Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Oproep: Kom ook naar het Amsterdam 420 'Smoke-Out' Protest 2

Ben je een interresant nieuwsbericht tegen gekomen? Plaats het dan in dit subforum.

Oproep: Kom ook naar het Amsterdam 420 'Smoke-Out' Protest 2

Berichtdoor MrLunk » ma maart 04, 2013 12:04 am

Waarom we ons op 20 April, 4:20u, gaan manifesteren
tegen het inconsequente coffeeshop beleid.


Vorig jaar, bij het eerste 4:20 protest voor het gemeentehuis in Amsterdam, was het verzet tegen de geplande invoering van de Wietpas het thema van onze manifestatie, en tevens het begin van een landelijk actie tegen het inmiddels half afgeschafte onding.

Dit jaar is het thema breder, zo breed als we het maar kunnen maken, want, al is de Wietpas niet ingevoerd in het gehele land, de coffeeshops in het Zuiden moeten nog steeds discrimineren, zij mogen alleen ingezetenen van Nederland tot hun etablissementen toelaten. De rampzalige gevolgen zijn bekend, maar worden (nog) niet onderkend. De vanuit de Maastrichtse coffeeshop Easy Going gevoerde rechtszaak, een proefproces, werd in eerste instantie door de overheid gewonnen. De coffeeshop ondernemer, Marc Josemans, is in beroep gegaan, de uitspraak over deze zaak is al twee keer uitgesteld, omdat de rechtbank meer tijd nodig heeft om zich te beraden.

In Amsterdam werd de Wietpas niet ingevoerd, maar staat het voortbestaan van 70 coffeeshops op het spel, en voor 22 van deze coffeeshops, in het Wallengebied, geldt dit letterlijk, de gemeente wil door middel van loting bepalen welke 3 van de 22 bedreigde coffeeshops mogen verhuizen! De andere 19 ondernemers met een verliezend lootje, zijn dan uitgespeeld, game over!

De eigenaren van 67 Amsterdamse coffeeshops kunnen ongetwijfeld allemaal bij hun huisarts terecht voor een flinke dosis verdovende medicijnen, want tegen zulke stress is geen kruid gewassen, ook cannabis niet!

Nog steeds worden coffeeshops gesloten omdat de aanvoer en/of de voorraad van cannabis niet is geregeld in het coffeeshop beleid, al is het voorgekomen dat een rechtbank de coffeeshop exploitant, nadat deze betrapt werd met een te grote voorraad, in het gelijk heeft gesteld, en de zaak gewoon open en actief kan blijven.

Het “Achterdeur probleem” moet opgelost worden, en dat kan, mits de politiek zich oprecht in het onderwerp verdiept. De beweringen van onze regering dat het regelen van de aanvoer van cannabis naar coffeeshops internationaal wordt tegen gehouden is zwaar achterhaald, nadat in twee Amerikaanse staten wel een verkoopsysteem wordt ontworpen met legale, belastbare aanvoer naar de legale verkooppunten.

In de ene gemeente krijgt de coffeeshop waar de eerste keer een minderjarige wordt aangetroffen een waarschuwing, in een andere gemeente wordt een coffeeshops bij hetzelfde vergrijp, en ook bij de eerste overtreding, voor zes maanden gesloten. Het zelfde geldt ook voor andere overtredingen van de AHOJG criteria, de ene gemeente waarschuwt eerst, een andere gemeente sluit direct de overtreder voor 6 maanden.

In slechts 101 gemeentes van de 341 gemeentes in het koninkrijk worden coffeeshops gedoogd, en belasting afgedragen over de verkoop via deze geregistreerde verkooppunten. In de overige 241 gemeentes zijn cannabis consumenten aangewezen op de zwarte markt, zo'n 60 % van de Nederlandse hasj en wiet rokers! Toch worden de straat-, huis-, scooter-, en telefoondealers niet aangepakt, maar de geregistreerde, dus makkelijk te vinden, coffeeshops met een gedoogbeschikking. Zij houden zich, behalve aan de a van adverteren, niet aan de AHOJG criteria, dezelfde criteria die worden gehanteerd om coffeeshops sancties en zelfs soms sluiting op te leggen.

Het bovenstaande geeft aan dat er sprake van verregaande inconsequentie in het landelijke coffeeshop beleid, en dat de ondernemers en werknemers in de coffeeshop branche, en de cannabis consumenten daar consequent onder te lijden hebben, zonder zich daar tegen te kunnen verdedigen.

"Het is nu dus meer dan ooit nodig
om ons tegen de willekeur te verzetten,
en dat kan alleen door samen op te staan tegen
een steeds repressiever beleid ten aanzien van
coffeeshops en hun bezoekers."

