Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

8 maanden na Bad trip MDMA slikken, slecht idee?

Hier vind je alles wat niet bij één bepaalde drug hoort. Voor vragen over combinaties kun je het best in de subfora over de aparte drugs zoeken.

8 maanden na Bad trip MDMA slikken, slecht idee?

Berichtdoor Wololo » wo jun 06, 2012 11:25 pm

Geachte allen,

In november vorig jaar at ik een dubbele portie truffels. Ik had reeds een paar keer truffels gehad en me gewoon prettig gevoeld. Eenmaal in een drukke omgeving (op een festival) had ik me al eens erg raar en wat slecht gevoeld. Ik wist niet goed waar ik was, was angstig etc. Welnu die dubbele portie in november sloeg in als een bom, ik lag in de zetel en plots voelde ik me erg slecht, ik had erg zwarte gedachten, voelde me niet goed, was erg angstig en heb mezelf ervan overtuigd schizofreen te zijn etc. Een bad trip als je t zo wilt noemen. De periode erna voelde ik me erg slecht en was ik er nog steeds niet gerust in dat ik niet schizo of psychotisch was, ik had het moeilijk deze gedachten uit m'n hoofd te zetten, zeker als ik smoorde (wat ik toen nog nagenoeg dagelijks deed) kon ik niet echt meer "chillen" maar begon ik plots weer donkere gedachten te hebben en zelfs wat te trillen. Tegenwoordig smoor ik slechts een keer om de week of twee weken meer. Ik voel me veel beter en heb een wat regelmatiger leefpatroon aangenomen. Toch gebeurt het soms dat ik me niet zo goed voel als ik te veel smoor en ben ik wat paranoïde. Nu luidt mijn vraag: ik ga in juli naar een festival en ben van plan om daar voor de derde keer MDMA te nemen. Moet ik me erg zorgen maken dat ik weer slecht zou gaan of heeft dit niks met elkaar te maken? (De tweede keer dat ik MD nam heb ik heftig moeten kotsen, maar kon ik daarna doodleuk doorfeesten en dat was erg leuk. dit was een maand en twee weken voor de bad trip). Of lijk het jullie erg dom om nog MDMA te nemen, gezien deze voorgeschiedenis.

Dank jullie vriendelijk
Wololo
Newbie
Offline
 
Posts: 5
Geregistreerd: wo jun 06, 2012 11:16 pm

Re: 8 maanden na Bad trip MDMA slikken, slecht idee?

Berichtdoor Stefaan » wo jun 06, 2012 11:31 pm

Moeilijk te zeggen hoe je je uiteindelijk zal voelen. Aan de ene kant verbruikt het je gelukshormoon, aan de andere kant heb je een enorm toffe ervaring en mooie herinneringen om op terug te kijken. Misschien dat dat je ook wat vrijer en losser weer in het leven zet.

Als ik in jouw situatie zat had ik het wel gedaan, maar met niet te grote dosis getestte mdma/pillen en een goede voorbereiding om de ervaring zo gezond mogelijk te houden, ook met de nodige nazorg (genoeg voedsel/eten, supplementen, met vrienden achteraf bij elkaar logeren etc). Ik denk dat je dan er meer voordeel dan nadeel aan over houdt.

Maar nogmaals, de toekomst kan niemand voorspellen.

Ps. voor de duidelijkheid, met deze voorbereiding kan de ervaring zelf bijna niet mis gaan. Ik had me vooral zorgen gemaakt om de weken erna, maar met een enorm positieve ervaring achter de rug moet dit ook heel minimaal zijn. Ook dat je moet overgeven; dit hebben heel veel mensen. Accepteer het en probeer er niet teveel waarde aan te hechten.
Stefaan
Ja en nu?
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2410
Geregistreerd: ma jun 06, 2011 2:14 pm

Re: 8 maanden na Bad trip MDMA slikken, slecht idee?

