Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Uitzetting bij wietgeur op gang appartementencomplex?

Vragen over alles wat met wiet of hasj te maken heeft mag je hier plaatsen.

Uitzetting bij wietgeur op gang appartementencomplex?

Berichtdoor Miauwer » za feb 11, 2017 4:06 am

Ik hoop dat ik het allemaal goed verwoord, maar ben niet helemaal helder meer. Desondanks probeer ik mijn 'probleem' toch zo goed mogelijk uit te leggen.

Sinds een maandje heb ik een zelfstandige woonruimte gevonden. Hartstikke fijn natuurlijk, want naast het feit dat ik nu lekker m'n eigen ding kan doen zonder me ervoor te hoeven verantwoorden kan ik nu ook weer zonder problemen blowen in huis. Dat deed ik bij het thuisfront ook al, maar die hadden er toch wel last van als ik het ging doen voordat iedereen lag te pitten.

Na de afgelopen weken m'n dagelijkse routine te hebben gedaan met betrekking tot een jonko roken voor het slapen gaan, kreeg ik vandaag een e-mail van de woningcorporatie binnen. Deze was overigens niet aan mij persoonlijk gericht, maar aan iedere bewoner van het complex.

In deze e-mail stond dat er een penetrante wietlucht door de gangen walmde en het dringende verzoek om niet meer te blowen in en/of rondom het complex. Het is huurders schijnbaar niet toegestaan drugs te gebruiken of te laten gebruiken of te verhandelen. Indien dit geconstateerd wordt, dient de 'overtreder' direct z'n spullen te pakken en zijn of haar woning te verlaten. Dit staat namelijk zo in het huishoudelijk reglement. Overigens staat het niet in het huurcontract wat ik heb ondertekend.

Nou lijkt me dat ze je per direct op straat kunnen gooien al sterk, maar ook dat het in hun ogen strafbaar is om een leefgewoonte/hobby te hebben die toch niet zo erg veel overlast veroorzaakt. Nou is het zo dat ik ook om medische redenen dagelijks één jointje draai voor het slapen en zeker met de slaapstoornis waarmee ik nu kamp, zou het niet erg bevorderlijk zijn voor m'n nachtrust als ik in één keer van dagelijks naar stoppen ga. Tevens zou dit betekenen dat ik (naar alle waarschijnlijkheid) weer nieuwe medicatie moet hebben voor m'n aandoening. Want na tig medicijnen geprobeerd te hebben, bovenop m'n standaard medicatie die op zichzelf niet genoeg was, bleek cannabis het enige middel wat wel hielp. En ondanks dat ik de goedkeuring van m'n arts heb om het als (onofficiële) medicatie te gebruiken, kan ik het niet officieel op medische gronden aanvragen omdat het nog niet goedgekeurd is als medicatie. Dus een briefje kan ik ook wel vergeten.

Maar nu eigenlijk mijn vraag: wat is de beste manier om de wietgeur uit de gangen te houden? Ik zat al te denken aan het dichttapen van de deur, onder de afzuigkap roken of in de badkamer met de ventilatie aan. Of dat bepaalde geurkaarsen werken? Heb al wel een paar keer wat gehaald, maar geen idee of het echt werkt. Ik kan natuurlijk ook langs de buren gaan en iedereen m'n situatie uitleggen, maar ik ben liever niet zo open over m'n ziekte en daar komt bij dat ik m'n buren niet ken of überhaupt heb gesproken sinds ik hier woon.

Ik ga het smoken dit weekend in ieder geval even laten voor wat het is, maandag ga ik dit ook even voorleggen op werk en dan ben ik benieuwd of de punten in het huishoudelijk reglement rechtsgeldig zijn, aangezien ze niet op het huurcontract stonden en tevens niet bekend zijn gemaakt bij mij.
Avatar gebruiker
Miauwer
Newbie
Offline
 
Posts: 20
Geregistreerd: zo jan 08, 2017 1:28 am
Woonplaats: Alternate reality

Re: Uitzetting bij wietgeur op gang appartementencomplex?