Met de wetenschap dat de Amerikaanse staten Colorado en Washington cannabis voor persoonlijk gebruik hebben gelegaliseerd, dat er in Spanje en Frankrijk inmiddels honderden cannabis clubs zijn geopend en dat in Praag, Moskou en Berlijn etc. het bezit tot 15 gram cannabis is gedecriminaliseerd, staan we sterker dan ooit. Het is niet meer te verdedigen dat de Nederlandse coffeeshops nog steeds legale aanvoer van hun producten wordt ontzegd, terwijl tientallen landen onze knowhow en ervaring gebruiken om cannabis uit het strafrecht te halen, en ons, qua beleid, links en rechts voorbij streven.

Om er voor te zorgen dat het Nederlandse voorbeeld voor cannabis regulatie, de coffeeshop, net als haar opvolgers bestaansrecht verkrijgt, moeten we opstaan tegen deze inconsequentie, die de regering alleen kan volhouden omdat de aanvoer naar verder legaal opererende coffeeshops niet wordt toegestaan.

Door vele uitgesproken plannen, door diverse gemeentes, om de aanvoer van cannabis naar de coffeeshops te bewerkstelligen, staan wij niet 'alleen' in ons streven, ook de plaatselijke politiek heeft genoeg van het mismaakte coffeeshopbeleid, en vinden het tijd voor een 'make over'.

De legale aanvoer van cannabis naar coffeeshops zou ook een einde maken aan de discriminatie in het Zuiden, want als cannabis net zo legaal is als bier en sigaretten, mag je niemand weigeren om dat te kopen of te consumeren!

Het thema van onze Amsterdam 4:20 manifestatie van 2013 is dan ook:
“Maak een einde aan de willekeur, legale kwekers aan de Achterdeur!”

Ik doe hierbij een oproep aan al onze collega coffeeshop ondernemers/medewerkers en coffeeshop bezoekers, uit het westen, zuiden, oosten en noorden van het land, om zich ook op 20 April voor het Amsterdamse gemeentehuis te 'manifesteren' samen, met zijn allen! We moeten laten zien en horen dat we na 40 jaar gedoogde coffeeshops toe zijn aan een modern, compleet en consequent cannabis beleid, in alle 341 gemeentes van Nederland!

Het niet toestaan van coffeeshops in 241 gemeentes dwingt 60 % van de Nederlandse cannabis consumenten, en nu ook vele (ex-coffeeshop) toeristen, naar de zwarte markt, zij worden dus gedwongen contacten te leggen en te onderhouden met criminelen. 'Harm Reduction' en 'het scheiden van de markten', de twee doelstellingen van het coffeeshop gedoog beleid, worden alleen bereikt met en in coffeeshops. Alle (soft)drugs handel buiten de coffeeshops is een gevaar voor de cannabis consument, want daar loopt hij/zij het gevaar bij hard drugs gebruik- en handel betrokken te worden.

Onze regering stelt dus de meerderheid van de Nederlandse cannabis consument bloot aan criminelen, die, ongeacht de leeftijd van de koper, alle soorten drugs verhandelen, terwijl de inwoners van gemeentes met coffeeshops hier van gevrijwaard blijven. Dit is ook al weer inconsequent en volgens mij gewoon discriminatie van 3/5 van de Nederlandse cannabis consumenten, in stand gehouden door halsstarrig gedrag van met name Justitie Minister Opstelten.

Als je het, net als wij, niet eens bent met het Nederlands beleid ten opzichte van coffeeshops en cannabis consumenten, kom dan naast en achter ons staan op 20 April 2013!

Kom ook op 4:20, voor onze 650 coffeeshops, en voor de vrijheden van ruim een miljoen Nederlandse en vele miljoenen buitenlandse cannabis consumenten!

Nol van Schaik, Host.
Peter Lunk, Organisator #AMS420

Lokatie en meer informatie link: http://www.Ams420.nl

Officiele Facebook group:
'Annual Amsterdam 420 Smoke-out (OFFICIAL GROUP)'
https://www.facebook.com/groups/340045329393393/

Facebook Event-page:
#AMS420 Smoke-Out 4-20-2013
https://www.facebook.com/events/185770008224006/
MrLunk
Newbie
Offline
 
Posts: 1
Geregistreerd: zo maart 03, 2013 11:55 pm

Re: Oproep: Kom ook naar het Amsterdam 420 'Smoke-Out' Prote

Berichtdoor snuifduif » ma maart 04, 2013 12:18 am

Ik vind dat het rigoreuze gebruik van 420 alweer de hele serieusheid van je protest afhaalt. Schilder je jezelf alleen maar mee af als 15 jarigen die net blowen

