Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

[WAARSCHUWING] Fenacetine in Ketamine samples aangetroffen

Hier vind je alles over dissociatieven zoals ketamine, lachgas en PCP.

[WAARSCHUWING] Fenacetine in Ketamine samples aangetroffen

Berichtdoor oxidized » vr mei 24, 2019 4:54 am

[WAARSCHUWING] FENACETINE AANGETROFFEN IN KETAMINE SAMPLES
Veroorzaakt o.a. blaaskanker, nierontstekingen- en ziekte, bloed- en huidafwijkingen, schade aan DNA

Fenacetine:



Fenacetine is géén onschuldig versnijdingsmiddel dat we in ons lichaam binnen willen krijgen. Het veroorzaakt naast blaaskanker en nierproblemen ook (vooral bij nasaal gebruik) veranderingen in het gelaat (is erg oxiderend/corrosief), nierziektes- en ontstekingen (oa. TIN), bloedafwijkingen (bv. afwijkende leukocyten), veranderingen in de huid en beschadiging aan slijmvliezen (corr.), oogirritatie en een berg aan andere bewezen klachten en ziektes. Bronnen zijn in dit bericht én volop op internet te vinden.

Recent is er door landelijke Testcentra in Gelderland en Noord-Brabant de zéér schadelijke stof 'Fenacetine' in ketamine samples aangetroffen. Zelf ken ik hele vriendengroepen die langdurig van batches hebben gebruikt waar fenacetine in is aangetroffen en in best korte tijd echt met allerlei klachten rondlopen. Van plasproblemen, oogklachten, acuut kapotte neustussenschotten tot katheters en bij één bekende zelfs nierkanker. Zelf heb ik het zonder te weten ook vaak op, wat ook bij mij een aantal klachten verklaarde waardoor het me na 2,5 jaar verslaving dan toch eindelijk is gelukt met ketamine te stoppen (elk nadeel heeft z'n voordeel en vice versa).

Het kan echt niet vaak genoeg gezegd worden: Laat je drugs altijd testen vóór gebruik!
Een week vliegt voorbij en het kan je zomaar een toekomst vol ziekenhuisbezoeken, onzekerheden, ellende en zelfs (vroegtijdige of acute) dood besparen. Het is nog eens leuk om naar de lab uitslagen van je spul uit te kijken ook;
"Wie Test Weet Best!:grin:"​


Fenacetine (geïntroduceerd in 1887) is een zéér schadelijke, kankerverwekkende pijnstiller van welke het bezit, handel en gebruik
- ook in de farmaceutische industrie - inmiddels al jarenlang wettelijk afgeraden en verboden is. Dit vanwege zijn carcinogene (kankerverwekkende) eigenschappen en de schade die het veroorzaakt aan de urinewegen, nieren, hersenen, ingewanden en de rest van het lichaam. Zelfs bij kleine dosissen (al vanaf 1g) kunnen er vage klachten en onherstelbare schade ontstaan.

Versnijdingsmiddelen als Fenacetine (soms ook bekend als 'supermix' door onwetenden) kun je eenmaal gemengd met ketamine en/of cocaïne nauwelijks meer met het blote oog herkennen. Het is geheel geurloos, smaakt licht bitter en 'bindt' goed aan andere middelen zoals coke en ketamine. In dit topic leg ik je wel uit hoe je het eventueel zou kunnen herkennen - én hoe je het voor zover mogelijk uit je ketamine kan scheiden, mocht het er in blijken te zitten.


Risico's en gevolgen na inname van Fenacetine bevattende middelen op korte/langere termijn.

Op korte termijn, dus direct of tot 48 uur na inname, krijg je van Fenacetine effecten als een licht gevoel in je hoofd, duizeligheid, soms misselijkheid en/of overgeven, gevoel van onwerkelijkheid, slaperigheid of verwarring. Ook kan je huid verkleuren en/of anders aanvoelen. Ook problemen met urineren komt voor als bijwerking. Vooral als het met ketamine gemengd is kan het dus lastig zijn deze effecten te onderscheiden. Ook van ketamine is algemeen bekend dat je er problemen met je urinewegen van krijgt, je er verward van raakt en dingen er anders uit doet laten zien - waardoor de link tussen ketamine en fenacetine bijwerkingen niet altijd direct wordt gelegd.​

Op de langere termijn komt vaak vergiftiging en/of overlijden voor bij misbruik (>300MG per dag).. Chronische toxiciteit wordt meestal geassocieerd met een hoge incidentie van bloedarmoede, bloedafwijkingen, nierbeschadiging en darm verstoringen, waaronder een maagzweer. Ook komen urologische klachten en klachten of achteruitgang van het zicht regelmatig naar boven in onderzoeken.​


Hieronder een kleine greep uit de vele, vele onderzoeken (meer links onderaan):

Omdat een enkele dosis van 2 g fenacetine bij volwassenen 'slechts' 1-3% van het totale hemoglobine omzet in methemoglobine, is methemoglobinemie geproduceerd met therapeutische doses ... meestal niet van klinische betekenis. Bij acute overdosering of chronisch misbruik kan methemoglobinemie echter bijdragen tot de totale toxiciteit.
[Gilman, AG, LS Goodman, and A. Gilman. (eds.). Goodman and Gilman's The Pharmacological Basis of Therapeutics. 6th ed. New York: Macmillan Publishing Co., Inc. 1980., p. 704] **PEER REVIEWED**


Een multicenter case-control onderzoek bij 554 volwassenen met nieuw gediagnosticeerde chronische nieraandoening (serum creatinine> = 130 mumol / L) en 516 controlepersonen willekeurig geselecteerd en vergeleken voor geslacht, ras, leeftijd en nabijheid werd uitgevoerd om de gebruik van de analgetica fenacetine, acetaminophen en aspirine als een oorzaak van chronische nierziekte. Dagelijkse gebruikers van analgetica hadden significant meer nieraandoeningen dan niet-frequente gebruikers (odds ratio, 2,79). Degenen die dagelijks fenacetine gebruikten, hadden het hoogste risico op nierziekte (odds ratio 5,11). Aanpassing voor andere analgetica, het risico op nierziekte was ook verhoogd bij de dagelijkse gebruikers van acetaminophen (odds ratio 3.21). Er werd geen verhoogd risico gevonden bij de dagelijkse gebruikers van aspirine. De risico's bij dagelijks gebruik van fenacetine en acetaminophen veranderden weinig na aanpassing voor diabetes, hypertensie en de indicatie voor analgetisch gebruik. Geconcludeerd werd dat langdurig en regelmatig gebruik van fenacetine het risico op chronische nieraandoeningen kan verhogen en het langdurig, dagelijks gebruik van acetaminophen, de belangrijkste metaboliet van fenacetine, onafhankelijk geassocieerd is met een verhoogd risico op chronische nierziekte, maar er is geen verhoogd risico bij de dagelijkse gebruikers van aspirine.

[Sandler DP et al; N Engl J Med 320 (May 11): 1238-43 (1989)] **PEER REVIEWED** PubMed Abstract
Klik om te vergroten...


Pijnstiller in cocaïne kankerverwekkend - 13 nov 2012

De pijnstiller fenacetine, die vaak in harddrugs zoals cocaïne versneden wordt, is kankerverwekkend en moet op de lijst van kankerverwekkende stoffen worden geplaatst.

Dat concludeert de Gezondheidsraad na onderzoek naar het middel. De pijnstiller is al jaren geleden uit de handel genomen omdat hij slecht bleek te zijn voor de nieren, maar hij blijft opduiken.
Bron: Drugsenuitgaan.nl


Het carcinogene effect van analgetisch misbruik waarbij fenacetine is betrokken, werd bestudeerd in 88 gevallen van nierparenchymziekte en niercarcinoom en urineleiders. Eenendertig patiënten hadden kwaadaardige urotheeltumoren van het nierbekken of de urineleider. Tweeënveertig procent van deze transitionele celcarcinomen trad op bij patiënten met nier-papillaire necrose na langdurige en zware analgetische inname.


