Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Houdbaarheid verschillende tripmiddelen

Hier vind je alles wat niet bij één bepaalde drug hoort. Voor vragen over combinaties kun je het best in de subfora over de aparte drugs zoeken.

Houdbaarheid verschillende tripmiddelen

Berichtdoor J0rrit » ma jun 24, 2013 8:58 am

Hallo mede forumleden,

Ik heb een vraag mbt tot de houdbaarheid van verschillende tripmiddelen. Aangezien ik al een jaar niet heb getript door psychische problemen en dit waarschijnlijk ook pas weer ga doen over +- een half jaar, heb ik een vraag over de houdbaarheid.

Ik heb alle soorten 2c's in sealtjes en daarnaast in gripzakjes (wietzakjes) en een flesje liquid acid omgewikkeld in aluminiumfolie en ook weer in een gripzakje. Verder zit dit alles nog eens in een ijzeren containertje dat voor scheikundige doeleinden wordt gebruikt, je krijgt de deksel er ook alleen weer af door middel van een mes of iets dergelijks er tussen te zetten en de deksel eraf te krikken. Verder zit dat containertje nog in een ijzeren kluisje (dat natuurlijk niet super luchtdicht is). Ik heb de 2c's én de liquid acid beide al 1 jaar. Kan iemand me misschien meer vertellen over de mogelijke afname van potentie van deze middelen?

Ook heb ik zelf gekweekte paddos, ook ongeveer al een jaar, deze bevinden zich in gripzakjes van de albert heijn (die sluitbare), en daarnaast ook nog eens in een 'luchtdicht'- doosje van de albert heijn, en dat ook weer in een ijzeren kluisje. Kan iemand me misschien meer vertellen over de waarschijnlijke afname van potentie van deze paddos ? (ze ruiken nog goed, zien er nog prima uit). Maar alle middelen heb ik dus al 1 jaar, en het gaat zeker nog een half jaar duren eer ik iets van psychedelica ga gebruiken.

Hoop dat iemand mij verder kan helpen !

Alvast bedankt,

greets
J0rrit
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 80
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 6:39 pm

Re: Houdbaarheid verschillende tripmiddelen

Berichtdoor Basshoven » ma jun 24, 2013 10:08 am

Wat de paddo's betreft is het wel raadzaam om ze enkel airtight weg te stoppen als ze 100% cracker-dry zijn. Ze moeten dus zo droog zijn dat, als je het steeltje probeert te buigen, ze onmiddellijk - als een cracker - breken.
Als ze nog taai zijn, of slechts voor driekwart gedroogd, dan kan het luchtdicht opsluiten van paddo's er op den duur voor zorgen dat ze gaan schimmelen. Dit al helemaal als ze ook nog eens op een plek liggen waar het warm kan worden zodat ze het beetje vocht wat er nog in zit uit gaan zweten.

Als ze wel crackerdry zijn kun je ze gewoon in een doosje doen, hoeft niet luchtdicht te zijn naar mijn weten, en ergens in een laatje leggen ofzo.
Basshoven
Offline
 

Re: Houdbaarheid verschillende tripmiddelen

Berichtdoor Sterling Archer » ma jun 24, 2013 2:00 pm

De LSD zou ik in de vriezer bewaren, weet uit mijn omgeving dat zegels zo meer dan 5 jaar houdbaar zijn zonder verlies van potentie. 2-C's zijn hele stabiele stoffen. De houdbaarheid zou lang moeten zijn mits goed bewaard. Ik heb zelf wat 2c's in een sealtje en een zakje bewaard en ik heb nu pas, na een aantal jaar, het idee dat de potentie minder geworden is.
All I've had today is like six gummy bears and some scotch
Avatar gebruiker
Sterling Archer
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 277
Geregistreerd: do maart 10, 2011 2:03 pm

Re: Houdbaarheid verschillende tripmiddelen

Berichtdoor J0rrit » ma jun 24, 2013 4:25 pm

Sterling Archer schreef:De LSD zou ik in de vriezer bewaren, weet uit mijn omgeving dat zegels zo meer dan 5 jaar houdbaar zijn zonder verlies van potentie. 2-C's zijn hele stabiele stoffen. De houdbaarheid zou lang moeten zijn mits goed bewaard. Ik heb zelf wat 2c's in een sealtje en een zakje bewaard en ik heb nu pas, na een aantal jaar, het idee dat de potentie minder geworden is.


