Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Discussie: Cocaïne nuttigen VERNIETIGD DE NATUUR (?)

Voor al je vragen over coke en basecoke, ook wel crack genoemd.

Discussie: Cocaïne nuttigen VERNIETIGD DE NATUUR (?)

Berichtdoor XimerNamahs » zo apr 19, 2015 5:11 pm

Cocaïneconsumptie Europa vernietigt Inheems Colombia

‘Voor iedere kilo cocaïne, wordt een hectare oerwoud vernietigd,’ zegt Taita Querubín Queta, hoogste autoriteit van de Kofán-indianen in Colombia. ‘Telkens als hier cocaïne wordt gebruikt, draagt men bij aan de vernietiging van onze planten, aan het geweld tegen mijn volk, aan hun verbanning naar andere gebieden en vermindert men onze kans om als volk te overleven.’

Taita (vadertje) Querubín is de stamoudste van het almaar slinkende volk van de Kofán. De Kofán zijn de oorspronkelijke bewoners van het oerwoud van Putumayo in het zuidoosten van Colombia. Hun grondgebied, waarover in vroeger tijden hoog werd opgegeven door wetenschappers als Richard Evans Shultes (1)vanwege de uitzonderlijke biodiversiteit en vanwege de natuurkennis van zijn bewoners, wordt nu vernietigd in het kruisvuur van het interne Colombiaanse conflict. Niet alleen is het gebied door z’n ligging aan de voet van de bergen, uitermate vruchtbaar en daardoor zeer geschikt voor illegale teelt, maar er liggen ook belangrijke olievoorraden. Bovendien ligt het dicht bij de grens met Ecuador en niet ver van de Stille Oceaan. Geopolitiek is het daarom interessant voor de in- en uitvoer van materialen, wapens en chemische grondstoffen voor de productie van illegale narcotica, allemaal belangrijke ingrediënten van de interne oorlog.

Met de bedachtzaamheid en helderheid, opgedaan in zijn 76-jarig leven in de wouden van Putumayo, vertelt Taita Querubín Queta Alvarado ons bij zijn bezoek aan Europa over de situatie van zijn volk. Een volk dat lijdt onder de oorlog van anderen die hun gebied zijn binnengevallen en hun mensen hebben verjaagd. Hij spreekt langzaam als herinnert hij zich de frisheid van zijn verre oerwoud en hij beklaagt zich over het misbruik dat andere beschavingen maken van de heilige planten. Taita Querubín reisde naar de Verenigde Staten om de opheffing te bepleiten van het patent op de Beanisteriopsis caapi. Deze ahuayascaplant is een heilige plant uit Amazonië die al sinds onheugelijke tijden door zijn volk wordt bewaakt. Hij slaagde in zijn opzet. Hij toonde de wetenschappers aan, dat zijn kennis van de omgang met de plant hun botanische kennis verre oversteeg. ‘De planten uit het oerwoud zijn voor iedereen, maar kunnen niet op elke willekeurige manier gebruikt worden,’ aldus Taita Querubín.

Taita, wat is er aan de hand op jullie grondgebied?

Sinds er mensen van buiten onze gebieden binnenkwamen hebben we geen vrede gehad. Sommigen zijn op zoek naar olie; ze hebben wegen door het oerwoud gehakt, proeven met de grond gedaan en het leger binnengebracht. Anderen kwamen om grond voor hun cocateelt te zoeken, waardoor we zowel door de guerrillero’s als door de paramilitairen worden opgejaagd. Het Plan Colombia heeft tot gevolg dat onze grond en het oerwoud met verdelgingsmiddelen worden besproeid, waardoor wij niet voldoende voedsel hebben. Ook de dieren lijden. Onze planten, die in het wild groeiden, gaan dood. De grond is vergiftigd. Mijn mensen zijn verjaagd, omdat de guerrilla en de paramilitairen hun strijd op ons grondgebied uitvechten. Sommigen zijn gedood, anderen zijn op de vlucht voor het geweld en de honger weggetrokken, vooral naar Ecuador. Alleen al ons leefgebied, Utumari Kankhe, heeft de laatste tijd veel mensen verloren. We waren met 132 personen en we zijn nog slechts met 34 over. Datzelfde is met de andere groepen Kofán gebeurd. Waren het er halverwege de afgelopen eeuw nog 50.000, nu zijn we met niet meer dan 1.500. Als de zaken zo doorgaan wordt onze stam met uitsterven bedreigd.

