Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Algemene Informatie: Wiet

Vragen over alles wat met wiet of hasj te maken heeft mag je hier plaatsen.

Algemene Informatie: Wiet

Berichtdoor 25tolife » za maart 12, 2011 6:55 pm

Dacht misschien is het handig.

Wat is Wiet
Wiet is een softdrug, bereid uit fijngehakte vrouwelijke bloemen, knoppen en zaden van de hennepplant. De hennepplant is beter bekend als de Cannabis sativa. De Cannabis Sativa is een eenjarige netelachtige plant in de hennepfamilie. Niet alle hennep planten hebben een geestveruimende werking, Als men het over hennep heeft gaat het doorgaans over de niet geestveruimende soort. Gaat het wel om de geestveruimende plant dan spreekt met meestal over Cannabis of marijuana.

De werkzame stoffen in wiet noemt men Cannabinoiden, er zijn veel verschillende soorten cannabinoinden de bekendste zijn, tetrahydrocannabinol, cannabinol, cannabidiol, cannabinolidic acid, cannabigerol, en cannabichromene. Delta-9-tetrahydrocannabinol wordt gezien als de belangrijkste actieve stof voor het geestveruimende effect, Delta-9-tetrahydrocannabinol is beter bekend als THC. Hoe hoger het percentage THC des te sterker is het effect van de wiet merkbaar. De Cannabinoiden (CBD) beinvloeden de werking van de THC.


Hasj en wiet komen van de vrouwelijke hennepplant. Op de bloemtoppen en de bovenste bladeren van de hennepplant zitten kleine harskliertjes. Dit zijn een soort haartjes die hars afscheiden. Als je naar de bloemtoppen kijkt kun je die haartjes zien. De hars heeft als functie het aantrekken van stuifmeel. De hars bevat de THC. THC is de werkzame stof van hasj en wiet.De plant begint pas écht met het produceren van hars als de planten al zo'n 4/5 weken in bloei staan. Na ongeveer 2 weken is de plant klaar voor het ontvangen van stuifmeel.


Wiet
Wiet of marihuana is niets anders dan de gedroogde verkruimelde bloemtoppen en bladeren van de hennepplant.

Het ziet er uit als gedroogde bloemtopjes en varieert in kleur van grijsgroen tot groenbruin. Voor de sterkte van wiet maakt het uit of je alleen het bovenste gedeelte van de plant neemt of ook het middelste deel.

Hasj
Hasj is eigenlijk de zuivere hars. Bij de productie van hasj moet men de hars van de bloemtoppen scheiden. Dat doet men door de plant te drogen en te koelen. Daarna gaat men de plant zeven. De fijne harskorrels vallen dan door de zeef heen.

Dat zeven kan men nog enige keren herhalen. Vervolgens perst men het poeder. Dat kan met de hand of met een hulpmiddel zoals een fles of een pers.
Bij het persen komt er olie vrij die er voor zorgt dat het poeder aan elkaar blijft kleven. Er ontstaat dan een bruin plakje. En dat is de hasj. Er zijn meerdere/talloze manieren om hasj te maken zie google :)

Oorspronkelijk kwam hennep voor in West- en Centraal-Azië maar hij groeit nu bijna overal.

Geschiedenis van Cannabis

Cannabis wordt al eeuwen gebruikt, de vroegste bewijzen hiervoor zijn gevonden in china. 6000 jaar voor de geboorte van christus werden cannabiszaden al gebruikt als consumptie. Later werdt de hennep gebruikt in textiel en in 2700 vc is het eerste gebruik van de medicinale werking van cannabis terug gevonden.

Ook de Romeinen en Grieken waren op de hoogte van de werking van cannabis en gebruikten het als medicijn. In West-Europese landen werd cannabis in de Middeleeuwen vooral gebruikt voor het maken van touw, kleren en als windkering.