Berichtdoor Wololo » wo jun 06, 2012 11:41 pm

Dankjewel voor de snelle respons. Ik persoonlijk denk dat het ook veel te malen heeft met mijn gemoedstoestand op het moment zelf. Dit festival is al vier jaar na elkaar een van de leukste momenten van mijn jaar. Ik voel me er steeds zeer goed in mijn vel en ook mijn vrienden amuseren er zich te pletter. Dus ik denk dat ik me niet te veel zorgen mag maken en gewoon me volledig amuseren zonder te veel na te denken en me te laten leiden door de muziek, de vrienden, de feestvreugde en die slechte gedachten maar moet buitenhouden. Ik denk ook dat ik inderdaad moet gaan letten op mijn nawerking. Zijn vitamine c-pillen en vele water met suiker hier goed bij? De drugs laten testen is echter een ander geval. Weet je toevallig of dit in België mogelijk is? ik haal ze bij een vriend die ze me op het festival zelf overhandig, maar ik vertrouw hem eigenlijk wel, ik zal ook de eerste avond kijken hoe hijzelf op de mdma reageert.
Wat zou een goeie dosis zijn? De eerste keer deed ik 0.2 à 0.3 in een flesje cola en dronk dat op het gemak op. De tweede keer maakte ik 3 bommetjes van een dikke 0.1.

Nogmaals bedankt voor het antwoord
Wololo
Newbie
Offline
 
Posts: 5
Geregistreerd: wo jun 06, 2012 11:16 pm

Re: 8 maanden na Bad trip MDMA slikken, slecht idee?

Berichtdoor Stefaan » do jun 07, 2012 12:00 am

De kans is wel groot dat het allemaal wel goed gaat, truffels/lsd/tripmiddelen hebben nu eenmaal een hele andere werking dan mdma. Maar zeker weten doe je het niet. Als je goede mdma, in een goede omgeving gebruikt, eet ik mn schoen op als je dan "bad" gaat. Tripmiddelen zijn eigenlijk meer een weerspiegeling van diepste gedachten en emoties, positief én negatief.Mdma zet al je gedachten om in extreem positieve gedachten, zelfs als ze daarvoor negatief waren...

In belgië kon je (dacht ik .. ) niet je drugs laten testen? Je kan het echter wel in nederland anoniem en gratis laten testen. Ik had dit wel gedaan. Natuurlijk vertrouw jij je vriend, maar vertrouwt jouw vriend je dealer? Ik heb wel eens pillen met mccp gehad, niet laten testen en toch genomen. Een vriend van me beweert dat hij er heerlijk op ging, terwijl ik echt een kuttijd had. Hij had die pillen dus zo aan andere mensen kunnen verkopen omdat "die pillen echt lekker gingen".

Wat ik vooraf had gedaan is gezond eten, veel sporten (cardio) en veel slapen. Tijdens het feesten, genoeg drinken, en zo mogelijk ook iets eten. Voor het drinken: vermijdt alcohol, drink zo mogelijk isotone drankjes (AA / extran / andere sportdrankjes) of water. Drink ook niet teveel water omdat dit ook niet goed is. Ik doe meestal 1 á 1.5 glas per uur. Als nazorg, hou er rekening mee dat je je een beetje down gaat voelen vooral als het net uitwerkt. Daarom is bij elkaar logeren super chill, beetje nababbelen, samen brak zijn. Vitamine C is ook heel handig, in te nemen zo snel mogelijk na het feesten. De periode nadat de mdma voor je gevoel is uitgewerkt, is het nog in hoge mate nog urenlang aanwezig in je lichaam, je voelt het alleen niet meer. Vitamine C heeft een beschermende werking, en als je er toch niks meer van voelt kun je het net zo goed nemen (geen vitamine C tijdens het spacen slikken, anders vermindert het het effect sterk). Zorg voor voldoende eten en drinken de volgende dag. Geen droge dingen, dat krijg je toch niet weg. Probeer wat te rusten als je thuis komt, maar ga je niet teveel focussen op per se in slaap komen. Dan lukt het toch niet.

Heel veel succes :)
Laatst bijgewerkt door Stefaan op do jun 07, 2012 12:15 am, in totaal 1 keer bewerkt.
Stefaan
Ja en nu?
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2410
Geregistreerd: ma jun 06, 2011 2:14 pm

Re: 8 maanden na Bad trip MDMA slikken, slecht idee?

