Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Immuun voor drugs na psychose?

Hier vind je alles wat niet bij één bepaalde drug hoort. Voor vragen over combinaties kun je het best in de subfora over de aparte drugs zoeken.

Immuun voor drugs na psychose?

Berichtdoor Poseidon » wo jul 06, 2016 3:48 pm

Moeilijk verhaal dit. Maat van me is paar maanden gedwongen opgenomen geweest in psychiatrisch ziekenhuis na ook in mijn ogen psychotisch gedrag. Aangezien hij in die periode rustig 6 tot 8 xtc's per weekend nam met een halve liter wodka erbij en de nodige jonko's en lijnen sosa leek het me niet vreemd dat zijn bizarre gedrag uit het slopen van zijn bovenkamer voortkwam. De psychiaters en artsen dachten daar anders over en legden geen verband met buitensporig drugsgebruik. Uiteindelijk hebben ze de diagnose schizofreen op hem geplakt en hem ontslagen uit de kliniek.
Hij krijgt nu 1x per maand een injectie Xeplion depot.

Eigenlijk ging het de laatste tijd erg goed met hem. Hij maakte een rustige, stabiele indruk maar nu begint hij weer allerlei drugs te gebruiken. Hij klaagt echter dat de middelen totaal geen rush or whatever veroorzaken. Meestal neem ik de boel in beslag om hem tegen zichzelf te beschermen. Heb pillen laten testen en zelf o.a zijn speed en MDMA-kristallen uitgeprobeerd. Was allemaal spul van topkwaliteit.
Zelf denkt hij dat er een bovennatuurlijke kracht in hem gekropen is die de drugs neutraliseert...
De enig mogelijke oorzaak zou volgens mij in de anti-psychotica Xeplion kunnen schuilen maar daar kan ik nergens iets over vinden. Ja, dat mdma niks meer doet verbaast me niets na die enorme hoeveelheden die hij vorig jaar na binnen stouwde. Ook voor benzo's lijkt hij immuun te zijn. Dat heb ik wel eens vaker bij mensen meegemaakt maar dat hij niet meer high van coca wordt vind ik nog het vreemdste.

Mocht iemand hier zinvolle gedachten over hebben, dan hoor ik dat graag.

Na ja, eigenlijk beter zo. Misschien kapt hij met het aanschaffen van drugs omdat ze toch niet werken maar het verlangen naar de roes is voorlopig nogal hevig bij hem.
Wij willen onze blauwe luchten terug.
Avatar gebruiker
Poseidon
JeVader
In Memoriam
Offline
 
Posts: 10486
Geregistreerd: do maart 17, 2011 4:34 pm
Woonplaats: Liquid Universe

Re: Immuun voor drugs na psychose?

Berichtdoor stuiterbal » wo jul 06, 2016 4:52 pm

Eerste waar ik aan dacht was ook dat het aan de antipsychotica moet liggen. Als je dat wekelijks toegediend krijgt via een injectie, reken maar dat het een hevig middel is. Zo heb je ook SSRIs die het psychoactieve effect van serotonerge drugs als MDMA dempen of zelfs volledig kunnen onderdrukken, terwijl je juist zou verwachten die elkaar enorm zouden versterken... Combinaties van middelen kan rare uitwerkingen hebben, is wat ik bedoel. Maar dat weet je zelf ook dondersgoed natuurlijk.

In ieder geval een goed idee om hem bij de drugs weg te houden. Als het niks doet en hij probeert er toch een high mee na te jagen, dan kan hij zichzelf er alleen maar meer schade mee doen.

Wat de toekomst betreft... Misschien afwachtend handelen? Als hij bij de drugs wegblijft en zijn hersens de tijd gunt van zijn voormalige gebruik te herstellen, kan hij over een half jaar of een jaar (of weetikveel hoe lang) misschien een second opinion krijgen en klachtvrij worden verklaard, waardoor zo'n paardenmiddel niet meer nodig is om hem in bedwang te houden en hij misschien weer van wat middelen zou kunnen genieten zonder zichzelf naar de tering te helpen. Just my 2cts... Ik zou het anders ook niet weten. :(
Avatar gebruiker
stuiterbal
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 412
Geregistreerd: do maart 12, 2015 2:23 pm
Woonplaats: Amersfoort

Re: Immuun voor drugs na psychose?

Berichtdoor Machiavelli » wo jul 06, 2016 5:35 pm

Combineren van antipsychotica en xtc kan toch een serotonine syndroom veroorzaken? Klinkt risky dit
Machiavelli
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 92
Geregistreerd: vr sep 05, 2014 11:03 am

Re: Immuun voor drugs na psychose?

Berichtdoor Poseidon » wo jul 06, 2016 5:48 pm

Bij anti-depressiva (SSRI's) is dat zeker het geval maar ik sluit gevaarlijke toestanden niet uit met het combineren met antipsychotica. In ieder geval is MDMA berucht bij het opnieuw opwekken van psychosen. Reden genoeg om het links te laten liggen maar mijn veelvuldige adviezen aan hem zijn tegen dovenmans oren gericht en ik kan hem niet 24/7 in het oog houden.