In de Verenigde Staten beleefde cannabis gebruik een belangrijke opleving gedurende het verbod op alcohol in de jaren twintig. In de jaren zestig werd cannabis een onderdeel van de "flowerpower" beweging en begon een groot deel van de jongeren uit alle lagen van de bevolking in de Verenigde Staten en Europa het te gebruiken.

Al in de 19 eeuw werdt in de nederlandse apotheken extracten van cannabis verkocht. Het geneesmiddel stond bekend onder de naam Extractum Cannabis indicae en werd toegepast bij toevallen, astma, krampen slaapstoornissen en migraine. Doordat er andere geneesmiddelen kwamen die beter waren is cannabis verdwenen uit de apotheek. Begin van de 21 ste kwam cannabis als geneesmiddel weer terug in de apotheek. Echter omdat de cannabis die verkocht wordt in Coffeeshops goedkoper en beter werkt is het product later weer verdwenen.

In 1972 verscheen de eerste coffeeshop in Nederland. Dit was Mellow Yellow aan de Weesperzijde 53 in Amsterdam. De coffeeshop zat in een gekraakt pand. De krakers dronken vaak een kopje koffie of thee en blowden gezamenlijk. Toen er steeds meer vrienden kwamen, kwamen Wernard Bruining en zijn kraakvrienden op het idee om een theehuis te beginnen. Dat kon, want er was toen geen vergunning nodig voor een theehuis. Er was toen wel veel handel over straat of via disco ‘s, maar er waren alleen coffeeshops voor bepaalde mensen onder elkaar. Dit was de eerste openbare coffeeshop. Een boek waarin je veel over de geschiedenis van cannabis kunt lezen is geschreven door Hans van Scharen, de Cannabisconnectie, uitgeverij Hadewijch (isbn 90 5240 387 2).

Soorten wiet

Medicinale cannabis
Behalve als drug zijn er in toenemende mate claims dat cannabis ook kan helpen tegen bepaalde aandoeningen.

Reden voor het ministerie van VWS om onderzoek hiernaar te stimuleren. Zij richtte in 2000 het Bureau Medicinale Cannabis (BMD) op. In september 2003 werd het mogelijk om cannabis voor bepaalde aandoeningen op doktersrecept via de apotheek te verkrijgen. Nederland is het eerste land waar dat kan.

De productie en levering van cannabis vindt onder verantwoordelijkheid van het BMC plaats. Aanvankelijk wees het BMD twee telers aan. Inmiddels is er daar nog een van over. De medicinale cannabis wordt Cannabis flos genoemd


Het geslacht Cannabis telt drie soorten, namelijk: Cannabis sativa, Cannabis indica en Cannabis ruderalis.
Ze verschillen qua groeiplaats, eigenschappen van de vruchtjes en de structuur. Ook ontstonden per soort, overal waar hennep werd ingevoerd, aan het klimaat aangepaste typen en allerlei kruisingen doordat kwekers de goede eigenschappen van verschillende soorten proberen te combineren. De twee belangrijkste hoofdsoorten zijn de Sativa en de Indica.

De Cannabis Sativa is een lange plant, deze kan 3 tot 4 meter hoog worden. De bladen zijn lang, dun en licht groen. De cannabis sativa bloemen zijn lang en dun en worden rood naarmate ze ouder worden in een warme omgeving. In koudere klimaten kan dit meer paars worden. De Cannabis Sativa plant ruikt zoet en fruitig en de rook is meestal mild. Het effect van de Sativa is meer energiek (high).

De Cannabis Indica komt veel voor in het midden oosten zoals in India ,Afghanistan en Pakistan. Het is een korte en stevige plant meestal wordt deze tussen de 1 en 2 meter hoog en zijn bladeren zijn kort en breed. De bladeren zijn meestal donker groen soms zelfs wat paars als ze volgroeid zijn. Het is een sterk ruikende plant met een doordringende geur. De rook is dik en heeft een sterke smaak wanneer deze geïnhaleerd wordt. De Indica wordt vaak gebruikt voor het maken van Hash. Het effect van de Indica is ontspannend (stoned).