Berichtdoor Stefaan » do jun 07, 2012 12:06 am

Ps. Wat bedoel je precies met die 0.1? Grammen? Krijg je dan mdma kristallen? Normaal gesproken om het "veilig" te houden kun je 1.5 - 2 mg per kg lichaamsgewicht aanhouden. Ik had dit in jouw geval zeker aangehouden. Ik had als ik jou was ook niet bijgedoseerd. Bijdoseren kan in principe wel, maar maakt het méér neurotoxischer, en de dip zal ook harder aankomen. Hou hier wel rekening mee, zeker in jouw geval. Als je niet bijdoseert, neem dan niet te vroeg de mdma anders werkt het uit terwijl de rest nog volop aan het feesten is, en dat zou niet zo leuk zijn...
Stefaan
Ja en nu?
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2410
Geregistreerd: ma jun 06, 2011 2:14 pm

Re: 8 maanden na Bad trip MDMA slikken, slecht idee?

Berichtdoor Wololo » do jun 07, 2012 12:20 am

Oei, dan heb ik mogelijks wat veel gebruikt. Ja grammen. Ik weeg 88 kilo. Dus dan maak ik die kristalletjes tot poeder giet ik die in een flesje en drink dat op het gemak uit met een fles water bij de hand. Dus dan raadt jij mij aan niet meer dan 0.2g te nemen als ik het goed op heb?

Wat betreft drinken zal ik vooral water drinken, denk niet dat ze op de weide isotone drankjes hebben. Ik kan eventueel wel energierepen meenemen, misschien is dit geen slecht idee. Ik slaap sowieso samen in een tent met een goeie kameraad die ook MDMA zal genomen hebben, dus samen wat liggen napraten over de nacht zal sowieso het geval zijn. Ik zal dan ook vitaminetabletjes meenemen en voedsel voor de dag erna zoals cornflakes of macaroni of is dit niet goed?

Dank je voor de vele raad, ik ben al een pak meer op mijn gemak. Een andere vriend vertelde me dat "slechtgaan" van de MDMA uitsluitend bij mensen voorkomt die of veel te veel gebruiken of die er een aanleg voor hebben(volgens hem heb ik dit niet gezien de eerdere aangename ervaringen). het kan goed zijn dat ik gewoon een angsthaas geworden ben en er een beetje paranoia voor geworden ben, maar polsen op dit forum kan naar mijn insziens geen kwaad. Ik heb nu toch al enkele tips gekregen die ik zeker zal opvolgen. Dankuzeer.
Wololo
Newbie
Offline
 
Posts: 5
Geregistreerd: wo jun 06, 2012 11:16 pm

8 maanden na Bad trip MDMA slikken, slecht idee?

Berichtdoor Jdjsusinebeieje » do jun 07, 2012 12:24 am

Ik zou het niet doen als ik jou was man. Als je zo'n gevoel hebt kan je het beste van alle drugs afblijven en hopen dat die vervelende gedachten weg gaan. Ik denk dat mdma nooit verwardheid kan herstellen zoals hierboven wel wordt gezegd, maar het kan je er wel nog een keer mee confronteren, mogelijk. Je speelt echt met je hersenen als je het doet denk ik.
Perry schreef:Hiermee zal je niets dan weerstand opwekken en waarschijnlijk zal je de schuld hiervan bij de ander zoeken, omdat deze aanpak veelal ook duidt op weinig zelf-reflectie.
Avatar gebruiker
Jdjsusinebeieje
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 4088
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 7:40 pm

Re: 8 maanden na Bad trip MDMA slikken, slecht idee?

Berichtdoor Stefaan » do jun 07, 2012 12:27 am

Ben ik niet met je eens tomsn0r. Mdma werd en wordt oorspronkelijk gebruikt als therapeutisch middel (google maar). Dat het helemaal geen kans heeft om als iets positiefs te werken is gewoon flauwekul. Of het uiteindelijk ook zo zal zijn in dit geval weet ik niet. Maar daarom zei ik ook, voorbereiding en nazorg zijn heel belangrijk, en dan nog kan niemand de toekomst voorspellen. Daarnaast is mdma compleet anders dan truffels.

