Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Ketamine geneest depressie tijdelijk.

Ben je een interresant nieuwsbericht tegen gekomen? Plaats het dan in dit subforum.

Ketamine geneest depressie tijdelijk.

Berichtdoor Rups » do okt 11, 2012 4:26 pm

Dierennarcose geneest depressie tijdelijk


Je kunt er letterlijk een stier van een paar honderd kilo mee vellen. Maar het veterinaire narcosemiddel ketamine heeft nog een belangrijke uitwerking: je kunt er depressies mee genezen. Dit feit is al sinds de jaren vijftig bekend. Toen werd er druk geëxperimenteerd met allerlei geestverruimende middelen. Ketamine, sinds die tijd vooral gebruikt als een narcose voor dieren, bleek uitwerkingen te hebben vergelijkbaar met LSD. Mensen kregen er allerlei hallucinaties van.
Als ‘bijwerking’ werd ontdekt dat depressieve patiënten er enorm van opknapten. Maar ketamine kreeg door misbruik een slechte naam (het staat onder druggebruikers bekend als ‘Special K’) en het onderzoek naar een eventuele rol als geneesmiddel bij depressie stopte.
Tot nu. In een artikel in het vakblad

Science

beschrijven Amerikaanse psychologen van de Yale School of Medicine hoe kleine hoeveelheden ketamine wonderen verrichten bij depressieve mensen. Dat is gebleken bij klinische tests. Opvallend is vooral de snelheid waarmee het middel werkt: al binnen enkele uren verdwijnen bij alle patiënten alle symptomen als sneeuw voor de zon. Gangbare antidepressiva hebben meestal weken nodig om aan te slaan. Een derde van de patiënten reageert er helemaal niet op. Volgens de onderzoekers stimuleert ketamine de aanmaak van zenuwverbindingen in de hersens. Die worden afgebroken door stress of een depressie. Nadeel is dat het middel maar tien dagen werkt en nog niet bekend is hoe mensen reageren op een langdurige blootstelling aan ketamine. Het middel zou erger kunnen zijn dan de kwaal.


Botox tegen rimpels en donkere bui
We kennen Botox als het middel dat filmsterren uitdrukkingsloze gezichten geeft. Het ontspant spieren die het gezicht in rimpels trekken. Maar het middel heeft een interessante bijwerking, zeggen Duitse onderzoekers, het helpt je net als ketamine van een depressie af.
Aan de Medizinische Hochschule Hannover werd een groep depressieve proefpersonen gesplitst. De ene helft kreeg botox in het voorhoofd gespoten, de andere helft kreeg alleen een placebo. Na twee weken werd gekeken hoe het met de depressieve klachten ging. Toen bleken de mensen met botox duidelijk minder zwartgallig. Waarschijnlijk omdat ze hun emoties niet goed konden tonen. Het blijkt op die manier negatieve gevoelen te temperen, schrijven de onderzoekers uit Hannover in het vakblad

Journal of Psychiatric Research.


Bron : http://www.metronieuws.nl/plus/dierennarcose-geneest-depressie/SrZljg!8p3l45QZZQjQ/
Did : Speed, MDMA, DMT, 2C-B, 2C-E, LSD, GHB, GBL, alcohol, nicotine, hasj, wiet, ketamine, meta, XTC, meth, lachgas, ritalin, poppers, truffels, salvia, fentanyl, cocaine, B3, tramadol

I rest in the comfort of knowing my soul is eternal and my consciousness endless.


Avatar gebruiker
Rups
Acid head
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 373
Geregistreerd: do dec 22, 2011 7:39 pm
Woonplaats: Eutopia

Re: Ketamine geneest depressie tijdelijk.

Berichtdoor Stefaan » do okt 11, 2012 4:54 pm

Ik kan me soms zo irriteren aan die negatieve, ondoordachte opmerkingen door zo'n artikel heen. Ik kan ook een stier van 500 kg vellen genoeg flesjes heineken. :P
Stefaan
Ja en nu?
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2410
Geregistreerd: ma jun 06, 2011 2:14 pm

Re: Ketamine geneest depressie tijdelijk.

Berichtdoor Poseidon » vr okt 12, 2012 11:03 am

Gman007 schreef:Ik kan me soms zo irriteren aan die negatieve, ondoordachte opmerkingen door zo'n artikel heen. Ik kan ook een stier van 500 kg vellen genoeg flesjes heineken. :P

Vind het wel een mooie openingszin. In retorisch opzicht nodigt het uit tot verder lezen. Geeft ook goed de verschillende kwaliteiten van de betreffende substantie weer. GHB: zowel verdovend als brein-herstellend.
Het Geil Hemels Water schijnt naast de lustopwekkende eigenschappen ervan ook de spieraanmaak te bevorderen.

Een combinatie van daglicht, beweging, een juist afgestemd voedingspatroon en zonnig ingestelde mensen om je heen lijkt echter een betere, minder riskante remedie te zijn.

Als er mensen die zwaar in de put zitten baat bij hebben... prima zaak
Wij willen onze blauwe luchten terug.
Avatar gebruiker
Poseidon
JeVader
In Memoriam
Offline
 
Posts: 10486
Geregistreerd: do maart 17, 2011 4:34 pm
Woonplaats: Liquid Universe


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Nieuws en Actualiteiten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten

Royal Queen Seeds banner