Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Eerste x tripmiddel

Hier vind je alles wat niet bij één bepaalde drug hoort. Voor vragen over combinaties kun je het best in de subfora over de aparte drugs zoeken.

Eerste x tripmiddel

Berichtdoor Savati » vr jun 29, 2012 2:06 pm

Ik wil een keer een tripmiddel gaan gebruiken.. Ik ben voorlopig niet van plan om het ook daadwerkelijk te doen, omdat ik zoals met alle drugs eerst zo veel mogelijk te weten wil komen voordat ik het ook daadwerkelijk gebruik.

Ik heb 1 x gehallucineerd op Mdma, maar in hoeverre is dit te vergelijken met hallucinaties van een echt tripmiddel? In mijn trip report is ook te lezen dat ik in de eerste instantie in paniek raakte van de hallucinaties door M, maar uiteindelijk vond ik het juist het leuke aan de trip.

Nu is mijn vraag wat jullie "aanraden" om voor een eerste keer te gebruiken. Mijn grootste angst is een bad trip. Dus hierover zijn ook antwoorden welkom, hoe gingen jullie hier mee om en zijn er eventueel dingen die helpen. Zo las ik dat een lijntje speed je helderder kan maken, en benzo's kunnen helpen om de ergste angst weg te nemen.
Savati
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 25
Geregistreerd: di jun 19, 2012 11:38 pm

Re: Eerste x tripmiddel

Berichtdoor Azy » vr jun 29, 2012 3:59 pm

Een benzo is wel chill als laatste redmiddel ofzo, maar ga nou maar niet op voorhand je trip proberen op te vangen met andere drugs. Je hebt echt veel te veel schrik voor een bad trip hoor, als je lekker in je vel zit, en je neemt een normale dosis loopt dat allemaal wel lekker los.

Hallucinaties op MDMA zijn helemaal niet vergelijkbaar met de visuele verstoringen die je meemaakt bij een tripmiddel. Je zal eerder muren zien ademen, tracers, verkleuringen, patroonvorming, maar je niet snel iets zien dat er niet is, zoals bij mdma wel het geval is.

De keuze van je tripmiddel hangt van verschillende dingen af. Ik raad je alvast af om salvia, dmt of een obscure RC te nemen. Hou het op de keuze tussen LSD of truffels. Als je eerst een beetje wilt proeven van de psychedelische wereld kan je ook 2CB proberen. Dit zal je ook een licht visuele trip geven, maar mentaal ben je redelijk nuchter, dus het is nog niet te vergelijken met een 'echte trip'.

Nu, truffels of LSD, In mijn persoonlijke ervaring is bij een lage dosering LSD mentaal rustiger, maar hou er rekening mee dat het wel een stukje langer duurt als truffels. Bij truffels word je er iets meer in gekatapulteerd, wat niet perse een slechte zaak is, je piek is veel minder lang, maar tijdsbesef is wel wat weg, dus fixeer je daar maar niet op. Hou het in ieder geval op minder als 10 gram truffels of minder als 100 mics acid. Overmoedig worden met een dosis is nooit slim, je kan later altijd eens een hogere dosis proberen ipv als een malle bij te doseren in je trip.

Vergeet vooral niet dat set en setting belangrijk is, zorg voor een aangename plaats waar jullie niet gestoord kunnen worden en je je op je gemak voelt, zie dat je lekker in je vel zit en er zin in hebt, gezonde zenuwen kunnen natuurlijk altijd (die heb ik ook nog wel soms). En bovenal, geniet ervan, het is een prachtervaring!
Avatar gebruiker
Azy
Donateur
Offline
 
Posts: 1950
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 6:56 pm

Re: Eerste x tripmiddel

Berichtdoor Savati » vr jun 29, 2012 4:22 pm

Heel erg bedankt voor je uitgebreide reactie.

Het is niet mijn bedoeling om op voorhand al te panikeren met de gedachte "wat als". Mijn grootste angst is ook wel een beetje overdreven neergezet. Ik kan wel redelijk wat hebben, en kan ook goed relativeren. Ik weet alleen niet in hoeverre dit op gaat tijdens een trip, of je jezelf dan nog kan vertellen dat iets niet echt is, en jezelf daarmee kan kalmeren als je het eng vind. Dit kon ik met Mdma wel heel goed.

Inderdaad is de setting heel belangrijk en daarom vraag ik ook naar middelen die bepaalde werkingen eventueel wat af kunnen vlakken. Zo zal ik persoonlijk relaxter de trip in gaan, omdat ik dan weet dat ik alles in huis heb wat eventueel nodig kan zijn. Op die manier creëer ik voor mezelf een ideale "mind-set".