Avatar gebruiker
snuifduif
Panda imitator
Donateur
Offline
 
Posts: 5172
Geregistreerd: za maart 05, 2011 7:00 pm
Woonplaats: Drugs en Omstreken

Re: Oproep: Kom ook naar het Amsterdam 420 'Smoke-Out' Prote

Berichtdoor Einstein » ma maart 04, 2013 1:00 am

Dat lijkt me wat overdreven :#:
Dit is wel een protest waar ik achter sta, heel misschien kom ik buurten, als ik niet te lui ben.
Did: espresso, energy drink, jenever, sigaren
To do: meer espresso, energy drink, jenever en sigaren

Geloof het of niet, het heeft mijn derde oog geopend; ik zie wat ik zie in slowmotiondimensies
Avatar gebruiker
Einstein
Koos Kansloos
Donateur
Offline
 
Posts: 11460
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:57 pm
Woonplaats: Een filiaal bij u in de buurt

Re: Oproep: Kom ook naar het Amsterdam 420 'Smoke-Out' Prote

Berichtdoor FranX » ma maart 04, 2013 4:10 am

Geinig toch, ik heb het in onze agenda gezet.
Altijd leuk een blowtje roken voor het goede doel en daarna een lekkere roti gaan eten ofzo.
En wie weet treffen we nog wat DF'ers.
I have approximate answers and possible beliefs in different degrees of certainty about different things, but I’m not absolutely sure of anything
Avatar gebruiker
FranX
In Memoriam
Offline
 
Posts: 1051
Geregistreerd: wo maart 02, 2011 9:34 am
Woonplaats: Randstad

Re: Oproep: Kom ook naar het Amsterdam 420 'Smoke-Out' Prote

Berichtdoor ParadijsVogel » ma maart 04, 2013 4:32 pm

Ik denk dat ik er wel bij ben met wat vrienden. Toevallig hebben wij een groepschat die 420 heet, dus hier moeten we eigenlijk wel heen.
Tinychat huisdier

Ivo schreef:Hahahahaha, dat vraagt echt om misbruik.
Avatar gebruiker
ParadijsVogel
Corrupt
Donateur
Offline
 
Posts: 1987
Geregistreerd: ma dec 10, 2012 1:26 am

Re: Oproep: Kom ook naar het Amsterdam 420 'Smoke-Out' Prote

Berichtdoor Towel » di maart 05, 2013 9:46 am

Vorige keer heb ik het plein niet gehaald helaas, we hadden niet door dat we alleen maar rondjes liepen in Amsterdam.

Maar ik ga weer een poging doen!
Towel
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 50
Geregistreerd: zo dec 16, 2012 2:45 pm

Re: Oproep: Kom ook naar het Amsterdam 420 'Smoke-Out' Prote

Berichtdoor Researcher » wo maart 20, 2013 4:19 am

Is het niet enorm moeilijk om genoeg mensen te krijgen voor zo'n protest? Dan 'out' iedereen zich onmiddellijk als gebruiker als je daar staat.
Crescunt anni, decrescunt vires.
Avatar gebruiker
Researcher
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 178
Geregistreerd: ma nov 12, 2012 12:03 am

Re: Oproep: Kom ook naar het Amsterdam 420 'Smoke-Out' Prote

Berichtdoor Ivo » wo maart 20, 2013 9:34 am

Researcher schreef:Is het niet enorm moeilijk om genoeg mensen te krijgen voor zo'n protest? Dan 'out' iedereen zich onmiddellijk als gebruiker als je daar staat.

Het gaat natuurlijk wel enkel over wiet, in een omgeving vol mensen die ook gebruiken.
No sympathy for the devil; keep that in mind. Buy the ticket, take the ride...and if it occasionally gets a little heavier than what you had in mind, well...maybe chalk it up to forced consciousness expansion: Tune in, freak out, get beaten.
Avatar gebruiker
Ivo
Midnight Toker
Site Admin
Offline
 
Posts: 7871
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 12:34 pm

Re: Oproep: Kom ook naar het Amsterdam 420 'Smoke-Out' Prote

Berichtdoor Eko » wo maart 20, 2013 12:24 pm

20 april moet ik reeds naar een receptie, en is m'n Let in't land (en ik smoor bovendien niet)
- #Eko4Mod -
Avatar gebruiker
Eko
-~○☼○~-
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 3975
Geregistreerd: do feb 24, 2011 10:27 pm
Woonplaats: Ganda

Re: Oproep: Kom ook naar het Amsterdam 420 'Smoke-Out' Prote

Berichtdoor FranX » wo apr 17, 2013 4:32 am

Het beloofd mooi weer te worden en het is inmiddels wel zeker dat wij gaan.
Wie gaat er nog meer?
En zijn er ook mensen die naar het Festival gaan of naar de After?
I have approximate answers and possible beliefs in different degrees of certainty about different things, but I’m not absolutely sure of anything
Avatar gebruiker
FranX
In Memoriam
Offline
 
Posts: 1051
Geregistreerd: wo maart 02, 2011 9:34 am
Woonplaats: Randstad

Re: Oproep: Kom ook naar het Amsterdam 420 'Smoke-Out' Prote

Berichtdoor FranX » wo apr 17, 2013 5:39 pm

FranX schreef:Het beloofd mooi weer te worden en het is inmiddels wel zeker dat wij gaan.
Wie gaat er nog meer?
En zijn er ook mensen die naar het Festival gaan of naar de After?


