Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Leeftijd en drugs

Hier vind je alles wat niet bij één bepaalde drug hoort. Voor vragen over combinaties kun je het best in de subfora over de aparte drugs zoeken.

Leeftijd en drugs

Berichtdoor Pff » vr apr 15, 2011 10:17 am

Toen ik aantal weken geleden ging stappen werd ik op de heenweg aangesproken door een groepje tieners. Een zo een jochie lag half out te gaan om een bankje en ze vroegen of ik wat kauwgom had. Heb hem uiteindelijk dextro en kauwgom gegeven (had dat spul toevallig nog in mijn jas van het sporten).
Ik raakte met die lui aan de praat en het bleek dat ze "vermoedelijk" xtc op hadden.
Ik vroeg de leeftijd van de jongen die weer wat bijkwam en hij bleek 14 te zijn!

Ik stond perplex van de leeftijd..
Maar waar ik naar toe wil: Drugs en leeftijd

Wat vind jij een "verstandige" leeftijd om drugs te proberen? Zelf vroeg begonnen of ook zo een gevalletje als mij mee gemaakt? En voor welke leeftijd zou jij diverse drugs classificeren?

Persoonlijk ben ik na mijn 21ste pas begonnen met experimenteren. Alcohol wel vroeger begonnen maar niet misbruikt. Als ik een leeftijd aan drugs zou moeten plakken zou dit voor roken en blowen 18 zijn. Al het andere en ook vooral alcohol 21. Het is gewoon zonde om je niet volgroeide hersenen te verpesten.
Reality is for people who can't handle drugs
Avatar gebruiker
Pff
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 216
Geregistreerd: vr maart 11, 2011 4:18 pm

Re: Leeftijd en drugs

Berichtdoor Destiny » vr apr 15, 2011 10:35 am

Ik vind dat leeftijd maar een norm/grens is die misbruikt wordt. Leeftijd zegt heel weinig over de persoon zelf. Ik ken namelijk mensen die rond hun 16'de verstandig met dope om konden gaan, en daartegen over ken ik mensen die ~25+ zijn en helemaal naar de klote gaan omdat ze niet verstandig om kunnen gaan met drugs.

Echter als je puur gaat kijken naar verschillende drugs en wat ik verstandig gebruik acht... tja dat is een ander verhaal. Ik vind namelijk dat bijvoorbeeld LSD zo'n grote impact heeft dat je daar goed voor moet kunnen relativeren en als ik dan mijzelf als maat staaf neem, adviseer ik het niet te nemen voordat je ~20 jaar bent.

XTC heb ik minder moeite mee, omdat je lichaam jonger/kleiner is dan een volwassenen zou je ook de dosis daarop kunnen aanpassen. Hou ook rekening met het soort gebruik... aka iedere week of 1x per 3 maand.
Avatar gebruiker
Destiny
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 107
Geregistreerd: di feb 22, 2011 2:46 am

Re: Leeftijd en drugs

Berichtdoor Sublimo » vr apr 15, 2011 10:44 am

Veertien jaar vind ik inderdaad nog wel heel jong...

Alleen is dit niet leeftijdsgebonden, niet iedereen is op dezelfde leeftijd klaar om drugs te gebruiken. De een is daar veel eerder klaar voor dan de ander.

Maar ik kan me maar moeilijk voorstellen dat iemand van veertien jaar daar klaar voor is...
I dare you, I double dare you motherfucker, say 'what' one more goddamn time!
Avatar gebruiker
Sublimo
Donateur
Offline
 
Posts: 3672
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 1:30 am

Re: Leeftijd en drugs

Berichtdoor Petrovic » vr apr 15, 2011 10:48 am

Sublimo schreef:Alleen is dit niet leeftijdsgebonden, niet iedereen is op dezelfde leeftijd klaar om drugs te gebruiken. De een is daar veel eerder klaar voor dan de ander.

Dit.

Er is natuurlijk valt statistisch gezien natuurlijk wel te generaliseren.
Avatar gebruiker
Petrovic
Wipkip Specialist
Moderator
Offline
 
Posts: 6930
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 9:12 pm
Woonplaats: Onder zeeniveau

Re: Leeftijd en drugs

Berichtdoor Pff » vr apr 15, 2011 10:57 am

Verstandigheid valt inderdaad niet te meten in jaren.
Maar ik zie een leeftijd van 21 jaar wel als zekerheid dat je hersenen volgroeid zijn, en daarmee dus een potentieel gevaar bij drugsgebruik afdekt.

