Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

De weekend vraag ? En begrip op de werkvloer +daarbuiten

Hier vind je alles wat niet bij één bepaalde drug hoort. Voor vragen over combinaties kun je het best in de subfora over de aparte drugs zoeken.

De weekend vraag ? En begrip op de werkvloer +daarbuiten

Berichtdoor mmhja » do aug 02, 2012 2:16 am

Iedereen kent het wel hoe was jou weekend? Die ene maandagochtend vraag op het werk.
Ik ben zo iemand van alles een keer proberen op verschillende settings.
Thuis , uitgaan , winkelen,bossen of waar dan ook
Een paar keer per jaar spacen moet kunnen daar is niks mee toch.
Vb Het is maandagochtend een collega vraagt hoe was jou weekend , een antwoord als heb veel gezopen zaterdag was erg dronken wordt er om gelachen soms niet.
Maar het zuipen wordt door velen wel geaccepteerd moet kunnen is niks mee.
Uit eigen ervaring , maandagochtend 1e pauze collegas vragen wat heb jij gedaan dit weekend, ik zeg oh een mooi feestje zaterdagavond gehad zondagochtend ging ik naar bed.
Vooral collegas van de oudere garde zeggen zoals gewoonlijk op die feesten wordt toch veel drugs gebruikt , ik zeg dan normaal ja dat klopt (dus niet op de enthousiaste manier)
En dan komt de vraag gebruik jij dan ook snuif of pillen ?
In het verleden een aantal jaren terug ,zei ik dan weleens afgelopen weekend bv 2pillen op.
De reden was om de reacties te horen of te zien die van de gezichten aftelezen was.
Zoals te verwachten is het wereldvreemd voor ze en dus niet geaccepteerd want drugs iets voor junks of losers .
Sommige hebben die negatieve gedachten zelfs al bij blowen.
Tegenwoordig als het ter sprake komt zeg ik nee gebruik niets, op feesten alleen bier en bacardi.
Vroeger weleens wat geslikt maar zeg er ook het volgende bij je kunt je eigen lamzuipen of 2xtc pillen slikken op een feest maar dan wel zonder alcohol .
(Ik zal nooit iemand aansporen op iets te gebruiken)
En zeg meestal het volgende als uitleg ( een vergelijking ) om hopelijk een beetje begrip te creëren . Persoonlijk denk ik dat de fysieke en geestelijke schade zowat vergelijkbaar is ,alcohol is ook een drugs die vaak onderschat wordt .
Bij sommige gaat er dan een lichtje branden en spreken ook niet tegen er zijn zelfs collega's die het wat beter begrijpen en de afkeur voor drugs is wat minder.
Helaas zijn er altijd mensen die niet openminded over drugs zijn hoeft ook niet.
Maar zonder enig verstand alleen maar een negatieve denkwijze van drugs hebben zonder zich intelezen of een beetje te verdiepen wat met name de bekende algemene drugssoorten voor effect hebben of wat het precies doet is .............. :mad:
Wil gebruik niet goed praten maar verantwoord gebruik en normale leefstijl regelmaat met eten en slapen en als alles studie/school of werk op zijn plaats is je hebt je leven op de rails.
Blijft heerlijk toch om soms ff in een soort van droomwereld te zijn geeft net een beetje meer kleur in het leven.
Enja verantwoord gebruik en omgang is iets wat je met sommige drugs moet leren .
De vraag hoe was je weekend ? komt natuurlijk niet alleen op het werk voor.
Mijn zaterdag avond was met drugs en space verhaal.
Is en blijft toch iets zoals jezelf weet een onderwerp wat je alleen tegen de voor jou juiste persoon kan vertellen bv (vrienden) en de ervaring mag en kan delen , zonder bedenkelijke afkeurende blik.
Het zal nooit sociaal maatschappelijk geaccepteerd gaan worden , maar dat er bij meer mensen voor dit onderwerp op zijn minst ooit meer begrip getoond kan worden als je er over praat is wenselijk.
En zonder de stereotype junk gedachte met plaatje in die hoofden.