Hoe verdedigen jullie je?

Wij zijn mensen van de vrede, wij gebruiken geen wapens. Velen zijn gevlucht om niet gedood te worden of om hun kinderen te beschermen. De guerrilla en de para’s willen hen inlijven om voor hen te vechten. Onze manier van zijn en denken is er één van spirituele omgang met de planten, dus daar hebben wij ons aan gewijd. Op zekere dag hebben guerrillero’s een aantal stamleden ontvoerd en wij hebben toen net zolang met onze geesten op de ontvoerders ingewerkt tot ze hen vrijlieten, maar dat is erg moeilijk. Ik ben de leraar van onze gemeenschap en ik onderwijs de kinderen en de jongeren omdat we onze cultuur moeten beschermen. Omdat veel Kofán zijn vertrokken en er nu meer toegangswegen tot ons gebied zijn, arriveren er nu ook mensen van elders die de grond willen bewerken en er willen wonen, zelfs leden van andere inheemse groepen. Omdat wij maar met weinigen zijn, kost het ons moeite ons te verdedigen. We proberen dus ook leden van de Kofán te overreden om terug te keren en weer op ons grondgebied te komen wonen en werken, maar daarvoor moeten we ze wel een vreedzaam en rustig leven kunnen bieden.

U bent uitgenodigd om in het Europees Parlement te spreken. Welke boodschap brengt u mee?

Ik geloof dat het erg belangrijk is om onze problematiek internationaal aan te kaarten, zodat men weet wat er aan de hand is, om strategieën te zoeken om onze situatie te verbeteren en om te laten zien dat onze planten op andere wijze gebruikt kunnen worden. De manier waarop hier cocaïne gebruikt wordt, is dodelijk. Voor iedere kilo cocaïne in Europa wordt bij ons een hectare oerwoud vernield. Niet alleen brengen ze schade toe aan hun eigen gezondheid, maar ook aan het milieu in onze regio en onze mensen. De boodschap is dat we behoefte hebben aan vrede en harmonie met de natuur, niet alleen daar maar overal. De Europeanen zijn ook verantwoordelijk voor wat er met de Kofán gebeurt.

Bron: http://www.nisvan.com/5shamans3.html


Oké, met deze kennis, blijkbaar vernietigen wij als het Westen met onze excessief cocaïne gebruik het regenwoud?

Maar is dit zo? Of komt het eerder doordat het volgens human laws illegaal is gemaakt en daardoor het hele regenwoud wordt doodgespoten met chemicals voor coca teelt reduction terwijl er gebieden worden overgeslagen als er maar genoeg geld wordt neergetikt?

Stel we zouden cocaïne legaal maken en het commercieel groeien in grote getalen net als dat wij doen met koffie en tabak, is er dan genoeg cocaïne voor iedereen die er wereldwijd behoefte aan heeft? Of zouden we dan nog steeds de natuur depleten?

En de grote vraag is: Maakt mij het een slecht persoon als ik eens in de zoveel tijd een halve gram coke nuttig terwijl ik deze kennis van zaken heb? Is de eindgebruiker hier voor te blamen? Is cocaïne nuttigen in de vorm van een geextracteerde alkaloid weg van zijn origins een disrespectful act richting de natuur en de coca plant zelf?
XimerNamahs
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 37
Geregistreerd: zo feb 09, 2014 4:21 pm

Re: Discussie: Cocaïne nuttigen VERNIETIGD DE NATUUR (?)

Berichtdoor omerobert » zo apr 19, 2015 10:06 pm

Je bent verantwoordelijk als je gebruikt ja, gebruik is vraag is aanbod.