En ben van mening dat leeftijd zeker wel een rol speelt bij drugsgebruik. Iemand die op zijn 16de verstandig bezig is, begint eerder zijn grenzen te verleggen, wat uiteindelijk tot meer gebruik leidt. Ik ken maar weinige die nu bijv nog steeds dezelfde dosis xtc gebruiken als de eerste paar keer..

Natuurlijk is dit wel een generalisatie en zullen er altijd mensen buiten vallen.
Laatst bijgewerkt door Pff op vr apr 15, 2011 11:06 am, in totaal 1 keer bewerkt.
Reality is for people who can't handle drugs
Avatar gebruiker
Pff
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 216
Geregistreerd: vr maart 11, 2011 4:18 pm

Re: Leeftijd en drugs

Berichtdoor Petrovic » vr apr 15, 2011 10:59 am

We kunnen praten wat we willen over op welke leeftijd ze moeten beginnen. Dat doen ze toch niet. Elke 15jarige denkt dat ze verstandig genoeg zijn.
Avatar gebruiker
Petrovic
Wipkip Specialist
Moderator
Offline
 
Posts: 6930
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 9:12 pm
Woonplaats: Onder zeeniveau

Re: Leeftijd en drugs

Berichtdoor Bohr » vr apr 15, 2011 12:14 pm

Petrovic schreef:
Sublimo schreef:Alleen is dit niet leeftijdsgebonden, niet iedereen is op dezelfde leeftijd klaar om drugs te gebruiken. De een is daar veel eerder klaar voor dan de ander.

Dit.

Er is natuurlijk valt statistisch gezien natuurlijk wel te generaliseren.


Je kan zelfverzekerd zijn en je er klaar voor voelen maar je moet wel begrijpen dat 't lichaam en de neurologische banen met de leeftijd evolueren en dat heeft veel te maken met of je out zal gaan of niet.

De meeste kinderen die ik zie rond 14 jaar zijn er helemaal nog niet klaar voor.
Avatar gebruiker
Bohr
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 47
Geregistreerd: do feb 24, 2011 11:46 pm
Woonplaats: om de hoek

Re: Leeftijd en drugs

Berichtdoor Dennenboom » vr apr 15, 2011 12:30 pm

Ja leeftijd is inderdaad mentaal gezien variërend,

maar anatomisch gezien blijft een mentaal rijpe 14 jarige toch zijn brein naar de kloten helpen hoor door zo vroeg te beginnen.
Avatar gebruiker
Dennenboom
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 501
Geregistreerd: di feb 22, 2011 7:01 pm

Re: Leeftijd en drugs

Berichtdoor Einstein » vr apr 15, 2011 1:12 pm

Puur op lichamelijke gevolgen gelet zou ik ongeveer 21 jaar als grens aan moeten houden, maar daar houd ik me zelf ook niet aan. Vanaf ongeveer 16 jaar (precieze getallen ga ik hier niet op plakken) zal ik bij verstandig, voorzichtig gebruik niet meer mekkeren. 14 jaar is wel echt debiel jong.
Did: espresso, energy drink, jenever, sigaren
To do: meer espresso, energy drink, jenever en sigaren

Geloof het of niet, het heeft mijn derde oog geopend; ik zie wat ik zie in slowmotiondimensies
Avatar gebruiker
Einstein
Koos Kansloos
Donateur
Offline
 
Posts: 11460
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:57 pm
Woonplaats: Een filiaal bij u in de buurt

Re: Leeftijd en drugs

Berichtdoor TOK » vr apr 15, 2011 1:26 pm

och, je houd het toch niet tegen. mijn dealer maakte het destijds echt niet uit hoe oud ik was of wat ik halen kwam. of het goed is geweest weet ik ook niet, ik heb er veel van geleerd (ondanks én dankzij)... geen leeftijdsgrens heeft mij ervan weerhouden, maar misschien is het daarom juist beter om de minder schadelijke alternatieven (bijv MDMA als 'upper' en THC ipv alcohol) wat eerder beschikbaar te maken omdat sommige jongeren toch wel gaan experimenteren. ik vind het in ieder geval een lastig vraagstuk.
BEWARE
Today: The Doctor
Tomorrow: You
TOK
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 101
Geregistreerd: za apr 02, 2011 9:02 pm
Woonplaats: ongeveer hier

