Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

SPICE

Ben je een interresant nieuwsbericht tegen gekomen? Plaats het dan in dit subforum.

SPICE

Berichtdoor 25tolife » do mei 26, 2011 5:46 am

25-05-2011 - SPICE
Over hoe deze "chemische cannabis" een markt kan veroveren als de regering haar voorstellen voor een aangescherpt softdrugs- en coffeeshopbeleid doorgevoerd krijgt.

Het Adviesburo wordt de laatste dagen door journalisten benaderd over Spice (n.a.v. alarmerende berichten over dit middel vanuit België), met de vraag in hoeverre dit middel een markt heeft of kan veroveren in Nederland. Tot op heden is er geen aanleiding dat Spice een markt heeft of zal veroveren in Nederland, maar houdt het Adviesburo de vinger aan de pols. Het middel (althans wat daar in het algemeen onder verstaan wordt en als "chemische cannabis" omschreven wordt) leidt al jaren een kwijnend bestaan zonder noemenswaardige afzet.

Echter als deze regering haar voornemen doorzet om cannabis van lijst 2 naar lijst 1 van de Opiumwet over te hevelen (op basis van de al jaren bestaande vooroordelen over de gevaren van het hoge THC-gehalte in Nederwiet) dient als gevolg van de dan nog intensievere bestrijding van cannabis, Spice wel serieus genomen te worden. En als daarbij ook nog de wietpas en de scholenafstand ingevoerd gaan worden, met als gevolg dat alle coffeeshops zullen verdwijnen (wat ik het Middelburgse "Checkpoint domino-effect" noem) neemt het risico toe dat Spice dan wel een markt zal veroveren.

Bij het verdwijnen van de coffeeshops zullen de verkoopcircuits van Spice de internetsites worden plus de illegale verkoopadressen van cannabis (die door het wegvallen van coffeeshops in aantal sterk zullen toenemen). Door de eerdergenoemde intensieve bestrijding van de (inter)nationale productie en handel van cannabis zullen deze illegale adressen geconfronteerd worden met een schaarste in het aanbod van hasj en (Neder)wiet , inclusief opdrijvende handelsprijzen met in het verlengde een toename in het aanbod van "verzwaarde" wiet (een product wat nauwelijks kans heeft om verkocht te worden via coffeeshops).

Het zijn deze (markt)mechanismes van hasj en wiet die de opkomst van Spice in de hand kunnen werken. Een wettelijk verbod op de verkoop van Spice zal daarbij nauwelijks van invloed zijn, omdat i.t.t. het natuurproduct van cannabis, Spice een veel kleiner volume heeft, dus makkelijker (ongeziener) vervoerd en verhandeld kan worden richting de illegale verkoopadressen.

Daarnaast zijn internetsites uiterst complex en ondoorgrondelijk zodat ook dit circuit zijn "trucs" zal bedenken, hoe illegale Spice aan de man gebracht kan worden (zie hoe internet op zeer doortrapte wijze, van het onder roepnaam van Bonzai-mest de drugs Mefedrone verkoopt).

De enige vraag die dan nog overblijft is in hoeverre de honderdduizenden liefhebbers van cannabis open zullen staan om over te stappen op Spice. Hier zijn de meningen over verdeeld. Mijn advies is dat die meningsverschillen voorkomen moeten worden! Hoe dit te voorkomen, moge duidelijk zijn, met het voorkomen dat cannabis op lijst 1 van de Opiumwet geplaatst wordt inclusief een beleid naar kleinschalige coffeeshops verspreid over het land met een aanbod van goede kwaliteit aan hasj- en wietsoorten. Een dergelijk voor de overheid en haar uitvoerende diensten van politie, warenwet, fiscus en drugspreventie-instellingen transparant beleid is verre te prefereren boven ieder ander beleid van het in goede banen leiden van het, na alcohol, meest populaire genotsmiddel in Nederland.

Adviesburo Drugs, mei 2011
Bron


Hoop dat de regeling gewoon hetzelfde blijft voorlopig.. :roll:
I was standing in the park, wondering why frisbees got bigger as they came closer... then it hit me!
Avatar gebruiker
25tolife
TimeKeeper
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 721
Geregistreerd: di feb 22, 2011 8:01 pm
Woonplaats: Somewhere roaming

Re: SPICE

Berichtdoor Cropp » do mei 26, 2011 12:27 pm

Ik wil het wel proberen hoor.
Avatar gebruiker
Cropp
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1517
Geregistreerd: di feb 22, 2011 12:48 pm


Keer terug naar Nieuws en Actualiteiten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

Royal Queen Seeds banner