Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Opletten voor drugs met ocfentanyl

Ben je een interresant nieuwsbericht tegen gekomen? Plaats het dan in dit subforum.

Opletten voor drugs met ocfentanyl

Berichtdoor Eko » ma apr 06, 2015 9:36 am

http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/binnenland/1.2295583

Volksgezondheid waarschuwt druggebruikers voor de stof ocfentanyl; die stof wordt almaar vaker gebruikt in drugs zonder dat gebruikers dat weten, en kan erg snel tot een overdosis leiden. In ons land is er al een overlijden door gemeld. Ocfentanyl is een poeder dat normaal in zware pijnstillers zit, die bij chirurgische ingrepen worden gebruikt.
Het is het Belgisch Early Warning System voor Drugs (BEWSD) dat de kat de bel aanbond. Het waarschuwt voor een poeder dat de stof ocfentanyl bevat en erg gevaarlijk is voor de gezondheid. "Gebruikers lopen een ernstig risico op een overdosis, met een duidelijk verhoogde kans op overlijden".

Ocfentanyl is een afgeleide van fentanyl, een zware pijnstiller die bij chirurgische ingrepen en bij terminale kankerpatiënten wordt gebruikt. De stof behoort tot de klasse van de "opioïden", waartoe ook heroïne behoort. "Het belangrijkste gevaar van ocfentanyl is dat de stof honderden keren sterker is dan heroïne. Daardoor lopen gebruikers een ernstig risico op een overdosis", aldus Volksgezondheid.

In het buitenland hebben fentanyl en derivaten zoals ocfentanyl in het verleden al tot verschillende overlijdens geleid. Vaak gaf het opduiken van een lot van een dergelijk product daarbij aanleiding tot verschillende sterfgevallen.

In België is verleden maand al één overlijden door ocfentanyl gemeld. De spoeddiensten, toxicologische laboratoria, politie en preventiewerkers werden door het BEWSD geïnformeerd en zijn waakzaam.

"Gebruikers, ook zij die ervaring hebben, moeten uiterst voorzichtig zijn want de stof kan dodelijk zijn", klinkt het bij het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid. "Als ze toch wensen te gebruiken, wordt aangeraden te beginnen met een lage dosis. Ook is het verstandig dat er iemand aanwezig is die niet gebruikt en die snel de hulpdiensten kan verwittigen in geval van problemen." De aankoop en consumptie van illegale drugs is strikt verboden in België.
- #Eko4Mod -
Avatar gebruiker
Eko
-~○☼○~-
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 3975
Geregistreerd: do feb 24, 2011 10:27 pm
Woonplaats: Ganda

Re: Opletten voor drugs met ocfentanyl

Berichtdoor Poseidon » ma apr 06, 2015 10:50 am

Inderdaad geen spul om mee te experimenteren.
Denk alleen dat de titel van het artikel beetje rammelt: (oc)fentanyl word steeds populairder onder gebruikers.
Denk niet dat het vermengd word met andere opiaten om tot een nieuwe dope te komen maar het pharmaceutische produkt an sich gebruikt word. Combineren van deze categorie opiaten met benzo's, GHB en alcohol is bloedlink. Fentanyl-blotters die normaal aan mensen met ernstige pijnklachten voorgeschreven worden, zijn op internet te koop. Oncologen en internisten schijnen ook buitensporig veel op recept voor te schrijven, hetgeen dan tot in de lengte der dagen uitgebreid kan worden via de telefonische herhaalrecept-dienst van de huisarts.

Het gevaar schuilt hem in de tollerantie die op treedt en de 'recreatieve' gebruiker aanzet de dosis te verhogen tot
een fataal niveau.
Wij willen onze blauwe luchten terug.
Avatar gebruiker
Poseidon
JeVader
In Memoriam
Offline
 
Posts: 10486
Geregistreerd: do maart 17, 2011 4:34 pm
Woonplaats: Liquid Universe

Re: Opletten voor drugs met ocfentanyl

Berichtdoor Einstein » di apr 07, 2015 12:17 pm

Er is wel eens heroïne geweest die vermengd werd met fentanyl, volgens mij was dat echter voornamelijk een probleem in de Verenigde Staten. In dit geval zou dat nog wel geen reëel risico zijn nee.
Did: espresso, energy drink, jenever, sigaren
To do: meer espresso, energy drink, jenever en sigaren

Geloof het of niet, het heeft mijn derde oog geopend; ik zie wat ik zie in slowmotiondimensies
Avatar gebruiker
Einstein
Koos Kansloos
Donateur
Offline
 
Posts: 11460
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:57 pm
Woonplaats: Een filiaal bij u in de buurt


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Nieuws en Actualiteiten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

Royal Queen Seeds banner