Een populatie-gebaseerde case-control van kanker van de urineblaas werd uitgevoerd bij vrouwen in de staat New York van 20 tot 49 jaar (173 gematchte paren). Bekende en vermoede risicofactoren voor blaaskanker werden onderzocht voor deze zeldzame, vroeg optredende vrouwelijke gevallen. Meer gevallen dan controles vermeldden zwaar gebruik van farmaceutische producten die fenacetine bevatten (odds ratio van 6,5, betrouwbaarheidsinterval van 1,5 tot 59,2).
Klik om te vergroten...


Vandaag zijn drie adviezen verschenen waarin de Gezondheidsraad beoordeelt of trichloorazijnzuur, ethylacrylaat en fenacetine kanker kunnen veroorzaken bij mensen die er op hun werk aan worden blootgesteld. Voor trichloorazijnzuur en ethylacrylaat blijken onvoldoende gegevens beschikbaar te zijn om de kankerverwekkende eigenscheppen ervan te kunnen beoordelen. Het fenacetine echter is kankerverwekkend voor de mens.
Bron: https://www.gezondheidsraad.nl/document ... fenacetine



Waarom wordt Fenacetine met o.a. ketamine en cocaïne versneden?


Ondanks het verbod wordt Fenacetine nog steeds op grote schaal illegaal verhandeld en gemixt met oa. Ketamine en Cocaïne vanwege de sterke uiterlijke gelijkenissen met (de flakes variant van) Cocaïne en/of Ketamine vanwege het glinsterende effect. Ook is Fenacetine (ookwel voorkomend als supermix) een van de meest gebruikte versnijdingen bij Basecoke, vanwege de eigenschap dat het niet (snel) oplost in kokend water/ammoniak. In andere woorden; het heeft een erg hoog smeltpunt. Het wordt trouwens ook nog steeds gebruikt in bepaalde mondspoeling.

Voorbeelden in de praktijk:

- Bij cocaïne wordt het vaak gemengd (meestal met meerdere stoffen ivm het binden en drogen maar zal hier nu niet te diep op ingaan) en opnieuw tot een blok geperst. Het laat de coke mooi glinsteren en de Fenacetine op zich heeft geen negatieve invloed op het effect van cocaïne zelf. Ook voor base-rokers is het 'ideaal' als in dat je het er niet uitkookt met water en ammoniak - dus je snel denkt dat je veel hebt overgehouden na het koken (en het dus goeie moet zijn).

- Bij ketamine wordt het vaak gemengd en verkocht met een verhouding van ca. 70% ketamine, 20-30% fenacetine en/of mannitol. Dit verschilt per dealer(tje, lees: idioot). Fenacetinepoeder is erg licht en weegt minder als ketamine en mannitol, dus kan er niet te veel worden gebruikt. Een gram lijkt dan snel 1.5 gram. Een ervaren gebruiker zal iets opmerken - maar werkt het meestal alsnog naar binnen in de veronderstelling dat het vollere zakjes zijn of de ket gewoon wat 'puffyer' is. Testcentra zeggen blijkbaar niet tegen iedereen dat dit erin zit, wat je wel verwacht van zulke instanties. Vraag dus altijd duidelijk naar de andere gevonden substanties als je ketamine 80%< is.

- Ook versnijdingsmiddelen als vetsin (msg), lijmpoeder, polyvinylchloridepoeder (plastic) en dergelijke worden door sommige gebruikt voor het mixen van ketamine. Ook deze stoffen zijn schadelijk voor je gezondheid en welzijn wanneer je ze herhaaldelijk snuift, slikt of injecteert.

Nogmaals, laat je drugs (vooral tegenwoordig) gewoon 'ff testen voordat je het blindelings naar binnen werkt. Vertrouw je dealer nooit op zijn mooie blauwe ogen en z'n woord, ookal "doet hij dat ook bij zijn/haar dealer" etc. etc.​

Als de uitslag van je geteste ketamine een aantal xx % lager ligt dan (het maximale) 87%, bv. 80% of minder - vraag altijd duidelijkheid en toelichting over eventuele andere stoffen en de percentages hiervan.
Er kan door het lab zelf een kleine schommeling komen maar dit zijn verwaarloosbare percentages. Je hebt alle recht om te weten wat er in je samples zit, al is er meerdere malen verspreid dat Fenacetine tegenwoordig niet veel meer wordt gebruikt als versnijdingsmiddel (lees een aantal rechtspraken en je weet beter).

Ketamine wordt veelal vloeibaar en farmaceutisch geproduceerd en in het gedroogde poeder wat je op straat koopt zou natuurlijk alleen Ketamine mogen zitten. Helaas zijn er veel straatdealers en mensen die zowel bewust als onbewust dingen door hun ketamine roeren om jou (nog erger) naar de klote te helpen.


Hoe herken ik Fenacetine in mijn Ketamine/Cocaine/Basecoke vóór het kopen?

BASE COCAÏNE - Bij basecoke is het erg lastig te zien als je je brok nog niet hebt uitgekookt. Voor beginnende gebruikers zal het in eerste instantie ook bij uitkoken lastig te zien zijn. Fenacetine kun je namelijk niet uitkoken met ammoniak, tenminste niet met de snelheid en temperatuur waarmee je cocaine uitkookt. Ook in kokend water is het moeilijk oplosbaar dus zul je in de praktijk erg veel overhouden na het uitkoken. Als je dit vaker doet/hebt gedaan en wel eens goede of pure coke hebt gehad, zal je dit merken aan de hoeveelheid die je overhoud. Je houd namelijk zelfs meer over als bij coke die niet met fenacetine versneden is. (:screamcat:)

** De enige, veilige manier om het zeker te weten is door het te laten testen!

COCAÏNE - Bij snuifcoke kun je het eventueel merken door een brokje coke door midden te breken, vervolgens je handen schoon te maken en met je pink in het midden van de gebroken brok/vinger deppen. Je pink en duim even over elkaar wrijven en kijk of de coke volledig vettig 'verdwijnt' - of dat je alsnog glinsterend poeder op je vinger blijft zien en voelen na een aantal keer wrijven en draaien. Dit zou evt ook paracetamol zijn, maar dat is nog wel te merken, proeven en overzien en zal dan ook gewoon oplossen op je tong. Fenacetine lost niet op in je mond/slijmvliezen/neusholtes en zorgt vaak voor een verstopte neus en vaag dof gevoel in je holtes en keel. En misschien wel het simpelste kenmerk: Het lost niet op tussen je vingers, op je tong, in lauw of warm water, je speeksel of neus. (:sneeze:)

** De enige, veilige manier om het zeker te weten is door het te laten testen!

KETAMINE - Bij ketamine zie je het als onervaren gebruiker niet makkelijk. Het effect is ietwat gelijk en beide poeders glinsteren. Wel is vaak de inhoud van het zakje te licht in gewicht tegenover hoe het oogt (lijkt bv. 250-500mg meer dan normaal) en/of glinstert de 'ketamine' extreem veel met erg fijn poeder erdoorheen. Normale ketamine kan de vorm van langwerpige ijspegels (vaak R-ketamine genoemd), kristalsuiker van gelijke grootte (vaak S-esketamine genoemd), makkelijk plettende bolletjes of schilfers hebben en glinstert niet te overdreven. Beide zijn in principe racemisch waarvan staafjes het meest naar R(-)ketamine neigt. Wanneer je een klein beetje Ketamine (50mg) op aluminiumfolie legt en je houd de vlam eronder, zou het in no-time een vloeibaar en oranjerood moeten kleuren. Fenacetine veranderd dit in principe niet, maar wordt wel zwart als je de vlam er wat langer onderhoud; ketamine blijft een rood/oranje en plakkerig laagje. En misschien wel het simpelste kenmerk: Het lost niet op tussen je vingers, op je tong, in lauw of warm water, je speeksel of neus. (:nerd:)

Maar normaals: De enige, veilige manier om het zeker te weten blijft door het te laten testen.

