Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Verbod Qat en interview trufflemagic

Ben je een interresant nieuwsbericht tegen gekomen? Plaats het dan in dit subforum.

Verbod Qat en interview trufflemagic

Berichtdoor Doc » wo jan 11, 2012 5:28 pm

De Paddo ging gewoon ondergronds
Met het nieuwe verbod op de drugs qat, komt de vraag op: hoe gaat het met andere recente drugsverboden? De paddo ging ondergronds als triptruffel en blijkt een online hit. DOOR JORN JONKER

AMSTERDAM – Quatkauwers kunnen nu nog hun lol op in Nederland. Voornamelijk Somaliërs voeren de drugs in Nederland in, gewoon via Schiphol, en verhandelen het dan vanuit Nederland. Ook naar onze buurtlanden waar het verboden is. Maar dat gaat veranderen, het kabinet heeft naast GHB ook qat onder de loep. De drug wordt binnenkort verboden. De kauwers wroden er ‘lethargisch’(futloos) van, zegt het kabinet en er hangt allerlei criminaliteit om de handel heen. De kauwende Somaliërs zijn zelfs zo futloos door de drugs dat minister Leers het als een intergratieprobleem ziet.


“MENSEN ZULLEN MISSCHIEN WEL ERGERE MIDDELEN GAAN GEBRUIKEN”
KAMERLID BORIS VAN DER HAM (D66)
Maar helpt dat verbieden, blijft altijd de vraag. Kamerlid Boris van der Ham (D66) denkt van niet. “Mensen zullen nieuwe manieren zoeken om er aan te komen en andere, misschien wel ergere, middelen gaan gebruiken.”
Het verbod op qat lijkt veel te hebben van het paddoverbod in 2008. “Net als Paddo’s is qat helemaal geen populaire drug. Een heel beperkte groep mensen gebruikt het en het zorgt voor relatief weinig overlast”, stelt Van der Ham. “We moeten onze ogen niet sluiten voor de problemen die de verslaving en handel veroorzaken, maar controle op verkoop kan veel beter werken. Dat had bij paddo’s ook gekund. Als we de paddokwekers hadden gevraagd om te zorgen dat er minder werkzame stof in moest, had dat ook gewerkt.” Zijn collega, Lea Bouwmeester (PvdA), is het met hem eens. “Het paddoverbod heeft destijds tot een verschuiving in het gebruik geleid. Het lekker makkelijk instellen van een verbod is dus niet effectief.”


Toen de paddo niet meer mocht werd het legale alternatief, de truffel of ‘triptruffel’, langzamerhand steeds populairder. De ondergrondse variant van de paddenstoel zou minder sterk zijn en toenmalig minister Klink (volksgezondheid) verbood die niet. Na het paddoverbod zag de GGD in Amsterdam een duidelijke daling in incidenten met hallucinerende middelen, afgelopen jaar is er weer een stijging. Hoe dat komt en of dat met de populariteit van de truffel te maken heeft, zoekt de instelling nog uit.

Dat de truffel populair is, weet Hans Grootewal (70) zeker. Na jarenlang hallucineerde paddo’s gekweekt te hebben in het Gelderse Alphen, kweekt hij nu triptruffels. Hij schat dat hij voor het paddoverbod 80 procent van de Nederlandse handel in handen had. “Inmiddels heb ik dat met de truffels ook weer bereikt.” Hoe kijkt hij terug op het paddoverbod? “Toen kwam het heel plots. Ik heb ook schadeclaims ingediend bij de overheid maar die werden allemaal afgewezen. Volgens de rechter zou ik ook triptruffels kunnen kweken. Ik had er immers de knowhow en de klantenkring voor en het was legaal. Dat was lastig, maar ik het het gedaan.”


Heel wat investeringen in zijn productielijn verder, kijkt Grootewal tevreden terug op het verbod. Tot zijn eigen schrik. “Ja, nu ben ik eigenlijk wel blij met het verbod. Qua rendement is de truffel hetzelfde, maar het belangrijkste: Ik kan beter doseren.” De drugskweker legt uit dat je bij truffels de werkzame stof veel beter kunt reguleren. “Als je de juiste portie neemt, werken truffels net zo goed als de paddo’s. Maar paddo’s hadden uitschieters. Soms zaten er veel te weinig werkzame stoffen in en soms juist veel te veel. Dat kon eigenlijk niet.”

En die truffels zijn ook online een hit, webshops waar de truffels worden verkocht schieten als paddenstoelen uit de grond. Ook de bejaarde Grootewal is er een begonnen. “Het online verkopen is echt een hit. Ik heb de site (trufflemagic.nl, red.) pas drie maanden, maar het loopt nu al storm.” Paul van Oyen, voorzitter van Vereniging Landelijk Overleg Smartproducten (VLOS), bevestigt dat er steeds meer mensen zijn die een ‘goede boterham’ met hun online truffelverkoop kunnen verdienen.

Het kabinet is niet gevoelig voor de argumenten tegen een verbod op qat, ook niet terugkijkend op andere verboden. CDA-Kamerlid Coºkun Çörüz is het middel zat. “Het zorgt voor overlast bij het verhandelpunt in Uithoorn. Ik ben er geweest, mensen durven niet eens meer te tanken bij de omliggende pompstations. We moeten het niet gaan romantiseren, dat gedogen gaan we niet meer doen. Mannen die het gebruiken kunnen de volgende dag amper opstaan en het zorgt voor criminaliteit. Daarbovenop: qat financiert mogelijk ook terrorisme.”

