Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Alcoholist begrijpt subtiele humor niet

Ben je een interresant nieuwsbericht tegen gekomen? Plaats het dan in dit subforum.

Alcoholist begrijpt subtiele humor niet

Berichtdoor Shaggattack » vr nov 09, 2012 2:45 pm

AMSTERDAM - Mannelijke alcoholisten zijn slechter in het begrijpen van subtiele humor zoals ironie. Dat lijkt te komen door een verminderd vermogen tot empathie en het herkennen van stilzwijgende communicatie.


Die conclusie trekken psychologen van onder meer de de Universiteit van Brussel vrijdag in de online editie van tijdschrift Alcoholism: Clinical & Experimental Research.
Ze vroegen 22 alcoholisten die twee weken in een afkickkliniek zaten mee te werken aan hun onderzoek, en verzochten hen elk een niet-alcoholistische kennis mee te nemen.

Alle vrijwilligers kregen verhaaltjes te lezen met een ironisch of niet-ironisch einde. Vervolgens verzochten de onderzoekers hen een vragenlijst in te vullen over de bedoelingen en emoties van de personages uit die verhaaltjes.

Ingewikkelde emoties


De alcoholisten leefden zich minder in in de personages dan hun kennissen. Ook bleken ze de ironische eindes minder goed te snappen dan de andere deelnemers, vooral wanneer die ironie werd gebruikt om een bepaald personage te bekritiseren.
Volgens de onderzoekers toont dit onderzoek aan dat alcoholisten in het algemeen geen moeite hebben met eenvoudige emoties zoals plezier en afgrijzen, maar wel met ingewikkelder emoties zoals ironie.

Grappen


De alcoholisten bleken ook grappen die ten koste van anderen gingen lollig te vinden. De andere deelnemers begrepen deze smakeloze grappen wel, maar hadden er ook een slecht gevoel bij.
Op basis van deze studie kunnen ze niet concluderen of het de alcohol is die hen heeft afgestompt, of dat mannen die geneigd zijn alcoholist te worden, sowieso al niet zo emotioneel vaardig zijn.

http://www.nu.nl/wetenschap/2954337/alc ... -niet.html
:beer:
Avatar gebruiker
Shaggattack
paperboy
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1086
Geregistreerd: do maart 17, 2011 2:50 am

Re: Alcoholist begrijpt subtiele humor niet

Berichtdoor Ivo » vr nov 09, 2012 2:47 pm

Verklaart direct waarom Banaan Tomzeur niet leuk vindt.
No sympathy for the devil; keep that in mind. Buy the ticket, take the ride...and if it occasionally gets a little heavier than what you had in mind, well...maybe chalk it up to forced consciousness expansion: Tune in, freak out, get beaten.
Avatar gebruiker
Ivo
Midnight Toker
Site Admin
Offline
 
Posts: 7871
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 12:34 pm

Re: Alcoholist begrijpt subtiele humor niet

Berichtdoor pink_sky » vr nov 23, 2012 12:45 pm

interessant
Avatar gebruiker
pink_sky
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 72
Geregistreerd: vr nov 02, 2012 1:36 pm


Keer terug naar Nieuws en Actualiteiten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

Royal Queen Seeds banner