Als dat voor jou echt op geen enkele manier mogelijk is hieronder nog enkele tips, mocht je toch ongewild gebruik hebben gemaakt van je dealers "2 halen, 1 betalen" actie :#:


Hoe controleer ik op en (onder)scheid ik Fenacetine van Ketamine?

Code: Selecteer alles
Let wel op:
    Alléén voor leerdoeleinden.
    Het is veiliger om buitenshuis met handschoenen en oogbescherming te werken.
    Ik neem geen enkele verantwoordelijkheid voor wat je met deze info doet.
    Als je drugs vervuilt is gebruik het dan niet (meer) maar gooi het weg (of bewaar om te vergelijken als je dit kan) en waarschuw direct je omgeving, medegebruikers en/of de nodige fora of drugsinstanties.
    Ook is het bij mogelijk veelvuldig gebruik van middelen als Fenacetine verstandig dit aan je huisarts te melden, zodat hij je eventueel kan doorsturen voor (bloed, urine en/of nier) onderzoek en/of uitsluiten van schade veroorzaakt door Fenacetine (geldt even goed voor Levamisol, Atropine en drugsmisbruik in het algemeen).

    [b]Ook hier geldt: Better safe than sorry![/b] :wink:



1. Vingertest:
Zoals eerder vermeld is een makkelijke eerste test om één vinger in het zakje te deppen, een andere vinger nat maken met speeksel en de vingers meteen over elkaar te wrijven. Ketamine en cocaine lossen beiden snel op. Fenacetine en andere schadelijke versnijdingsmiddelen worden/blijven gewoon voel- en zichtbaar (glinsteren) bij wrijven. Dit is geen waterdichte test maar verraad eventuele Fenacetine wel lekker makkelijk!

2. Oplosbaarheidstest/filteren:
Je hebt in principe alleen isopropyl en 2 glazen en een (als mogelijk pyrex) bord nodig. Alcohol 96% kan ook maar daar zit water in dus verlies je weer ketamine. Gedestilleerd water kan evt ook gewoon mocht je bovenstaande niet hebben. In water van lichaamstemperatuur lost de Ketamine normaal makkelijk op (1g K/5ml W) en droog je/of verhit je het vloeibare wat door de koffiefilter in het glas is gedropen tot het droog is op een bord (liefst Pyrex en geventileerde ruimte bij verdampen met hitte). Het niet vloeibare, wat overblijft in de filter in vaste vorm, is in ieder geval géén Ketamine. Van koude aceton wil fenacetine dan weer niks weten en blijft de ketamine juist over (natuurlijk niet als je dit over het in de filter achtergebleven rotzooi gooit na andere methode). :nerd:

3. Oplosbaarheid van ketamine en fenacetine:
We hebben nog enkele bekers en glazen staan met overblijfsels gedroogde Fenacetine erin, die in vaste vorm overbleef na het filteren van de vervuilde ketamine met zowel lauw, warm en kokend water, isopropyl, aceton en ethanol 96% (met koffiefilters). Destijds hebben we een aantal samples ingeleverd waarvan toen 3 van de 5 Fenacetine bevatten en bij de andere 2 verder niet is gezegd wat het restpercentage was. Bij bijna alle tests bleef er dezelfde, glinsterende lijmachtige troep achter. Je kunt dit zelf ook makkelijk proberen - nogmaals, op je eigen risico - door ketamine (1G:5ML) te mengen met water op lichaamstemperatuur. Bij koude isopropyl meng je 1G:10ML en bij ethanol 96% 1G:15ML , maar die 96% weet ik niet meer zeker, moet je even nazoeken op oplosbaarheid en de stoffen (in engels werkt altijd beter mocht je daar geen problemen mee hebben).

4. Wegbrengen naar het Testcentrum of dit laten doen door een vriend/vriendin. Het inleveren is geheel anoniem en kost je nog geen 150mg.

En natuurlijk niet te vergeten je dealer even een bezoekje brengen :rock: (iets met garantie, karma enz)

Laboratoriumresultaten van verschillende Ketamine batches en dealers (eind 2018 tot mei 2019)
De 4 laatste labresultaten die we hier nog van notities en opnames hebben (niet op specifieke volgorde behalve ketamine percentage, opvallend komt er geen één op de maximale 87%):
Code: Selecteer alles
1. 84% Ketamine, - rest niet gezegd (wel misselijkheid en oogklachten) - sept 2018
2. 73% Ketamine, 9% Fenacetine, - rest onbekend - mei 2019
4. 70% Ketamine, 8% Lidocaïne, ??% Mannitol (niet opgeschreven) - rest onbekend - dec 2018
3. 68% Ketamine, 10% Fenacetine, 5% Mannitol, - rest ?? - begin 2019
5. Herinner me ook nog een uitslag van 83 OF 84% ketamine die van een totaal andere dealer/woonplaats ergens in maart nog van dit jaar.


6 bonus: Ik heb trouwens ook nog een opname van een uitslag Amfetamine van 51% (memo doorgestuurd gekregen van een dealer zelf die het stuurde met een ":tearsofjoy:" smiley erbij) waar waarschijnlijk ook fenacetine in zit/zat. En toevallig weet ik nog wat van die batch te liggen dus die lever ik volgende week ook nog even in en plaats er over 2 weken een update over als ik eraan toe kom (en het testcentrum me niet afwijst na het lezen van dit topic en de uitslagen heheh) dan weten we hier in ieder geval meteen van welke richting het komt.

Voor de nummers van de uitslagen of meer informatie mag je me gerust pm-en. Ook heb ik de opnames van de telefoongesprekken met de uitslag. Zal ze uit privacy en respect niet hier openbaar zetten, maar een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Het kan goed zijn dat je er al eens van hebt gehoord bij cocaine. Bij ketamine is er een stuk minder over te doen en vinden. De testcentrums deden erg wazig over de uitslagen en we mochten de informatie niet op internet zetten (echt gebeurd):flipping2:. En ik zit verder niet vaak achter een toetsenbord en m'n vingers zijn moe van het typen, maar hopelijk hebben jullie hier voor zover iets aan want dit knaagt al een hele tijd aan me en er gebeurd gewoon niks vanuit de testcentrums of media. Thank me later.

Ketamine kan een erg leuke ervaring en zelfs 'verfrissend' zijn. Mits het zuiver is. Dus laat je drugs in godsnaam even testen. Je hebt maar één lichaam en bepaalt zelf (tot op zekere hoogte) hoe én hoe lang - of juist kort - die meegaat.



Nog enkele goede bronnen over Fenacetine/Phenacetin

Synoniemen: N-(4-ethoxyphenyl)-acetamide; p-Acetophenetidide; 4'-Ethoxyacetanilide; NSC 76

- http://secure.healthlinks.net.au/conten ... t=txpketam
- https://pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/compound/Phenacetin
- https://www.caymanchem.com/msdss/20082m.pdf
- https://www.gezondheidsraad.nl/document ... fenacetine
- https://www.drugsenuitgaan.nl/hulp-en-a ... /?vraag=27
- https://www.drugsforum.nl (zoeken op fenacetine)
- https://www.google.nl

+ Hier vele onderzoeken vertaald naar Nederlands

Dus dames en heren, moraal van het verhaal...
Test je preparaten & Gebruik met mate(n) :beer: - Oxi

(link naar originele post met bronnen en links)
Laatst bijgewerkt door oxidized op zo mei 26, 2019 8:14 am, in totaal 3 keer bewerkt.
oxidized
Newbie
Offline
 
Posts: 9
Geregistreerd: vr mei 24, 2019 4:40 am

Re: [WAARSCHUWING] Fenacetine in Ketamine samples aangetroff

Berichtdoor snuifduif » vr mei 24, 2019 9:30 am

Vaag verhaal.