Als ik het ga doen, dan zal ik het doen met mijn vriend, gewoon thuis, zonder dat we gestoord kunnen worden. Mijn vriend heeft ervaring met Ketamine, Lsd en paddo's. Mijn vriend heeft zelf Ketamine als meest positief ervaren, maar ik weet niet of dit is aan te raden voor een eerste keer?
Savati
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 25
Geregistreerd: di jun 19, 2012 11:38 pm

Re: Eerste x tripmiddel

Berichtdoor Azy » vr jun 29, 2012 4:48 pm

Als je van nature een relativerend persoon bent zit dat er tijdens je trip zeker nog in. Ik kan zelf ook makkelijk iets naast me neer leggen, je zal ook niet snel een onaangename trip krijgen omdat je iets ziet wat er niet is ofzo, dit gaat eerder komen als je hard op je eigen tekortkomingen wordt gedrukt, daarom is het belangrijk dat je goed in je vel zit en jezelf kent (al zijn tripmiddelen natuurlijk wel een manier om jezelf te leren kennen). Op een lage dosis is dit allemaal een pak handelbaarder dan op een hoge dosis natuurlijk.

Samen met je vriend gezellig thuis is natuurlijk wel perfect. Een leuk muziekje erbij, de woonkamer lekker gezellig maken en je hebt een recept voor een van de leukste avonden die je mee zal maken. Iets wat mij helpt om relaxt in een trip te gaan is alles goed voorbereiden. Naar de winkel gaan wat fruit en drinken, thuis dit al gezellig klaarzetten, wat tekengerief of gare voorwerpen klaarleggen voor mee te prutsen, een playlistje maken met muziek, kussentjes en dekentjes voorzien, dan krijg je vanzelf al wel het gevoel dat het goedzit en je gewoon een topavond gaat hebben.

Ketamine vind ik zelf niet zo geschikt, het is geen zuiver tripmiddel, eerder een dissociatie middel. Ik heb er al eens mee geëxperimenteerd, maar waar trippen je dichter naar jezelf brengt vond ik ketamine je net van jezelf weghalen. Rond me zie ik het ook gebruikt worden om "scheef" te worden, en niet om mee te maken wat een trip geeft. Ketamine zal zeker wel psychonautisch gebruikt kunnen worden, en hier op het forum zijn er mensen zeker fan van, maar ik vind het persoonlijk maar niets en zal het zeker niet in dezelfde categorie als een truffel of acidtrip zetten.

Als je al die verschillende middelen maar wat verwarrend vind raad ik je zeker aan om je op http://www.erowid.org nog eens in te lezen.
http://www.erowid.org/plants/mushrooms/mushrooms.shtml
http://www.erowid.org/chemicals/psilocy ... ybin.shtml
http://www.erowid.org/chemicals/lsd/lsd.shtml
http://www.erowid.org/chemicals/ketamine/
Avatar gebruiker
Azy
Donateur
Offline
 
Posts: 1950
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 6:56 pm

Re: Eerste x tripmiddel

Berichtdoor Einstein » vr jun 29, 2012 6:21 pm

Ketamine is voor de liefhebbers, het leent zich zowel voor rustig chillen als voor lomp doorsnuiven als voor intense psychonautische reizen, maar wordt lang niet door iedereen gewaardeerd en het staat bovendien inderdaad mijlenver af van klassieke tripmiddelen als LSD en paddo's. Je kan het wel proberen, maar het heeft weinig te maken met psychedelisch trippen.
Een bad trip zal inderdaad meestal niet veroorzaakt worden door het niet meer kunnen onderscheiden van wat echt is en wat niet, zeker niet als je een lage dosering aanhoudt. Het heeft meer te maken met gedachtengangen, emoties, denkpatronen. Zelf ben ik niet zo'n fan van dat geklooi met benzo's, maar als je denkt dat het je kan helpen dan kan je er prima een paar op voorraad hebben, het werkt in ieder geval wel. Met speed als tripremmer ken ik in mijn directe omgeving tenminste één zeer slechte ervaring, ik zou zelf dan eerder voor de benzo's gaan.
Did: espresso, energy drink, jenever, sigaren
To do: meer espresso, energy drink, jenever en sigaren

Geloof het of niet, het heeft mijn derde oog geopend; ik zie wat ik zie in slowmotiondimensies
Avatar gebruiker
Einstein
Koos Kansloos
Donateur
Offline
 
Posts: 11460
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:57 pm
Woonplaats: Een filiaal bij u in de buurt

Re: Eerste x tripmiddel

Berichtdoor Savati » vr jun 29, 2012 6:48 pm

@Azymuth: Inderdaad is het voorbereiden voor mij ook rustgevend, en geeft het gevoel dat er eigenlijk niks meer mis kan gaan.. Ketamine is nog wel iets wat ik wil proberen, zeker omdat mensen in mijn omgeving het wel als heel positief ervaren hebben. Alleen zal dat dan niet zijn voor het "trip avondje" wat ik bij deze vraag in gedachte had. Bedankt voor de links, zal ze straks ff op mijn gemakje doorlezen ;) !