Ben vooral benieuwd of meer mensen bekend zijn met het verschijnsel dat ik beschrijf.
Wij willen onze blauwe luchten terug.
Avatar gebruiker
Poseidon
JeVader
In Memoriam
Offline
 
Posts: 10486
Geregistreerd: do maart 17, 2011 4:34 pm
Woonplaats: Liquid Universe

Re: Immuun voor drugs na psychose?

Berichtdoor Jcutter » wo jul 06, 2016 6:05 pm

Waarom behandelen ze zijn verlangen naar een sterke roes niet met bijvoorbeeld Wellbutrin? In mijn geval was het verlangen naar een sterke roes een kenmerk van een groot probleem bij mij.
UFO's zijn echt en aliens bestaan.
Avatar gebruiker
Jcutter
Mentally Ill
Donateur
Offline
 
Posts: 4088
Geregistreerd: do okt 10, 2013 9:23 pm
Woonplaats: Borderline.

Re: Immuun voor drugs na psychose?

Berichtdoor Poseidon » wo jul 06, 2016 6:43 pm

Hij heeft nauwelijks met ze gesproken. Wil ook niet met ze communiceren. Zei enkel tegen psychiaters dat er niks met hem aan de hand was en hij ten onrechte na zijn arrestatie op de gesloten afdeling beland is.
Hij wil die injecties ook niet meer. Hij wil high zijn.
Wij willen onze blauwe luchten terug.
Avatar gebruiker
Poseidon
JeVader
In Memoriam
Offline
 
Posts: 10486
Geregistreerd: do maart 17, 2011 4:34 pm
Woonplaats: Liquid Universe

Re: Immuun voor drugs na psychose?

Berichtdoor Selem » wo jul 06, 2016 7:40 pm

Dat is wel (los van een moeilijk verhaal) een interessante uitwerking. Heeft geen enkele drug meer werking? Hoe zit het met opiaten? Kan hij nog dronken worden? Werkt wiet?

Zit even een beetje rond te neuzen op het internet. Palperidon is een doorontwikkeling van Risperidon. Daar zit een vriend van mij toevallig aan. Van hem kan ik in elk geval wel melden dat bij Risperidon; ketamine, alcohol en wiet nog wel werken. Hoewel wiet hem niet echt stoned meer maakt maar eerder duf. Alcohol werkt apart, hij merkt niet echt dat hij dronken is, tot een bepaald moment, maar is ondertussen wel dronken. Ketamine lijkt voor zijn gevoel normaal te werken. Benzo's weet hij niet, hij heeft ze niet meer gebruikt sinds hij aan de Risperidon zit.

Via wiki kom ik er wel achter dat het Palperidon een antagonist is van een groot scala aan redelijk specifieke receptoren. Dat zou de niet werkende drugs wel redelijk verklaren, denk ik. Maar benzo's die niet effectief zijn is nog wel een vreemd verschijnsel. Ik kan niks vinden over dat Palperidon zou werken met GABA receptoren. Ook niks over eventuele Glutomaat receptoren, vooral doelende op de NMDA receptoren.

Even een quote van Wiki:
Paliperidone is the primary active metabolite of the older antipsychotic risperidone.[3] While its specific mechanism of action is unknown, it is believed paliperidone and risperidone act via similar, if not identical, pathways.
Misschien een interessant stukje, in verband met de vergelijking naar Risperidon.

Ik ga vanavond even verder kijken, maar met deze informatie is wel te spelen, denk ik!
Fool schreef:
Selem schreef:ik ben niet helemaal gek.

Wellis
Avatar gebruiker
Selem
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 852
Geregistreerd: ma maart 14, 2016 5:27 am
Woonplaats: Overal maar toch nergens

Re: Immuun voor drugs na psychose?

Berichtdoor eenhoorn94 » vr jul 08, 2016 1:17 am

Op welke afdeling heeft hij verbleven? Eerder voor psychoses of verslaving?

Ik denk dat hij gewoon beter naar 'n verslavingskliniek gaat ipv voor psychoses en schizofrenie. Maar als hij dovemansoren heeft en geen open kaart speelt met de hulpverleners kan je weinig doen denk ik. Buiten gewoon een vriend zijn voor hem... Moet lastig zijn voor je.

Ik neem overigens Abilify oraal (10mg) en heb nog veel effect van drugs. Gebruik ook enkel opiaten, geen illegale drugs.

Met Invega had ik nog veel effect van wiet. Invega is Xeplion maar dan in pillen. Maar weed is natuurlijk niet vergelijkbaar met de drugs die hij gebruikt.
eenhoorn94
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 55
Geregistreerd: wo jul 06, 2016 10:28 pm


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Drugs

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bing [Bot] en 6 gasten

Royal Queen Seeds banner