Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Vervuilde speed maakte al zes doden in België

Ben je een interresant nieuwsbericht tegen gekomen? Plaats het dan in dit subforum.

Vervuilde speed maakte al zes doden in België

Berichtdoor FranX » di dec 11, 2012 8:32 am

Het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid waarschuwt voor vervuilde speed. Er vielen door de drug vorig jaar en dit jaar al zes doden, zo schrijft De Morgen.

Eind september kwam een 32-jarige drugsgebruiker uit Aalst om. Toxicologisch onderzoek wijst nu uit dat hij bezweek aan de inname van het toxische 4-methylamfetamine. De man is niet het eerste slachtoffer.

Voor zover bekend is hij dit jaar al het derde dodelijke slachtoffer van 4-MA en met inbegrip van 2011 zelfs al de zesde dode. Het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid waarschuwt daarom nu alle politiediensten, parketten, spoedgevallen en hulpdiensten over het bestaan van de gevaarlijke drug.

Het belangrijkste symptoom van de intoxicatie is extreme oververhitting van het lichaam. De drugs maakten vorig jaar ook al slachtoffers in Nederland en in het Verenigd Koninkrijk. De speed zou geproduceerd worden in België of in Nederland.

http://www.standaard.be/artikel/detail. ... 121211_008
I have approximate answers and possible beliefs in different degrees of certainty about different things, but I’m not absolutely sure of anything
Avatar gebruiker
FranX
In Memoriam
Offline
 
Posts: 1051
Geregistreerd: wo maart 02, 2011 9:34 am
Woonplaats: Randstad

Re: Vervuilde speed maakte al zes doden in België

Berichtdoor Safe n Sound » di dec 11, 2012 12:53 pm

Volksgezondheid waarschuwt voor vervuilde speeddi 11/12/2012 - 09:30
Het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid waarschuwt voor vervuilde speed. De drugs, die in België of Nederland gemaakt zouden zijn, bevatten het toxische 4-MA, waardoor het lichaam extreem oververhit raakt. De vervuilde speed maakte al 6 doden in ons land.Eind september kwam een 32-jarige drugsgebruiker uit Aalst om. Toxicologisch onderzoek heeft uitgewezen dat hij bezweek aan de inname van het toxische 4-methylamfetamine (4-MA). Voor zover bekend is hij dit jaar het derde dodelijke slachtoffer van 4-MA en met inbegrip van 2011 zelfs al de zesde dode.

VRT

Volgens dokter Peter Blancquaert van het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid is dat uitzonderlijk veel. "Vergeleken met het aantal drugsdoden dat wij jaarlijks zien in België, dat zijn er een honderdtal, is dat eigenlijk zeer veel. De meeste drugsdoden sterven door een overdosis heroïne. Het is echt zeldzaam dat mensen sterven door recreatief druggebruik of amfetamines."

Het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid waarschuwt daarom nu alle politiediensten, parketten, spoedgevallen en hulpdiensten over het bestaan van de gevaarlijke drug. Het belangrijkste symptoom van de intoxicatie is extreme oververhitting van het lichaam.

De drugs maakten vorig jaar ook al slachtoffers in Nederland en in het Verenigd Koninkrijk. De speed zou geproduceerd worden in België of in Nederland.

http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/binnenland/121211_VervuildeSpeed
Safe n Sound
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 47
Geregistreerd: di maart 01, 2011 11:32 am

Re: Vervuilde speed maakte al zes doden in België

Berichtdoor Tomaat » di dec 11, 2012 1:20 pm

6 doden sinds 2011 en nu komen ze ermee af...
Gib uns fetten Bass,
Wir wollen Eskalieren!
Dreckig, hart und krass!
Ja, das ist wie wir's mögen.
Wer ist mit dabei?
Wir feiern durch bis morgen früh.
Und singen immer wieder...
Avatar gebruiker
Tomaat
He's nuuuuuuuts!
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1382
Geregistreerd: di feb 22, 2011 12:10 pm
Woonplaats: Gent


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Nieuws en Actualiteiten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

Royal Queen Seeds banner