Hennep

Hennep is de verzamel naam voor de planten die behoren tot hennepfamilie, Als we over hennep praten dan bedoelen we de groep planten welke niet gebruikt wordt voor zijn geestverruimende effecten maar de plant welke minder dan 1% THC bevat en voor talloze doeleinden wordt gebruikt.

Hennep is, zeker in vergelijking met katoen en wol, een milieuvriendelijk product. De plant groeit gemakkelijk zonder kunstmest en heeft geen bestrijdingsmiddelen nodig tegen onkruid en schimmels vanwege het dichte bladerdek. Het diepgaande wortelsysteem verbetert de kwaliteit van de grond.


Effecten van wiet

De effecten van wiet kunnen per persoon verschillen, de volgende factoren hebben invloed op de effecten van wiet:

- Manier van inname (eten, roken, vaporiseren)
- De hoeveelheid wiet
- De sterkte van de wiet
- Het karakter van de persoon
- Het gewicht van de persoon
- De ervaringen met wiet/drugs van de Persoon

De volgende effecten worden vaak geconstateerd:

- Vrolijk, Zorgeloos, ontspannnen.
- Verandering waarneming, kleuren worden intenser, muziek mooier.
- Verandering van gevoel voor tijd en ruimte.
- Prikkeling fantasie.
- Concentreren gaat moeilijker.
- Geheugen. Dingen die net gebeurd zijn, vergeet je soms.
- bij hoge dosis: in zichzelf gekeerd, tripeffecten, misselijk.
- Verhoging hartslag, hartkloppingen (vooral de eerste keren)
- Eetlust neemt toe, vooral voor zoetigheid.
- Verslapping spieren. Hierdoor voelen ledematen zwaar aan.
- Daling bloeddruk. Vooral als je ineens gaat staan.
- Droge mond.
- Iets rood doorlopen ogen.
- Sterke daling van de bloedsuikerspiegel (vriendin van me met diabetes type 1 heeft hier geen last van maar verschilt dus)


De sterkte van wiet

De sterkte van wiet wordt bepaalt door het percentage THC. Het gemiddelde percentage THC in de wiet van de nederlandse Coffeeshops in het jaar 2006 was 17,7 Procent. Volgens het trimbus instituut is het percentage de laatste drie jaar stabiel gebleven.

Het onderzoek naar het THC-gehalte in cannabis is inmiddels voor de zevende keer uitgevoerd. Uit de onderzoeksresultaten blijkt dat de sterkte van buitenlandse wiet sinds de start van het onderzoek niet is veranderd. Gemiddeld bevat geïmporteerde wiet iets meer dan 5% THC.

Heel anders is het gesteld met Nederlandse wiet (nederwiet). In de periode 1999-2004 viel een sterke stijging te constateren: van gemiddeld 8,6% in 1999 tot iets meer dan 20% eind 2004. Meer dan een verdubbeling. Maar sinds 2005 is de groei eruit en lijkt het THC-gehalte zich te stabiliseren rond de 17,5%. meer info op http://www.trimbos.nl

Het THC gehalte kan dus per soort nogal verschillen, over het algemeen zijn duurdere soorten sterker. Ook staan de witte soorten wiet bekend als sterke wiet maar andere soorten kunnen zeker net zo sterk zijn.

Kan geen nieuwere vinden op het moment. (klik eigenschappen afbeelding tonen voor complete plaatje..)
Boek genaamd: THC- concentratie in wiet, nederwiet en hasj in Nederlandse coffeeshops 2009 - 2010

De Wet

De Nederlandse wet maakt een onderscheid tussen drugs met een groot risico (harddrugs) en de hennepproducten hasj en wiet (softdrugs).

De wet maakt ook onderscheid tussen bezit en teelt voor eigen gebruik (tot 5 gram en minder dan 5 planten) en bezit en teelt voor de handel.