Kleine kans dat dit ooit legaal wordt gemaakt, valt er niks meer aan te verdienen. Weinig therapeutische waarde ook, ik denk dat er niemand is die beter af is sinds hij of zij de witte fout heeft gemaakt.

Sos is sowieso rotzooi. Mede door alle bloed die er aan kleeft voordat het flink versneden je neus in gaat om je te veranderen in een douchebag voor zo'n 20 minuten.

't past wel goed bij de rest van de burgelijke drugs in onze verpauperde westerse 'beschaving'.
karlito schreef:hallo ik ben hier volledig nieuw,
mag ik hier zo maar zeggen wat ik als ontbijt neem?
omerobert
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 703
Geregistreerd: ma okt 22, 2012 12:46 pm
Woonplaats: Ja

Re: Discussie: Cocaïne nuttigen VERNIETIGD DE NATUUR (?)

Berichtdoor Hassan » ma apr 20, 2015 12:22 am

shit happens
Hassan
Offline
 

Re: Discussie: Cocaïne nuttigen VERNIETIGD DE NATUUR (?)

Berichtdoor Frog » ma apr 20, 2015 12:53 am

Save the Planet, Kill Yourself
Avatar gebruiker
Frog
Badass Junkie
Verbannen
 
Posts: 2111
Geregistreerd: vr nov 01, 2013 11:52 pm

Re: Discussie: Cocaïne nuttigen VERNIETIGD DE NATUUR (?)

Berichtdoor Hassan » ma apr 20, 2015 12:54 am

Frog schreef:Save the Planet, Kill Yourself


dat probeer ik te doen, maar daar gebruik is sos voor
Hassan
Offline
 

Re: Discussie: Cocaïne nuttigen VERNIETIGD DE NATUUR (?)

Berichtdoor Frog » ma apr 20, 2015 12:56 am

Ano schreef:
Frog schreef:Save the Planet, Kill Yourself


dat probeer ik te doen, maar daar gebruik is sos voor

:grin:
Avatar gebruiker
Frog
Badass Junkie
Verbannen
 
Posts: 2111
Geregistreerd: vr nov 01, 2013 11:52 pm

Re: Discussie: Cocaïne nuttigen VERNIETIGD DE NATUUR (?)

Berichtdoor Maus » ma apr 20, 2015 7:25 am

Vernietigd schrijf je met een t :#:
Maus schreef:Wees liev voor elkaar en leef in vrede :stoned:


Albert Einstein schreef:
Der hauptgrund für stress ist der tägliche kontakt mit idioten...


Leo Gura schreef:
Society is an amusementpark for the ego to distract you from your truth...
Avatar gebruiker
Maus
RIP lieve Poseidon...
Donateur
Offline
 
Posts: 10206
Geregistreerd: vr mei 18, 2012 10:53 am
Woonplaats: Vrijstaat www.drugsforum.info

Re: Discussie: Cocaïne nuttigen VERNIETIGD DE NATUUR (?)

Berichtdoor dasfalco » ma apr 20, 2015 9:43 am

grammarnazi om iets voor half 6 in de ochtend?Das toch geen uur om daar al mee te starte?
#freemoonliquid
dasfalco
Bewuste Gebruiker
Verbannen
 
Posts: 511
Geregistreerd: za nov 02, 2013 12:40 am

Re: Discussie: Cocaïne nuttigen VERNIETIGD DE NATUUR (?)

Berichtdoor Poseidon » ma apr 20, 2015 9:55 am

Ook zonder dat coca verbouwd word, werpen VS-army planes dat ontbladeringsmiddel om een beter overzicht te krijgen waar de guerilla's zich bevinden in Columbia
Die strategie hanteerden ze ook al in Viëtnam terwijl daar geen sprake was van het verbouwen van drugs om de bevrijdingsstrijd tegen de Westerse imperialisten te financieëren.

Meer Columbiaanse sosa snuiven brengt de dag waarop sociale rechtvaardigheid kn dat land kan opbloeien dichterbij. Daarvoor hoef je het niet te laten. :snort:

VIVA FARC
Wij willen onze blauwe luchten terug.
Avatar gebruiker
Poseidon
JeVader
In Memoriam
Offline
 
Posts: 10486
Geregistreerd: do maart 17, 2011 4:34 pm
Woonplaats: Liquid Universe

Re: Discussie: Cocaïne nuttigen VERNIETIGD DE NATUUR (?)