Al die onderzoeken die je aanhaalt zijn gebaseerd op mensen die 'langdurig Fenacetine misbruikt hebben' en aangezien volgens internet de dosering '300 mg à 500 mg per dag' is zullen deze personen waarschijnlijk meerdere grammen per dag slikken.
/ STUDIES VOOR MENSELIJKE BLOOTSTELLING / Chronische inname van grote doses analgetica (bijv. 1 kg of meer van fenacetine



Je labresultaten laten een versnijding van zo'n 10% zien, dus zelfs als iemand een gram ket per dag weg werkt zit je nog maar op 100mg fenacetine. En iemand die een gram keta per dag snuift sloopt zijn nieren en blaas sowieso.
Wil je 1 kilo fenacetine binnen krijgen bij 10% versnijding dan zal je dus 10 kilo keta moeten opsnuiven :lol:


Ook versnijdingsmiddelen als vetsin (msg), lijmpoeder, polyvinylchloridepoeder (plastic) en dergelijke worden door sommige gebruikt voor het mixen van ketamine.

Bron? Dit klinkt namelijk als onzin

En als fenacetine niet oplost in water kan je het toch heel simpel scheiden door je keta in een paar druppels water op te lossen, de fenacetine weg te gooien en de keta weer laten indampen.

Dat het onwenselijk is zal best, maar je hele post en layout is gewoon overdreven stemmingmakerij. Die links die je onder je verhaaltje hebt zijn of irrelevant of gaan helemaal niet over fenacetine :lol:
Avatar gebruiker
snuifduif
Bokito
DF Addict
Offline
 
Posts: 5286
Geregistreerd: za maart 05, 2011 7:00 pm
Woonplaats: Drugs en Omstreken

Re: [WAARSCHUWING] Fenacetine in Ketamine samples aangetroff

Berichtdoor Jmths » vr mei 24, 2019 12:40 pm

Fenacetine wordt omgezet in de werkzame metaboliet paracetamol.

Alle bijwerkingen beschreven lijken in ieder geval overeen te komen met die van paracetamol. Onder volwassenen wordt tot zo'n 3 gram paracetamol gezien als veilig. Het overdoseren van paracetamol kan een zeer pijnlijk overlijden veroorzaken. Zowel paracetamol als ketamine staan bekend als belastend op de lever.

Fenacetine heeft echter ook zijn eigen (bij)werkingen zoals het verlagen van de hartslag. Leverbelasting lijkt echter het meest significante risico van Fenacetine gebruik.

Er wordt nog genoemd dat Fenacetine kankerverwekkend zou wezen. Het ding is dat (proef)ratten van zichzelf zeer gevoelig zijn voor ontwikkeling van tumoren.

Ik snap nooit zo goed waarom het zo moeilijk is te versnijden met druivensuiker of mannitol in plaats van al die willekeurige rommel. Als je toch al een nakker gaat zijn doe het dan even goed.
“If you can’t laugh at life, it just isn’t funny anymore.” - Wavy Gravy

"Ego quoque DFnl delendam censeo." - Yvoos
Avatar gebruiker
Jmths
Zwerver.info
Donateur
Offline
 
Posts: 2527
Geregistreerd: di aug 05, 2014 7:13 pm

Re: [WAARSCHUWING] Fenacetine in Ketamine samples aangetroff

Berichtdoor oxidized » vr mei 24, 2019 9:02 pm

snuifduif schreef:Vaag verhaal.

Al die onderzoeken die je aanhaalt zijn gebaseerd op mensen die 'langdurig Fenacetine misbruikt hebben' en aangezien volgens internet de dosering '300 mg à 500 mg per dag' is zullen deze personen waarschijnlijk meerdere grammen per dag slikken.
/ STUDIES VOOR MENSELIJKE BLOOTSTELLING / Chronische inname van grote doses analgetica (bijv. 1 kg of meer van fenacetine


Je labresultaten laten een versnijding van zo'n 10% zien, dus zelfs als iemand een gram ket per dag weg werkt zit je nog maar op 100mg fenacetine. En iemand die een gram keta per dag snuift sloopt zijn nieren en blaas sowieso.
Wil je 1 kilo fenacetine binnen krijgen bij 10% versnijding dan zal je dus 10 kilo keta moeten opsnuiven :lol:


Ik respecteer dat je hier je eigen wetenschappelijke visie/mening over hebt.

Maar voordat je zulke laconieke opmerkingen plaatst onder zulke berichten lijkt het me handig als je er tenminste een volle werkweek (minimaal 40-48 uren) mee bezig bent geweest.
Of op zn zijn minst dat je je verder inleest dan de eerste alinea's (eventueel tegenkomen artikelen opslaan en lezen, wist je dat al één enkele dosis vanaf 1 gram 1-3% van een belangrijke bloedwaarde in je lichaam veranderd. Hier lopen mensen rond die snuiven gerust 5 gram ketamine per dag snuifduif. Dan zit je al op 500mg. Probeer het gerust uit zou ik zeggen :lol:

Daarbij kan het bijna niet anders dan dat de farmaceutisch geprepareerde tablet van Fenacetine (vaak gecombineerd met paracetamol) anders is dan een fijn poeder dat je rechtstreeks je neus slijmvliezen & bloedbaan in schiet. Ook zijn er veel studies minstens 40 jaar oud en zullen er erg veel gevallen zijn die niet geregistreerd staan of zijn toegewijd aan het misbruik/gebruik van fenacetine bevattende middelen.

Als je geen engels kunt hier de vertaling van een berg onderzoeken, tests, case-reports, analyzes en statistieken waarvan nog vele onderzoeken,resultaten, deaths etc. stammend uit en vanaf het jaar 1888,- Hier een stapel wetenschappelijke onderzoeken - vertaald in het Nederlands om het nog makkelijker te maken voor je.


Ook versnijdingsmiddelen als vetsin (msg), lijmpoeder, polyvinylchloridepoeder (plastic) en dergelijke worden door sommige gebruikt voor het mixen van ketamine.

Bron? Dit klinkt namelijk als onzin[/quote]

Is inderdaad makkelijker om te horen dan ernaar te zoeken.
- https://www.google.com/search?client=fi ... n+ketamine, en ik ken zelf grote jongens die het ook met Creatine en ZELFS PVC poeder (en dat hoor je écht vaker tegenwoordig) mixen hier nog geen 20km vandaan. Het gastje dat er lijmpoeder doorheen doet (is een schilder) zal ook vast niet de enige zijn.

Die zullen vast niet de enige zijn en kan ik nu een gram oppikken als ik wil. De prijs van de ketamine die hij koopt is al belachelijk goedkoop per 10 en 25g.

En als fenacetine niet oplost in water kan je het toch heel simpel scheiden door je keta in een paar druppels water op te lossen, de fenacetine weg te gooien en de keta weer laten indampen.


Het lost wel op in water, maar niet zo goed als ketamine en bij andere temperaturen. Uit ervaring weet ik dat de ketamine toch teveel blijft glinsteren na 1 keer filteren met water alleen.

Dat het onwenselijk is zal best, maar je hele post en layout is gewoon overdreven stemmingmakerij. Die links die je onder je verhaaltje hebt zijn of irrelevant of gaan helemaal niet over fenacetine :lol:


:shock:
Laatst bijgewerkt door oxidized op vr mei 24, 2019 9:13 pm, in totaal 1 keer bewerkt.
oxidized
Newbie
Offline
 
Posts: 9
Geregistreerd: vr mei 24, 2019 4:40 am

Re: [WAARSCHUWING] Fenacetine in Ketamine samples aangetroff

Berichtdoor oxidized » vr mei 24, 2019 9:13 pm

Jmths schreef:Fenacetine wordt omgezet in de werkzame metaboliet paracetamol.