Handel en bedrijfsmatige teelt worden door de politie actief opgespoord en bestraft. Bezit en teelt voor eigen gebruik heeft MEESTAL geen gevolgen. Wel kunnen de hasj en wiet in beslag genomen worden, mensen die met een minimum van 1 plant, en een maximum van 5 planten toch een proces verbaal kregen met daarbij behorende boetes/straf van circa 500 euro betalen+bepaald bedrag als bekeuring.Wat uiteraard erg ligt aan het aantal planten.
Alle personen waarbij het ontdekt werd kregen die bekeuring ook.

Dank aan Peptalk
In december 2008 heeft het Gerechtshof Den Bosch een uitspraak gedaan die duidelijkheid geeft over hoeveel hennepplanten iemand mag kweken zonder gevaar te lopen voor vervolging.

In de betreffende zaak was de verdachte gedagvaard voor het telen dan wel aanwezig hebben van 6712 gram hennep. Uit het onderzoek ter terechtzitting bleek echter dat al deze hennep afkomstig was van een vijftal planten die de verdachte buiten haar woonwagen had staan.

In de ‘Aanwijzing Opiumwet’ van het Openbaar Ministerie staat dat bij teelt van maximaal 5 wietplanten wordt aangenomen dat er geen sprake is van bedrijfsmatige teelt. Er volgt dan een politiesepot, op voorwaarde dat de verdachte afstand doet van de hennepplanten.

Het Gerechtshof heeft geconstateerd dat er in de richtlijnen van het OM geen verdere details worden gegeven over de maximaal toegestane omvang van de hennepplanten of de daarvan te verwachten oogst. De burger mag er dus op vertrouwen dat hij voor het telen of aanwezig hebben van maximaal 5 planten, niet zal worden vervolgd. Ongeacht de omvang en de opbrengst van de planten.

Omdat de Officier van Justitie de verdachte - in strijd met deze richtlijnen - tóch had vervolgd, is het openbaar ministerie niet-ontvankelijk verklaard. De Officier van Justitie had niet het recht de verdachte te vervolgen.

De uitspraak is opmerkelijk omdat deze haaks staat op de wetgeving die zegt dat iemand maar 30 gram hennep aanwezig mag hebben. Volgens het Gerechtshof mag dat veel meer zijn, mits het maar afkomstig is van maximaal 5 planten en de verdachte afstand heeft gedaan van die planten.

Let op: het hebben van maximaal 5 hennepplanten is door deze uitspraak nog steeds strafbaar. Er zal echter niet mogen worden vervolgd.

Bron Ook meer informatie erover met reacties hier
Ja 5 wietplantjes kunnen 5 struiken worden. 8-) Dit geval had hij zoiezo te veel in dit voorbeeld hierboven.

In Nederland mogen hasj en wiet in coffeeshops verkocht worden. In een stad of dorp kunnen de burgemeester, de hoofdcommissaris van politie en de plaatselijke officier van justitie besluiten om een coffeeshop te gedogen als ze zich aan bepaalde voorwaarden houden.

Een belangrijk voordeel van het Nederlandse coffeeshopbeleid is dat de verkoop van harddrugs op heel andere plekken plaatsvindt. Jongeren komen daardoor in coffeeshops niet met harddrugs in aanraking.

In het buitenland gelden vaak andere regels. Daar kan het bezit van een kleine hoeveelheid hasj of wiet al tot jarenlange gevangenisstraf leiden.


Feiten over wiet

- Er is nog nooit iemand doodgegaan aan wiet
- Wiet is niet lichamelijk verslavend
- Wiet kan geestelijk verslavend zijn
- Het THC gehalte is sinds 2004 niet meer gestegen
- 3% van de bevolking van 12 jaar en ouder heeft afgelopen maand geblowd
-Volgens de schatting van het Nederlands Instituut voor Alcohol en Drugs (NIAD) in Utrecht, zijn er in Nederland 675.000 gebruikers (die het regelmatig gebruiken) van cannabis
- Cannabis heeft geen blijvende invloed op de werking van de hersenen en deze raken ook niet beschadigd, echter er zijn veel onderzoeken die dit tegenspreken. Dus is nog niet met zekerheid te zeggen zover ik weet.
- Cannabis wordt al eeuwen lang gebruikt als medicijn
- Sinds 2003 is het mogelijk om op doktersrecept cannabis te krijgen bij de apotheker
Volgens een enquête van het NIPO uit 1991 heeft 12% van de Nederlanders van 18 jaar en ouder wel eens cannabis gebruikt. Uit een enquête van het NIAD die in 1992 onder schoolgaande jeugd in de leeftijd 10-18 werd gehouden, kwam naar voren dat 12% wel eens cannabis had gebruikt.