Bump
I have approximate answers and possible beliefs in different degrees of certainty about different things, but I’m not absolutely sure of anything
Avatar gebruiker
FranX
In Memoriam
Offline
 
Posts: 1051
Geregistreerd: wo maart 02, 2011 9:34 am
Woonplaats: Randstad

Re: Oproep: Kom ook naar het Amsterdam 420 'Smoke-Out' Prote

Berichtdoor Druks » wo apr 17, 2013 5:50 pm

Ik ben daar, allebei de plekken aanwezig. Echter ben ik niet boeiend genoeg om te ontmoeten.
Avatar gebruiker
Druks
huba buba
Moderator
Offline
 
Posts: 7286
Geregistreerd: ma nov 26, 2012 10:06 pm

Re: Oproep: Kom ook naar het Amsterdam 420 'Smoke-Out' Prote

Berichtdoor FranX » wo apr 17, 2013 8:49 pm

Druks schreef:Ik ben daar, allebei de plekken aanwezig. Echter ben ik niet boeiend genoeg om te ontmoeten.


Geen nood, wij zijn boeiend genoeg :woeh:
I have approximate answers and possible beliefs in different degrees of certainty about different things, but I’m not absolutely sure of anything
Avatar gebruiker
FranX
In Memoriam
Offline
 
Posts: 1051
Geregistreerd: wo maart 02, 2011 9:34 am
Woonplaats: Randstad

Re: Oproep: Kom ook naar het Amsterdam 420 'Smoke-Out' Prote

Berichtdoor Wietsmoker » di apr 23, 2013 12:34 pm

Shit, ik heb op 20 april niet eens gerookt, zo'n blunt. Zelfs niet thuis. Al een week lang niet. Dan maar vandaag: Ik heb toch een vrije dag (waarschijnlijk bonghit ook, dacht ik), dus een joint net gerookt van een, vergeten te vragen, Arnhemse (goeie!) wiet. Daar heb ik bewust op gelet; om te vragen naar goede wiet. Maar ik weet niet dus wat het is. Beter dan kruimels in ieder geval.
Maar ik heb 20 april dus gemist dit jaar, en dat is jammer. Bijna heidens in de blowers -wereld.
Meer dan 2 joints verder...

Ook onbegrijpelijk maar nu ben ik tenminste 2 joints verder.
Avatar gebruiker
Wietsmoker
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2680
Geregistreerd: zo apr 24, 2011 7:21 pm
Woonplaats: Flavour Country

Re: Oproep: Kom ook naar het Amsterdam 420 'Smoke-Out' Prote

Berichtdoor ParadijsVogel » di apr 23, 2013 3:11 pm

Dit is wel een mooie report over een 420-meeting in Amerika.

http://abclocal.go.com/kgo/video?id=7397465&pid=null
Tinychat huisdier

Ivo schreef:Hahahahaha, dat vraagt echt om misbruik.
Avatar gebruiker
ParadijsVogel
Corrupt
Donateur
Offline
 
Posts: 1987
Geregistreerd: ma dec 10, 2012 1:26 am

Re: Oproep: Kom ook naar het Amsterdam 420 'Smoke-Out' Prote

Berichtdoor Rups » di apr 23, 2013 4:29 pm

Heb t thuis "gevierd" met 2 gedeelde joints na mezelf gelanceerd te hebben met dmt. Heb ik toch nog een beetje gevierd, good enough for me B)
Had me wel grappig geleken om er ook heen te gaan tho :P
Did : Speed, MDMA, DMT, 2C-B, 2C-E, LSD, GHB, GBL, alcohol, nicotine, hasj, wiet, ketamine, meta, XTC, meth, lachgas, ritalin, poppers, truffels, salvia, fentanyl, cocaine, B3, tramadol

I rest in the comfort of knowing my soul is eternal and my consciousness endless.


Avatar gebruiker
Rups
Acid head
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 373
Geregistreerd: do dec 22, 2011 7:39 pm
Woonplaats: Eutopia


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Nieuws en Actualiteiten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

Royal Queen Seeds banner