Alle bijwerkingen beschreven lijken in ieder geval overeen te komen met die van paracetamol. Onder volwassenen wordt tot zo'n 3 gram paracetamol gezien als veilig. Het overdoseren van paracetamol kan een zeer pijnlijk overlijden veroorzaken. Zowel paracetamol als ketamine staan bekend als belastend op de lever.

Fenacetine heeft echter ook zijn eigen (bij)werkingen zoals het verlagen van de hartslag. Leverbelasting lijkt echter het meest significante risico van Fenacetine gebruik.

Er wordt nog genoemd dat Fenacetine kankerverwekkend zou wezen. Het ding is dat (proef)ratten van zichzelf zeer gevoelig zijn voor ontwikkeling van tumoren.

Ik snap nooit zo goed waarom het zo moeilijk is te versnijden met druivensuiker of mannitol in plaats van al die willekeurige rommel. Als je toch al een nakker gaat zijn doe het dan even goed.


Juist! En klopt dat het wordt omgezet in paracetamol. Wel hebben ze in veel onderzoeken de schade van Fenacetine gecontroleerd en proberen te beperken door de paracetamol, diabetesmedicatie etc. achterwege te laten. Zonder succes in het verminderen van de lichamelijke schade.

Fenacetine is ook bewezen kankerverwekkend bij de mens. Dit staat overal vastgesteld. Nou is de mens tegenwoordig ook best gevoelig voor het ontwikkelen van kanker, maar fenacetine veroorzaakt vooral blaaskanker bij normaal gezien gezonde personen.

Hier vind je erg veel onderzoeken, testen en onderzoeken met mensen zelf, resultaten, case studies en een berg aan informatie.
- https://toxnet.nlm.nih.gov/cgi-bin/sis/ ... DOCNO+3152

:rock:
oxidized
Newbie
Offline
 
Posts: 9
Geregistreerd: vr mei 24, 2019 4:40 am

Re: [WAARSCHUWING] Fenacetine in Ketamine samples aangetroff

Berichtdoor PiraatPanda » za mei 25, 2019 1:55 am

Aha

♥♥♥
Avatar gebruiker
PiraatPanda
nepduif
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1819
Geregistreerd: wo sep 21, 2016 6:14 pm
Woonplaats: MS-DOS

Re: [WAARSCHUWING] Fenacetine in Ketamine samples aangetroff

Berichtdoor snuifduif » za mei 25, 2019 2:10 am

Hier lopen mensen rond die snuiven gerust 5 gram ketamine per dag snuifduif.

Die mensen hebben echt wel grotere problemen dan een beetje versnijdingsmiddel


Daarbij kan het bijna niet anders dan dat de farmaceutisch geprepareerde tablet van Fenacetine (vaak gecombineerd met paracetamol) anders is dan een fijn poeder dat je rechtstreeks je neus slijmvliezen & bloedbaan in schiet.

Je zegt dat het niet oplost in je slijmvliezen maar het schiet wel rechtstreeks je bloedbaan in. Ok



As a group B2 chemical, phenacetin is considered probably carcinogenic to humans.

'Probably' is toch echt wat anders dan 'onomstotelijk vastgesteld'

en ik ken zelf grote jongens die het ook met Creatine en ZELFS PVC poeder (en dat hoor je écht vaker tegenwoordig) mixen hier nog geen 20km vandaan. Het gastje dat er lijmpoeder doorheen doet (is een schilder) zal ook vast niet de enige zijn.

anecdotisc bewijs
.


Het lost wel op in water, maar niet zo goed als ketamine en bij andere temperaturen.


in die leuke msds chart van je kan je zien dat het zeer slecht oplost in water.


Nogmaals, tof verhaal. Je uitleg over de chemische aspecten laat ook wat te wensen over.
Avatar gebruiker
snuifduif
Bokito
DF Addict
Offline
 
Posts: 5286
Geregistreerd: za maart 05, 2011 7:00 pm
Woonplaats: Drugs en Omstreken

Re: [WAARSCHUWING] Fenacetine in Ketamine samples aangetroff

Berichtdoor PiraatPanda » za mei 25, 2019 12:49 pm

De OP begint alsof het een nieuwsbericht is. Ik zie alleen geen datum of bron daarbij staan. Is het percentage samples dat met fenacetine is versneden momenteel weer erg aan het toenemen? Ik dacht dat dit vroeger veel gebruikt werd en tegenwoordig nog maar weinig. Als er weer een stijging is, dan vind ik dat wel interessant.

Dat Fenacetine ongezonde bijwerkingen heeft, dat is al heel lang bekend. Langdurig hoge doseringen ervan nemen is natuurlijk slecht voor je. Maar ik ben het wel met Snuifduif eens dat het een interessante vraag is, of dit versnijdingsmiddel daadwerkelijk zorgt voor significante toename van het destructieve effect van langdurig drugsgebruik op zich. Cocaïne en ketamine zijn niet goed voor je, daarnaast houdt een groot gedeelte van de grootvebruikers er voor de rest ook geen gezonde levensstijl op na.

Hypothese: misschien stopt iemand die versneden troep krijgt wel eerder met het gebruik, omdat diegene op een gegeven moment genoeg heeft van die vervelende bijwerkingen, vergeleken met iemand die altijd 100% puur spul heeft. :snort:

De meeste recreatieve drugsgebruikers zullen niets merken van een beetje fenacetine. Tenzij je toevallig een pechvogel bent die er spontane hemolyse van krijgt (rode bloedcellen die uit elkaar vallen). Mensen die bv ziek worden na het eten van tuinbonen zouden ook absoluut geen fenacetine mogen binnen krijgen (want die missen een of ander enzym, waardoor het goedje erg gevaarlijk voor hen is. Als je nog nooit ziek bent geworden van een tuinboon is dit echter geen garantie). Dus laten testen kan idd nooit kwaad :)

Thanks voor de tips trouwens om de puurheid te testen. Ik ga eens kijken of dat echt werkt of niet.

♥♥♥
Avatar gebruiker
PiraatPanda
nepduif
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1819
Geregistreerd: wo sep 21, 2016 6:14 pm
Woonplaats: MS-DOS

Re: [WAARSCHUWING] Fenacetine in Ketamine samples aangetroff

Berichtdoor oxidized » za mei 25, 2019 5:48 pm

snuifduif schreef:
Hier lopen mensen rond die snuiven gerust 5 gram ketamine per dag snuifduif.

Die mensen hebben echt wel grotere problemen dan een beetje versnijdingsmiddel


Daarbij kan het bijna niet anders dan dat de farmaceutisch geprepareerde tablet van Fenacetine (vaak gecombineerd met paracetamol) anders is dan een fijn poeder dat je rechtstreeks je neus slijmvliezen & bloedbaan in schiet.

Je zegt dat het niet oplost in je slijmvliezen maar het schiet wel rechtstreeks je bloedbaan in. Ok



As a group B2 chemical, phenacetin is considered probably carcinogenic to humans.

'Probably' is toch echt wat anders dan 'onomstotelijk vastgesteld'

en ik ken zelf grote jongens die het ook met Creatine en ZELFS PVC poeder (en dat hoor je écht vaker tegenwoordig) mixen hier nog geen 20km vandaan. Het gastje dat er lijmpoeder doorheen doet (is een schilder) zal ook vast niet de enige zijn.

anecdotisc bewijs
.


Het lost wel op in water, maar niet zo goed als ketamine en bij andere temperaturen.


in die leuke msds chart van je kan je zien dat het zeer slecht oplost in water.