Re: Leeftijd en drugs

Berichtdoor WhoisThatGuy » zo apr 17, 2011 3:47 pm

ik kom met regel maat jongeren van 12 tot 18 jaar tegen die blowen en veel ook
van de 12 tot de 16 vind ik dit echt wel super slecht en keur ik het ook zeer af voor zo ver mogenlijk met de uitleg er bij dat hun hersen niet uitgegroeid zijn,ik kom een paar van deze jongens en meiden ook nog wel eens onder de xtc tegen en heb er ook een paar van onder lsd gezien maar ik zie toch echt liever dat zon ukkepuk onder gecontroleerde omstandigheeden drugs gebruiken van een laage dosis dan dat ze op een of andere party iets scooren van een oelewapper
maar toch zie ik de meeste problemen van sterke drank komen dit gaat bijna altijd fout
bier gaat meestal wel goed

en wiet.... ik zie zo veel van deze jongen gewoon rond weg hun school verneuken omdat het leuker is op een gras veltje niets te doen
het probleem licht ook vaak in de ik verkoop etc geef iets aan een jonge van zeg 17 a 18 en die geeft het weer aan iemand van 16 en die weer aan 14 enzo enzo
tot je jongen van 11 aan de lachgas ziet! omdat het toch niet zo schadelijk zou zijn !?
voorlichting geven werkt vaak ook niet omdat het jongeren alleen maar nieuwschieriger maakt
en tegen woordig zie ik al helemaal zo veel kindjes van een jaar of 8 al aan die kloote engery drank !? als of zon koter niet genoeg energie heeft.
maar om trug te komen op de lsd ik denk dat een kind van 16 beter af is met een lichte dosis lsd (wat fucking moelijk te krijgen is)dan paddos of truffels die iedere nub bij een smartshop kan halen
en ik hoor persoonlijk ook vaker deze jongeren van gemiddeld 15 tot een jaar of 18 over paddo's nemen en doen dit dus ook af en toe in groeps verband soms met vaage afloop en meestal ook zonder trip sitter of een sitter die geen idee heeft wat die aan doen is
om nou te zeggen dat ik bezorgd ben ? niet echt maar ik ben wel heel selectief aan wie ik hoeveel en of wat geef en deel bij voorbaat als het even kan me joint niet
maar ze komen er toch wel aan,
maar als antwoord op Pff's vraag

wiet en hash zekker 18+ maar liefst de leeftijd dat die gene snapt dat als je elke dag blowed er geen fuck van je leven komt etc een jointje in het weekend kan primma maar meer zou dit niet moeten zijn

Alcohol 23+! omdat zelfs dan nog mensen achterlijke idioten worden en meschien beginnen mensen dan ook pas maar eens met drinken op hun 21st ook vind ik dat verkoop in de supermarkt compleet moet verdwijnen .

roken zie ik niet echt probleemen meer mee omdat dat pakkie over een jaar toch 10 euro kost ofzo dus zelf oplossend probleem

smartdrugs 21 +

en alles wat nie mag jah het mag toch niet dus gebruik gewoon je gezond verstand als je dealt doorverkoopt of mensen mee laat doen

ik hoop dat ik niet overkom als een of andere nsber maar ik hou ook in rekening dat de gemidelde leeftijd dat iemand voor het eerst drinkt bvb 13 is zo op de gok en dat de meeste 15jaarige al regelmaatig een biertje drinken
en nuchter zijn is ook vaak goed te doen ^^ voor al als je nog wat van je leven moet maken
Devil Fish schreef:re-sie-kleren :P reclasseren is een ander woord :grin:
Avatar gebruiker
WhoisThatGuy
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 205
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 10:48 pm