Berichtdoor frozentoast » ma apr 20, 2015 7:17 pm

Denk dat je je beter druk kan maken om soja en illegale houtkap als je om de regenwouden geeft.
Avatar gebruiker
frozentoast
fa2 ouwe
Donateur
Offline
 
Posts: 2270
Geregistreerd: ma jul 16, 2012 11:45 pm
Woonplaats: zesde dimensie linksaf

Re: Discussie: Cocaïne nuttigen VERNIETIGD DE NATUUR (?)

Berichtdoor dasfalco » di apr 21, 2015 3:24 pm

frozentoast schreef:Denk dat je je beter druk kan maken om soja en illegale houtkap als je om de regenwouden geeft.
#freemoonliquid
dasfalco
Bewuste Gebruiker
Verbannen
 
Posts: 511
Geregistreerd: za nov 02, 2013 12:40 am

Re: Discussie: Cocaïne nuttigen VERNIETIGD DE NATUUR (?)

Berichtdoor Partypipo » di apr 21, 2015 4:30 pm

das falko schreef:
frozentoast schreef:Denk dat je je beter druk kan maken om het kapitalisme als je om de regenwouden geeft.
Ted Bundy schreef:Mochten quotes van mede df'ers in je onderschrift plaatsen weer 'in' worden. Dan is deze de mijne.
Avatar gebruiker
Partypipo
Doneer-meneer
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 4138
Geregistreerd: di sep 06, 2011 1:36 am

Re: Discussie: Cocaïne nuttigen VERNIETIGD DE NATUUR (?)

Berichtdoor FranX » di apr 21, 2015 8:33 pm

Overheden vernietigen de natuur door cocaïne illegaal te houden.

Geef het vrij en er is ruimte voor duurzame teelt, veilige verwerking en eerlijke handel.
I have approximate answers and possible beliefs in different degrees of certainty about different things, but I’m not absolutely sure of anything
Avatar gebruiker
FranX
In Memoriam
Offline
 
Posts: 1051
Geregistreerd: wo maart 02, 2011 9:34 am
Woonplaats: Randstad

Re: Discussie: Cocaïne nuttigen VERNIETIGD DE NATUUR (?)

Berichtdoor omerobert » di apr 21, 2015 9:55 pm

FranX schreef:Overheden vernietigen de natuur door cocaïne illegaal te houden.

Geef het vrij en er is ruimte voor duurzame teelt, veilige verwerking en eerlijke handel.


Denk maar niet dat al die cocabazen idealisten zijn die staan te springen om legalisering.

das falko schreef:
frozentoast schreef:Denk dat je je beter druk kan maken om de productie van vlees en illegale houtkap als je om de regenwouden geeft.
karlito schreef:hallo ik ben hier volledig nieuw,
mag ik hier zo maar zeggen wat ik als ontbijt neem?
omerobert
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 703
Geregistreerd: ma okt 22, 2012 12:46 pm
Woonplaats: Ja

Re: Discussie: Cocaïne nuttigen VERNIETIGD DE NATUUR (?)

Berichtdoor Poseidon » wo apr 22, 2015 12:50 pm

omerobert schreef:
Denk maar niet dat al die cocabazen idealisten zijn die staan te springen om legalisering


Ken er daar ter plaatse niet zoveel maar Pablo Escobar was een ware Robin Hood. Hij bouwde van de astronomische winsten die hij met het witte goud maakte scholen in de arme wijken zodat ook de kids die daar leefden gratis onderwijs konden genieten. Veel sloppenwijken liet hij weg buldozeren zodat er eenvoudige huisjes met stromend water en.electra gebouwd konden worden alwaar de bewoners in konden trekken om daar kosteloos een fatsoenlijk bestaan op te bouwen. Escobar richtte ook veel sportclubs op.om de jeugd van de straat te houden.