Als alles tot in de puntjes geregeld is, is de kans dat dit een positieve werking op deze meneer heeft vele malen groter dan de kans op een negatieve uitwerking, vind ik. Je kan jezelf anders net zo goed in de kelder opsluiten als je de kleinste risico's wil vermijden.

ps. En mdma zelf kan ook geen verwardheid herstellen (wat ik ook nergens beweer.. maar goed), maar de ervaring eromheen kan wel een impact op je hebben ;) Ik denk dat het een gemisde potentiele kans is als hij thuis zit, en achteraf alle verhalen hoort over hoe vet en cool het wel niet was en wat ze allemaal wel niet gedaan hebben.
Stefaan
Ja en nu?
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2410
Geregistreerd: ma jun 06, 2011 2:14 pm

8 maanden na Bad trip MDMA slikken, slecht idee?

Berichtdoor Jdjsusinebeieje » do jun 07, 2012 12:47 am

Dat therapeutische effect was voor heel iets anders bedoeld dan dit hoor. Het was bedoeld voor mensen die iets traumatisch hadden meegemaakt en er moeilijk over konden praten. Onder begeleiding kon het dan een positief effect hebben bij het verwerken. Dat ging dus meer om emotionele problemen. Voor rare hersenkronkels (ik noem het even zo, komt misschien wat hard over) is het in mijn ogen onmogelijk dat het positieve effecten heeft zomaar op een feest. Lees maar waar die jongen mee zit. Het uiten van dit probleem zal niet helpen, enkel de tijd denk ik, als het zo veel mogelijk drugsvrij word lt gehouden.

Bovendien kan MDMA ook voor mensen verschillend werken. Ik denk dat met de angst dat het fout gaat in combinatie met mdma met de klachten die hij heeft wel eens een heel ander effect kan veroorzaken. Het is niet voor niets dat op veel sites gewaarschuwd wordt voor mensen met dat soort klachten, dat die het beter niet kunnen doen.

Verder is het niet zeldzaam dat drugs (ook MDMA) een flashbacksituatie kunnen veroorzaken van andere drugservaringen en het is denk ik mogelijk dat ( mocht hij er op die dag heel erg mee bezig zijn) die slechte gedachten nog heftiger worden. Nuchter heeft hij er namelijk ook al last van dus waarom zou het met een stof waar je vager van wordt het niet erger worden?

Ik denk dat je te veel vanuit jezelf redeneert als je zegt dat het niet fout kan gaan. Ikzelf kan me er ook niks bij voorstellen om negatief te gaan op MDMA, maar als je een beetje instabiel bent (en zeker waar hij over spreekt, schizofrene gedachten etc.) denk ik zelfs dat de kans best groot is dat het een trip wordt die niet fijn gaat verlopen. Elke huisarts of drugsinfoteam medewerker zou het ook dik afraden denk ik.

Hij twijfelt er over en ik denk dan dat hij het sowieso niet moet doen, de kans dat het goed mis gaat is echt wel aanwezig in zo'n situatie.

Ts, ga eens bij jezelf na, is een mogelijke nasleep van problemen je die paar uurtjes lol waard?
Perry schreef:Hiermee zal je niets dan weerstand opwekken en waarschijnlijk zal je de schuld hiervan bij de ander zoeken, omdat deze aanpak veelal ook duidt op weinig zelf-reflectie.
Avatar gebruiker
Jdjsusinebeieje
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 4088
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 7:40 pm

8 maanden na Bad trip MDMA slikken, slecht idee?

Berichtdoor Jdjsusinebeieje » do jun 07, 2012 12:49 am

Oh, in de tussentijd heb je een ps er bij gezet, de eerste alinea heb ik dus voor Jan lul getypt 8-)
Perry schreef:Hiermee zal je niets dan weerstand opwekken en waarschijnlijk zal je de schuld hiervan bij de ander zoeken, omdat deze aanpak veelal ook duidt op weinig zelf-reflectie.
Avatar gebruiker
Jdjsusinebeieje
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 4088
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 7:40 pm

Re: 8 maanden na Bad trip MDMA slikken, slecht idee?

Berichtdoor Stefaan » do jun 07, 2012 12:57 am

Die ps stond er al voordat jij had gepost :P

Maar je hebt ook zeker wel een punt, maar de andere kant van het verhaal heeft ook een punt vind ik. Als hij niet gaat is er niks om over te praten, als hij wel gaat wil ik hem zoveel mogelijk tips geven.. ;)

Maar vanuit mijzelf gezien, heb ik zoveel leuke dingen meegemaakt met vrienden op mdma.. De mdma had er zeker wat mee te maken dat ik er nu zo positief op terug kijk. Ik denk dat deze gozer het voor zichzelf goed moet bekijken hoe hij zich voelt.. En het is in mijn ogen ook niet per se een zwart/wit beslissing. Nee hij moet geen 400 mg mdma wegwerken.. Daarom stelde ik ook een lage dosis voor. :)
Stefaan
Ja en nu?
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2410
Geregistreerd: ma jun 06, 2011 2:14 pm

Re: 8 maanden na Bad trip MDMA slikken, slecht idee?

