ben niks te voelen, of dat alles heel snel voorbij is omdat ik niet kan bij pakken. Inmiddels is er een weegschaal aanwezig dus weet ik redelijk zeker wat ik binnen krijg.

- Ik denk dat ik over het algemeen minimaal 150 tot maximaal op 250mg uit kom en alhoewel dit voor de meeste niet extreem veel zal zijn is het voor mijn lichaamsgewicht eigenlijk wel te veel.
- Start dosering is vrijwel altijd rond de 80 a 90mg geweest, vrijwel altijd bijnemen maar het aantal mg scheelt hier heel veel (capsules of likken)

Ik vraag mij af hoe ik het beste kan gaan doseren in te toekomst. Ik heb al vrij snel het gevoel bang te zijn niet genoeg binnen te krijgen voor een leuke avond. Daardoor heb ik de neiging om (waarschijnlijk) hoger te doseren dan nodig is. Tenzij m’n tolerantie zich inmiddels gewoon heeft aangepast… Daarnaast heb ik op de avond zelf vaak het gevoel te „moeten” bijpakken en als ik niet heb, opzoek te gaan naar meer. Dan lijken alle rationele bezwaren ineens niet meer te tellen…

- is m'n dosering echt zo dramatisch veel als ik zelf denk?
- Wat is de beste manier om te doseren in mijn geval?
- Hoe kan ik er voor zorgen dat ik ook tijdens mijn gebruik er van overtuigd ben niet te veel te nemen?
- Kan ik er vanuit gaan dat mijn gebruik tot tolerantie heeft geleidt?
Avatar gebruiker
SuperPoes
Newbie
Offline
 
Posts: 9
Geregistreerd: do mei 29, 2014 9:37 pm

Re: Vraag met betrekking tot doseren

Berichtdoor Partypipo » do mei 29, 2014 11:13 pm

Mdma beschadigt je hersenen. Bij een normale dosis duurt het tot 3 maanden voordat je hersenen hersteld zijn. Eerder dan na 3 maanden nemen zorgt ervoor dat je meer moet nemen om je tof te voelen. Meer nemen dan 1,5x in mg je lichaamsgewicht in kg voor een vrouw zorgt ervoor dat de herstel periode waarschijnlijk langer duurt. Dus ook dan: eerder opnieuw mdma doen dan wanneer de boel hersteld is zorgt ervoor dat je meer moet nemen om je tof te voelen. En dan wacht je weer maar 3 maanden, terwijl je de vorige keren te hoog gedoseerd had, en zo sluipt er steeds wat extra schade bij in, en dus ook meer tolerantie voor de mdma.
Langer dan 4 uur lekker gaan gaat toch niet, wel kneiter vaag zijn. Voor vaagheid zijn er minder schadelijke middelen.
Langer lekker gaan op jouw max dosis mdma kan je doen door wat 2c-d te nemen na de piek.
En: 95 mg kristallen afwegen is niet jouw maximale dosis hè. Mdma is door de verbinding die het heeft om een vaste stof te zijn maximaal 84% mdma, de rest is hcl. Dit is onder de beste omstandigheden. Een illegaal lab runnen met mensen die scheikunde op de havo hebben gehad is vaak alles behalve ideaal...
Iets te kort dit gedaan, iets te lang dat gedaan, iets te warm zus gedaan iets te koud zo gedaan en je kristallen zijn maar 60% procent zuiver.
Bij 60% zuiverheid heb je 90mg mdma binnen als je 150mg kristallen naar binnen gooit.
Alleen een testcentrum kan meten hoe zuiver je kristallen zijn.
Ted Bundy schreef:Mochten quotes van mede df'ers in je onderschrift plaatsen weer 'in' worden. Dan is deze de mijne.
Avatar gebruiker
Partypipo
Doneer-meneer
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 4155
Geregistreerd: di sep 06, 2011 1:36 am

Re: Vraag met betrekking tot doseren

Berichtdoor Hassan » vr mei 30, 2014 12:51 am

sorry, ik ben nu niet in staat/heb nu geen zin om zo'n stuk tekst te lezen. morgen ga ik hier op reageren 8-)
Hassan
Offline
 