Misschien dat er meer mensen bekend mee zijn als je jou weekend of avond met drugs met geweldige ervaring , bij net de verkeerde persoon met de bekende afkeurende blik verteld. Die vroeg hoe je weekend of avond was of wat je gedaan hebt.
Gewoon omdat je er schijt aan hebt of er ff niet bij nadacht , of puur om de reactie te zien van diegene .

Wat vinden jullie van mensen die er schande van spreken en er alleen negatief kunnen zijn zonder enig verstand te hebben over dope.


Avatar gebruiker
mmhja
Newbie
Offline
 
Posts: 13
Geregistreerd: zo mei 20, 2012 8:11 pm
Woonplaats: droomlekkerland

Re: De weekend vraag ? En begrip op de werkvloer +daarbuiten

Berichtdoor Poseidon » do aug 02, 2012 9:45 am

Dat soort moralisten zouden ze eigenlijk naar een heropvoedingskamp moeten sturen :grin:

Bespeur in dat soort kringen ook veel hypocritie: ze zuipen er stevig op los en ondertussen het gebruik van ander lekker snoepgoed veroordelen. :roll2:

Dacht daarom tijdens de receptie waarmee op mijn werk de vakantie ingeluid word dat ze het maar bekijken... Flink erop los gesnoven en geblowd. Niks over gehoord maar dat zal wel niet overal zo chill aflopen. :twisted:
Wij willen onze blauwe luchten terug.
Avatar gebruiker
Poseidon
JeVader
In Memoriam
Offline
 
Posts: 10486
Geregistreerd: do maart 17, 2011 4:34 pm
Woonplaats: Liquid Universe

Re: De weekend vraag ? En begrip op de werkvloer +daarbuiten

Berichtdoor Eko » do aug 02, 2012 9:49 am

De meeste van mijn vrienden gebruiken geen drugs maar weten wel van mijn gebruik, en zien dat ik geen uitgeleefde junk ben, dus ze staan er neutraal tegen.
- #Eko4Mod -
Avatar gebruiker
Eko
-~○☼○~-
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 3975
Geregistreerd: do feb 24, 2011 10:27 pm
Woonplaats: Ganda

Re: De weekend vraag ? En begrip op de werkvloer +daarbuiten

Berichtdoor knolselderij » do aug 02, 2012 9:58 am

die mensen zul je toch helaas altijd om je heen houden.

Ondanks dat ik niet wil liegen merk ik dat het wel makkelijker is dus zal altijd tegen mensen waarvan ik weet dat ze er negatief tegenover staan blijven liegen of het gebruik.

Erg dat je moet liegen maar bespaard je heel veel ellende
Avatar gebruiker
knolselderij
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2279
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 11:32 pm
Woonplaats: groentenla

Re: De weekend vraag ? En begrip op de werkvloer +daarbuiten

Berichtdoor Hendrik272 » do aug 02, 2012 11:03 am

Vindt dit juist een typisch gevalletje leugen voor eigen bestwil en dus ook totaal niet erg. Als ik bijv. tegen mijn moeder vertel wat ik het afgelopen jaar naar binnen heb gewerkt krijgt ze spontaan een hartaanval. Niet dat ik nou zo veel gebruikt heb maar als je er helemaal niks vanaf weet lijkt het allemaal een stuk erger dan het is.
De een is nou eenmaal wat meer openminded als de ander, persoonlijk heb ik hier totaal geen probleem mee, tis alleen een beetje aftasten tegen wie je dingen wel kan vertellen en tegen wie dingen niet.
Links, rechts, immer geradeaus.
Avatar gebruiker
Hendrik272
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 112
Geregistreerd: ma nov 28, 2011 4:38 pm

Re: De weekend vraag ? En begrip op de werkvloer +daarbuiten

Berichtdoor Dreuge » do aug 02, 2012 12:15 pm

ik heb geen full time baan, maar ga naar school en heb bijbaantjes gehad als vakkenvullen en afwassen. tot nu toe kan ik er overal gewoon over praten :P alleen mn ouders praten soms negatief over drugs. daar ga ik dan wel een beetje tegen in, maar niet te veel. ze vinden al dat ik er verdacht veel van af weet.
~*Hardcore Is A Way Of Life And If You Are Against It Than FUCK YOU!!*~