Helaas gaat dat lastig, omdat ik in een studentenwoning woon, met een gedeelde vriezer en koelkast. Ik heb wel zon metalen doosje bedoeld voor scheikundige doeleinden (erg luchtdicht dus), waar mn flesje liquid acid inzit. Dit beschermt echter natuurlijk niet tegen temperaturen. Maar goed, ook al neemt de potentie iets af, dat is natuurlijk geen ramp, ik neem aan dat er veel moet gebeuren wil de potentie afnemen tot 0...

Kunnen al deze stoffen trouwens makkelijk in de vriezer, want dan probeer ik plaats te maken om mn hele 'drugs-kluisje' in de vriezer te zetten. De paddos zijn bijna zo droog als mogelijk en zitten in zowel sluitzakjes als in een 'luchtdicht'-doosje van de albert heijn, dus dat zal wel goed zitten. Ook 'verschoon' ik de gripzakken eens in de paar maanden, dit zal ook zeker helpen. Of kunnen ook de paddos zelfs de vriezer in ? Het liefst gooi ik natuurlijk alles daarin, ook al staat mn kluisje dan niet compleet veilig op mijn eigen kamer, en kan iedereen het zomaar meenemen...

Ik denk dat alleen de acid echt een probleem is, alles is erg goed luchtdicht afgesloten maar acid kan slecht tegen temperatuurwisselingen natuurlijk...Al kan ik me wel herinneren dat ik een half jaar lang met mayas heb rondgesleept (ook naar festivals meegenomen e.d.) en de laatste maya was een jaar later nog even sterk naar mijn gevoel.

Ergens wordt het misschien ook wel een beetje 'overrated' hoe snel de kwaliteit vergaat.
J0rrit
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 80
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 6:39 pm

Re: Houdbaarheid verschillende tripmiddelen

Berichtdoor Einstein » ma jun 24, 2013 5:00 pm

Ik denk dat het allemaal wel meevalt en dat je ook voor de LSD best zonder vriezer kan. Heb meerdere malen gelezen dat acid die jarenlang onder niet-ideale condities bewaard was gewoon nog prima werkte.
Did: espresso, energy drink, jenever, sigaren
To do: meer espresso, energy drink, jenever en sigaren

Geloof het of niet, het heeft mijn derde oog geopend; ik zie wat ik zie in slowmotiondimensies
Avatar gebruiker
Einstein
Koos Kansloos
Donateur
Offline
 
Posts: 11460
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:57 pm
Woonplaats: Een filiaal bij u in de buurt

Re: Houdbaarheid verschillende tripmiddelen

Berichtdoor Basshoven » ma jun 24, 2013 6:47 pm

Het klinkt voor mij ook alsof je het wel erg drastisch aan wil pakken, beetje te misschien. Doe die paddo's i.i.g. niet in de vriezer, heb al veel onaangename verhalen gehoord over paddo's die als een slurrie uit de vriezer komen - alhoewel ik denk dat dat verse paddo's betreft, maar doe het toch maar niet :P

Wat je LSD betreft:


The primary catalysts for the decomposition of LSD are heat, light, oxygen, and moisture. LSD's shelf life can be significantly extended if exposure to these are minimized.

Air & Light

Keeping LSD in an air and light proof container is the most important step. A good option is a dark amber glass container kept somewhere cool. Remember, most plastic (plastic bags) is not air tight, though it's a lot better than nothing. Likewise, keeping blotter in foil isn't going to stop air transfer, but it's also better than nothing. If glass isn't available, a combination of foil and plastic would be more effective than either one alone.

Temperature

LSD will degrade even at room temperature, but the hotter the temperature and the longer it is stored in a hot location, the more it will degrade. At room temperature, degredation is quite slow, so a cool room, out of the sun is generally enough to minimize break-down. Storing blotter in the refrigerator or freezer is fine, but is probably unnecessary.

Moisture

If blotter is stored somewhere cold (as opposed to cool), it should be allowed to return to room temperature before being opened as this will prevent condensation from forming. Also, if the weather is extremely humid, storing LSD with a little bit of dessicant (drying agent), can ensure that it stays dry.

If these storage methods are followed, blotter should last for many years. Foil in the freezer is a common storage method, and should be effective at keeping degradation to a minimumfor a few years.