Bronnen: Advocatenkantoor Breukelen, Jellinek, Trimbos,Uit je bol, Wietinfo, Wiki, Google voor afbeeldingen.

gebruik is op eigen risico uiteraard, geniet met mate!
Laatst bijgewerkt door 25tolife op di dec 27, 2011 11:08 pm, in totaal 8 keer bewerkt.
I was standing in the park, wondering why frisbees got bigger as they came closer... then it hit me!
Avatar gebruiker
25tolife
TimeKeeper
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 721
Geregistreerd: di feb 22, 2011 8:01 pm
Woonplaats: Somewhere roaming

Re: Wat uitgebreide info over wiet

Berichtdoor Einstein » za maart 12, 2011 7:06 pm

Goed stukje info, misschien goed als sticky (pun unintended)?
Did: espresso, energy drink, jenever, sigaren
To do: meer espresso, energy drink, jenever en sigaren

Geloof het of niet, het heeft mijn derde oog geopend; ik zie wat ik zie in slowmotiondimensies
Avatar gebruiker
Einstein
Koos Kansloos
Donateur
Offline
 
Posts: 11460
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:57 pm
Woonplaats: Een filiaal bij u in de buurt

Re: Wat uitgebreide info over wiet

Berichtdoor Schism » za maart 12, 2011 7:09 pm

Sticky indeed. Leuk stukje. :)
Schism
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2684
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 10:28 pm

Re: Wat uitgebreide info over wiet

Berichtdoor SjaakT » za maart 12, 2011 7:17 pm

Goede informatie voor de mensen die het nog niet weten! :)

Alleen dat zinnetje met : "Nederland heeft ongeveer 400.000 gebruikers van cannabis" lijkt me een beetje stug. 400.000 op 16 miljoen? Zou kunnen, maar lijkt mij wat vaag.
Avatar gebruiker
SjaakT
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1139
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 4:53 pm

Re: Wat uitgebreide info over wiet

Berichtdoor Einstein » za maart 12, 2011 7:22 pm

Hangt ervanaf wat je onder "gebruikers" verstaat. Of het klopt weet ik niet, maar het lijkt me wel een plausibel getal.
Did: espresso, energy drink, jenever, sigaren
To do: meer espresso, energy drink, jenever en sigaren

Geloof het of niet, het heeft mijn derde oog geopend; ik zie wat ik zie in slowmotiondimensies
Avatar gebruiker
Einstein
Koos Kansloos
Donateur
Offline
 
Posts: 11460
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:57 pm
Woonplaats: Een filiaal bij u in de buurt

Re: Wat uitgebreide info over wiet

Berichtdoor Lex Talionis » za maart 12, 2011 7:25 pm

Mooi overzichtje idd. Goed bezig :mrgreen:

Een ding viel me op:
- Cannabis heeft geen blijvende invloed op de werking van de hersenen en deze raken ook niet beschadigd


Is dat echt zo ja? Ik weet dat als je een tijd blowt en vervolgens een periode stopt dat je hersenen zich herstellen maar ik ben ook altijd in de overtuiging geweest dat als je echt langdurig intensief blowt dat de schade op een gegeven moment permanent wordt...
Misschien ben ik een simpele levensgenieter of zie ik de matrix, of zie ik em als enige niet
Avatar gebruiker
Lex Talionis
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 262
Geregistreerd: za feb 26, 2011 6:06 pm

Re: Wat uitgebreide info over wiet

Berichtdoor 25tolife » za maart 12, 2011 7:34 pm

SjaakT schreef:Goede informatie voor de mensen die het nog niet weten! :)

Alleen dat zinnetje met : "Nederland heeft ongeveer 400.000 gebruikers van cannabis" lijkt me een beetje stug. 400.000 op 16 miljoen? Zou kunnen, maar lijkt mij wat vaag.


