Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Hoogte- en dieptepunten van het drugsdebat deel 2

Ben je een interresant nieuwsbericht tegen gekomen? Plaats het dan in dit subforum.

Hoogte- en dieptepunten van het drugsdebat deel 2

Berichtdoor Claviceps » ma apr 02, 2012 2:30 am

De voortzetting van het hoofdlijnendebat over het drugsbeleid in de Tweede Kamer was in meerdere opzichten een ontnuchterende ervaring. Conclusie: tegen dit kabinet valt met argumenten en feiten niet op te debatteren.

Op deze pagina staat een selectie van citaten en confrontaties uit het debat van gisteren, 28 maart 2012. Mocht het ooit tot een parlementaire enquête komen over de desastreuze koerswijziging in het drugsbeleid, dan zijn de handelingen van dit debat belangrijk bewijsmateriaal.De VOC zet de strijd voort: voor een rechtvaardig en rationeel cannabisbeleid en tegen betutteling, symboolpolitiek en repressie. Eén ding staat vast: we zullen het kabinet Rutte-Verhagen met gemak overleven.


Mevrouw Bouwmeester (PvdA):
Het lijstje “ik luister lekker toch niet” begint vrij lang te worden in dit debat. Ik noem: er is onvoldoende politiecapaciteit; dat wordt genegeerd. De gemeenten hebben massaal de wietpas afgewezen; dat wordt genegeerd. Wat er ook uit het onderzoek van het CBP komt, het kabinet gaat gewoon door. Gemeenten vinden dat het afstandscriterium hun niet aangedaan moet worden, want er wordt een probleem veroorzaakt; het kabinet gaat gewoon door. De vraag is al door mijn twee collega’s gesteld, en ik ga haar nu voor de derde keer stellen: als je al die coffeeshops sluit, gaan de gebruikers naar het illegale circuit. Wat gaat de minister daaraan doen? Op welke wetenschappelijke basis is het afstandscriterium gebaseerd?
(…)

Mevrouw Bouwmeester (PvdA):
De minister heeft gelijk. De gemeenteraden zijn massaal buiten spel gezet en de burgemeesters zijn gedwongen om mee te werken. Dat klopt. Mijn vraag is de volgende. Op het moment dat er zo veel coffeeshops in Amsterdam gesloten worden, zullen hun klanten voortaan bediend worden door de straathandelaren. Je creëert zo dus straathandel, die niet aangepakt kan worden. De minister zegt immers zelf dat hij in 2014 gaat nadenken over extra capaciteit in Amsterdam. Er wordt dus straathandel veroorzaakt, terwijl er geen extra agenten bij komen. Ik vraag mij af: denkt de minister dat iedereen spontaan stopt met blowen als er een afstandscriterium wordt ingesteld? Gaan wij ook alle terrassen sluiten waar mensen bier drinken? Zien drinken doet ook drinken, toch?

Minister Opstelten:
Dat is een zaak van het gemeentebestuur. Ik zou het zeker niet willen aanraden aan de G-4. Ik herhaal dat het mijn inzet is om de straathandel maximaal terug te dringen en de burgemeesters daarin te steunen. Ik geef alleen de lange lijn aan waarlangs wij werken. Tot 2014 het voortgezet onderwijs en daarna ook maatregelen voor het basisonderwijs.

Voor meer zie: http://www.voc-nederland.org/2012/03/ho ... at-deel-2/
“Scientists do not speak in absolutes, they present the results that support the hypothesis and the tolerance for error.”
Claviceps
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 902
Geregistreerd: zo feb 27, 2011 6:17 pm

Re: Hoogte- en dieptepunten van het drugsdebat deel 2

Berichtdoor Huggybear²³ » di apr 03, 2012 11:13 am

In verband met het invoeren van de wietpas waarbij mensen zich moeten registreren:
De heer Dibi (GroenLinks):
Tot slot. Ziet de minister het risico dat mensen uit angst voor registratie en uitlekken van gegevens niet meer bij de coffeeshops gaan blowen, maar bij de straatdealers eindigen?