Re: Leeftijd en drugs

Berichtdoor kotaku » zo apr 17, 2011 4:09 pm

@whoisthatguy: hoewel er veel te zeggen is voor je argumenten komt er ook een kanttekening bij. Wat ik meegemaakt heb in Amerika (waar drank 21+ is) vond ik ronduit eng. Ik ben zelf 18 en was daar op een besloten independence day feestje van mijn stieffamilie, waar ook veel jongeren kwamen van tussen de 18-24 jaar. Nou is het sowieso al onverantwoord hoe de rijlessen daar gaan en met hoeveel gemak 16-jarigen daar hun rijbewijs halen zonder uberhaupt ook maar een beetje inzicht te hebben in gevaarlijke situaties, maar blijkbaar snappen ze daar ook niet dat je met de combi alcohol+caffeïne niet "wakker" genoeg bent om te kunnen rijden. Heb er ook met wat van de ouderen gesproken die ook inderdaad zeiden dat de mensen die dronken waren hun autosleutels ontnomen werden, omdat vrijwel alle jongeren die daar net aan alcohol mogen drinken gewoon met deze alcohol achter het stuur kruipen en dat er ook veel jongeren hierdoor aan hun einde komen.

Ik weet niet precies hoe het met cijfers zit, maar naar mijn weten zijn de jongeren in Nederland zich wel een beetje bewust van de gevaren van onder invloed rijden, omdat ze al 2 jaar (legaal) kunnen drinken en op de fiets de nodige dingen hebben meegemaakt. Hierdoor lijkt het me dat het in dat geval in ieder geval veiliger is, natuurlijk niet voor de hersenen, maar er moet ergens een besluit genomen worden.

Misschien heb ik het trouwens wel helemaal fout als er cijfers bij gehaald worden, maar uit eigen ervaring lijkt het zo.

Om on-topic op de vraag in te gaan. Generaliserend is het inderdaad belachelijk dat zulke jonge kinderen, want dat zijn het nog, al aan de X zit of aan de Paddo's/LSD of wat dan ook. Natuurlijk trekt het, maar die kinderen zijn totaal niet verantwoordelijk. Mijn eigen ervaring met paddo's is dat het toch wel vrij extreem kan zijn als je gaat mindfucken en ik heb er al wat mensen door fout zien gaan. Dit was dan zonder gevolgen door een goede sitter, maar ik denk niet dat je (generaliserend gezien) mensen onder de 18/21 deze zooi moet laten gebruiken.

Wiet wordt overigens ook veel te vroeg gebruikt, meeste wat ik zie is dat kinderen op hun 13e/14e al beginnen met blowen en dit inderdaad vervalt tot dagelijks blowen. Paar vrienden van mij doen het ook en daaruit kan ik zelf opmaken dat wiet niet zo soft is als men het doet voordoen, maar zeg er wat van en je bent meteen een hypocriet omdat ik alcohol drink. Fijn dat ik dat doe, maar ik zit tenminste niet de hele dag niets te doen omdat ik te stoned ben om echt iets te doen.

Afijn, het zal wel lastig tegen te houden zijn. Ik hoop alleen dat er verstandige mensen zijn die de kinderen tegen zichzelf beschermen om er nog een paar te helpen. Elk beschermd kind is er 1 met een potentieel mooie toekomst voor zich.

Ikzelf ben overigens op mijn 17e met het blowen in aanraking gekomen en heb op mijn 18e pas besloten dat ik klaar was voor XTC. Ik zie mezelf nu ook klaar voor LSD wat dan ook de volgende stap is zolang mijn relatie er goed bij blijft en mijn gedachtegang helder.

Tript u hem allen verantwoordelijk.
Don't do drugs, m'kay? Drugs are bad, m'kay?

Done (chrono): Cafeïne, alcohol, valium, wiet, paddo's, hasj, XTC, truffels
Avatar gebruiker
kotaku
אללה הוא יהודי
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 502
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 1:58 pm
Woonplaats: Pindakaas

Re: Leeftijd en drugs

Berichtdoor Verf » di apr 19, 2011 10:19 pm

Dit vind ik een interessant onderwerp.
Ik zelf ben bijna 16 en experimenteer als sinds mijn 13de.
Op mijn 13de eerste keer alcohol en daarmee ook enorm bezopen. Dat waren men eerste feesten en toen kon ik niet met alcohol omgaan nu drink ik lang niet meer zoveel, 8 pinten op een fuif is echt de max en meestal zit ik rond aan 5.