Berichtdoor Jdjsusinebeieje » do jun 07, 2012 1:09 am

Ik zat op mijn mobiel dus zal wel aan dat kleine schermpje liggen. :p

Maar ik vind niet dat er 2 kanten zijn. Natuurlijk kan het goed gaan en leuk zijn, maar ik denk dat het risico op een jarenlange nasleep of zo nooit op kan wegen tegen dat. Ik denk dat als je aan hem vraagt of hij die paddotrip opnieuw zou doen, hij ook nee zou zeggen. Dit is niet zomaar iets. Als het om iets minder ingrijpends ging, bijvoorbeeld uitgegaan was met zijn vriendin en hij voelde zich even kut en hij twijfelde aan MDMA, dan zou ik jouw reactie wel soorte van delen denk ik. Maar dit ligt even anders naar mijn idee. De prioriteit moet nu voor hem zijn om zich weer 100 procent lekker te voelen, niet om de kans te vergroten dat het verergert.
Perry schreef:Hiermee zal je niets dan weerstand opwekken en waarschijnlijk zal je de schuld hiervan bij de ander zoeken, omdat deze aanpak veelal ook duidt op weinig zelf-reflectie.
Avatar gebruiker
Jdjsusinebeieje
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 4088
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 7:40 pm

Re: 8 maanden na Bad trip MDMA slikken, slecht idee?

Berichtdoor Stefaan » do jun 07, 2012 1:11 am

Ik denk dat wij er niet uit gaan komen, dus jij jouw mening en ik de mijne 8-)
Stefaan
Ja en nu?
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2410
Geregistreerd: ma jun 06, 2011 2:14 pm

Re: 8 maanden na Bad trip MDMA slikken, slecht idee?

Berichtdoor Jdjsusinebeieje » do jun 07, 2012 1:15 am

Dat kan. 8-) Was ook niet mijn bedoeling hoor. Mijn bedoeling was meer om de topicstarter geen slecht doordachte beslissing te laten nemen. Vaak als je zoiets vraagt zoek je bevestiging dat het wel kan zodat je een excuus hebt om het te doen voor jezelf, en dit is denk ik de enige plek waar hij dat bij zo'n vraag krijgt, dus het is denk ik wel nuttig dat hij hier ook 2 kanten leest, en hopelijk de goede beslissing neemt. Want ik blijf er bij dat het spelen met vuur is. 8-)
Perry schreef:Hiermee zal je niets dan weerstand opwekken en waarschijnlijk zal je de schuld hiervan bij de ander zoeken, omdat deze aanpak veelal ook duidt op weinig zelf-reflectie.
Avatar gebruiker
Jdjsusinebeieje
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 4088
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 7:40 pm

Re: 8 maanden na Bad trip MDMA slikken, slecht idee?

Berichtdoor Stefaan » do jun 07, 2012 1:18 am

Dat is zo. Al denk ik dat deze persoon alles wel goed overweegt nu. 8-)
Stefaan
Ja en nu?
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2410
Geregistreerd: ma jun 06, 2011 2:14 pm

Re: 8 maanden na Bad trip MDMA slikken, slecht idee?

