Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Meeste slachtoffers partydrug GHB in provincie

Ben je een interresant nieuwsbericht tegen gekomen? Plaats het dan in dit subforum.

Meeste slachtoffers partydrug GHB in provincie

Berichtdoor 25tolife » ma jun 27, 2011 1:17 am

vrijdag 17 juni 2011 | 22:44 | Laatst bijgewerkt op: vrijdag 17 juni 2011 | 22:44

ENSCHEDE - De goedkope en makkelijk te maken partydrug GHB maakt vooral in de provincie slachtoffers. Dat blijkt uit de recente kerncijfers van de stichting IVZ Verslavingszorg. „In de Randstad doen zich veel minder problemen voor”, zegt stafmedewerker Jeroen Wisselink. Een verklaring kan de populariteit van megafeesten op het platteland zijn. Juist daar duikt GHB regelmatig op.In deze regio sloeg de afgelopen maanden zowel korpschef Martin Sitalsing als burgemeester Cornelis Visser van Twenterand alarm. Er zouden zelfs al doden zijn gevallen. Oost-Nederland telde vorig jaar vijftig GHB-verslaafden. Sitalsing en Visser pleitten ervoor GHB tot harddrug te verklaren, wat tot een krachtiger optreden tegen producenten en tot meer hulp aan verslaafden leidt.

De politie Twente zegt dat er jaarlijks rond 250 incidenten zijn waarbij GHB een rol speelt. Dan gaat het niet alleen om overtreding van de opiumwet, maar ook om geweld op straat en thuis. Het Nationaal Vergiftigingen Informatie Centrum meldt een toename van het aantal slachtoffers van GHB en het vergelijkbare GBL van 214 in 2008 naar 268 in 2009.

Ziekenhuizen in de regio zien de gevolgen. Jong volwassenen komen in coma binnen en zijn agressief als ze bijkomen. Minister Edith Schippers van Volksgezondheid neemt de wens van GHB een harddrug te maken niet zomaar over. Ze heeft het Coördinatiepunt Assessment en Monitoring nieuwe drugs (CAM) opdracht gegeven eerst een risicotaxatie te maken. Burgemeester Visser constateert dat ze het onderwerp ‘serieus neemt’. In de eerste CAM-rapportage van ruim tien jaar geleden werd GHB niet verslavend genoemd. De drug zou evenmin een veroorzaker van problemen van openbare orde zijn.

Lees in de krant van zaterdag "Grens GHB bereikt"

De stichting Informatie Voorziening Zorg biedt in een rapportage inzicht in de alcohol- en drugsproblematiek in Nederland. De cijfers komen uit het Landelijk Alcohol En Drugs Informatie Systeem. Klik hier om de Kerncijfers Verslavingszorg 2010 te bekijken.Klik hier om de Kerncijfers Verslavingszorg 2010 te bekijken.

Het Trimbos instituut houdt een uitgebreide documentatie bij over de partydrug GHB. Ze bieden onder meer inzicht in de effecten en risico's van inname van de drug en mogelijke behandeling.

In beslag genomen GHB

In de meest uiteenlopende flesjes gaat GHB mee naar feesten. Op deze foto van de politie Twente is dat te zien. Het is de 'buit' van de politie tijdens een GHB-actie. Nadere informatie over tijdstip en plaats is niet beschikbaar. Sylvia Jansen die als verpleegkundige evenementen bezoekt, adviseert en hulp biedt bij verkeerd gebruik van drugs, vertelt dat zij soms een half vol flesje GHB in handen gedrukt krijgt met de mededeling: "Ik heb er genoeg van gehad". Het geeft aan dat het middel gemakkelijk opnieuw te maken is en nauwelijks handelswaarde heeft.
Bron
Laatst bijgewerkt door 25tolife op ma jun 27, 2011 2:19 am, in totaal 2 keer bewerkt.
I was standing in the park, wondering why frisbees got bigger as they came closer... then it hit me!
Avatar gebruiker
25tolife
TimeKeeper
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 721
Geregistreerd: di feb 22, 2011 8:01 pm
Woonplaats: Somewhere roaming

Re: Meeste slachtoffers partydrug in provincie Twente

Berichtdoor kotaku » ma jun 27, 2011 2:08 am

Sinds wanneer bestaat er een provincie Twente?
Don't do drugs, m'kay? Drugs are bad, m'kay?

Done (chrono): Cafeïne, alcohol, valium, wiet, paddo's, hasj, XTC, truffels
Avatar gebruiker
kotaku
אללה הוא יהודי
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 502
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 1:58 pm
Woonplaats: Pindakaas

Re: Meeste slachtoffers partydrug GHB in provincie

Berichtdoor duplicity » ma jun 27, 2011 2:31 am

Anders neem je ff 0,5 liter ghb mee naar een feest. :kleuter:
FlashKip schreef:Toen ik thuis kwam vroeg ik via msn waarom ze ineens zo afstandelijk deed, ze zei dat er niets aan de hand was. Op dat moment werd ik para, misselijk, geen eetlust en down. Ik wist totaal neit wat er aan de hand was.. heb toch met mijn stomme kop 13ml ghb achterover gegooid wat uiteindelijk maar net goed was afgelopen
Avatar gebruiker
duplicity
Amoedergast
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1548
Geregistreerd: zo apr 10, 2011 11:46 pm

Re: Meeste slachtoffers partydrug GHB in provincie

Berichtdoor Frog » ma jun 27, 2011 12:04 pm

Zag poos terug al op tv die ragio chef schijnt idd vrij veel gebruikt te worden daar ja.
met "in de provincie" bedoelen ze eigenlijk buiten de randstad somiige dan denk ik wel..., minder druk bewoonde gebieden, meer dorps/ boers ofso.
rare uitspraak wel,Johan derksen gebruikt het ook vaak,Twente provincie club NEC provincie club etc etc, en in de provincie gebruikt hoor ik hem ook vaak zeggen.
Avatar gebruiker
Frog
Badass Junkie
Verbannen
 
Posts: 2111
Geregistreerd: vr nov 01, 2013 11:52 pm


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Nieuws en Actualiteiten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

Royal Queen Seeds banner