Nogmaals, tof verhaal. Je uitleg over de chemische aspecten laat ook wat te wensen over.


Kom weinig 'waarschijnlijk' tegen bij een simpele Google zoekopdracht :roll2:

Je hoeft mij of de honderden wetenschappelijke onderzoeken niet te geloven hé, ook niet vwb. de versnijdingsmiddelen. Maar echt gozer het is dat het niet mag anders stuurde ik je nu nog achter elkaar een paar 'goeie' samples zodat jij ook echt kunt meepraten :snort:

Sterker nog zal gelijk ff een foto voor je uploaden zodat je weet dat ik - in tegenstelling tot jou - geen klets loop te verkondigen en tot op zekere hoogte héél goed weet waar ik mensen voor waarschuw :wave:

(van google natuurlijk..)
***weg***

Die mensen die 5 gram per dag snuiven zullen vast problemen hebben maar dat weten ze vaak dan zelf ook wel. Mensen die 20 sigaretten per dag roken zijn ook niet erg gezond bezig. Dat wil niet zeggen dat het dan ineens niet meer uitmaakt of er 400 ipv 40 kankerverwekkende stoffen zitten in de sigaretten die je (blindelings) koopt en oprookt.


Het is zo zwak als mensen op een forum als dit dingen roepen als "ach, die hebben toch al problemen", "drugs zijn sowieso slecht" of dergelijke uitspraken,vooral onder zulke berichten en bewezen informatie. Net als veel andere leden hier (en één van de hoofdprincipes van dit forum) ben ik een voorstander van 'harm reduction/schadebeperking' vóór, tijdens en na drugsgebruik.

Dus de mensen met longkanker veroorzaakt door het roken mogen van jou ook lekker door blijven roken? Moesten ze maar niet roken..
Of vrouwen met kleine borsten die het in het buitenland laten doen, zonder voorkennis en voorlichting over eventuele gevolgen, mogen ook borstkanker krijgen? Hadden toch al kleine borsten en een laag zelfbeeld..
En heroineverslaafden lekker laten OD'en op bruin gemixt met fentanyl, want ze hadden toch al een probleem?
Cokegebruikers lekker witte heroïne laten snuiven? En ga zo maar door.

Wat als het je (toekomstige) kind was waar je het over hebt? :puke: Als dit forum vol zat als mensen met jou was het verbannen van Google.

Mensen als jou maken me kotsmisselijk. Het is dat ik respect heb voor de regels :hulde:

Daarbij, dat die mensen die 5 gram snuiven ergere problemen hebben is vanaf jou kant pure speculatie en over een kant scheren. Jij kent hun niet en wij kennen jou niet, het zou zo maar kunnen dat sommige van hun het veel beter doen in het leven dan jou. Het zou natuurlijk ook zomaar andersom kunnen. Triest dat je zulke dingen roept, zegt erg veel over je persoonlijkheid.

Vwb de oplosbaarheid zal er hier vast iemand zijn met meer medische, wetenschappelijke of scheikundige kennis die jou meer kan vertellen over waarom het wel oplost in je lichaam en niet (goed) in heet water. Het lijkt mij iig niet logisch om toe te voegen aan medicatie als het niet vrijkomt als actieve vorm/oplost in het lichaam.

Maar dat het werkt, jarenlang als medicijn is gebruikt, kankerverwekkend is gebleken en nog steeds volop wordt gebruikt als versnijdingsmiddel zijn gewoon keiharde feiten.
Laatst bijgewerkt door oxidized op za mei 25, 2019 6:36 pm, in totaal 2 keer bewerkt.
oxidized
Newbie
Offline
 
Posts: 9
Geregistreerd: vr mei 24, 2019 4:40 am

Re: [WAARSCHUWING] Fenacetine in Ketamine samples aangetroff

Berichtdoor snuifduif » za mei 25, 2019 6:00 pm

Ik heb een opleiding chemisch-fysisch analist, maar goed wat weet ik er van. Wat jou 'logisch' lijkt laat me koud.
:roll2: :roll2:
En je bent echt niet de eerste die hier hoog van de toren komt blazen en een foto van een grote zak drugs post als "bewijs" van hun kennis :lol: want iedereen met een keta probleem is meteen expert op het gebied van farmacologie, chemische eigenschappen en pathologie.

De enige die hier aannames doet ben jij makker, maar succes verder met je verhaal :#:


Nu.nl, ad.nl, welichtekringen, hbvl.be.. allemaal uitstekende bronnen ja
Laatst bijgewerkt door snuifduif op za mei 25, 2019 6:06 pm, in totaal 1 keer bewerkt.
Avatar gebruiker
snuifduif
Bokito
DF Addict
Offline
 
Posts: 5286
Geregistreerd: za maart 05, 2011 7:00 pm
Woonplaats: Drugs en Omstreken

Re: [WAARSCHUWING] Fenacetine in Ketamine samples aangetroff

Berichtdoor oxidized » za mei 25, 2019 6:03 pm

snuifduif schreef:Ik heb een opleiding chemisch-fysisch analist, maar goed wat weet ik er van.
En je bent echt niet de eerste die hier hoog van de toren komt blazen en een foto van een grote zak drugs post al "bewijs" van hun kennis :lol:

De enige die hier aannames doet ben jij makker, maar succes verder met je verhaal :lol:


En gelukkig ook zeker niet de laatste. Uit de informatie uit je posts neem ik aan dat je net met je opleiding bent begonnen of geen hersencel meer over hebt. Beide gevallen, zou je iets aan je leermeester kunnen vragen over die oplosbaarheid (of er desnoods je goede opzoek skills gebruiken)?

Want daar ben ik namelijk ook wel nieuwsgierig naar.

Edit: Zie nu pas dat je 'grote zak drugs' zei (foto gelijk even weggehaald, was voor jou) maar die zak 'drugs' is een zak fenacetine :roll2:
Laatst bijgewerkt door oxidized op za mei 25, 2019 6:38 pm, in totaal 1 keer bewerkt.
oxidized
Newbie
Offline
 
Posts: 9
Geregistreerd: vr mei 24, 2019 4:40 am

Re: [WAARSCHUWING] Fenacetine in Ketamine samples aangetroff

Berichtdoor oxidized » za mei 25, 2019 6:17 pm

PiraatPanda schreef:De OP begint alsof het een nieuwsbericht is. Ik zie alleen geen datum of bron daarbij staan. Is het percentage samples dat met fenacetine is versneden momenteel weer erg aan het toenemen? Ik dacht dat dit vroeger veel gebruikt werd en tegenwoordig nog maar weinig. Als er weer een stijging is, dan vind ik dat wel interessant.


Klopt. Kon het niet maken om alleen 'er is een paar keer fenacetine in onze ketamine aangetroffen' te plaatsen haha. Zal de mensen weinig bijblijven of bijleren als ik de andere topics er zo over zie. En ik houd ook wel van informatievolle berichten. Datums van de uitslagen en regio's staan er wel bij trouwens. Heb in 2016, 2017 en 2018 verder nooit fenacetine gehad in het spul wat ik heb gekocht en laten testen, maar geen idee of het weer opkomend is of niet! Had er in ieder geval al lang niemand over gehoord.

PiraatPanda schreef:Dat Fenacetine ongezonde bijwerkingen heeft, dat is al heel lang bekend. Langdurig hoge doseringen ervan nemen is natuurlijk slecht voor je. Maar ik ben het wel met Snuifduif eens dat het een interessante vraag is, of dit versnijdingsmiddel daadwerkelijk zorgt voor significante toename van het destructieve effect van langdurig drugsgebruik op zich. Cocaïne en ketamine zijn niet goed voor je, daarnaast houdt een groot gedeelte van de grootvebruikers er voor de rest ook geen gezonde levensstijl op na.