Berichtdoor Wololo » do jun 07, 2012 10:27 am

Ja, sinds die uiterst onaangename ervaring overweeg ik alle drugsgerelateerde zaken zeer goed. Zoals ik al aangaf, ik smoorde 2 à 3 jaren lang zeer frequent, ben daar nu mee opgehouden en smoor nog 1 keer om de 1 à 2 weken, en voel me al stukken beter. Die MDMA ervaring waren gewoon echt super aangenaam en ik wou graag een onderbouwde mening over bad gaan van MD en flashbacks en dergelijke. Nuja, met deze twee uiteenlopende meningen blijf ik een beetje verward natuurlijk. maar jullie zijn allebei bedankt voor deze uitleggen. Ik ben ook iemand die erg "rationeel" is en die het moeilijk heeft om, zoals vele van mijn vrienden, gewoon effe knopje omdraaien en zich te laten gaan. Ik wil er zo zeker mogelijk van zijn dat er niks mis zal gaan. Ik zie nu ook in dat dit niet mogelijk is om het zeker te zijn en ik zal inderdaad moeten afwegen of die avond topplezier een slechte ervaring waard is. Momenteel denk ik dat als ik me zeer goed voel op die moment dat ik enkele vitaminepillen meeneem op de weide en een lage dosis MD ga doen. ALs ik me slecht zou voelen, ga ik naar buiten met een kameraad koel ik wat af drink wat water en als 't niet betert neem ik wat vitamine en blijf ik buiten.

Ik denk echt dat ik ben slechtgegaan omdat ik bij die truffels me niet kon laten gaan en zelf begon te doemdenken "wat als...?" en zo allerlei slechte gedachten in m'n kop heb gestoken die dan duizendmaal erger zijn gaan worden. In de periode daarvoor was ik ook niet echt tevreden over mezelf (dagelijks stoned, niets nuttig doen, alles vergeten, emotieloos, vluchten voor problemen, etc etc).

Ik heb nu echter het gevoel weer redelijk goed op m'n poten te staan en die gitzwarte gedachten zijn toch al nagenoeg volledig weg,. Zeer af en toe als ik echt zeer stoned ben kan ik het soms lastig hebben om mijn gedachten te controleren. Maar bij MDMA had ik eerder het gevoel qua gedachten alles nog op een rijtje te hebben, het was meer fysiek dat ik alles kon laten gaan.

Tenzij jullie zoiets hebben van "waar slaat die uitleg nou weer op". Nouja, het is geen wetenschap hé, ik ben blij dat jullie de moeite doen om te reageren, zodat ik een beter overwogen keuze kan maken dan bij die domme dubbele portie truffels.
Wololo
Newbie
Offline
 
Posts: 5
Geregistreerd: wo jun 06, 2012 11:16 pm

Re: 8 maanden na Bad trip MDMA slikken, slecht idee?

Berichtdoor Davinci » do jun 07, 2012 11:27 am

Ik sluit mij bij Tomsn0r aan. Je zegt dat je er heel lang last van hebt gehad, zelfs nu nog komt dat weer boven bij veel paffen. (om de 1a2weken wiet vind ik nog altijd redelijk frequent trouwens)
Je merkt waarschijnlijk dat wiet precies anders is geworden dan voor je bad trip. In my opinion verandert een bad trip wel iets daar vanbinnen. Acht maanden is ook vrij kort om alles te verwerken.
Biochemisch gezien laat mdma tijdelijk een puinhoop achter in je hersenen. Echt stabiel ga je er niet van worden.
Ik zeg niet dat het 100% fout gaat lopen, maar wat als het gebeurt? Zijn die paar uutjes plezier het wel waard om je geestelijke gezondheid op het spel te zetten?
Mijn mening is vrij simpel: na een bad trip heb je geestelijk lang wat last gehad, als je drugs gaat blijven gebruiken dan is het slechts een kwestie van tijd voor er zich weer zoiets voordoet. Ik zeg niet dat het zo gaat zijn, maar ik vrees dat vrijwel iedere druggebruiker op een bepaald punt beseft dat er geen weg terug meer is. Rozengeur en manenschijn is helaas een illusie.
De risico's zijn te hoog. Het hoofdstuk drugs sluit je best zo rap mogelijk af.
Hoe oud ben je trouwens?
You have to know the material you're writing about before you alter it.
Avatar gebruiker
Davinci
Omnia fert aetas
Donateur
Offline
 
Posts: 1504
Geregistreerd: vr maart 04, 2011 1:47 pm
Woonplaats: Permanent ++

Re: 8 maanden na Bad trip MDMA slikken, slecht idee?

Berichtdoor MarkBeest » do jun 07, 2012 4:25 pm

Dat je dit post laat zien dat je je toch wel zorgen erom maakt. Dat zou voor mij al de reden te zijn om toch nog wat langer te wachten. Er is nog zoveel tijd
Er zit een feestje in m'n hoofd.
Avatar gebruiker
MarkBeest
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 373
Geregistreerd: wo maart 07, 2012 11:45 am
Woonplaats: In een grot

Re: 8 maanden na Bad trip MDMA slikken, slecht idee?