Berichtdoor snuifduif » za feb 11, 2017 4:27 am

Al het dat éne jointje per dag betreft gewoon onder de afzuigkap of even buiten oproken. Denk niet dat ze je daarom níet kunnen uitzetten mochten ze dat echt willen dus ga vooral niet pushen ermee. Volgens mij kunnen ze je voor elk soort stank overlast wel eruit zetten namelijk.
Avatar gebruiker
snuifduif
Lulhannes deluxe
DF Addict
Offline
 
Posts: 5200
Geregistreerd: za maart 05, 2011 7:00 pm
Woonplaats: Drugs en Omstreken

Re: Uitzetting bij wietgeur op gang appartementencomplex?

Berichtdoor djeemen » za feb 11, 2017 12:26 pm

Had ook dan hasj gerookt IPV wiet.
Perspectief is alles.
djeemen
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 628
Geregistreerd: di apr 29, 2014 12:29 pm

Re: Uitzetting bij wietgeur op gang appartementencomplex?

Berichtdoor Poseidon » za feb 11, 2017 1:40 pm

Geen zorgen. Ze kunnen je niks maken. Je mag immers ook om medische reden smoken, bij wijze van pijnbestrijding. Laat je niet intimideren. Je kan er voor kiezen voor het open raam te paffen. Zelf zou ik het lekker vanuit mijn zetel doen. :smokin:
Wij willen onze blauwe luchten terug.
Avatar gebruiker
Poseidon
JeVader
In Memoriam
Offline
 
Posts: 10563
Geregistreerd: do maart 17, 2011 4:34 pm
Woonplaats: Liquid Universe

Re: Uitzetting bij wietgeur op gang appartementencomplex?

Berichtdoor Miauwer » za feb 11, 2017 3:45 pm

Thanks allen, ja ik maak me er verder ook niet echt druk om. Ze kunnen je sowieso niet zomaar dakloos maken, zonder opzegtermijn en zonder herhaalde klachten. Plus ik moet de tijd krijgen om het probleem (de geur) te verhelpen/verminderen zodat het voor minder overlast zorgy/
Avatar gebruiker
Miauwer
Newbie
Offline
 
Posts: 20
Geregistreerd: zo jan 08, 2017 1:28 am
Woonplaats: Alternate reality

Re: Uitzetting bij wietgeur op gang appartementencomplex?

Berichtdoor Amvitamientje » za feb 11, 2017 4:39 pm

In je contract staat er niets over het gebruiken van (soft)drugs, staat er helemaal niets in over drugs? Meestal staat er wel iets in over het verhandelen en telen. Softdrugs gebruiken is, wat ik op maak uit jou verhaal, toegestaan in je woning. Wel is het zo dat de omwonenden geen overlast mogen ondervinden, zoals stankoverlast.

De verhuurder kan het contract ontbinden bij de kantonrechter, echter heeft deze een heel logboek nodig van alle incidenten, mocht zij je verhuurder gelijk geven. Je moet het wel heel bont hebben gemaakt om het zover te laten komen. Toch zou ik als ik jou was deze brief wel serieus nemen, want dit is de eerste stap naar een ontbinding van je huurovereenkomst.

En wil de verhuurder zich kunnen beroepen op het huishoudelijk reglement, dan moet het huishoudelijk reglement in de huurovereenkomst zijn opgenomen.
Hans Teeuwen schreef:Belediging is voor sommige mensen ook gewoon een waarheid die ze liever niet willen horen.
Avatar gebruiker
Amvitamientje
Moderator
Offline
 
Posts: 3926
Geregistreerd: di nov 17, 2015 8:32 am
Woonplaats: Kielce

Re: Uitzetting bij wietgeur op gang appartementencomplex?