Dank voor je opmerking heb!
Heb het bijgewerkt. Zag ergens nog nieuwere info staan daar over.
I was standing in the park, wondering why frisbees got bigger as they came closer... then it hit me!
Avatar gebruiker
25tolife
TimeKeeper
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 721
Geregistreerd: di feb 22, 2011 8:01 pm
Woonplaats: Somewhere roaming

Re: Wat uitgebreide info over wiet

Berichtdoor FuntCase » za maart 12, 2011 7:51 pm

Dan rest nog de vraag: Wat verstaan ze onder gebruikers?

Zeker een handig stuk tekst :D
Demons run when a good man goes to war
Night will fall and drown the sun
When a good man goes to war

Friendship dies and true love lies
Night will fall and the dark will rise
When a good man goes to war

Demons run, but count the cost
The battle's won, but the child is lost
Avatar gebruiker
FuntCase
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 229
Geregistreerd: vr feb 25, 2011 6:33 pm
Woonplaats: Rotterdam

Re: Wat uitgebreide info over wiet

Berichtdoor 25tolife » za maart 12, 2011 8:04 pm

Entactogenesis schreef:Dan rest nog de vraag: Wat verstaan ze onder gebruikers?

Zeker een handig stuk tekst :D


Dank! Met gebruikers word bedoeld mensen die het met enige regelmatig gebruiken, sommige meer dan andere natuurlijk :smokin:
I was standing in the park, wondering why frisbees got bigger as they came closer... then it hit me!
Avatar gebruiker
25tolife
TimeKeeper
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 721
Geregistreerd: di feb 22, 2011 8:01 pm
Woonplaats: Somewhere roaming

Re: Wat uitgebreide info over wiet

Berichtdoor Tomaat » za maart 12, 2011 8:09 pm

Mooi lapje goede tekst! Stickywaardig.

25tolife schreef:- Concentreren gaat moeilijker.


Juist dit is een veralgemening denk ik. De meeste mensen kunne zich moeilijk concentreren inderdaad, maar toch voor een niet al te kleine groep gaat die vlieger toch niet op. 'De meeste mensen' zou een correcte toevoeging zijn.
Gib uns fetten Bass,
Wir wollen Eskalieren!
Dreckig, hart und krass!
Ja, das ist wie wir's mögen.
Wer ist mit dabei?
Wir feiern durch bis morgen früh.
Und singen immer wieder...
Avatar gebruiker
Tomaat
He's nuuuuuuuts!
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1382
Geregistreerd: di feb 22, 2011 12:10 pm
Woonplaats: Gent

Re: Wat uitgebreide info over wiet

Berichtdoor Dopey » za maart 12, 2011 8:12 pm

Bij deze dan maar een sticky.

Ik heb gelijk even de topic titel aangepast zodat deze overeenkomt met stickys van andere dope.
8===D~~
Avatar gebruiker
Dopey
x Straight x Edge x
Donateur
Offline
 
Posts: 3423
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 12:39 pm

Re: Wat uitgebreide info over wiet

Berichtdoor 25tolife » zo maart 13, 2011 1:00 am

Chris Pontius schreef:Bij deze dan maar een sticky.

Ik heb gelijk even de topic titel aangepast zodat deze overeenkomt met stickys van andere dope.