Op mijn 14de heb ik wiet geprobeerde en dat monde al vrij snel uit tot wekelijks/maandelijks gebruik :(, maar dat was vooral ook geëxperimenteer, ik ben sinds vorige week serieus geminderd, de lol was er af. ik besteed nu opnieuw terug veel tijd aan mijn hobby, graffiti. Af en toe een blowtje vind ik wel leuk maar niet te vaak dan is leuke en speciale er af.

Met nieuwjaar eens salvia geprobeerd, ONVOORSTELBAAR dat zoiets legaal is. Dat is dus niet mijn favoriet :p, (je kan het tripreport lezen op de .NL). Door die ervaring weet ik dat ik nog lang niet klaar ben voor serieuze tripmiddelen. Ik lees ook enorm veel over drugs en wil alles weten en eventueel proberen.
Vorige vrijdag MDMA geprobeerd samen met een vriend (report volgt!) en ja dat was hemels :love:, MAAAAR ik weet ook wel ik ben nog heel jong en geen zin in hppd of men receptoren te verneuken. DUSSS ik heb besloten om dat max 3 keer per jaar te doen. Ik zou het ook vreselijk vinden als de magie verdwijnt, want het voelde ZOOO goed :). Verder wil ik eig alles nog proberen, behalve anuspoeder aka coke,heroine en GHB. Wat ik zeker wil proberen is keta en 2c-b, als ik wat ouder ben LSD en DMT. Ik geloof dat je door drugs (psychedlica) antwoorden kan vinden op vragen als vragen: waarom zijn wij hier? Is mijn bewustzijn niet gewoon een illusie van het niets? en wat is het nut van het leven? IS bewustzijn niet een individuele beleving of is dit universeel?. Dat zijn vragen waarover ik vaak nadenk.
MDMA is gewoon echt iets om te genieten en te feesten.
Ik heb momenteel het gevoel dat ik alles onder controle heb school gaat ook nog steeds prima. Drugs verrijken mijn leven maar ze mogen het niet beheersen. (alhoewel even een blowtje uit escapsime en verdriet is veradelijk maar wij zijn allen zwak en toch zal ik sterk zijn :rock: )

zo wat denken jullie over mijn gebruik? :)
"Spijt is wat de koe schijt"
-Herman Brood
Avatar gebruiker
Verf
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 409
Geregistreerd: di maart 22, 2011 6:30 pm

Re: Leeftijd en drugs

Berichtdoor Bloxnix » di apr 19, 2011 11:28 pm

Verf schreef:Dit vind ik een interessant onderwerp.
Ik zelf ben bijna 16 en experimenteer als sinds mijn 13de.
Op mijn 13de eerste keer alcohol en daarmee ook enorm bezopen. Dat waren men eerste feesten en toen kon ik niet met alcohol omgaan nu drink ik lang niet meer zoveel, 8 pinten op een fuif is echt de max en meestal zit ik rond aan 5.

Op mijn 14de heb ik wiet geprobeerde en dat monde al vrij snel uit tot wekelijks/maandelijks gebruik :(, maar dat was vooral ook geëxperimenteer, ik ben sinds vorige week serieus geminderd, de lol was er af. ik besteed nu opnieuw terug veel tijd aan mijn hobby, graffiti. Af en toe een blowtje vind ik wel leuk maar niet te vaak dan is leuke en speciale er af.

Met nieuwjaar eens salvia geprobeerd, ONVOORSTELBAAR dat zoiets legaal is. Dat is dus niet mijn favoriet :p, (je kan het tripreport lezen op de .NL). Door die ervaring weet ik dat ik nog lang niet klaar ben voor serieuze tripmiddelen. Ik lees ook enorm veel over drugs en wil alles weten en eventueel proberen.
Vorige vrijdag MDMA geprobeerd samen met een vriend (report volgt!) en ja dat was hemels :love:, MAAAAR ik weet ook wel ik ben nog heel jong en geen zin in hppd of men receptoren te verneuken. DUSSS ik heb besloten om dat max 3 keer per jaar te doen. Ik zou het ook vreselijk vinden als de magie verdwijnt, want het voelde ZOOO goed :). Verder wil ik eig alles nog proberen, behalve anuspoeder aka coke,heroine en GHB. Wat ik zeker wil proberen is keta en 2c-b, als ik wat ouder ben LSD en DMT. Ik geloof dat je door drugs (psychedlica) antwoorden kan vinden op vragen als vragen: waarom zijn wij hier? Is mijn bewustzijn niet gewoon een illusie van het niets? en wat is het nut van het leven? IS bewustzijn niet een individuele beleving of is dit universeel?. Dat zijn vragen waarover ik vaak nadenk.
MDMA is gewoon echt iets om te genieten en te feesten.
Ik heb momenteel het gevoel dat ik alles onder controle heb school gaat ook nog steeds prima. Drugs verrijken mijn leven maar ze mogen het niet beheersen. (alhoewel even een blowtje uit escapsime en verdriet is veradelijk maar wij zijn allen zwak en toch zal ik sterk zijn :rock: )