Re: Vraag met betrekking tot doseren

Berichtdoor Rudolph » vr mei 30, 2014 9:00 am

Ik herken het wel hoor, dat bijpakken terwijl het eigenlijk niet nodig is maar je wilt toch het gevoel verlengen. De beste remedie die ik daartegen heb gevonden is simpel: zorg dat je sowieso een leuke avond hebt, of de pil nou hard inslaat of niet. Dan heb je een stuk minder behoefte om bij te pakken, en kan je evt. Gewoon de maximale hoeveelheid die je mag hebben meenemen, dan kan je ook nooit meer bijpakken
xoxo dikke lebber van je favoriete rendier :blowkiss:
Avatar gebruiker
Rudolph
Voorproefje
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2800
Geregistreerd: do dec 12, 2013 9:42 pm
Woonplaats: Noordpöhl

Re: Vraag met betrekking tot doseren

Berichtdoor SuperPoes » vr mei 30, 2014 12:35 pm

Dat van de zuiverheid is een goed punt natuurlijk, daar had ik helemaal niet zo ver over na gedacht. Waarom weet ik eigenlijk niet want alle theorie ken ik wel, heb het gewoon nooit op mn eigen gebruik getrokken.

We laten ons spul altijd testen en de mdma die we momenteel hebben is getest op 78%. Dat zou betekenen dat mijn maximale dosis met deze kristallen zo rond de 123 gram ligt en dat betekend dat ik momenteel op een startsdosis van 62,4 mg pure MDMA zit. Dan klinkt het ineens toch niet zo heeeeel dramatisch meer :grin:

Alleen het bijpakken zou een stuk minder kunnen, en daarvan snap ik rationeel gerust dat het ooit op is. Maar dat lijkt op de avond zelf helemaal weg gevaagd. Gewoon het maximum meenemen lijkt mij wel een goede, mits ik niet toevallig iets aangeboden krijg :roll2:

2C-D heb ik geen ervaring mee en ook nog niet zoveel over opgezocht, zal eens kijken wat dat precies doet!
Avatar gebruiker
SuperPoes
Newbie
Offline
 
Posts: 9
Geregistreerd: do mei 29, 2014 9:37 pm

Re: Vraag met betrekking tot doseren

Berichtdoor Perry » vr mei 30, 2014 1:20 pm

Voor een lange werkingsduur moet je inderdaad niet bij MDMA zijn, dan zijn er andere middelen die echter wel meer risico's met zich mee brengen (ookal gebruik je verantwoordelijk)
Persoonlijk raad ik bijpakken sws af, maar zou ik direct voor je dosis gaan.
Dus in 1 klap 123 mg (niet gram, gekkie)
Dan voel je wat je hoort te voelen, 4 uur lang. Dit is de werkingsduur en daar zal je t helaas mee moeten doen.
Avatar gebruiker
Perry
Intensive Care Bear
DF God
Offline
 
Posts: 13604
Geregistreerd: do jul 21, 2011 6:03 pm
Woonplaats: in de speeltuin

Re: Vraag met betrekking tot doseren

Berichtdoor supermario » vr mei 30, 2014 1:56 pm

Gewoon accepteren dat het na vier uur over is. Je teller terug op nul zetten en eventueel aftellen naar de volgende drie maanden. Zo simpel is het.
Avatar gebruiker
supermario
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 247
Geregistreerd: vr mei 25, 2012 10:22 pm

Re: Vraag met betrekking tot doseren

Berichtdoor SuperPoes » di jun 17, 2014 11:59 pm

Bedankt iedereen voor de input, ik heb mijzelf gerealiseerd dat het in het belang van mijn eigen gezondheid is om gewoon niet meer te nemen dan nodig is en streng voor mijzelf te zijn hierin. Daarnaast wil ik het ook gewoon leuk voor mijzelf houden!
Avatar gebruiker
SuperPoes
Newbie
Offline
 
Posts: 9
Geregistreerd: do mei 29, 2014 9:37 pm

Re: Vraag met betrekking tot doseren

Berichtdoor Justin » wo jun 18, 2014 12:01 am

SuperPoes schreef:Bedankt iedereen voor de input, ik heb mijzelf gerealiseerd dat het in het belang van mijn eigen gezondheid is om gewoon niet meer te nemen dan nodig is en streng voor mijzelf te zijn hierin. Daarnaast wil ik het ook gewoon leuk voor mijzelf houden!


dat is super, poes
Justin
Offline
 

Re: Vraag met betrekking tot doseren

Berichtdoor SuperPoes » wo jun 18, 2014 12:04 am

scherp ;)
Avatar gebruiker
SuperPoes
Newbie
Offline
 
Posts: 9
Geregistreerd: do mei 29, 2014 9:37 pm


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar XTC / MDMA

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

Royal Queen Seeds banner