Bron: http://www.erowid.org/ask/ask.php?ID=82
Basshoven
Offline
 

Re: Houdbaarheid verschillende tripmiddelen

Berichtdoor J0rrit » ma jun 24, 2013 6:58 pm

Hele goede info, thanks ! Ik heb helaas maar 1 kamer (studentenkamer), maar ik heb het in zowel aluminiumfolie, gripzakjes én een luchtdicht containertje van staal, die ze voor scheikundige doeleinden gebruiken (komt uit scheikundige setting iig). Dus ik denk dat het wel goed zit, maybe kan ik wel een coolere plek zoeken op mijn kamer. Verder zit het in kluisjes e.d. en krijgt het absoluut geen licht. Een enige hoe snel het degradeert bij kamertemperatuur ?
J0rrit
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 80
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 6:39 pm

Re: Houdbaarheid verschillende tripmiddelen

Berichtdoor Basshoven » ma jun 24, 2013 7:12 pm

J0rrit schreef:[...] Een enige hoe snel het degradeert bij kamertemperatuur ?


Zie post van Einstein:

Einstein schreef:Ik denk dat het allemaal wel meevalt en dat je ook voor de LSD best zonder vriezer kan. Heb meerdere malen gelezen dat acid die jarenlang onder niet-ideale condities bewaard was gewoon nog prima werkte.


Zolang je geen warme kamer hebt zit je denk ik wel goed. Een coole kamer wil niet zeggen een koude kamer. Mocht je kamer in bepaalde periodes van het jaar echt snikheet worden, dan zet je het voor die tijd toch in de schaduw voor een klein ventilatortje? Vind dat wel een beetje drastisch, eigenlijk, maar goed als je je er beter bij voelt. :)

EDIT: metalen kluisjes kunnen overigens hitte vasthouden en het binnenin het kluisje broeierig maken als ze eenmaal opgewarmd zijn, door per ongeluk een dagje in de zon te hebben gestaan. BEWARE, YOUR ACID MIGHT BE DECOMPOSING AS WE SPEAK :grin: :grin:
Basshoven
Offline
 

Re: Houdbaarheid verschillende tripmiddelen

Berichtdoor FranX » ma jun 24, 2013 7:19 pm

Je kan het beste als je droge paddo's langdurig wil behouden ze in een pot honing bewaren.

Zuurstof zou de potentie van de psilocybine doen afbreken en de honing is de perfecte seal om luchtdicht te verpakken.
Daarnaast heeft honing een zeer sterke antibacteriële werking met alle voordelen van dien.

Uit ervaring kan ik je melden dat:

Vers gedroogde en in de honing bewaarde paddo ook na 6 maanden nog prima te doen waren.

Gedroogde ingevroren paddo's bleken na 3/4 en een 1 jaar ook nog actief.
Ze waren echter niet meer zo heel krachtig en de trips die het gaf werd als 'donker', 'minder levendig' en 'zwaar' ervaren door zowel mijzelf als anderen.

Ikzelf bewaar ze niet meer langer dan 6 maanden, maar dat is een persoonlijke keus/voorkeur.
I have approximate answers and possible beliefs in different degrees of certainty about different things, but I’m not absolutely sure of anything
Avatar gebruiker
FranX
In Memoriam
Offline
 
Posts: 1051
Geregistreerd: wo maart 02, 2011 9:34 am
Woonplaats: Randstad

Re: Houdbaarheid verschillende tripmiddelen

Berichtdoor Basshoven » ma jun 24, 2013 7:32 pm

Honing eh? Tnx, weer wat bijgeleerd :smokin:
Basshoven
Offline
 

Re: Houdbaarheid verschillende tripmiddelen

Berichtdoor FranX » ma jun 24, 2013 7:49 pm

Basshoven schreef:Honing eh? Tnx, weer wat bijgeleerd :smokin:


Je zou voor de gein eens moeten lezen wat voor fantastisch spul honing, net als de paddo, is.
http://www.missgien.net/project0/archief/00001413.html
I have approximate answers and possible beliefs in different degrees of certainty about different things, but I’m not absolutely sure of anything
Avatar gebruiker
FranX
In Memoriam
Offline
 