Inderdaad interessante vraag en zeker weten doe ik het ook niet, maar kan me haast niet anders voorstellen. Hetzelfde als dat een roker er ook nog bij gaat drinken zegmaar. Dan zal er toch zeker een significante toename zijn van de destructieve effecten, dan dat je één van de twee op zich gebruikt.

PiraatPanda schreef:Hypothese: misschien stopt iemand die versneden troep krijgt wel eerder met het gebruik, omdat diegene op een gegeven moment genoeg heeft van die vervelende bijwerkingen, vergeleken met iemand die altijd 100% puur spul heeft. :snort:

:lol: That's a fact. Bij mij heeft het in ieder geval wonderen gedaan :smokin:

PiraatPanda schreef:De meeste recreatieve drugsgebruikers zullen niets merken van een beetje fenacetine. Tenzij je toevallig een pechvogel bent die er spontane hemolyse van krijgt (rode bloedcellen die uit elkaar vallen). Mensen die bv ziek worden na het eten van tuinbonen zouden ook absoluut geen fenacetine mogen binnen krijgen (want die missen een of ander enzym, waardoor het goedje erg gevaarlijk voor hen is. Als je nog nooit ziek bent geworden van een tuinboon is dit echter geen garantie). Dus laten testen kan idd nooit kwaad :)

Kijk, das nou eens onverwachtse, nuttige informatie die eruit voortkomt! :hulde:

PiraatPanda schreef:Thanks voor de tips trouwens om de puurheid te testen. Ik ga eens kijken of dat echt werkt of niet.

Top, laat het ons nog ff weten!
oxidized
Newbie
Offline
 
Posts: 9
Geregistreerd: vr mei 24, 2019 4:40 am

Re: [WAARSCHUWING] Fenacetine in Ketamine samples aangetroff

Berichtdoor Jmths » za mei 25, 2019 8:58 pm

“If you can’t laugh at life, it just isn’t funny anymore.” - Wavy Gravy

"Ego quoque DFnl delendam censeo." - Yvoos
Avatar gebruiker
Jmths
Zwerver.info
Donateur
Offline
 
Posts: 2527
Geregistreerd: di aug 05, 2014 7:13 pm

Re: [WAARSCHUWING] Fenacetine in Ketamine samples aangetroff

Berichtdoor oxidized » za mei 25, 2019 9:28 pm



Edit:

'ff OT en over de oplosbaarheid

Solubilities:
1 g dissolves in
    1310 mL cold water
    82 mL boiling water,
    15 mL cold alcohol,
    2.8 mL boiling alcohol,
    14 mL chloroform,
    90 mL ether;
    sol in glycerol.

[O'Neil, M.J. (ed.). The Merck Index - An Encyclopedia of Chemicals, Drugs, and Biologicals. 13th Edition, Whitehouse Station, NJ: Merck and Co., Inc., 2001., p. 1292]

Very sol in pyrimidine; sol in ethanol, acetone; slightly sol in benzene. ethyl ether.

[Lide, D.R. CRC Handbook of Chemistry and Physics 86TH Edition 2005-2006. CRC Press, Taylor & Francis, Boca Raton, FL 2005, p. 3-236]

In water, 766 mg/L at 25 deg C

[Seidell A; Solubilities of Organic Compounds. NY,NY: d. Van Norstrand Co., Inc. (1941)]


In één milliliter water lost (in de praktijk) 1,78 milligram fenacetine op.

Dat is dus best een winst als je het met water uitkookt (vergeleken met de oplosbaarheid van ketamine). Met alcohol blijkbaar wat minder haha :#:

Even speculerende zal het dus je op slijmviezen in wat mindere mate (mg/ml) absorberen, dus minder schade aan je lichaam veroorzaken. Aan de andere kant heb je nasaal véél minder nodig van een drugs dan oraal en krijg je via die innameroute ook sneller een gat in je neustussenschot dan in je maag. Vind dus niet dat we er met z'n allen maar vanuit moeten gaan dat het niet oplost in je slijmvliezen en/of het minder schadelijk is dan de orale, medische preparaten.

Het is en blijft imo gewoon een van de slechtste stoffen om je drugs mee te versnijden. Daarbij is het ook nooit uitgevonden met de intentie zo schadelijk mogelijk te zijn voor mensen. Met snuivers hebben ze vast ook weinig rekening gehouden of zullen er weinig onderzoek naar hebben gedaan.

Nogmaals, dat is speculatie en kan ik alleen zeggen dat er echt een stamboom aan mensen - inclusief mezelf als ik nog een paar gram verder was gegaan of ga - in hele korte tijd naar de klote is door ketamine die met fenacetine is versneden en die/we hebben echt geen kilo's op per persoon. Je ziet het ook aan bijna iedereen (in een paar maanden tijd veel 'oudere' gezichten), zitten allemaal een stuk minder lekker in d'r vel en hebben vage klachten van oog, neus & gebitsproblemen tot zelfs nierkanker.. :mad: Die hebben het allemaal jaren 'prima' gedaan op onversneden ket en sinds er door bepaalde mensen hier mee getoverd is, is het heel snel bergafwaarts gegaan met iedereen vriend. Dat tot op dit moment nog en verder, en das voor mij persoonlijk meer dan genoeg (LEVEND) bewijs dat je het gewoon moet laten testen en ZEKER NIET moet snuiven als er fenacetine in zit. Wat de onderzoeken voor de rest ook melden, ervaring zegt meer dan tekst. De enige die nergens last van hebben zijn die bepaalde dealers zelf. Het kan goed een regio/bekenden dingetje zijn dit fenacetine gekut, maar het gebeurd zeker.

Per 24 uur wordt er 500ml hersenvocht aangemaakt en je hersenen bestaan voor 73% uit water. En nee inderdaad, drugs schiet niet je hersenen in bij snuiven, maar het laat het wel zien dat er veel vocht in je hoofd zit.

Hoeveel milliliter vocht er (normaal gesproken, met alle belemmering achterwege gelaten) in je sinussen zit lijkt me hierbij dan wél een echte relevante en interessante vraag :smokin:
oxidized
Newbie
Offline
 
Posts: 9
Geregistreerd: vr mei 24, 2019 4:40 am

Re: [WAARSCHUWING] Fenacetine in Ketamine samples aangetroff

Berichtdoor PiraatPanda » zo mei 26, 2019 1:32 am

Blijkbaar wordt fenacetine in de chemie als een vrij onschuldig, simpel (goedkoop?) kristal gezien?

Ik denk dat t sowieso geen kwaad kan om eens te testen wat voor middeltjes je eigenlijk maar binnen werkt. Of het (voor iedereen) wel zo onschuldig is valt dus te betwijfelen. Ik ben ervan overtuigd dat mijn lichaam een aantal enzymen niet goed verwerkt (ieder lichaam is anders) maar bij mij ligt het volgens mij niet hieraan, dus ik blijf doorzoeken waar ik overgevoelig voor ben.

♥♥♥
Avatar gebruiker
PiraatPanda
nepduif
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1819
Geregistreerd: wo sep 21, 2016 6:14 pm
Woonplaats: MS-DOS

Re: [WAARSCHUWING] Fenacetine in Ketamine samples aangetroff

Berichtdoor oxidized » zo mei 26, 2019 7:20 am

In de illegale 'chemie' helaas nog wel ja. Ik geloof ook achter elkaar dat meer dan de helft van de mensen die ermee mixt gewoon niet beter weet. Moet zeggen dat ik zelf ook niet wist hoe schadelijk het was eigenlijk :#:

Maar in de normale chemie/wetenschap zagen ze het alleen rond jaren 1887 als een vrij onschuldig middel maar niet veel later kwamen de eerste, ookal best serieuze bijwerkingen en problemen al wereldwijd aan licht en in 1961 heeft Denemarken daarom alle medicijnen en middelen die de stof Fenacetine bevatten verbannen. Dat ivm ernstige nierproblemen waaronder 'Tubulo-interstitiële Nefritis' (kan acuut ontstaan en blijft vaak ongemerkt) en in 1983 volgde de VS met de ban enz. enz.