~*Take Me The Way I Am And Than We Could Be Friends*~


~~~~~FREE GONZO~~~~~
Avatar gebruiker
Dreuge
Einsteins koffiebitch
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 4615
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 10:22 pm

Re: De weekend vraag ? En begrip op de werkvloer +daarbuiten

Berichtdoor Dopamientje » do aug 02, 2012 1:53 pm

Als mensen er niet open voor staan is dat hun probleem. Jij hebt de wetenschap dat je iets hebt meegemaakt dat zij nimmer zullen meemaken, doordat hun bekrompenheid hun in de weg zit. Dat is iets waar je best trots op kan zijn (zolang het maar niet uit de hand loopt).

Ik hou mezelf sowieso in als zoiets dergelijks als 'hoe was je weekend?' wordt gevraagd, want ik probeer van mijn oude imago af te komen. Vroeger (3 jaar geleden), was ik erg open over drugs, wat natuurlijk niet iedereen begreep. Dan krijg je al snel het labeltje 'drugsgebruiker' opgeplakt.
Avatar gebruiker
Dopamientje
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2417
Geregistreerd: di feb 22, 2011 6:33 am
Woonplaats: Brabant, kut!

Re: De weekend vraag ? En begrip op de werkvloer +daarbuiten

Berichtdoor Multitude » do aug 02, 2012 3:14 pm

In mijn vriendengroep is het een heel kleine minderheid die af en toe iets gebruikt, hoewel bijna iedereen wel eens een joint rookt, om over alcohol nog maar te zwijgen. Ik ben denk ik wel degene die het meeste experimenteert (hoewel ik vergeleken met de meesten hier nog helemaal niks gezien heb volgens mij :lol:) en daarnaast vind ik het interessant om over drugs te lezen en te praten. Ik ben er al vrij snel achter gekomen dat de meeste van mijn vrienden die interesse totaal niet delen en dat ze het hele gebeuren soms maar belachelijk vinden. Vooruit, dat kan, ik praat liever niet mee over de nieuwste Batman, ieder z'n ding en onze vriendengroep is groot genoeg. Waar ik me wel aan kan ergeren zijn degenen die keer op keer op keer moeten zeggen dat ik wel op moet letten. Het is goed bedoeld, en ook nog eens helemaal waar, maar als je het elk weekend blijft horen wordt het erg vervelend, zeker als je al 2 weken niks gedaan hebt en de aanleiding is dat je over iets praat dat je wel eens zou willen proberen. Het ergste is nog wel dat de bezorgde vrienden degenen zijn die heel af en toe ook wel eens iets willen proberen (3x raden wie alles dan mag regelen). Oh, en als ze soms komen met opmerkingen als "LSD blijft voor de rest van je leven in je lichaam hangen dude!"

Hmm, volgens mij ben ik een beetje gefrustreerd. En dat zijn dan m'n vrienden. Buitenstaanders vertel ik over het algemeen niks, tenzij ik een heel sterk vermoeden heb dat ze het wel zullen snappen. En m'n moeder, die weet wel alles, misschien gaat ze een keer MDMA proberen om te snappen wat ik er nou in zie :hulde:
“And you are made of a hundred trillion cells. We are, each of us, a multitude.”
Avatar gebruiker
Multitude
Junkenhoeder
Donateur
Offline
 
Posts: 1874
Geregistreerd: di mei 08, 2012 12:27 am

Re: De weekend vraag ? En begrip op de werkvloer +daarbuiten

Berichtdoor FranX » do aug 02, 2012 11:10 pm

Wat vinden jullie van mensen die er schande van spreken en er alleen negatief kunnen zijn zonder enig verstand te hebben over dope.


Eigenlijk net zo jammerlijk als mensen die er hieperdepiep hoera van spreken en alleen positief kunnen zijn zonder enig verstand te hebben over dope. Mocht er al een waarheid zijn dan zal die ergens in het midden liggen en afhankelijk van tig factoren zijn.

Was het niet Einstein die zo fraai zei:

Twee dingen zijn oneindig; het universum en menselijke domheid. Maar van het universum weet ik het nog niet helemaal zeker.
I have approximate answers and possible beliefs in different degrees of certainty about different things, but I’m not absolutely sure of anything
Avatar gebruiker
FranX
In Memoriam
Offline
 
Posts: 1051
Geregistreerd: wo maart 02, 2011 9:34 am
Woonplaats: Randstad

Re: De weekend vraag ? En begrip op de werkvloer +daarbuiten

Berichtdoor Dreuge » vr aug 03, 2012 11:30 am

FranX schreef:Mocht er al een waarheid zijn dan zal die ergens in het midden liggen en afhankelijk van tig factoren zijn.is met alles zo
~*Hardcore Is A Way Of Life And If You Are Against It Than FUCK YOU!!*~

~*Take Me The Way I Am And Than We Could Be Friends*~