zo wat denken jullie over mijn gebruik? :)

Ikzelf vind het wel interessant.
Over die vragen, over dat soort dingen denk ik ook heel vaak.
Op wiet ofzo zeker, maar ook zonder drugs.
Het is wel goed dat je grenzen stelt.
Bloxnix
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 881
Geregistreerd: zo feb 27, 2011 5:03 am
Woonplaats: België

Re: Leeftijd en drugs

Berichtdoor FuntCase » wo apr 20, 2011 3:20 am

Verf schreef:Dit vind ik een interessant onderwerp.
Ik zelf ben bijna 16 en experimenteer als sinds mijn 13de.
Op mijn 13de eerste keer alcohol en daarmee ook enorm bezopen.
Op mijn 14de heb ik wiet geprobeerde en dat monde al vrij snel uit tot wekelijks/maandelijks gebruik.
Ik ben sinds vorige week serieus geminderd.
Vorige vrijdag MDMA geprobeerd ja dat was hemels :love:
ik weet ook wel ik ben nog heel jong en geen zin in hppd of men receptoren te verneuken.
Verder wil ik eig alles nog proberen.
Ik geloof dat je door drugs (psychedlica) antwoorden kan vinden op vragen als vragen:
waarom zijn wij hier? Is mijn bewustzijn niet gewoon een illusie van het niets? en wat is het nut van het leven? IS bewustzijn niet een individuele beleving of is dit universeel?. Dat zijn vragen waarover ik vaak nadenk.
Ik heb momenteel het gevoel dat ik alles onder controle heb.
zo wat denken jullie over mijn gebruik? :)


Shall I rest my case :conf: :#:
Demons run when a good man goes to war
Night will fall and drown the sun
When a good man goes to war

Friendship dies and true love lies
Night will fall and the dark will rise
When a good man goes to war

Demons run, but count the cost
The battle's won, but the child is lost
Avatar gebruiker
FuntCase
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 229
Geregistreerd: vr feb 25, 2011 6:33 pm
Woonplaats: Rotterdam

Re: Leeftijd en drugs

Berichtdoor FuntCase » wo apr 20, 2011 3:34 am

Verf schreef: Ik geloof dat je door drugs (psychedlica) antwoorden kan vinden op vragen als vragen: waarom zijn wij hier? Is mijn bewustzijn niet gewoon een illusie van het niets? en wat is het nut van het leven? IS bewustzijn niet een individuele beleving of is dit universeel?. Dat zijn vragen waarover ik vaak nadenk.


Dude; I've been there, done that, bought a t-shirt.

Iedereen zit met die vragen, de antwoorden liggen eraan welke eisen je aan het antwoord stelt.(geloofwaardigheid/beweis/gevoel).
Als je drugs gebruikt ga je meer mogelijkheden zien, omdat je bewustzijn/gevoel/gedachtegang/perspectief verandert. Helaas ga/kan je ook dingen denken die onlogisch zijn(dingen die je WILT denken omdat je een mogelijkheid ziet)

Nahh, not resting my case. :#:

Zie eerst maar eens een paar maanden te stoppen met alles, dan kan je zeggen dat je alles onder controle hebt.
Demons run when a good man goes to war
Night will fall and drown the sun
When a good man goes to war

Friendship dies and true love lies
Night will fall and the dark will rise
When a good man goes to war

Demons run, but count the cost
The battle's won, but the child is lost
Avatar gebruiker
FuntCase
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 229
Geregistreerd: vr feb 25, 2011 6:33 pm
Woonplaats: Rotterdam