Peace! 8-)
Update met wat ik vinden kon.
I was standing in the park, wondering why frisbees got bigger as they came closer... then it hit me!
Avatar gebruiker
25tolife
TimeKeeper
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 721
Geregistreerd: di feb 22, 2011 8:01 pm
Woonplaats: Somewhere roaming

Re: Algemene Informatie: Wiet

Berichtdoor Flameon » di apr 19, 2011 1:07 am

Ik zie het topic laat, maar perfect topic dit :D
Avatar gebruiker
Flameon
Donateur
Offline
 
Posts: 2315
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:19 pm
Woonplaats: Bouwde dit forum mee op. Nu niet meer actief

Re: Algemene Informatie: Wiet

Berichtdoor Peptalk » vr apr 22, 2011 11:26 am

Ik zie het ook pas laat:O
En heb ook nog wat kleine opmerkingen:

25tolife schreef:De hars heeft als functie het aantrekken van stuifmeel. De hars bevat de THC. THC is de werkzame stof van hasj en wiet.

Het is vooral het beschermen van de bevruchte toppen tegen schadelijk zonlicht.
De plant begint pas écht met het produceren van hars als de planten al zo'n 4/5 weken in bloei staan. Na ongeveer 2 weken is de plant klaar voor het ontvangen van stuifmeel.


25tolife schreef:
Hasj is eigenlijk de zuivere hars. Bij de productie van hasj moet men de hars van de bloemtoppen scheiden. Dat doet men door de plant te drogen en te koelen. Daarna gaat men de plant zeven. De fijne harskorrels vallen dan door de zeef heen.
Dat zeven kan men nog enige keren herhalen. Vervolgens perst men het poeder. Dat kan met de hand of met een hulpmiddel zoals een fles of een pers.
Bij het persen komt er olie vrij die er voor zorgt dat het poeder aan elkaar blijft kleven. Er ontstaat dan een bruin plakje. En dat is de hasj.

Misschien een idee om erbij te zeggen dat er ontelbaar manieren zijn om hasj te maken?


25tolife schreef:- Vrolijk, Zorgeloos, ontspannnen.
- Verandering waarneming, kleuren worden intenser, muziek mooier.
- Verandering van gevoel voor tijd en ruimte.
- Prikkeling fantasie.
- Concentreren gaat moeilijker.
- Geheugen. Dingen die net gebeurd zijn, vergeet je soms.
- bij hoge dosis: in zichzelf gekeerd, tripeffecten, misselijk.
- Verhoging hartslag, hartkloppingen (vooral de eerste keren)
- Eetlust neemt toe, vooral voor zoetigheid.
- Verslapping spieren. Hierdoor voelen ledematen zwaar aan.
- Daling bloeddruk. Vooral als je ineens gaat staan.
- Droge mond.
- Iets rood doorlopen ogen.
- Sterke daling van de bloedsuikerspiegel.
25tolife schreef:Handel en bedrijfsmatige teelt worden door de politie actief opgespoord en bestraft. Bezit en teelt voor eigen gebruik heeft meestal geen gevolgen. Er wordt geen boete opgelegd. Wel kunnen de hasj en wiet in beslag genomen worden.

Ik denk dat dit ook wel wat gedateerd is. Ik ken toch een aantal mensen die met een minium van 1 plant, en een maximum van 5 planten toch een proces verbaal kregen.
Alle personen die ik ken moesten een som van 500 euro betalen.
Alle personen waarbij het ontdekt werd kregen die bekeuring ook.25tolife schreef:Feiten over wiet

- Er is nog nooit iemand doodgegaan aan wiet
- Wiet is niet lichamelijk verslavend
- Wiet kan geestelijk verslavend zijn
- Het THC gehalte is sinds 2004 niet meer gestegen
- 3% van de bevolking van 12 jaar en ouder heeft afgelopen maand geblowd
-Volgens de schatting van het Nederlands Instituut voor Alcohol en Drugs (NIAD) in Utrecht, zijn er in Nederland 675.000 gebruikers (die het regelmatig gebruiken) van cannabis (Dit is een schatting, dus geen feit?? Maar dat vind ik bij alle cijfertjes die hier staan eigenlijk.)
- Cannabis heeft geen blijvende invloed op de werking van de hersenen en deze raken ook niet beschadigd, echter er zijn veel onderzoeken die dit tegenspreken. Dus is nog niet met zekerheid te zeggen zover ik weet.
- Cannabis wordt al eeuwen lang gebruikt als medicijn
- Sinds 2003 is het mogelijk om op doktersrecept cannabis te krijgen bij de apotheker
Volgens een enquête van het NIPO uit 1991 heeft 12% van de Nederlanders van 18 jaar en ouder wel eens cannabis gebruikt. Uit een enquête van het NIAD die in 1992 onder schoolgaande jeugd in de leeftijd 10-18 werd gehouden, kwam naar voren dat 12% wel eens cannabis had gebruikt.