~~~~~FREE GONZO~~~~~
Avatar gebruiker
Dreuge
Einsteins koffiebitch
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 4615
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 10:22 pm

Re: De weekend vraag ? En begrip op de werkvloer +daarbuiten

Berichtdoor Bonke » vr aug 03, 2012 11:41 am

Af en toe zeg ik eens dat ik hebt gebobt naar een bepaald feestje en dan vliegen de vragen over drugs al door het rond dat ik het op het werk maar er bij laat.

Op school en eerder bijbaan en alle andere plekken weten de meesten het wel van bij, iig degenen waar ik goed mee kan op schieten
Avatar gebruiker
Bonke
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1161
Geregistreerd: wo jan 11, 2012 11:58 pm
Woonplaats: Ouagadougou

Re: De weekend vraag ? En begrip op de werkvloer +daarbuiten

Berichtdoor knolselderij » vr aug 03, 2012 11:55 am

Hendrik272 schreef:Vindt dit juist een typisch gevalletje leugen voor eigen bestwil en dus ook totaal niet erg. Als ik bijv. tegen mijn moeder vertel wat ik het afgelopen jaar naar binnen heb gewerkt krijgt ze spontaan een hartaanval. Niet dat ik nou zo veel gebruikt heb maar als je er helemaal niks vanaf weet lijkt het allemaal een stuk erger dan het is.
De een is nou eenmaal wat meer openminded als de ander, persoonlijk heb ik hier totaal geen probleem mee, tis alleen een beetje aftasten tegen wie je dingen wel kan vertellen en tegen wie dingen niet.
ben ik t volledig mee eens maar ik probeer wel zo min mogelijk te liegen
Avatar gebruiker
knolselderij
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2279
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 11:32 pm
Woonplaats: groentenla

Re: De weekend vraag ? En begrip op de werkvloer +daarbuiten

Berichtdoor Petrovic » vr aug 03, 2012 7:40 pm

Drugs is ongezond en er zitten risico's aan. Logische reactie van mensen die weinig over drugs weten.
Avatar gebruiker
Petrovic
Wipkip Specialist
Moderator
Offline
 
Posts: 6930
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 9:12 pm
Woonplaats: Onder zeeniveau

Re: De weekend vraag ? En begrip op de werkvloer +daarbuiten

Berichtdoor Tripkip » ma aug 13, 2012 12:24 pm

Multitude schreef:Oh, en als ze soms komen met opmerkingen als "LSD blijft voor de rest van je leven in je lichaam hangen dude!"


Jah, die heb ik ook al gehoord van iemand die dan nog biochemie studeert.
Avatar gebruiker
Tripkip
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 359
Geregistreerd: wo apr 25, 2012 8:38 pm
Woonplaats: België

Re: De weekend vraag ? En begrip op de werkvloer +daarbuiten

Berichtdoor Shiva_22 » ma aug 13, 2012 2:39 pm

Ik heb geen werk, dus daar heb ik geen last van. Maar tegen vrienden of nieuwe mensen die ik ontmoet ben ik wel eerlijk. Ik gebruik redelijk wat speed en ik heb gemerkt dat sommige mensen daar afkeurend tegenover staan, wat ik goed begrijp, maar als ze me eenmaal een beetje kennen en merken dat ik niet 'gek' doe en dat er met mij een intelligent gesprek gevoerd kan worden, draaien ze meestal wel bij.
Het is vaak onwetendheid bij mensen, de vooroordelen en incorrecte informatie wil ik graag de wereld uit helpen, dus ben ik eerlijk, ook over de nadelen natuurlijk.
'Creative thinking' may mean simply the realization that there's no particular virtue in doing things the way they have always been done.
Avatar gebruiker
Shiva_22
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 45
Geregistreerd: ma aug 06, 2012 4:13 am