Re: Leeftijd en drugs

Berichtdoor Dopey » wo apr 20, 2011 10:15 am

Einstein schreef:Puur op lichamelijke gevolgen gelet zou ik ongeveer 21 jaar als grens aan moeten houden, maar daar houd ik me zelf ook niet aan. Vanaf ongeveer 16 jaar (precieze getallen ga ik hier niet op plakken) zal ik bij verstandig, voorzichtig gebruik niet meer mekkeren.
8===D~~
Avatar gebruiker
Dopey
x Straight x Edge x
Donateur
Offline
 
Posts: 3423
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 12:39 pm

Re: Leeftijd en drugs

Berichtdoor Ginoo » wo apr 20, 2011 5:43 pm

Alcohol 13 - ging veel te mal :D
Wiet 14 - lekker geslapen op nieuwjaarsdag
XTC 16 - beetje teveel voor de eerste keer, weet alleen nog dat ik me flink heb vermaakt :roll2:
Pep 16 - mooie avond, tot ik op bed lag, alhoewel ik me liggend ook best heb vermaakt!
DXM 16 - ik hou van dingen proberen dus de hoest capsules ook maar eventjes proberen :D
Coke 16 - zeker lekker, maar niet echt iets voor mij. (te duur en te kort effect)
en krijg toevallig dit weekend weer 2-4gram pep :snort: jum jum

wat een mooi jaar als ik het zo terug denk :grin:
Ginoo
Newbie
Offline
 
Posts: 8
Geregistreerd: di maart 01, 2011 11:48 pm

Re: Leeftijd en drugs

Berichtdoor Ginoo » wo apr 20, 2011 5:46 pm

btw; ik weet wel hoe en wat, heb genoeg mensen om me heen met ervaring, en zo niet dan check ik altijd eerst even DF, wat ik met DXM ook heb gedaan!
Ginoo
Newbie
Offline
 
Posts: 8
Geregistreerd: di maart 01, 2011 11:48 pm

Re: Leeftijd en drugs

Berichtdoor dadalife » wo apr 20, 2011 5:58 pm

Ikzelf ben nog maar 16.

Alcohol was voor het eerst op mijn 14de, vind ik nog redelijk netjes was dan ook niet veel ofzo en gewoon eenmalig.
Blowen heb ik voor het eerst op mijn 15de geprobeerd, was wel een beetje vroeg maar heb het daarna ook zelden gedaan en ik doe het nu ook niet meer. Ik vind dat je op je 16de toch wel voor het eerst aan een jointje kan beginnen, maar dan ook verder niet heel veel vaker op die leeftijd.
Ik heb dit jaar voor het eerst truffels gedaan, was erg nieuwsgierig, maar achteraf toch wel iets te vroeg eigenlijk.
Kortom ik vind dat ik zelf wel iets te vroeg ben begonnen, maar ik gebruik nu niets alleen soms wel eens bier of wat dan ook op een feest.
SPACE
Avatar gebruiker
dadalife
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 143
Geregistreerd: wo maart 02, 2011 7:54 pm

Re: Leeftijd en drugs

Berichtdoor dadalife » wo apr 20, 2011 6:00 pm

@Pff

Inderdaad 14 en al aan de XTC, nee dat gaat te ver
SPACE
Avatar gebruiker
dadalife
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 143
Geregistreerd: wo maart 02, 2011 7:54 pm

Re: Leeftijd en drugs

Berichtdoor megatrippie » wo apr 20, 2011 6:05 pm

De leeftijd van mijn drugs is nooit meer dan een maand of drie.
Tree Hugging Hippie Crap
megatrippie
In Memoriam
Offline
 
Posts: 572
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 2:52 pm

Re: Leeftijd en drugs

Berichtdoor FuntCase » do apr 21, 2011 3:04 am

megatrippie schreef:De leeftijd van mijn drugs is nooit meer dan een maand of drie.

