Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Gebruik jij regelmatig cocaïne? Doe mee aan onderzoek!

Hier vind je alles wat niet bij één bepaalde drug hoort. Voor vragen over combinaties kun je het best in de subfora over de aparte drugs zoeken.

Gebruik jij regelmatig cocaïne? Doe mee aan onderzoek!

Berichtdoor Drugs Infolijn » vr aug 03, 2012 10:47 am

Gebruik jij regelmatig cocaïne?
Doe mee aan wetenschappelijk onderzoek!
Doe mee aan een wetenschappelijk onderzoek (de CocaSert studie) om meer inzicht te krijgen in het ontstaan en de behandeling van cocaïneverslaving. Voor deelname aan het onderzoek krijgt u een financiële vergoeding (plus reiskostenvergoeding).


Wie?
Mannen tussen de 18 en 50 jaar die
- Minstens 1 gram cocaïne per week gebruiken
- Minstens 1 jaar actief cocaïne gebruiken
- Weinig of geen andere drugs gebruiken


Waarom?
Cocaïne is ná XTC de meest populaire harddrug onder jongeren en tegelijkertijd een van de meest verslavende drugs die er is. Helaas is de behandeling van cocaïneverslaving is tot op heden weinig succesvol. Een oorzaak hiervoor is mogelijk dat wij nog weinig weten over hoe bepaalde processen in de hersenen van invloed zijn op de ontwikkeling en behandeling van cocaïneverslaving. De CocaSert is een onderzoek naar de rol van het serotonine systeem bij de ontwikkeling en behandeling van cocaïne verslaving. Serotonine is een neurotransmitter, of boodschapperstof, in de hersenen die betrokken is bij onder andere stemming en emotie. Mogelijk speelt het ook een rol bij de ontwikkeling en de behandeling van cocaïneverslaving, maar dit is nog niet goed onderzocht. Wij willen daarom de rol van het serotonine systeem op bepaalde hersenprocessen onderzoeken, bij mensen die regelmatig cocaïne gebruiken. Wij hopen op deze manier meer inzicht te krijgen in de hoe de behandeling van cocaïneverslaving te verbeteren.

Wat?
In dit onderzoek zullen wij kijken wat de invloed is van een specifiek serotonine gen op het functioneren van de hersenen bij cocaïnegebruikers. Daarvoor gebruiken wij een MRI scanner. Dit is een smalle buis waarmee met magnetische- en radiogolven wordt gekeken naar het functioneren van het brein. Met deze techniek zal onderzocht worden hoe de hersenen van cocaïnegebruikers reageren op emotionele, stressvolle en druggerelateerde prikkels.

Het onderzoek vindt plaats op Spinoza Centrum in Amsterdam. Tijdens dit onderzoek wordt er een interview afgenomen, zult u een aantal vragenlijsten invullen en wordt er een MRI scan gemaakt van de hersenen. Ook wordt er een speeksel- en urinemonster afgenomen. Voor deelname ontvangt u een financiële vergoeding van €75,- plus een vergoeding van de gemaakte reiskosten.

Aanmelden of meer informatie?
Wilt u deelnemen aan de CocaSert-studie of wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met Drs. A.M. Kaag via a.m.kaag@amc.uva.nl
De Drugs Infolijn is een dienst van het Trimbos-instituut en wordt financieel ondersteund door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
De Drugs Infolijn (0900-1995, € 0,10 p/min) geeft betrouwbare informatie en adviezen over drugs en druggebruik. Kijk ook eens op http://www.drugsinfo.nl en op http://www.drugsenuitgaan.nl.
Avatar gebruiker
Drugs Infolijn
Trimbos Professional
Offline
 
Posts: 193
Geregistreerd: ma maart 07, 2011 4:12 pm

  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Drugs

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 4 gasten

Royal Queen Seeds banner