Berichtdoor Vinnie » ma feb 13, 2017 2:50 pm

natte handdoek voor de deur en onder een afzuig kap of uit het raam smoke, als dat niet mogelijk is gewoon elke avond een blokje om lopen vergezeld door je slaap daap :stoned: .
Miss E schreef:Gaat liever als een dronken tokkie de boel op stelten zetten dan vogels spotten.
Avatar gebruiker
Vinnie
DF Addict
Offline
 
Posts: 5112
Geregistreerd: zo feb 26, 2012 1:26 am
Woonplaats: † Boven gele †

Re: Uitzetting bij wietgeur op gang appartementencomplex?

Berichtdoor Poseidon » ma feb 13, 2017 3:04 pm

Woon je in Staphorst ofzo?
Hier in Amsterdam zal je zoiets nooit mee maken. :smokin:
Heb al diverse malen smerissen in shops maryuana zien kopen en die van de wegsleepwagen van Parkeerbeheer zitten standaard te smoken onder werktijd. 8-)
Wij willen onze blauwe luchten terug.
Avatar gebruiker
Poseidon
JeVader
In Memoriam
Offline
 
Posts: 10563
Geregistreerd: do maart 17, 2011 4:34 pm
Woonplaats: Liquid Universe

Re: Uitzetting bij wietgeur op gang appartementencomplex?

Berichtdoor FRESH » ma feb 13, 2017 4:35 pm

Poseidon schreef:Heb al diverse malen smerissen in shops maryuana zien kopen en die van de wegsleepwagen van Parkeerbeheer zitten standaard te smoken onder werktijd. 8-)


Werkelijk? Ik vind ze er anders altijd als de kippen bij zijn om een auto weg te takelen...
FRESH
Offline
 

Re: Uitzetting bij wietgeur op gang appartementencomplex?

Berichtdoor Claviceps » zo feb 19, 2017 1:19 am

Je zou kunnen overwegen om te investeren in een vaporizer. Ik weet niet of je normaal ook tabak rookt maar het is in ieder geval beter voor je gezondheid om een vaporizer te gebruiken. Een vaporizer is over het algemeen ook efficienter waardoor je mogelijk minder Cannabis hoeft te gebruiken.

Mijn eigen ervaring is dat verbranding van Cannabis een geur produceert die veel langer blijft hangen dan als dat met een vaporizer gedaan wordt. Vooral als je het ook nog bij een raam of afzuiging zou doen. In een gesloten ruimte zonder ventilatie vaporizen zal uiteindelijk wel tot hetzelfde probleem kunnen leiden. Ik gebruik al enkele jaren een vaporizer en mijn eigen bevinding is dat de geur minder lang blijft hangen. Ter vergelijking flink stomen met een vaporizer is na een dagje of zelfs enkele uren afhankelijk van hoeveel je smoked en hoe het geventileerd is de geur weg. Ik heb wel eens in dezelfde ruimte een avond enkele jonkos gerookt toen ik dat nog deed en die geur bleef enkele dagen hangen. Daarbij bedoel ik dat als ik "fris" de ruimte in liep dat ik nog degelijk te ruiken hintjes van de jonko rook ondanks dat ik wierrook en de boel goed open zet.

Het gebruiken van wierrook en dergelijke doet eigenlijk meer de geur maskeren dan dat het verdwijnt. Als je in de ruimte zit zul je na verloop van tijd de geur niet meer ruiken. Wil je het goed kunnen ruiken zul je even een aantal keren een trap op en neer moeten lopen en dan opnieuw de ruimte in lopen of anderzijds zorgen dat er bloed naar je neus gaat en je even buiten de ruimte begeven. In alle waarschijnlijkheid zul je dan die wiet lucht ruiken naast de wierrook of geurkaars.
“Scientists do not speak in absolutes, they present the results that support the hypothesis and the tolerance for error.”
Claviceps
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 902
Geregistreerd: zo feb 27, 2011 6:17 pm


Keer terug naar De Coffeeshop

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 4 gasten

Royal Queen Seeds banner