Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Drugsbaron mee op missie met toenmalig kroonprins Filip

Ben je een interresant nieuwsbericht tegen gekomen? Plaats het dan in dit subforum.

Drugsbaron mee op missie met toenmalig kroonprins Filip

Berichtdoor Eko » di nov 12, 2013 8:31 am

http://www.standaard.be/cnt/dmf20131111_011

Een heroïnesmokkelaar die vier jaar cel kreeg, heeft vorig jaar deelgenomen aan de handelsmissie van toenmalig kroonprins Filip in Turkije.

Bij de foto van Gurhan Bicici in de deelnemersbrochure die het Agentschap voor Buitenlandse Handel naar aanleiding van de handelsmissie had gemaakt, staat de man vermeld als ceo van GP Group, een importbedrijf dat zich specialiseert in het invoeren van onder meer Belgische bieren in Turkije.

De brochure prijst Bicici de hemel in als een bedrijfsleider die lang in België gewoond heeft, vloeiend vier talen spreekt en een ‘enorme zakelijk en politieke netwerk’ in Turkije heeft.

Crimineel

De Belgische politie kent Bicici vooral als een berucht crimineel. In 2003 werd hij als 23-jarige veroordeeld wegens huisjesmelkerij en mensenhandel. In zijn huizen in de Gentse Sleepstraat betaalden tientallen sans-papiers tot 100 euro per week voor de huur van een matras.

In 2007 kwam hij met zijn vader en broer in beeld bij de Antwerpse drugsbrigade. Hij maakte deel uit van de ‘bende van 700 miljoen’ van Paulus Meyer, voor wie hij schroottransporten tussen Istanbul en Antwerpen organiseerde. De speurders onderschepten zo’n transport. Tussen het schroot zat 112 kilogram heroïne verstopt. Tot op vandaag is dit de grootste heroïnevangst ooit in ons land.

‘Mijn cliënt is daarvoor veroordeeld tot vier jaar effectieve celstraf’, zegt zijn advocaat Liliane Verjauw. ‘Voor zover ik weet heeft die straf nooit uitgezeten. Hij is na zijn veroordeling uitgeweken naar Turkije. En Turkije levert zijn eigen onderdanen niet uit.’

Bicici is dus niet alleen veroordeeld, maar ook voortvluchtig.

'Eigenaardig'

Hoe hij een plaats heeft kunnen veroveren in een handelsmissie aan de zijde van onze toekomstige koning, is niet duidelijk.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking dat de economische zendingen begeleidt, heeft geen antwoord.

‘Hoogst eigenaardig’, zegt Bart Matheï, woordvoerder van Flanders Investement and Trade, de Vlaamse afdeling die op de missies de contacten legt tussen Vlaamse bedrijven en lokale partners. ‘Gewoonlijk hebben de deelnemende bedrijven hun zetel in ons land. Dat plots een deelnemer alleen maar contactgegevens in het land van bestemming voorlegt, is heel ongewoon. Nu hebben de organisatoren niet altijd een volledig beeld van de deelnemers.’

Hoe Bicici is kunnen ontsnappen aan de controle door de Staatsveiligheid, is ook onduidelijk. De Staatsveiligheid licht de deelnemers door die de vertegenwoordiger van het koningshuis op handelsmissie vergezellen.

‘Wij doen dat alleen vanuit het standpunt van een inlichtingendienst’, zegt Alain Winants, topman van de Staatsveiligheid.

‘Wij gaan na welke gegevens wij over deze personen hebben. Het strafblad maakt daar niet altijd deel van uit. Indien wij tot een negatief besluit komen betreffende iemand, dan lichten wij de organisatoren van de missie daarover in. Zij moeten de maatregelen nemen die ze nodig achten. Wij screenen alleen de personen die samen met de prins(es) op het vliegtuig stappen, niet de personen met wie ze in het buitenland contact zullen hebben.’
- #Eko4Mod -
Avatar gebruiker
Eko
-~○☼○~-
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 3975
Geregistreerd: do feb 24, 2011 10:27 pm
Woonplaats: Ganda

Re: Drugsbaron mee op missie met toenmalig kroonprins Filip

Berichtdoor Einstein » di nov 12, 2013 11:13 am

Hmm. Wazig hoor :#:
Did: espresso, energy drink, jenever, sigaren
To do: meer espresso, energy drink, jenever en sigaren

Geloof het of niet, het heeft mijn derde oog geopend; ik zie wat ik zie in slowmotiondimensies
Avatar gebruiker
Einstein
Koos Kansloos
Donateur
Offline
 
Posts: 11460
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:57 pm
Woonplaats: Een filiaal bij u in de buurt


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Nieuws en Actualiteiten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

Royal Queen Seeds banner