Tubulo-interstitiele nefritis:
Bij tubulo-interstitiële nefritis (TIN) hebben de meeste mensen in het begin geen klachten.

Bij TIN verslechtert de nierfunctie. Bij een acute TIN gebeurt dit vrij plotseling. Het is goed mogelijk dat u zelf niets merkt van deze achteruitgang. Meestal ontstaan er pas klachten als de nieren voor nog maar 30% werken.

Onderzoek kan al veel eerder duidelijk maken dat het niet goed gaat met de nieren. In de urine en het bloed is te zien dat de nierfunctie verminderd is en dat de nierbuisjes niet goed werken. Zo kan uw arts TIN op het spoor komen. Bijvoorbeeld bij een medisch onderzoek vanwege een andere ziekte. Soms is dan nog een nierbiopsie nodig om de oorzaak van nierschade vast te stellen.

Als de nieren verder achteruitgaan, kunt u verschillende klachten krijgen. Bijvoorbeeld moeheid, spierkramp of jeuk.

Bron: https://www.nieren.nl/bibliotheek/37-tu ... e-nefritis

Nou hebben we die 'klachten' allemaal wel eens :lol: toch krijg/riskeer ik het (persoonlijk) veel liever met werken neuken en feesten dan door een grammetje fenaketa met alle bijkomende verrassingen hahah :beer:
Voordeel zou dan wel weer zijn dat je de klachten minder voelt natuurlijk :snort:

Tien gezonde vrijwilligers kregen tweemaal een enkele dosis fenacetine, 0,5 g in de eerste en 2,5 g in het tweede experiment een week later. Gebaseerd op het patroon van fenacetine metabolisme uitgewerkt door Büchet al. [5] fenacetine, totaal acetyl-p-aminofenol, p-fenetidine en 2-hydroxyphenetidinesulfate werden geschat in de urine die 12 uur na inname van het geneesmiddel werd verzameld.

De verkregen resultaten onthullen een verschuiving in de metabolische afbraak van fenacetine van het eenvoudig verhogen van de dosis. Hoewel de gemiddelde output van totaal acetyl-p-aminofenol en van fenacetine (uitgedrukt als percentage van de dosis) vergelijkbaar is met beide doses, worden de vorming en afgifte van p-fenetidine en van 2-hydroxyfenetidinesulfaat versterkt met de hogere dosis.

Als werkhypothese voor verder onderzoek wordt aangenomen dat in de poging om de pathogenese van analgetische nefropathie op te helderen de metaboliet fenetidine speciale aandacht verdient.

Bron (1969): https://link.springer.com/article/10.1007/BF01487561

Simpeler gezegd werd er met 'de pathogenese van analgetische nefropathie' bedoeld dat fenetidine, de verzamelnaam voor de 3 isomeren/zusjes 'p-fenacetine, m-fenacetine en o-fenacetine', in de gaten moet worden gehouden ivm onomkeerbare schade aan je nieren. Het veranderd je metabolisme en de giftige bijproducten dus al na enkele kleine dosissen. Onderzocht bij normale gezonde mensen.

En blijkbaar hadden ze het goed geraden in 1969, want in 2003 is daar op aangevuld:

p-fenetidine heeft een hoge renale toxiciteit [3] en er wordt aangenomen dat het verantwoordelijk is voor de nadelige effecten die leidden tot het staken van fenacetine en bucetine uit farmaceutisch gebruik. p-Phenetidine is ook een mogelijk mutageen.[4]

Bron: https://en.wikipedia.org/wiki/P-Phenetidine

Je kan daar ook nog eens (zoals idd. met bijna alles wel) een allergie voor hebben wat nog meer gekke symptomen meebrengt. Het is gewoon troep, lijkt qua uiterlijk op hele fijne ket maar niet waard om mee te versnijden. En iemand die een beetje ervaren en niet te gierig is met ketamine hou je ook niet lang voor de gek.

ff offt;

PiraatPanda schreef:Ik denk dat t sowieso geen kwaad kan om eens te testen wat voor middeltjes je eigenlijk maar binnen werkt. Of het (voor iedereen) wel zo onschuldig is valt dus te betwijfelen. Ik ben ervan overtuigd dat mijn lichaam een aantal enzymen niet goed verwerkt (ieder lichaam is anders) maar bij mij ligt het volgens mij niet hieraan, dus ik blijf doorzoeken waar ik overgevoelig voor ben.


Bedoel je dan dat je spijsvertering/stofwisseling niet helemaal lekker loopt maar je denkt niet dat het aan de enzymen verwerking ligt? Of wat bedoel je precies als ik vragen mag, snap het ff niet helemaal en ben daar totaal niet thuis in sorry haha..
oxidized
Newbie
Offline
 
Posts: 9
Geregistreerd: vr mei 24, 2019 4:40 am

Re: [WAARSCHUWING] Fenacetine in Ketamine samples aangetroff

Berichtdoor Claviceps » ma okt 28, 2019 9:22 pm

Mecke reagent test roze bij fenacetine en ketamine reageert niet. EZ-Test verkoopt ook een cocaine cuts test kit die op fenacetine kan testen. Ik kan echter nergens vinden welke chemicaliën er gebruikt worden voor deze test. De kleur uitslag van fenacetine bij deze test kit kan ik ook niet linken aan andere reagent uitslagen. Mij is dan ook onbekend of deze test kit reageert op ketamine en daardoor de kleur reactie verandert. Laten testen is uiteindelijk altijd de beste keus.
“Scientists do not speak in absolutes, they present the results that support the hypothesis and the tolerance for error.”
Claviceps
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 903
Geregistreerd: zo feb 27, 2011 6:17 pm

Re: [WAARSCHUWING] Fenacetine in Ketamine samples aangetroff

Berichtdoor stuiterbal » wo okt 13, 2021 5:09 pm

oxidized schreef:Je hebt in principe alleen isopropyl en 2 glazen en een (als mogelijk pyrex) bord nodig. Alcohol 96% kan ook maar daar zit water in dus verlies je weer ketamine. Gedestilleerd water kan evt ook gewoon mocht je bovenstaande niet hebben. In water van lichaamstemperatuur lost de Ketamine normaal makkelijk op (1g K/5ml W) en droog je/of verhit je het vloeibare wat door de koffiefilter in het glas is gedropen tot het droog is op een bord (liefst Pyrex en geventileerde ruimte bij verdampen met hitte). Het niet vloeibare, wat overblijft in de filter in vaste vorm, is in ieder geval géén Ketamine. Van koude aceton wil fenacetine dan weer niks weten en blijft de ketamine juist over (natuurlijk niet als je dit over het in de filter achtergebleven rotzooi gooit na andere methode).

Weet niet of ik het helemaal goed begrijp, maar... Ik begrijp hieruit dat ketamine oplost in (koude?) aceton en fenacetine niet?

Kan ik mijn ketamine zo dus wassen door het op te lossen in aceton en door een koffiefilter te gieten, of trek ik nu hele rare conclusies?

:woeh:

Ik snap niet goed wat er precies gezegd wordt. Volgens mij probeert hij 3 methoden tegelijk uit te leggen, maar ik snap nu niet zo goed hoe elk moet werken afzonderlijk van de ander?

Ander vraagje: 1g ket lost dus op in minimaal 5ml water. Hoe zit dat met isopropyl en aceton?

Vind het moeilijk om hier informatie over te vinden door rond te kijken op Google. :s
Avatar gebruiker
stuiterbal
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 441
Geregistreerd: do maart 12, 2015 2:23 pm
Woonplaats: Drenthe


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Dissociatieven

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

Royal Queen Seeds banner