Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Gastric Bypass & drugs

Hier vind je alles wat niet bij één bepaalde drug hoort. Voor vragen over combinaties kun je het best in de subfora over de aparte drugs zoeken.

Gastric Bypass & drugs

Berichtdoor Sagana » di dec 20, 2011 12:06 am

Hallo,

In juli 2009 heb ik een gastric bypass ondergaan, een soort maagverkleining. Er is mij verteld dat alcohol daarna uit den boze was, behalve sporadisch eens een glaasje. Ik zou veel sneller dronken worden...

Een quote van een site: "Alcohol is een ander probleem voor deze patiënten. Omdat het kleine maagje de alcohol veel sneller leegt in de darmen en dus in de bloedsomloop, dan in een normale maag, is het effect sneller en meer giftig. Een gastric bypass patiënt zal ook een hoger alcohol/bloedpercentage verkrijgen dan een normale persoon, hoewel allebei dezelfde hoeveelheid hebben genuttigd."
Bron: http://www.maagverkleining.nl/bypass.htm


Hier heb ik dus echter NOOIT iets van gemerkt. Ik heb zelfs het gevoel dat de meeste mensen uit mijn vriendenkring nog sneller dronken worden dan ik. :conf:


Nu heb ik dus enkele vraagjes over drugsgebruik na een gastric bypass.

Als ik eet, worden de voedingsstoffen bij mij normaal gezien minder opgenomen, aangezien er een malabsorptie (=slechte opname van voedingsmiddelen) wordt gecreëerd door een stukje dunne darm te overbruggen.
Zou het dan ook zo zijn dat wanneer ik een pilletje neem of truffels eet, dat ik eigenlijk "meer" moet eten/nemen voor hetzelfde effect? Het lijkt me vreemd want van de dingen die ik al geprobeerd heb (Tramadol, enkele benzo's, truffels) voelde ik toch serieuze effecten.

Tweede vraagje. Toen ik de eerste keer truffels at, las ik dat de truffels zouden beginnen werken na een uurtje ongeveer. Ik had 6 uur op voorhand niets meer gegeten.
De truffels sloegen echter al hard in na amper 10 minuten! Lormetazepam lijkt bij mij ook altijd sneller te werken dan een uur. Kan dat dus ook door onderstaande verklaard worden: "Omdat het kleine maagje de alcohol veel sneller leegt in de darmen en dus in de bloedsomloop, dan in een normale maag, is het effect sneller en meer giftig."? Wanneer je alcohol vervangt door een andere drug dan.

Ook vond ik dit: "Beste vraagsteller, Middelen die invloed hebben op de maag, zijn voor je zusje uit den boze. De opwekkende middelen (XTC, Cocaïne en Speed) veranderen de doorbloeding van de maagwand. De daarbij komende bloeddrukverhoging kan tot een maagbloeding leiden. Bovendien benadelen opwekkende middelen de spijsvertering, omdat ze de beweeglijkheid van de darmen ondergraven. De conclusie zal begrijpelijk zijn : opwekkende middelen zijn alle gevaarlijk na een Gastric Bypass. Cannabis zal weinig kwaad kunnen. Maar alcohol weer wel, omdat dit middel de maagwand kan beschadigen. Na een maagverkleining moet je extra zuinig op je maag zijn. Het kleinere verteringsoppervlak moet niet beschadigd worden of nog ergere dingen overkomen (bloeding) Er kan op die plaats niet zoveel meer geopereerd worden en bij beschadiging zul je gemakkelijker tekorten aan essentiële voedingsstoffen ontwikkelen. Je zusje zal zich bij dit feit moeten neerleggen. Ze zal zich zonder drugs op een feestje moeten vermaken. Dat lijkt veel moeilijker dan het is. Bovendien kan ze er wel een blowtje bij roken. Met vriendelijke groet, Roelof de Wit, verslavingsarts."

Bron: http://partyflock.nl/topic/1075566:XTC_ ... ypass.html

Langs de ene kant klinkt het geloofwaardig, langs de andere kant vind je op het web nogal veel tegenstrijdige informatie hierover. Plus dat ik alcohol absoluut niet mijd en daar geen problemen van ondervind.Zijn er hier mensen die ervaring hebben met maagoperaties en drug?
Alvast bedankt.

Misschien nog een kleine toevoeging: bij mij gaat het wel om sporadisch drugsgebruik. Benzo's en Tramadol gebruik ik iets vaker, maar truffels heb ik nog maar één keer gebruikt. Ik wil dat nog wel eens doen, maar gespreid over weken/maanden. Hetzelfde met XTC. Dat wil ik absoluut eens proberen, maar dan niet om daar elke week op uit te gaan ofzo.
Coke en speed interesseren mij sowieso niet enorm, maar desondanks ben ik wel benieuwd hoe dat zit in "mijn" situatie.

En excuseer voor het lange bericht :) ik hoop dat er toch nog enkele antwoorden komen! ;)
Sagana
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 121
Geregistreerd: wo okt 12, 2011 12:55 am
Woonplaats: België

Re: Gastric Bypass & drugs

Berichtdoor Stefaan » di dec 20, 2011 5:46 pm

Vind het moeilijk hier iets over te zeggen, ik zou je willen aanraden om gewoon deze vraag aan je huisarts voor te leggen. Ook is het natuurlijk zo dat als het tot nu toe goed gaat met alcohol wil niet zeggen dat dat goed blijft gaan, maar dat is ook zo voor 'normale' mensen.
Stefaan
Ja en nu?
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2410
Geregistreerd: ma jun 06, 2011 2:14 pm

Re: Gastric Bypass & drugs

Berichtdoor Karhu » wo dec 21, 2011 12:01 am

Sommige drugs zijn rectaal in te brengen, misschien is dit een idee? Klinkt misschien niet heel fijn, maar zo zal het niet je maag aantasten!
Avatar gebruiker
Karhu
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2032
Geregistreerd: vr feb 25, 2011 3:50 pm
Woonplaats: Groningen

Re: Gastric Bypass & drugs

Berichtdoor Shaggattack » wo dec 21, 2011 12:16 am

Xeloc schreef:Sommige drugs zijn rectaal in te brengen, misschien is dit een idee? Klinkt misschien niet heel fijn, maar zo zal het niet je maag aantasten!

