Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Jejoen keert terug naar België

Ben je een interresant nieuwsbericht tegen gekomen? Plaats het dan in dit subforum.

Jejoen keert terug naar België

Berichtdoor Trippie » za okt 19, 2013 12:15 am

Jejoen Bontinck opgepakt

Syrië-strijder Jejoen Bontinck is vrijdagavond bij zijn terugkeer in België door de politie opgepakt. Dat heeft zijn vader in een sms laten weten aan de VRT.

Jejoen, zoon van een Vlaamse vader en een Nigeriaanse moeder, vertrok op 22 februari van dit jaar naar Syrië. Volgens vader Dimitri Bontinck was hij geradicaliseerd onder invloed van Fouad Belkacem, en andere leden van Sharia4Belgium.

In april trok Dimitri Bontinck naar Syrië om er zijn zoon te zoeken. Hij raakte naar eigen zeggen tot in de villa waar Jejoen verbleef, maar hij kreeg hem niet te spreken en keerde zonder zijn zoon terug

Deze week verliet Jejoen dan toch Syrië. Sinds een aantal dagen verblijft hij in Nederland. Vanmiddag werd hij daar herenigd met zijn vader en gaf hij een interview aan Het Laatste Nieuws en de VRT.

Opgepakt bij zijn moeder

Hoe Jejoen uit Syrië is weggeraakt en hoe het komt dat hij in Nederland verblijft, is tot op dit moment een mysterie. De Nederlandse Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) was naar verluidt al een tijd op de hoogte van zijn aanwezigheid in Nederland.

Vrijdagmiddag zei Jejoen dat hij zich maandag zou gaan melden bij de Belgische politie. Maar Jejoen keerde vanavond al terug om zijn Nigeriaanse moeder te bezoeken. Toen hij daar was aangekomen, viel de politie binnen. 'Ze zijn met veel machtsvertoon binnengevallen, met een twintigtal agenten', aldus vader Bontinck.

Volgens de vader wordt Jejoen momenteel op het politiebureau in Antwerpen ondervraagd, in het bijzijn van zijn advocaat Kris Luyckx. 'We waren van plan om maandag zelf naar de autoriteiten te gaan, maar Jejoen wilde eerst de banden met zijn familie aanhalen. Blijkbaar is zelfs dat hem niet gegund', zegt de vader nog.

Ronselde Jejoen zelf Syrië-strijders?

Bontinck zal veel uitleg moeten geven aan de onderzoeksrechter en de speurders van de federale politie. Uit verklaringen van andere teruggekeerde Syriëstrijders blijkt dat Jejoen zelf een actieve rol speelde in het ronselen van strijders in Antwerpen. Jejoen zal ook moeten uitleggen wat hij en zijn vrienden van Sharia4Belgium in Syrië hebben gedaan. Het zal aan de onderzoeksrechter zijn om te beslissen of hij aangehouden wordt of niet.

bron: De Standaard http://www.standaard.be/cnt/dmf20131018_00798343?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_term=dso&utm_content=article&utm_campaign=seedingNiet drugsgerelateerd maar dit is nogal een hot-topic tegenwoordig en vindt het wel de discutie waardig.
Wat vinden jullie dat België en Nederland moeten doen met Syriëstrijders die terugkeren naar ons land? Ik vindt oppakken wel op z'n plaats hier, gewoon berechten voor de eventuele moorden die ze daar hebben begaan en als niet duidelijk is of ze moorden begaan hebben zijn dan op z'n minst wel voor medeplichtigheid. Als je hier woont leef je volgens onze regels en die staan absoluut niet toe dat je ergens Jihad gaat voeren. Terug sturen hoor ik ook velen opperen, maar dat is gewoon standaard rechts gebrul als je het mij vraagt. Mensen zijn gewoon mensen en misdadigers zijn gewoon misdadigers, ongeacht afkomst en religie.
Trippie is maar een klein beetje Hippie...
Avatar gebruiker
Trippie
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1303
Geregistreerd: wo nov 16, 2011 8:10 pm
Woonplaats: Lala Land

Re: Jejoen keert terug naar België

Berichtdoor Kockar » za okt 19, 2013 4:41 am

wendy van wanten vind je vast ook interessant..
Avatar gebruiker
Kockar
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2328
Geregistreerd: vr aug 02, 2013 10:58 am

Re: Jejoen keert terug naar België

Berichtdoor Hamukun » za okt 19, 2013 12:18 pm

Wilden 'wij' niet laatst Syrië bombarderen? Dan zou je toch zeggen dat we blij moeten zijn met die lui die daar op de grond aan het vechten zijn... Plus dat bombarderen ook wel wat erger is misschien. Sowieso is wat mij betreft iedereen die bij oorlog betrokken is wel schuldig aan het een of ander.

En naar welk land moet je mensen die in België geboren zijn terugsturen dan?

Maar ja, het zal wel weer niet zo simpel liggen.
Avatar gebruiker
Hamukun
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 401
Geregistreerd: vr feb 08, 2013 7:34 pm

Re: Jejoen keert terug naar België

Berichtdoor daywalker » za okt 19, 2013 1:54 pm

Ben het wel met Hamukun eens eigenlijk, al blijft het wettelijk enzo ingewikkeld imo

Hij vocht toch tegen het onmenselijke regime van die smerige oogarts Assad??? :conf:
"There is an area of the mind that could be called unsane, beyond sanity, and yet not insane. Think of a circle with a fine split in it. At one end there's insanity. You go around the circle to sanity, and on the other end of the circle, close to insanity, but not insanity, is unsanity."
Avatar gebruiker
daywalker
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 592
Geregistreerd: zo dec 16, 2012 2:33 pm


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Nieuws en Actualiteiten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten

Royal Queen Seeds banner