Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Verzameling drugs nieuws

Ben je een interresant nieuwsbericht tegen gekomen? Plaats het dan in dit subforum.

Verzameling drugs nieuws

Berichtdoor FranX » za feb 02, 2013 9:54 am

Hagenees heeft coke nog onder zijn neus

Een 36-jarige automobilist uit Den Haag is maandagochtend rond 06.15 uur aangehouden op de Lucas Bolsstraat in Nieuw-Vennep. Hij bleek onder invloed van cocaïne achter het stuur te zitten.

Agenten zagen de man rijden in de richting van de Hoofdweg en hadden hem al eerder in de wijk gezien. Zij wilden de bestuurder controleren en gaven hem een stopteken. Tot twee keer toe stopte de man maar gaf gas zodra een agent was uitgestapt en naar de auto was komen lopen.

Op de Lucas Bolsstraat wisten de agenten de man uiteindelijk echt te stoppen. De bestuurder bekende cocaïne te hebben gebruikt. Hij had nog zichtbaar wit poeder onder zijn neus zitten. De man werd aangehouden voor rijden onder invloed van drugs. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

http://www.dichtbij.nl/haarlemmermeer/r ... -neus.aspx


Man opgepakt voor overval op drugstransport

Een 31-jarige man is donderdag opgepakt in Capelle aan den IJssel omdat hij in België een gewelddadige overval op een drugstransport zou hebben gepleegd. Daarbij werd door de daders geschoten met een of meer kalasjnikovs. Dat heeft het landelijk parket van het Openbaar Ministerie vrijdag bekendgemaakt.

Een nietsvermoedende Belgische chauffeur werd bijna 2 weken geleden klemgereden door een aantal mannen. De drugs zaten in twee zeecontainers met artisjokken uit Peru. De containers waren aangekomen in de haven van Antwerpen. De overval vond plaats in Genk, maar de politie vermoedt dat de overvallers de chauffeur al vanaf Antwerpen volgden.

Dat zouden ze hebben gedaan met een in Nederland gehuurde vrachtwagen en drie in Nederland gestolen auto's. Twee daarvan werden later in de buurt van Maastricht en Breda uitgebrand teruggevonden.

De politie vermoedt dat de daders uit de container pakketten met cocaïne haalden. Na de overval vond de politie namelijk nog eens 110 kilo coke, verpakt in twee pakketten.

De nu aangehouden verdachte is vrijdag door de onderzoeksrechter voor nog zeker 2 weken vastgezet.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/2126 ... ort__.html


Arrestaties na vondst coke in sojasaus

De vondst van ongeveer 40 kilo cocaïne die was opgelost in flessen sojasaus, heeft in januari geleid tot de arrestatie van in totaal vijf verdachten. De sojasaus bevond zich in een container die vanuit Suriname was verscheept naar de haven van Rotterdam. Op 3 januari vond de douane de contrabande, die ongeveer 1,2 miljoen euro waard is.

De lading werd in het daaropvolgende onderzoek gevolgd. Op 18 januari werden in Montfoort twee mannen aangehouden die de flessen sojasaus met coke hadden gescheiden van de rest van de lading. In Nieuwegein pakte de politie diezelfde dag de 23-jarige eigenaar van het betrokken importbedrijf op. Dit drietal zit voorlopig nog vast, zei een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag.

Op 22 januari pakte de politie een verdachte op die zou hebben geholpen bij het uitladen van de container. Deze man is weer op vrije voeten, maar blijft wel verdachte, aldus het OM.

De vijfde verdachte werd dinsdag gearresteerd. Hij zou hebben bemiddeld tussen de verzender en de ontvanger van de container met coke. De rechter-commissaris heeft deze 31-jarige Rotterdammer vrijdag voor 14 dagen in bewaring gesteld.

Volgens het OM is het onderzoek nog in volle gang en worden meer arrestaties niet uitgesloten. Niet alleen de cocaïne is vernietigd, maar ook de rest van de partij sojasaus. Uit voorzorg, aldus justitie.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/2126 ... aus__.html

Autische jongen (11) neemt marihuana tegen driftbuien

De ouders van een ernstig autistische jongen in de Verenigde Staten geven hem nu 'medicinale marihuana' als laatste redmiddel om zijn destructief gedrag, waarbij hij zichzelf bont en blauw slaat, binnen de perken te houden.

De 11-jarige Alex Echols, uit het Amerikaanse Portland, kampt met ernstige woedeaanvallen waarbij hij met zijn hoofd tegen de muur loopt tot zijn gezicht bont en blauw ziet. De jongen kampt namelijk met de zeldzame genetische aandoening Tubereuze Sclerose Complex, waardoor er goedaardige gezwellen in de organen en voornamelijk in de hersenen ontstaan. Patiënten kunnen hierdoor niet communiceren en gedragen zich erg wispelturig. Zijn ouders geven hem drie keer per week een vloeibare vorm van dit medicijn.

Goedkeuring van arts
Zijn ouders hebben alles geprobeerd van het kopen van een beschermende helm tot conventionele medicatie. Toen dat allemaal niet bleek te helpen, namen ze de hartbrekende beslissing om hem in een instelling te laten opnemen op zijn achtste. Niet veel later zagen de wanhopige ouders op televisie een reportage over een familie die marihuana gebruikte om hun autistische zoon te behandelen, ze vonden een arts om het gebruik voor Alex goed te keuren.