Bronnen: Jellinek, Trimbos,Uit je bol, Wietinfo, Wiki, Google voor afbeeldingen.

gebruik is op eigen risico uiteraard, geniet met mate!


Verder, super goede en betrouwbare informatie met verschillende bewezen bronnen.
Excellent!
Adjustment is the key of life.

What if sleeping is an adiction.....
Then tiredness is just an withdrawal symptom.
Avatar gebruiker
Peptalk
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1780
Geregistreerd: di feb 22, 2011 8:57 am

Re: Algemene Informatie: Wiet

Berichtdoor 25tolife » vr apr 22, 2011 3:11 pm

Dank Peptalk!, heb de punten die je noemde geprobeerd te verbeteren/updaten, het zou/is nu duidelijker/en meer actueel over de wet in het bijzonder. Dank voor de feedback! :smokin:
I was standing in the park, wondering why frisbees got bigger as they came closer... then it hit me!
Avatar gebruiker
25tolife
TimeKeeper
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 721
Geregistreerd: di feb 22, 2011 8:01 pm
Woonplaats: Somewhere roaming

Re: Algemene Informatie: Wiet

Berichtdoor Perry » do okt 31, 2013 1:40 am

Brain white matter tracts were “more coherent in adolescents who binge drink and use marijuana than in adolescents who report only binge drinking,” the researchers wrote. “It is possible that marijuana may have some neuroprotective properties in mitigating alcohol-related oxidative stress or excitotoxic cell death.” The scientists noted that such protection has already been shown in lab and animal studies. - See more at: http://blog.mpp.org/research/study-mari ... hLqs0.dpuf

Source: http://blog.mpp.org/research/study-mari ... /08212009/

Cannabis helpt waarschijnlijk tegen hersenschade die alcohol veroorzaakt!
Het is een studie uit 2009, maar ik kwam hem nu tegen en kon er niets over vinden op het forum :)
Avatar gebruiker
Perry
Intensive Care Bear
DF God
Offline
 
Posts: 13270
Geregistreerd: do jul 21, 2011 6:03 pm
Woonplaats: Bij de buren in een boomhut.

Re: Algemene Informatie: Wiet

Berichtdoor Prototype » do okt 31, 2013 12:53 pm

Hmmm dan ben ik de laatste tijd dus goed bezig geweest, qua blowen na alcohol :stoned: :beer:
Stronken > dronken :rock:
I'll make my own drugsforum! With blackjack and hookers!
In fact, forget the forum!
BEK HOUWE, NEUS VOLSTOUWE.

Frog schreef:Predatorprotomotherucking t rex
Avatar gebruiker
Prototype
Harder dan de rest
Donateur
Offline
 
Posts: 7474
Geregistreerd: do aug 01, 2013 11:57 pm
Woonplaats: The Void

Re: Algemene Informatie: Wiet

Berichtdoor Vinnie » ma dec 02, 2013 5:16 pm

Miss E schreef:Gaat liever als een dronken tokkie de boel op stelten zetten dan vogels spotten.
Avatar gebruiker
Vinnie
DF Addict
Offline
 
Posts: 5025
Geregistreerd: zo feb 26, 2012 1:26 am
Woonplaats: †G-Town †


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar De Coffeeshop

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten

Royal Queen Seeds banner