Legalisering van het vebouwen en verhandelen van coca behoorde zeker tot zijn strategie. Escobar sloot zich aan bij de Socialistische Partij, klom daar snel op in de gelederen maar werd door de toenmalige partijleider geroyeerd omdat hij voor zijn machtspositie vreesde.

Die was hoe dan ook voorbij want hij moest deze actie met een kogel in zijn hoofd bekopen.
Wij willen onze blauwe luchten terug.
Avatar gebruiker
Poseidon
JeVader
In Memoriam
Offline
 
Posts: 10486
Geregistreerd: do maart 17, 2011 4:34 pm
Woonplaats: Liquid Universe

Re: Discussie: Cocaïne nuttigen VERNIETIGD DE NATUUR (?)

Berichtdoor FranX » do apr 23, 2015 9:03 am

Poseidon schreef:
omerobert schreef:
Denk maar niet dat al die cocabazen idealisten zijn die staan te springen om legalisering


Ken er daar ter plaatse niet zoveel maar Pablo Escobar was een ware Robin Hood. Hij bouwde van de astronomische winsten die hij met het witte goud maakte scholen in de arme wijken zodat ook de kids die daar leefden gratis onderwijs konden genieten. Veel sloppenwijken liet hij weg buldozeren zodat er eenvoudige huisjes met stromend water en.electra gebouwd konden worden alwaar de bewoners in konden trekken om daar kosteloos een fatsoenlijk bestaan op te bouwen. Escobar richtte ook veel sportclubs op.om de jeugd van de straat te houden.

Legalisering van het vebouwen en verhandelen van coca behoorde zeker tot zijn strategie. Escobar sloot zich aan bij de Socialistische Partij, klom daar snel op in de gelederen maar werd door de toenmalige partijleider geroyeerd omdat hij voor zijn machtspositie vreesde.

Die was hoe dan ook voorbij want hij moest deze actie met een kogel in zijn hoofd bekopen.


Amen.

Kortom booswichten bestaan bij de gratie van illegaliteit.
Illegaliteit is het besluit van overheden.
I have approximate answers and possible beliefs in different degrees of certainty about different things, but I’m not absolutely sure of anything
Avatar gebruiker
FranX
In Memoriam
Offline
 
Posts: 1051
Geregistreerd: wo maart 02, 2011 9:34 am
Woonplaats: Randstad

Re: Discussie: Cocaïne nuttigen VERNIETIGD DE NATUUR (?)

Berichtdoor Prototype » do apr 23, 2015 6:17 pm

Klopt.
De illigaliteit van drugs zorgt voor meer problemen dan de drugs zelf.
I'll make my own drugsforum! With blackjack and hookers!
In fact, forget the forum!
BEK HOUWE, NEUS VOLSTOUWE.

Frog schreef:Predatorprotomotherucking t rex
Avatar gebruiker
Prototype
Harder dan de rest
Donateur
Offline
 
Posts: 7474
Geregistreerd: do aug 01, 2013 11:57 pm
Woonplaats: The Void

Re: Discussie: Cocaïne nuttigen VERNIETIGD DE NATUUR (?)

Berichtdoor Hassan » do apr 23, 2015 7:26 pm

alle drugs legaliseren! :woeh:
Hassan
Offline
 

Re: Discussie: Cocaïne nuttigen VERNIETIGD DE NATUUR (?)

Berichtdoor omerobert » do apr 23, 2015 10:23 pm

Ik probeerde het meer realistisch te benaderen; in de zin van dat al zijn er geluiden om te legaliseren binnen overheden, zullen die waarschijnlijk snel de mond worden gesnoerd door diegenen die baat hebben bij illegaliteit en niet verlegen zitten om 'n mannetje met 'n geweer die dat geluid kan smoren.
karlito schreef:hallo ik ben hier volledig nieuw,
mag ik hier zo maar zeggen wat ik als ontbijt neem?
omerobert
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 703
Geregistreerd: ma okt 22, 2012 12:46 pm
Woonplaats: Ja


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Cocaïne

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten

Royal Queen Seeds banner