Verbetering
Enkele maanden na de behandeling zegt zijn vader dat de verbetering revolutionair is. Papa Jeremy vertelt hoe erg het met zijn zoon gesteld was: "Tijdens zo een aanval begon hij te roepen en sloeg hij tot bloedens toe zijn hoofd tegen de muur, hij hield dat soms meer dan een uur vol. Daarna ging hij gewoon verder met spelen."

Alex is nu een van de 58 kinderen in de staat Oregon die medicinale marihuana nemen. Hoewel autisme geen aandoening is die hier doorgaans voor in aanmerking komt, oordeelde de arts dat hij hier toch kans op maakte door zijn aanvallen.

http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland ... uien.dhtml

Drugs, drank en corruptie bij reiniging Zuidoost

Drank en drugs op de werkvloer, sterke aanwijzingen voor corruptie en een waar schrikbewind tegen personeel. De teamleider van de afdeling Uitvoering van het stadsdeel Zuidoost, verantwoordelijk voor de reiniging en gladheidsbestrijding, maakte haar zelfgekozen bijnaam Zwarte Weduwe in alle opzichten waar.

Als de baas je commandeert, hoor je de opdracht uit te voeren, of je kunt solliciteren naar een andere baan.Dit blijkt uit een zwartboek dat in bezit is van Het Parool. Het zwartboek, opgesteld door verontwaardigde medewerkers van de dienst, was gisteren aanleiding de teamleider te schorsen. Vijf andere medewerkers zijn op non-actief gesteld. Het Bureau Integriteit van de gemeente Amsterdam stelt een onderzoek in. 'We houden er rekening mee dat de gemelde incidenten waar zijn', aldus een voorlichter van het stadsdeel.

Het zwartboek maakt melding van drankgelagen in de vroege middag, waarvoor medewerkers naar de drankwinkel worden gestuurd met geld uit de kleine kas van de afdeling. Met medeweten van de leidinggevende, luidt een andere klacht, wordt op de werkvloer cocaïne gebruikt en verhandeld. Bij haar verhuizing naar een nieuwe woning liet de teamleider vorig jaar vijftien medewerkers van de afdeling Groen opdraven om - onder werktijd - haar inboedel over te brengen met een wagen van de zaak.

Eerder deze maand nog liet ze medewerkers naar haar woning komen om grofvuil op te halen. De tegenwerping dat haar woonplaats buiten het werkgebied van de reinigingsdienst valt, was aan dovemansoren gericht. Uit het zwartboek: 'Hier geldt een ongeschreven regel: als de baas je commandeert, hoor je de opdracht uit te voeren, of je kunt solliciteren naar een andere baan.'

http://www.parool.nl/parool/nl/4048/AMS ... oost.dhtml


EU: internet verandert drugsmarkt

Internet speelt een steeds grotere rol in de georganiseerde drugshandel. Dat staat in een gezamenlijk rapport van Europol en het Europese Waarnemingscentrum voor Drugs en Drugsverslaving (EWDD) over de drugsmarkt in de Europese Unie.

In het rapport (.pdf) staat dat de drugsmarkt steeds dynamischer en innovatiever wordt. Zo handelen criminele organisaties niet meer in een specifieke drugssoort en ook niet meer langs vastgelegde routes. "De huidige markt is minder tastbaar", zeggen de organisaties achter het rapport.

Criminele verschijnselen

Europol en EWDD schrijven dat internet "een essentiële rol speelt als communicatiemiddel en als elektronische marktplaats". Ook worden steeds meer landen gebruikt als opslag- of productieplaats van drugs of als doorvoerland.

Eurocommissaris Malmström noemt de drugsmarkt "een van de meest complexe en voortwoekerende criminele verschijnselen van onze tijd". Volgens haar zijn nationale maatregelen om drugshandel tegen te gaan "gewoon ontoereikend".

PDF: http://download.omroep.nl/nos/docs/310113_drugs.pdf
http://nos.nl/artikel/468795-eu-interne ... markt.html
I have approximate answers and possible beliefs in different degrees of certainty about different things, but I’m not absolutely sure of anything
Avatar gebruiker
FranX
In Memoriam
Offline
 
Posts: 1051
Geregistreerd: wo maart 02, 2011 9:34 am
Woonplaats: Randstad

Re: Verzameling drugs nieuws

Berichtdoor Vinnie » za feb 02, 2013 4:06 pm

waar gaat het heen met de wereld
Miss E schreef:Gaat liever als een dronken tokkie de boel op stelten zetten dan vogels spotten.
Avatar gebruiker
Vinnie
DF Addict
Offline
 
Posts: 5025
Geregistreerd: zo feb 26, 2012 1:26 am
Woonplaats: †G-Town †

Re: Verzameling drugs nieuws

Berichtdoor FranX » za feb 02, 2013 6:09 pm

Nou nog eentje dan:

Automobilist opgepakt met 13 kilo heroïne

Een 66-jarige man is vrijdagavond aangehouden op de A73 in de buurt van Nijmegen met ruim 13 kilo heroïne in zijn auto. De politie zegt dat de drugs een straatwaarde hebben van een kleine half miljoen euro. De man uit Soest werd aangehouden na een tip. Hij zit vast. De heroïne wordt vernietigd.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/2126 ... ine__.html
I have approximate answers and possible beliefs in different degrees of certainty about different things, but I’m not absolutely sure of anything
Avatar gebruiker
FranX
In Memoriam
Offline
 
Posts: 1051
Geregistreerd: wo maart 02, 2011 9:34 am
Woonplaats: Randstad


Keer terug naar Nieuws en Actualiteiten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

Royal Queen Seeds banner