Berichtdoor Wololo » do jun 07, 2012 6:04 pm

Davinci schreef:Ik sluit mij bij Tomsn0r aan. Je zegt dat je er heel lang last van hebt gehad, zelfs nu nog komt dat weer boven bij veel paffen. (om de 1a2weken wiet vind ik nog altijd redelijk frequent trouwens)
Je merkt waarschijnlijk dat wiet precies anders is geworden dan voor je bad trip. In my opinion verandert een bad trip wel iets daar vanbinnen. Acht maanden is ook vrij kort om alles te verwerken.
Biochemisch gezien laat mdma tijdelijk een puinhoop achter in je hersenen. Echt stabiel ga je er niet van worden.
Ik zeg niet dat het 100% fout gaat lopen, maar wat als het gebeurt? Zijn die paar uutjes plezier het wel waard om je geestelijke gezondheid op het spel te zetten?
Mijn mening is vrij simpel: na een bad trip heb je geestelijk lang wat last gehad, als je drugs gaat blijven gebruiken dan is het slechts een kwestie van tijd voor er zich weer zoiets voordoet. Ik zeg niet dat het zo gaat zijn, maar ik vrees dat vrijwel iedere druggebruiker op een bepaald punt beseft dat er geen weg terug meer is. Rozengeur en manenschijn is helaas een illusie.
De risico's zijn te hoog. Het hoofdstuk drugs sluit je best zo rap mogelijk af.
Hoe oud ben je trouwens?


Ik word er 20, nuja het hoofdstuk drugs afsluiten, dat zal er sowieso wel van komen. Ik heb eigenlijk pas vorig jaar voor het eerst iets anders gedaan dan paffen en dat was dan MDMA , dat was reuzeleuk. Een keer of 3 truffels was ook leuk, de eerste keer dat het min of meer mis ging was op dat festival met die truffels. Dan deed ik nogmaal MD was reuzeleuk op het kotsen na natuurlijk. Dan ging het volledig mis bij de dubbele portie truffels. Inderdaad er is zeker vanbinnen iets veranderd. Ook het paffen is inderdaad niet meer hetzelfde. En toch bij maten is het wel erg aangenaam om nog af en toe (ja voor mij is om de 1 à 2 weken af en toe, ik weet niet hoe dat over 't algemeen zit) te paffen. En soms voel ik me wel wat raar dat geef ik toe. Hoe meer ik erover denk hoe meer ik neig om MD te laten voor wat het is want er is inderdaad een risico en zeker als ik het niet uit m'n hoofd kan halen dat er een risico is zal ik het best zo laten.

Om nu te zeggen dat ik meteen naar 'nooit meer paffen' ga gaan, daar zullen wel nog enkele weken/maanden/sigaartjes over heen gaan. Ik heb gewoon 't gevoel dat 't ik er nu wel van kan genieten als ik zoiets heb van: "ik heb de voorbije week/2weken wel mooi gewerkt voor mijn studies, nu mag ik wel eens wat stoom afblazen". Dat ik niet meer in de psychedelica ga duiken lijkt me nogal duidelijk, MD daar ga ik nog wat verder over opzoeken en denken, en paffen, nouja dat zal op den duur wel ophouden.

Bedankt voor de reactie
Wololo
Newbie
Offline
 
Posts: 5
Geregistreerd: wo jun 06, 2012 11:16 pm

Re: 8 maanden na Bad trip MDMA slikken, slecht idee?

Berichtdoor Dreuge » do jun 07, 2012 6:20 pm

geen zorgen er zijn genoeg mensen voor wie psychedelica niks is
~*Hardcore Is A Way Of Life And If You Are Against It Than FUCK YOU!!*~