@Einstein: Benzo's slik ik dagelijks, dus ken daar de werking compleet van, ik weet dus ook dat het me zou kunnen helpen. Ik heb minder ervaring met speed, vandaar ook de vraag. Uiteraard ga ik er niet van uit het nodig te hebben, maar het is fijn om te weten dat het er wel is. Bedankt voor je reactie
Savati
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 25
Geregistreerd: di jun 19, 2012 11:38 pm

Re: Eerste x tripmiddel

Berichtdoor remone » di jul 03, 2012 1:18 pm

Dagelijks benzo's moeten slikken en trippen lijkt mij niet ideaal.
Die slik je niet zomaar lijkt me.
Als ik een ding heb geleerd van mn trips, is het wel dat je scherp moet zijn en goed in je vel zitten.
remone
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 39
Geregistreerd: do jun 09, 2011 9:19 pm

Re: Eerste x tripmiddel

Berichtdoor Stefaan » di jul 03, 2012 1:24 pm

Savati, lees anders ook eens dit topic door.

viewtopic.php?f=21&t=5014
Stefaan
Ja en nu?
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2410
Geregistreerd: ma jun 06, 2011 2:14 pm

Re: Eerste x tripmiddel

Berichtdoor Savati » za jul 07, 2012 4:29 pm

@remone: Die slik ik inderdaad niet voor niets, die slik ik omdat ik slecht slaap. Het heeft ook niets te maken met slecht in mijn vel zitten, stress of iets anders. Bij mij is het slaapprobleem lichamelijk, en speelt al vanaf mijn geboorte. (mijn arme ouders hebben het zwaar gehad :p) Ik neem ze alleen in voor het slapen gaan, en overdag ben ik altijd hartstikke scherp ;).

@Gman007: Bedankt! Ga ik zeker even doorlezen ;)
Savati
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 25
Geregistreerd: di jun 19, 2012 11:38 pm

Re: Eerste x tripmiddel

Berichtdoor Naamdrager » zo jul 08, 2012 6:46 pm

Volgens mij zijn paddo's een heel goed middel om met trippen kennis te maken. Het effect neemt heel geleidelijk toe met stijgende dosering, dus je kunt rustig beginnen en de dosering over verschillende trips opbouwen. Zeker als je onzeker bent kan het goed zijn om met een lage dosis te beginnen. Dan maak je rustig kennis met de effecten zonder dat je compleet overspoeld raakt.
Naamdrager
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 53
Geregistreerd: zo feb 27, 2011 9:24 pm

Re: Eerste x tripmiddel

Berichtdoor remone » za jul 14, 2012 8:35 pm

Savati schreef:@remone: Die slik ik inderdaad niet voor niets, die slik ik omdat ik slecht slaap. Het heeft ook niets te maken met slecht in mijn vel zitten, stress of iets anders. Bij mij is het slaapprobleem lichamelijk, en speelt al vanaf mijn geboorte. (mijn arme ouders hebben het zwaar gehad :p) Ik neem ze alleen in voor het slapen gaan, en overdag ben ik altijd hartstikke scherp ;).

@Gman007: Bedankt! Ga ik zeker even doorlezen ;)Ah helder.

Wat betreft de paddo's; als ik iets onvoorspelbaar vind is het wel n paddotrip. Je weet nooit hoeveel werkzame stof je binnen krijgt. Je kunt de paddo wel wegn maar dat hoeft niets te zeggen. Los van set en setting dus.
Ik heb egoverpletterende trips gehad op halve doses, en easy trips op hoge doses.
remone
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 39
Geregistreerd: do jun 09, 2011 9:19 pm

Re: Eerste x tripmiddel

Berichtdoor Savati » ma jul 16, 2012 1:27 pm

Bedankt voor de adviezen weer ;)!

Wat is het verschil tussen paddo's en truffels dan precies? Is het met truffel beter te doseren?
Savati
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 25
Geregistreerd: di jun 19, 2012 11:38 pm

Re: Eerste x tripmiddel

Berichtdoor Einstein » zo jul 22, 2012 2:02 pm

Truffels zijn legaal en paddo's niet, dat is eigenlijk het enige belangrijke verschil, behalve dat de dosis voor beide anders is en zo. Qua effect zou het niets uit moeten maken.
Did: espresso, energy drink, jenever, sigaren
To do: meer espresso, energy drink, jenever en sigaren

Geloof het of niet, het heeft mijn derde oog geopend; ik zie wat ik zie in slowmotiondimensies
Avatar gebruiker
Einstein
Koos Kansloos
Donateur
Offline
 
Posts: 11460
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:57 pm
Woonplaats: Een filiaal bij u in de buurt


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Drugs

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 4 gasten

Royal Queen Seeds banner