“Het liefst zou het CDA alle soorten drugs waar criminaliteit en zorgproblemen omheen hangen verbieden. Ik zou graag een wet willen aannemen dat die allemaal verboden worden. Zonder dat we telkens weer discussie over het nieuwste middel moeten hebben. Is iets slecht? Dan automatisch vreboden. Anders hebben we morgen weer een discussie over iets anders.” Want dat de qatkauwers hun eigen truffel zullen zoeken, staat voor Çörüz vast.

Vooral steden blij met verbod qat
RIJSWIJK – De aankondiging van het kabinet om qat te verbieden heeft gisteren vooral bij steden Uithoorn en Tilburg tot positieve reacties geleid. De Somalische gemeenschap reageert verdeeld. Het kabinet kondigde het verbod aan in een brief aan de Tweede Kamer. Die vroeg vorig jaar om een verbod. De verse blaadjes van qatplant zijn verslavend en leiden volgens het kabinet tot schade aan de gezondheid overlast wegens distributie, handel en gebruik. Het kauwen is een traditie die migranten uit voornamelijk Somalië en Ethiopië hebben meegenomen.

“Dit is erg goed nieuws voor onze inwoners en ondernemers”, zei burgemeester Dagmar Oudshoorn van Uithoorn. Tilburg pleitte al jaren bij de rijksoverheid voor een landelijk verbod. “Dit is een goed besluit waarmee we kunnen optreden als dat nodig is.” Tilburg kent een grote Somalische gemeenschap die qat gebruikt. De gemeente heeft wegens de overlast in 2007 voor bepaalde plekken een verbod geregeld. (ANP)

http://nl.trufflemagic.com/blogs/nl/201 ... artikel+nu

http://krant.spitsnieuws.nl/spits/_main ... 01/11/004/
Laatst bijgewerkt door Doc op wo jan 11, 2012 5:43 pm, in totaal 2 keer bewerkt.
Huilen met de ket op....
Avatar gebruiker
Doc
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 700
Geregistreerd: ma maart 07, 2011 10:36 pm
Woonplaats: Ergens bij de rijn

Re: Verbod Qat en interview trufflemagic

Berichtdoor Doc » wo jan 11, 2012 5:40 pm

Het liefst zou het CDA alle soorten drugs waar criminaliteit en zorgproblemen omheen hangen verbieden.


Daarom drugs gewoon online bestellen (zoals truffels en research chemicals), geen rare mannetjes op de hoek van de straat en het is veilig!
Huilen met de ket op....
Avatar gebruiker
Doc
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 700
Geregistreerd: ma maart 07, 2011 10:36 pm
Woonplaats: Ergens bij de rijn

Re: Verbod Qat en interview trufflemagic

Berichtdoor Taxi. » wo jan 11, 2012 10:44 pm

Ik vraag me echt af wat er in het hoofd omgaat van sommige mensen :conf:
Ja er is nu misschien een beetje criminaliteit rondom Qat, maar als je het gaat verbieden nog veel meer.. Lulhoofd.. Kijk alcohol: legaliseren -> geen criminaliteit/illegale handel -> veel inkomsten door BTW en Accijnzen: Huppakeee KLAAR..

Qat maakt me nu nog niet zoveel uit, maar met dit kabinet kunnen we straks de truffel ook wel vergeten. :mad:
Avatar gebruiker
Taxi.
I got some bad ideas in my head.
Donateur
Offline
 
Posts: 995
Geregistreerd: di sep 20, 2011 3:53 pm

Re: Verbod Qat en interview trufflemagic

Berichtdoor Doc » do jan 12, 2012 10:18 am

MushRockker schreef:Qat maakt me nu nog niet zoveel uit, maar met dit kabinet kunnen we straks de truffel ook wel vergeten. :mad:


zeker nu het volop in de media is, zodra er 1x iets onverantwoordelijks gebeurt met truffels is nederland in rep en roer over deze extreem gevaarlijke drug waar mensen door gewond raken....
Huilen met de ket op....
Avatar gebruiker
Doc
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 700
Geregistreerd: ma maart 07, 2011 10:36 pm
Woonplaats: Ergens bij de rijn

Re: Verbod Qat en interview trufflemagic

Berichtdoor Taxi. » do jan 12, 2012 1:03 pm

^precies! Nu het weer in opspraak komt gaat die kenzer Opstelten het zeker verbieden straks.. Maar die zuipschuren hoor je niks over...
Avatar gebruiker
Taxi.
I got some bad ideas in my head.
Donateur
Offline
 
Posts: 995
Geregistreerd: di sep 20, 2011 3:53 pm

Re: Verbod Qat en interview trufflemagic

Berichtdoor Dreuge » do jan 12, 2012 1:04 pm

MushRockker schreef:Maar die zuipschuren hoor je niks over...


echwel, was een tijd geleden steeds in het nieuwz
~*Hardcore Is A Way Of Life And If You Are Against It Than FUCK YOU!!*~

~*Take Me The Way I Am And Than We Could Be Friends*~


~~~~~FREE GONZO~~~~~
Avatar gebruiker
Dreuge
Einsteins koffiebitch
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 4615
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 10:22 pm


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Nieuws en Actualiteiten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten

Royal Queen Seeds banner