Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Petitie nummer zoveel

Ben je een interresant nieuwsbericht tegen gekomen? Plaats het dan in dit subforum.

Petitie nummer zoveel

Berichtdoor Einstein » vr mei 27, 2011 2:30 pm

Binnen enkele dagen zouden we het begin van het einde van de 'oorlog tegen drugs' kunnen zien. Deze dure oorlog heeft compleet gefaald in het bedwingen van de plaag van drugsverslaving en tegelijkertijd vele levens gekost, gemeenschappen verwoest en miljarden dollars het gewelddadige georganiseerde criminele circuit ingepompt.

Alle experts zijn het erover eens dat regulatie het meest zinvolle beleid is, maar politici zijn bang hun vingers te branden aan deze kwestie. Over enkele dagen zal een internationale commissie, waaronder voormalige staatshoofden en makers van buitenlandbeleid van de VN, de EU, de VS, Brazilië, Mexico en meer, het taboe breken en openlijk oproepen tot nieuwe benaderingen waaronder decriminalisering en regulatie van drugs.

Dit zou een uniek omslagmoment kunnen zijn -- als genoeg van ons oproepen tot het stoppen van deze waanzin. Politici zeggen te begrijpen dat de oorlog tegen drugs gefaald heeft, maar beweren dat het volk nog niet klaar is voor een alternatief. Laten we hen laten zien dat we niet alleen een verstandig en humaan beleid vragen -- maar het eisen. Teken de petitie en deel ze met iedereen -- als we 1 miljoen stemmen halen, zal de petitie door de internationale commissie persoonlijk worden afgeleverd aan de wereldleiders:

Al 50 jaar laat het huidig drugsbeleid overal iedereen in de steek, maar het publieke debat blijft steken in angst en verkeerde inlichtingen. Iedereen, zelfs de 'Office on Drugs and Crime' van de VN dat verantwoordelijk is voor het doorzetten van deze benadering, is het er mee eens – het inzetten van leger en politie om drugsboerderijen plat te branden, smokkelaars op te sporen en dealers en verslaafden op te sluiten – is een dure fout. En met het menselijke leed – van Afghanistan, tot Mexico, tot de VS, verwoest de illegale drugshandel landen overal ter wereld, terwijl verslaving, doden door overdosissen en HIV/aids-besmettingen blijven toenemen.

Ondertussen hebben landen met een soepeler beleid – zoals Zwitserland, Portugal, Nederland en Australië – geen uitbarsting van drugsgebruik waargenomen, iets dat voorstanders van de drugsoorlog wel somber hadden voorspeld. In plaats daarvan hebben deze landen een significante afname van drugsgerelateerde misdaad, verslaving en doden gezien en zijn zij in staat de aandacht te richten op het ontmantelen van criminele organisaties.

Invloedrijke lobby's, waaronder het leger, wettelijke beleid en gevangenissen waarvan het budget op het spel staat, staan de verandering nog steeds in de weg. En politici vrezen hun kiezers te verliezen als ze alternatieve benaderingen steunen, omdat ze dan zwak en ordeloos zullen lijken. Maar vele voormalige bewindslieden en staatshoofden komen na het verlaten van hun positie uit voor hervorming, en polls wijzen uit dat burgers wereldwijd beseffen dat het huidige beleid rampzalig is. Het tij keert richting nieuw en beter beleid, met name in gebieden die verwoest zijn door de drugshandel.

Als we een wereldwijde roep kunnen creëren ter ondersteuning van de gedurfde oproep van de Internationale Commissie voor Drugsbeleid, kunnen we de oudbakken excuses voor het huidige beleid overschaduwen. Onze stem is de sleutel tot verandering – teken de petitie en zegt het voort:

We hebben de kans om het laatste hoofdstuk in te luiden van deze wrede 'oorlog' die miljoenen levens vernietigde. De Internationale publieke opinie zal beslissen of dit rampzalige beleid stopt of dat politici wegvluchten van hervorming. Laten we onmiddellijk de handen ineen slaan om onze aarzelende leiders weg te duwen van twijfel en angst, over het randje, recht in de redelijkheid.

(TL;DR: De War On Drugs moet worden gestopt)

Vond dit op de site van Azarius. Weer eens zo'n petitie om de War on Drugs te stoppen, dit keer lijkt het echter te gaan om een vrij grote petitiesite die onlangs bijvoorbeeld ook een antihomowet in Oeganda heeft weten te stoppen.
Ben je niet te stoned om te stemmen, ben je het er mee eens en ben je net als ik naïef genoeg om te geloven dat dit enig effect zal hebben, stem dan hier: http://www.avaaz.org/nl/end_the_war_on_drugs?slideshow
Did: espresso, energy drink, jenever, sigaren
To do: meer espresso, energy drink, jenever en sigaren

Geloof het of niet, het heeft mijn derde oog geopend; ik zie wat ik zie in slowmotiondimensies
Avatar gebruiker
Einstein
Koos Kansloos
Donateur
Offline
 
Posts: 11460
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:57 pm
Woonplaats: Een filiaal bij u in de buurt

Re: Petitie nummer zoveel

Berichtdoor Balance » vr mei 27, 2011 2:45 pm

Is de moeite waard zou ik zeggen (done).
Fire
Spoiler! :
Oeps niks te melden hier :P
Avatar gebruiker
Balance
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 89
Geregistreerd: ma feb 28, 2011 10:12 pm

Re: Petitie nummer zoveel

Berichtdoor Immo » vr mei 27, 2011 9:40 pm

Helpt toch niet.
Avatar gebruiker
Immo
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 557
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 2:08 am
Woonplaats: Rotterdam

Re: Petitie nummer zoveel

Berichtdoor Desperado » di mei 31, 2011 11:01 pm

Elke kleine beetjes helpen(done)
Avatar gebruiker
Desperado
>9000
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 208
Geregistreerd: ma feb 28, 2011 8:44 pm

Re: Petitie nummer zoveel

Berichtdoor Schism » di mei 31, 2011 11:03 pm

Schism
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2684
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 10:28 pm

Re: Petitie nummer zoveel

Berichtdoor Sublimo » wo jun 01, 2011 7:09 am

Volgens mij maakt het niet uit hoe veel handtekeningen je verzamelt, het helpt toch niet.
I dare you, I double dare you motherfucker, say 'what' one more goddamn time!
Avatar gebruiker
Sublimo
Donateur
Offline
 
Posts: 3672
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 1:30 am

Re: Petitie nummer zoveel

Berichtdoor SjaakT » zo jun 12, 2011 11:43 pm

Helpt inderdaad toch niet.
Avatar gebruiker
SjaakT
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1139
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 4:53 pm

Re: Petitie nummer zoveel

Berichtdoor Exceptional » ma jun 13, 2011 12:35 am

Ze zijn aan het verliezen! Investeren juist!
Don't ask me nothing about nothing, I just might tell you the truth.
Avatar gebruiker
Exceptional
Cynic
Donateur
Offline
 
Posts: 3568
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:47 pm


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Nieuws en Actualiteiten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

Royal Queen Seeds banner