Clown. :#:
Demons run when a good man goes to war
Night will fall and drown the sun
When a good man goes to war

Friendship dies and true love lies
Night will fall and the dark will rise
When a good man goes to war

Demons run, but count the cost
The battle's won, but the child is lost
Avatar gebruiker
FuntCase
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 229
Geregistreerd: vr feb 25, 2011 6:33 pm
Woonplaats: Rotterdam

Re: Leeftijd en drugs

Berichtdoor Einstein » do apr 21, 2011 11:26 am

Ik vond hem ook niet grappig :(
Did: espresso, energy drink, jenever, sigaren
To do: meer espresso, energy drink, jenever en sigaren

Geloof het of niet, het heeft mijn derde oog geopend; ik zie wat ik zie in slowmotiondimensies
Avatar gebruiker
Einstein
Koos Kansloos
Donateur
Offline
 
Posts: 11460
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:57 pm
Woonplaats: Een filiaal bij u in de buurt

Re: Leeftijd en drugs

Berichtdoor Bing Crosby » do apr 21, 2011 2:46 pm

Jules schreef:
Einstein schreef:Puur op lichamelijke gevolgen gelet zou ik ongeveer 21 jaar als grens aan moeten houden, maar daar houd ik me zelf ook niet aan. Vanaf ongeveer 16 jaar (precieze getallen ga ik hier niet op plakken) zal ik bij verstandig, voorzichtig gebruik niet meer mekkeren.


Ben ik het wel mee eens, alleen met coke, speed of LSD zou ik toch zeker +18 aanraden. Nam zelf acid op mijn 16de namelijk en hoewel ik er niet echt wat aan overgehouden heb (HPPD misschien, maar daar heb ik nauwelijks nog last van) lijkt zoiets me echt niet goed om zo jong te doen. Oja, en benzo's en die uppers dus vanwege het verslavingspotentieel. Maar ik weet niet echt of op je bek gaan leeftijdsgebonden is, want dat gebeurt bij die drugs net zo goed met andere leeftijden.

Hulde voor De Stijl trouwens! :grin:
Avatar gebruiker
Bing Crosby
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 627
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 10:20 pm

Re: Leeftijd en drugs

Berichtdoor FlashKip » di apr 26, 2011 3:06 pm

Ik ben begonnen met alcohol toen ik 16 was.. aantal vrienden uitgenodigd als mijn ouders er niet waren en je helemaal lam zuipen(17 bier pp). Of er stond nog een fles whiskey in de kast die ik er ook achteraan gooide (0.3l+17 bier), die nacht heb ik dan ook 6 uur knock-out op de wc gezeten. sindsdien eigenlijk niet meer zoveel gezopen. toen ben ik op mijn 15e begonnen met roken en sinds mijn 16e een vaste roker...toen ik 17 was en bijna 18 begonnen met blowen, eerst een paar hijsjes maar al snel toen ik 18 werd elk weekend flink geblowt en op laatst ook wel dagelijks. nu ik op mezelf ben gaan wonen (6 maanden terug) bij een huisgenoot die veel vrienden heeft die coke snuiven etc. ben ik aan wat pillen gekomen, helemaal geweldig natuurlijk. dus nu ben ik 19 en heb flink wat xtc gebruikt, gister voor het eerst speed en ghb, en binnenkort lsd en ketamine proberen :grin: . ben trouwens al een week neit meer naar school geweest dus moet morgen ook maar weer is gebeuren. Zal me wel weer opnieuw voor moeten stellen :)
Als je morgen even oud bent als vandaag, ben je dood.

Mocht ik me door de wiet beschijten, mocht ik door de hasj vergaan,
laat dan op mijn grafsteen schrijven: "Zijn luier was te zwaar om op staan''
Avatar gebruiker
FlashKip
kip kip kip
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 538
Geregistreerd: wo apr 20, 2011 5:35 pm

Re: Leeftijd en drugs

Berichtdoor FRESH » di apr 26, 2011 3:07 pm

Verstandig? Nou, oke dan....
Absoluut 21+ dan zijn je hersenen over het algemeen wel volgroeid.
FRESH
Offline
 

Re: Leeftijd en drugs

Berichtdoor RobTrip » di apr 26, 2011 4:50 pm

Ik denk dat zo'n 18 jaar de minimumleeftijd is om met drugs te beginnen. Het is alleen niet zo makkelijk te stellen, zoals eerder hier al gezegd. het verschilt idd ook per persoon. Maar op je 14e pillen of 13e beginnen met zuipen lijken mij iig te vroeg :lol:
Avatar gebruiker
RobTrip
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 139
Geregistreerd: ma maart 07, 2011 2:24 pm


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Drugs

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten

Royal Queen Seeds banner