Re: De weekend vraag ? En begrip op de werkvloer +daarbuiten

Berichtdoor Trippie » ma jan 21, 2013 10:12 pm

Ik vertel soms de waarheid op zo'n botte manier dat mensen lachen omdat ze denken dat ik een grapje maak. :grin:

Maar ja, soms mensen vinden inderdaad dat ze weten hoe andere mensen moeten leven. Dat drugs gelijk staan met je leven in de stronthoop smijten is iets dat nogal diep in de samenleving gebakken zit. Ironisch ook hoe je je elke week naar de klote mag zuipen, maar als je om de paar maand eens aan de MDMA gaat krijg je commentaar. Echt ergerlijk.

Ik krijg wel het idee dat dit deze jaren aan het verbeteren is onder de jongere generatie(en daarmee bedoel ik dus 18-25j) , maar dat kan ook wel aan mij liggen. De meeste mensen van deze leeftijdsgroep in mijn omgeving vinden bijvoorbeeld dat het wel eens hoog tijd word om wiet te legaliseren. Vreemd is wel dat de politiek daar juist anders over denkt.
Trippie is maar een klein beetje Hippie...
Avatar gebruiker
Trippie
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1303
Geregistreerd: wo nov 16, 2011 8:10 pm
Woonplaats: Lala Land

Re: De weekend vraag ? En begrip op de werkvloer +daarbuiten

Berichtdoor bonghit » ma jan 21, 2013 10:20 pm

Op het werk heb ik het eigenlijk nooit over het weekend,
bahalve heb je ook gedronken?.
Verder weet ik dat er enkele collega''s openstaan voor druggebruik.
Dus daar praat je er wel eens mee over,
ook wat voorzichtig natuurlijk :roll2:
Er zijn overal oren die meeluisteren.
Heb inderdaad ook een collega die zegt dat Alcohol geen drugs is.

Heb blijft een beetje een taboe inderdaad,

zuipen is ok :beer: ,drugs nee :roll2:
Wie ben jij: bonghit
Wat zijn we: samen
Wat gaan we: Naar de klote
Avatar gebruiker
bonghit
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 3808
Geregistreerd: zo maart 13, 2011 9:39 pm
Woonplaats: in de coffeeshop

Re: De weekend vraag ? En begrip op de werkvloer +daarbuiten

Berichtdoor Einstein » di jan 22, 2013 12:28 am

Veel van de mensen om mij heen denken dat ik elke dag begin met een XTC-pil of zoiets :P Het boeit me verder niet zoveel, heb er geen last van dus het zal wel. Goede vrienden maken er meestal geen probleem van.
Did: espresso, energy drink, jenever, sigaren
To do: meer espresso, energy drink, jenever en sigaren

Geloof het of niet, het heeft mijn derde oog geopend; ik zie wat ik zie in slowmotiondimensies
Avatar gebruiker
Einstein
Koos Kansloos
Donateur
Offline
 
Posts: 11460
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:57 pm
Woonplaats: Een filiaal bij u in de buurt

Re: De weekend vraag ? En begrip op de werkvloer +daarbuiten

Berichtdoor supergabbur » di jan 22, 2013 1:07 am

Ik roep meestal heel hard 'HAAKKUUUUUHHH!!!' en 'BAM BAM BAM BAM!' en doe er een stom dansje bij als iemand naar m'n weekend vraagt. Geen idee wat de mensen daarvan denken. Denk dat ze wel vermoeden dat ik een drugsgebruiker ben maar dat vind ik wel prima.

GABBER 4 LIFE!!!
Avatar gebruiker
supergabbur
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1364
Geregistreerd: do nov 22, 2012 3:15 pm


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Drugs

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 4 gasten

Royal Queen Seeds banner