~*Take Me The Way I Am And Than We Could Be Friends*~


~~~~~FREE GONZO~~~~~
Avatar gebruiker
Dreuge
Einsteins koffiebitch
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 4615
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 10:22 pm

Re: 8 maanden na Bad trip MDMA slikken, slecht idee?

Berichtdoor Drugs Infolijn » vr jun 08, 2012 9:51 am

Ook wij raden het af om MDMA te gaan gebruiken. Je zegt dat je denkt dat slecht bent gegaan omdat je je bij die truffels niet kon laten gaan en begon te doemdenken. De kans is groot dat wanneer jij MDMA neemt, je ook gaat doemdenken. Je bent bang dat het verkeerd zal gaan en dan is de kans groot dat het ook daadwerkelijk verkeerd gaat.

Bovendien loop jij een groter risico om HPPD te krijgen (Hallucogene Persistent Perception Disorder). Het lijkt het erop (hier is geen onderzoek aan gekoppeld) dat HPPD vaak voorkomt bij mensen die eerder een hallucinogene bad-trip hebben gehad. En het lijkt bij 'controlerende types' vaker voor te komen. Mensen met HPPD hebben veel klachten, maar in het oog lopend zijn 'floaters' (wiebeltjes in het oog), aangetaste positiezin, 'het lijkt een vreemde wereld', 'hersens voelen droog', 'er zit een sluier tussen mij en de werkelijkheid', geheugenproblemen.
De Drugs Infolijn is een dienst van het Trimbos-instituut en wordt financieel ondersteund door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
De Drugs Infolijn (0900-1995, € 0,10 p/min) geeft betrouwbare informatie en adviezen over drugs en druggebruik. Kijk ook eens op http://www.drugsinfo.nl en op http://www.drugsenuitgaan.nl.
Avatar gebruiker
Drugs Infolijn
Trimbos Professional
Offline
 
Posts: 193
Geregistreerd: ma maart 07, 2011 4:12 pm

Re: 8 maanden na Bad trip MDMA slikken, slecht idee?

Berichtdoor EyesWide&Open » di jun 12, 2012 5:53 pm

Ikzelf heb ook een bad trip gehad, zo'n 19 maand geleden. Als ik smoorde, triggerde dat de bad trip (althans denk ik toch) en begon ik te falen, kon gesprekken niet volgen -> concentratiestoornis gepaard met serieus geheugenverlies. ik ben dus moete stoppen met het roken van wiet aangezien dit mij echt kapot maakte.
Maar als ik mdma en/of xtc nam voelde ik mij veel beter, alsof ik weer kon leven zonder gedurig na te denken, ik voelde mijn hersenen terug werken, heel raar om te beschrijven, maar mijn hoofd voelde vol, in een positieve manier, ook ben ik dan veel socialer (want ik denk dat ik een lichte vorm van een psychose heb overghouden) en minder verlegen, kortom ik voelde dat ik leef. Maar jammer genoeg is dat gevoel de dag nadien weg.
Anyways, denk er eens goed over na wat je gaat doen, ikzelf doe het zelden (1 of 2x per jaar fzo)
[aangezien ik alle drugs die ik gebruikt heb ook misbruikt heb (overmatig gebruik) heb ik er het één en 't ander uit 'geleerd']

@Drugs Infolijn Ik denk dat ik HPPD heb (heb last van bijna alle klachten die je opnoemde, met als grootste klacht mijn geheugenproblemen..). Is er een oplossing voor??

grtz EyesWide&Open
EyesWide&Open
Newbie
Offline
 
Posts: 1
Geregistreerd: di jun 12, 2012 2:46 pm

Re: 8 maanden na Bad trip MDMA slikken, slecht idee?

Berichtdoor Drugs Infolijn » wo jun 13, 2012 10:58 am

@Drugs Infolijn Ik denk dat ik HPPD heb (heb last van bijna alle klachten die je opnoemde, met als grootste klacht mijn geheugenproblemen..). Is er een oplossing voor??


Als je denkt dat je HPPD hebt raad ik je aan om contact op te nemen met het Medisch Spreekuur Partydrugs: 023-530 74 00.
De Drugs Infolijn is een dienst van het Trimbos-instituut en wordt financieel ondersteund door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
De Drugs Infolijn (0900-1995, € 0,10 p/min) geeft betrouwbare informatie en adviezen over drugs en druggebruik. Kijk ook eens op http://www.drugsinfo.nl en op http://www.drugsenuitgaan.nl.
Avatar gebruiker
Drugs Infolijn
Trimbos Professional
Offline
 
Posts: 193
Geregistreerd: ma maart 07, 2011 4:12 pm


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Drugs

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 2 gasten

Royal Queen Seeds banner