Posts: 1051
Geregistreerd: wo maart 02, 2011 9:34 am
Woonplaats: Randstad

Re: Houdbaarheid verschillende tripmiddelen

Berichtdoor Partypipo » ma jun 24, 2013 10:54 pm

Ik wil best testen hoe goed dat allemaal nog werkt hoor.
Ted Bundy schreef:Mochten quotes van mede df'ers in je onderschrift plaatsen weer 'in' worden. Dan is deze de mijne.
Avatar gebruiker
Partypipo
Doneer-meneer
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 4138
Geregistreerd: di sep 06, 2011 1:36 am

Re: Houdbaarheid verschillende tripmiddelen

Berichtdoor J0rrit » ma jun 24, 2013 11:01 pm

Mijn gedroogde paddos (luchtdicht verpakt in gripzakjes en in een 'luchtdicht'-doosje) zullen dus na 1,5 jaar niet meer sterk zijn en waarschijnlijk een vervelende trip geven ??? Enige suggesties om paddos langer te bewaren dan? Ervaring van anderen? En wat voor een soort kluisje is beter dan, aangezien ik het fijn vind om het wél in een kluisje te hebben...Kunststof kluisjes of wat raden jullie aan ?

Het zal in the end ook wel meevallen denk ik zo....Zullen het zien over een tijd....,

greets
J0rrit
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 80
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 6:39 pm

Re: Houdbaarheid verschillende tripmiddelen

Berichtdoor Basshoven » di jun 25, 2013 12:36 am

FranX schreef:Je zou voor de gein eens moeten lezen wat voor fantastisch spul honing, net als de paddo, is.
http://www.missgien.net/project0/archief/00001413.html


Bedankt voor de link. Een intrigerend artikeltje over dit heerlijke product! Het zet aan tot het lezen van meer informatie over honing, in mijn geval al helemaal omdat ik het tot dusver enkel en alleen zag als een bijzonder lekker broodbeleg. Verrassend om te lezen waar dit allemaal goed voor is!

J0rrit schreef:Mijn gedroogde paddos (luchtdicht verpakt in gripzakjes en in een 'luchtdicht'-doosje) zullen dus na 1,5 jaar niet meer sterk zijn en waarschijnlijk een vervelende trip geven ??? Enige suggesties om paddos langer te bewaren dan? Ervaring van anderen? En wat voor een soort kluisje is beter dan, aangezien ik het fijn vind om het wél in een kluisje te hebben...Kunststof kluisjes of wat raden jullie aan ?

Het zal in the end ook wel meevallen denk ik zo....Zullen het zien over een tijd....,

greets


Je meeste vragen zijn boven wel al min of meer beantwoordt...

Of het een feit is dat paddo's van 1.5 jaar een vervelende trip geven weet ik niet, maar Franx zegt dat hij, evenals zijn vrienden, dit zo ervaren hebben - echter enkel bij ingevroren paddo's. Een goede suggestie om ze langer te bewaren zou dan in de honing zijn, zoals je in diezelfde post kan lezen. En wat je vraag over dat kluisje betreft: als je een ander kluisje wil omdat je bang bent dat je huidige kluisje hitte kan vasthouden doordat het van metaal is, dan zou common sense zeggen een kluisje aan te schaffen van een materiaal wat moeilijk hitte vasthoudt...

Ben je niet satisfied dan zou ik eens googlen naar kluisjes. En http://www.shroomery.org of http://www.erowid.org bezoeken voor tips i.v.m. storage van je paddo's.
Basshoven
Offline
 

Re: Houdbaarheid verschillende tripmiddelen

Berichtdoor FranX » di jun 25, 2013 6:57 am

J0rrit schreef:Mijn gedroogde paddos (luchtdicht verpakt in gripzakjes en in een 'luchtdicht'-doosje) zullen dus na 1,5 jaar niet meer sterk zijn en waarschijnlijk een vervelende trip geven ??? greets


Wat is een vervelende trip.... laat ik het zo zeggen, ik heb de indruk dat als verse paddo een smeuïge jonge kaas is dan is langdurig bewaarde gedroogde en ingevroren paddo meer een brokkelige oude kaas.

Het is een subjectieve mening die ik slechts met enkele ervaringen kan staven.
I have approximate answers and possible beliefs in different degrees of certainty about different things, but I’m not absolutely sure of anything
Avatar gebruiker
FranX
In Memoriam
Offline
 
Posts: 1051
Geregistreerd: wo maart 02, 2011 9:34 am
Woonplaats: Randstad


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Drugs

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 4 gasten

Royal Queen Seeds banner