Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Hoe pik ik mijn leven terug op ?

Hier vind je alles wat niet bij één bepaalde drug hoort. Voor vragen over combinaties kun je het best in de subfora over de aparte drugs zoeken.

Re: Hoe pik ik mijn leven terug op ?

Berichtdoor FranX » vr dec 14, 2012 3:02 pm

FuntCase schreef:Ik hoopte op wat reacties...


Eens met Ivo dat je wel iets heel complex hebt neergelegt.
Ik heb je verhaal goed gelezen en op veel punten kan ik mezelf er ook wel in herkennen. Maar hoe moet je op een goede manier op jouw verhaal reageren?
Voor goede adviezen hebben mijn mede DF'ers al uitstekend werk gedaan.
Misschien heb je er wat aan als ik je even kort mijn verhaal schets.

Ikzelf kom uit een gebroken gezin, er was alcoholmisbruik en altijd ruzie.
Ongediplomeerd uit school geklapt en altijd hard gewerkt (bewust om te voorkomen dat ik in mijn neiging tot zelfdestructie het zelfde pad op zou gaan als de voorbeelden in mijn jeugd.)

Enfin, natuurlijk depressief geworden en zwaksociaal.
En dat allemaal nog zonder drugs.

Pas rond mijn dertigste heb ik langzaam het vermogen ontwikkeld te ontsnappen aan de rugzak vol ellende. In feite kan je zeggen dat ik mezelf opnieuw heb uitgevonden.

Later kwam de drugs. Eerst paddo's als alternatief om clusterhoofdpijnen te voorkomen/genezen waarbij ik ontdekte dat ik helemaal geen medicijnen nodig had om mijn depressies onder controle te houden. De antidepressieva gestopt en dankzij entheogene middelen op eigen kracht verder gegaan.

Ik ben nu al jaren iemand die behoorlijk goed in balans is en ik heb alle lagen van shit die in de loop der jaren was opgebouwd en zo zwaar drukte op mijn ziel afgekrabt.

Nu gebruik ik bewust en geplanned drugs omdat ik merk dat ik iedere keer weer nieuwe inzichten verwerf in mezelf en ook in mijn omgeving. Dat neem ik mee en voeg die ervaringen toe aan mijn persoonlijkheid. Noem het spirituele groei of noem het adopteren van waanbeelden... I don't care.
Feit is dat ik weer kan lachen, leven en liefhebben. Iets wat ik de eerste dertig jaar van mijn leven nooit heb gekunt.

Mijn drugsgebruik is een wezelijk onderdeel van dat proces. Maar het is toegevoegde waarde en geen manier om te ontvluchten. En zoals met alles is matigen het devies, uiteindelijk is het slechts een middel en nooit een doel op zich.

Het pad is voor iedereen anders maar het uiteindelijke doel is hetzelfde. Vrede met jezelf en leven in harmonie met je omgeving. Klinkt misschien zweverig maar ik kan het ook niet beter verwoorden.

Wat ik wel nog even wil zeggen is dat ik ontzettend veel bewondering voor je heb en ik ben zwaar onder de indruk hoe goed je de zaken op een rijtje hebt. Shit, jij bent al op een punt waar ik tientallen jaren over heb gedaan. Dat is misschien het enige waar ik in dit leven echt spijt van heb. Ik was het die mijn eigen kooi maakte en het duurde wellicht te lang te doorgronden dat ook ik het was die de kooi kon slopen. Jij durft jezelf gelukkig in de ogen te kijken en het zijn er maar weinige die dat kunnen opbrengen. Dat en je wijsheid zullen je verder helpen.

Nu je weet waar je vandaan komt en hoe je er bent gekomen zal je ook begrijpen waar je heen moet gaan. Ik heb het volste vertrouwen in je en geloof diep van binnen dat jij je pad zult vinden.

Geloof me als ik zeg dat je niet alleen staat.
I have approximate answers and possible beliefs in different degrees of certainty about different things, but I’m not absolutely sure of anything
Avatar gebruiker
FranX
In Memoriam
Offline
 
Posts: 1051
Geregistreerd: wo maart 02, 2011 9:34 am
Woonplaats: Randstad

Re: Hoe pik ik mijn leven terug op ?

Berichtdoor TRAVOLTA » za dec 15, 2012 6:20 am

stop in de horeca. da's waarschijnlijk wel een van de bedrijfstakken waarin de meeste drugs worden gebruikt of waar je er veel mee in contact komt. bijna iedereen gebruikt, heeft een onregelmatig slaap en eetpatroon en dan nog niet t overmatige alcoholgebruik te vergeten. geweldig werk maar als je echt niks meer met drugs te maken wil hebben kun je beter een tijdje de krant gaan doen of bij de klantenservice van vodafone gaan werken, horeca maakt gebruiken, opstap gaan en in contact komen met de verkeerde mensen veel te makkelijk.

verder is een psycholoog niks om bang voor te zijn, die vent mag je sowieso geen medicatie voorschrijven (dat doet een psychiater of arts) en zo iemand kan je heel goed helpen met wat voor jou belangrijk is in je leven. geen adviezen van mensen op een forum die je niet kent maar iemand die daadwerkelijk op je in kan praten. schroom er ook niet voor om naar een 2e of 3 psycholoog te gaan, t kan soms niet meteen klikken met de eerste maar er is er altijd een die bij je past. spreek hier zowel uit ervaring in de horeca (bediening, bezorgen en keuken) en heb een psychologie gestudeerd aan de universiteit. ;)
TRAVOLTA
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 333
Geregistreerd: wo maart 02, 2011 4:32 pm

Vorige

  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Drugs

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 5 gasten

Royal Queen Seeds banner