Minister Schippers:
Nee, dat zie ik niet, maar daar is wel beleid voor nodig. De minister van Veiligheid en Justitie heeft zojuist geschetst, wat voor dat beleid nodig is.

Die fucking mentaliteit van de kop in t zand steken :puke: :mad:

Edit: en zo zijn er nog tig voorbeelden uit het verslag te noemen T_T
Avatar gebruiker
Huggybear²³
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 519
Geregistreerd: vr maart 11, 2011 11:17 pm

Re: Hoogte- en dieptepunten van het drugsdebat deel 2

Berichtdoor Frog » di apr 03, 2012 12:34 pm

VVD is zo verschrikkelijk conservatief voor een partij die zich liberaal.... noemt zo triest.
Beetje het hol likken van de christen Unie en Wilders zijn pik zuigen, en zich laten nemen door de machtsgeile met een mega verlies aan zetels koorknaapjes van het CDA.... wat een kabinet faalt echt op zo veel punten dit is er maar een van.
Ik snap dat er bezuinigd moet worden ze pakken nu wel heel erg de onderkant en heel fout , over aantal jaar betaal je de rekening 4 dubbel terug op veel sociale projecten.
OT: dit met die wiet pas gaat ze ook klauwen met geld kosten en hele hoop gezeik met straatdealers onder anderen en wetshandhaving die niet uitvoerbaar is.

Precies zoals huggy zegt kop int zand en antwoorden geven zonder inhoud.
Zelfs godverdomme Burgemeesters in Franse voorsteden van Parijs nu zeggen van we moeten soft drugs legaliseren omdat daar hele wijken in de greep zijn van criminele bendes die veel geld genereren met drugshandel.
Hun moesten eerst niks hebben van ons gedoogd beleid, maar zelf daar zeggen mensen nu al het gaat zo niet. :roll2:


Het gedoog beleid faalt trouwens ook al enorm maar, om het nu nog verder uit te kleden is helemaal het stomste wat je kan doen.
Optyfen met dit deze wetgeving en als het even kan gelijk dit kabinet eruit.
D66 ftw die denken tenminste goed na over het gedoogbeleid helemaal op de schop te gooien en het van uit de staat gewoon goed te reguleren, zelfs het idee hard drugs vrij te geven en gecontroleerd van uit de staat te reguleren staan ze redelijk open voor.
Avatar gebruiker
Frog
Badass Junkie
Verbannen
 
Posts: 2111
Geregistreerd: vr nov 01, 2013 11:52 pm

Hoogte- en dieptepunten van het drugsdebat deel 2

Berichtdoor Jdjsusinebeieje » di apr 03, 2012 9:51 pm

:lol:
Perry schreef:Hiermee zal je niets dan weerstand opwekken en waarschijnlijk zal je de schuld hiervan bij de ander zoeken, omdat deze aanpak veelal ook duidt op weinig zelf-reflectie.
Avatar gebruiker
Jdjsusinebeieje
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 4088
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 7:40 pm

Re: Hoogte- en dieptepunten van het drugsdebat deel 2

Berichtdoor FranX » wo apr 04, 2012 3:12 pm

Van Kofi Annan tot ex-presidenten uit Zuid-Amerika en van Frits Bolkestein tot hoogleraar strafrecht Theo de Roos: dit zijn allemaal mensen die zeggen dat decriminalisering van drugs goed is voor de volksgezondheid, dat het slecht is voor de misdaad en dat het de staatskas spekt, dus dat het eigenlijk alleen maar voordelen oplevert.

Aldus Tofik Dibi (GroenLinks) tijdens Drugsdebat 28 maart 2012:
http://www.voc-nederland.org/2012/03/ho ... at-deel-2/
I have approximate answers and possible beliefs in different degrees of certainty about different things, but I’m not absolutely sure of anything
Avatar gebruiker
FranX
In Memoriam
Offline
 
Posts: 1051
Geregistreerd: wo maart 02, 2011 9:34 am
Woonplaats: Randstad


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Nieuws en Actualiteiten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

Royal Queen Seeds banner