Pluggen voor Dummies: viewtopic.php?f=3&t=50
Avatar gebruiker
Shaggattack
paperboy
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1086
Geregistreerd: do maart 17, 2011 2:50 am

Re: Gastric Bypass & drugs

Berichtdoor Gonzo » wo dec 21, 2011 12:28 am

Heb je een pm gestuurd..Beetje te persoonlijk voor het forum..
I want you to understand that this man at the wheel is my attorney. He's not just some dingbat I found on the strip, man. He's a foreigner. I think he's probably Dutch. But that doesn't matter, though, does it? Are you prejudiced?Avatar gebruiker
Gonzo
Adult Film Aficionado
Wijs Gebruiker
Verbannen
 
Posts: 1681
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:08 pm
Woonplaats: Bij jou om de hoek...

Re: Gastric Bypass & drugs

Berichtdoor Sagana » wo dec 21, 2011 2:03 am

Bedankt iedereen voor jullie antwoorden!

gyan007 schreef:Vind het moeilijk hier iets over te zeggen, ik zou je willen aanraden om gewoon deze vraag aan je huisarts voor te leggen. Ook is het natuurlijk zo dat als het tot nu toe goed gaat met alcohol wil niet zeggen dat dat goed blijft gaan, maar dat is ook zo voor 'normale' mensen.

Goh ja, maar dat lijkt me zo moeilijk. Over alcohol heb ik hem al uitgevraagd, net als mijn specialist, dat is volgens beiden geen probleem zolang niet overdreven is. Sterke drank enz. zijn af te raden.

Maar vragen stellen over drugs aan mij huisarts, het lijkt me raar. Hij heeft wel zwijgplicht natuurlijk maar toch, ik zou me er erg ongemakkelijk bij voelen...
Sagana
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 121
Geregistreerd: wo okt 12, 2011 12:55 am
Woonplaats: België

Re: Gastric Bypass & drugs

Berichtdoor Stefaan » wo dec 21, 2011 10:34 am

Ik voel mij liever ongemakkelijk bij de huisarts dan ongemakkelijk bij de 1e hulp, om het een beetje cru te zeggen :p
Stefaan
Ja en nu?
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2410
Geregistreerd: ma jun 06, 2011 2:14 pm

Re: Gastric Bypass & drugs

Berichtdoor Sagana » wo dec 21, 2011 6:09 pm

gyan007 schreef:Ik voel mij liever ongemakkelijk bij de huisarts dan ongemakkelijk bij de 1e hulp, om het een beetje cru te zeggen :p

Da's ook waar. :mrgreen:
Sagana
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 121
Geregistreerd: wo okt 12, 2011 12:55 am
Woonplaats: België

Re: Gastric Bypass & drugs

Berichtdoor Drugs Infolijn » vr dec 23, 2011 11:11 am

Ik zou het stukje van Roeolof de Wit nog eens lezen. Hij was een verslavingsarts en een zeer betrouwbare bron.
De Drugs Infolijn is een dienst van het Trimbos-instituut en wordt financieel ondersteund door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
De Drugs Infolijn (0900-1995, € 0,10 p/min) geeft betrouwbare informatie en adviezen over drugs en druggebruik. Kijk ook eens op http://www.drugsinfo.nl en op http://www.drugsenuitgaan.nl.
Avatar gebruiker
Drugs Infolijn
Trimbos Professional
Offline
 
Posts: 193
Geregistreerd: ma maart 07, 2011 4:12 pm

Re: Gastric Bypass & drugs

Berichtdoor Einstein » vr dec 23, 2011 4:58 pm

Ik kan me ook alleen maar bij hem aansluiten. Kan niet zeggen in welke mate psychedelica hier gevaarlijk zijn, ik vermoed een stuk minder dan speed e.d., maar weet het dus niet zeker.
Did: espresso, energy drink, jenever, sigaren
To do: meer espresso, energy drink, jenever en sigaren

Geloof het of niet, het heeft mijn derde oog geopend; ik zie wat ik zie in slowmotiondimensies
Avatar gebruiker
Einstein
Koos Kansloos
Donateur
Offline
 
Posts: 11460
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:57 pm
Woonplaats: Een filiaal bij u in de buurt

Re: Gastric Bypass & drugs

Berichtdoor Sagana » zo dec 25, 2011 5:44 am

Oké, geen XTC, speed of cocaïne dus. Nja dat waren sowieso niet de drugs die mij het meeste interesseren dus eigenlijk maakt het niet veel uit. XTC wilde ik wel eens proberen maar dat zal ik wel laten, gezondheid is uiteindelijk toch nog net iets belangrijker.
Sagana
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 121
Geregistreerd: wo okt 12, 2011 12:55 am
Woonplaats: België

Re: Gastric Bypass & drugs

Berichtdoor Stefaan » zo dec 25, 2011 1:14 pm

Jammer maar wel beter voor je lichaam ;) Avondje wauzen weegt niet op tegen een leven lang een gezond lijf ..
Stefaan
Ja en nu?
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2410
Geregistreerd: ma jun 06, 2011 2:14 pm


Keer terug naar Drugs

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 7 gasten

Royal Queen Seeds banner