Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Open kaart spelen?

Hier vind je alles wat niet bij één bepaalde drug hoort. Voor vragen over combinaties kun je het best in de subfora over de aparte drugs zoeken.

Reveal the seal(bag)? Present the supplement?

Ja. Je moeder zal de eerlijkheid waarderen en als je het goed vertelt zal ze ook inzien dat je niet zomaar iets doet.
4
11%
Ja. Je moeder zal de eerlijkheid waarderen, maar vertel niet alle details. Drugs als meth en GHB schrikken te erg af.
14
40%
Nee. Al zal ze de eerlijkheid waarderen, jullie band zal dusdanig veranderen dat die eerlijkheid oninteressant is.
9
26%
Nee. Ze zal zelf liever voorgelogen worden wat dit betreft zodat ze zich niet altijd zorgen hoeft te maken.
5
14%
Anders (Namelijk...)
3
9%
 
Totaal aantal stemmen : 35

Open kaart spelen?

Berichtdoor Perry » ma mei 18, 2015 12:15 am

Hello beloved drug community,

Het is weer eens zo ver! Een JG topic. Van serieuze aard nog wel!

Dit weekend heb ik volledig in de stress gezeten, omdat ik mijn stash had geplaatst op een plaats waar m'n vrienden hem vandaan zouden kunnen pakken, maar het niet in het openbaar lag. Ze wilden zelf namelijk dat ik het in de speeltuin in een tunneltje plaatste, omdat ze het diezelfde nacht nog wel konden pakken en het dan droog en toegankelijk was. Ik wilde echter niet riskeren dat een kind het vond en er vervolgens een dood op m'n geweten stond. Ik koos ervoor het in m'n eigen garage in een kastje te plaatsen waar ze gemakkelijk de volgende dag konden komen. Stiekem of met een smoesje iets te lenen. Vervolgens durfden ze dit blijkbaar niet en toen ik later keek zag ik het tasje niet liggen.

Mijn moeder gedroeg zich ietwat vreemd die dag en kwam met vragen als "Waar komt je interesse voor scheikunde eigenlijk vandaan?" Ik was er zeker van dat ze het tasje had gevonden, maar durfde er zelf niet mee te komen. Toen ik later alleen thuis was ging ik op onderzoek uit en na enig zoeken ging ik terug naar plaats numero uno. Het kastje. Waar ik, na goed kijken, het tasje achterin vond. Het kan zijn dat ik niet goed genoeg heb gekeken de eerste keer, maar ze kan het tasje ook terug geplaatst hebben.

Al met al maakt het ook allemaal niet echt uit, want ik zit al jaren met de gedachte open te zijn naar m'n moeder. Het enige wat mij hiervan weerhoudt is dat vanaf dat punt zij dag in dag uit met zorgen om mij zit. Als ze al het tasje gezien heeft, wat er op dat moment echt super geordend en professioneel uitzag alsof ik wist wat ik deed, niet alsof ik een dealer ben, zal het vragen opgeroepen hebben, maar ook enigszins geruststellend geweest zijn.

Alles in het tasje was gecategoriseerd en gelabeld:
-Smoking
-Doseren & bewaren
-Inname
-Verzorging
-Cannabis box
Verder een vakje met gelabelde zakjes, waarvan op MDPV een waarschuwing (uitroepteken) en nog pasjes, een spiegel, een 0.001g precisieweegschaal en een schaar.

Kortom:
Is het wijs het na 4 jaar gebruik open kaart te spelen, te vertellen dat ik er moeilijkheden mee heb ervaren, veel van heb geleerd, anderen veel over leer, maar bovenal veel lol aan heb beleefd. Of is het verstandiger het te blijven verbergen en schijnheilig te blijven doen? (Mijn moeder weet al van mijn wiet/hasj/spacecake, truffel en 4-AcO-DMT gebruik. (En m'n cafeïne, alcohol en nicotine :kleuter: )

Ohja kleine side-note:
Ik was zo slim het tasje in een kastje met fiets reparatie spul te doen terwijl m'n moeder een gratis fiets die opgeknapt moest worden had geregeld en ging kijken wat er nog aan spullen nodig was terwijl mijn broer en ik een racefiets tocht fietsten.

-From JG, with love :blowkiss:

BIJLAGE
Band met m'n moeder:
Spoiler! :
Band met mijn moeder is eentje met teveel liefde van haar kant imo. Ze heeft alles voor me over, gunt me alles en haar liefde is onvoorwaardelijk. Ze kan boos op me zijn, sure, maar ze is vooral bezorgd. Het verleden heeft er ook wel voor gezorgd dat dit niet onterecht is. Ze heeft me eens non responsive, met m'n slaapkamer ondergekotst op m'n bed aangetroffen,{1} eens na 'n zoekactie knock out van de drank in de berm gevonden{2} en een keer in totaal fucked up staat aangetroffen.{3} Ze weet overigens dat ik af en toe drink, rook, blow, truffels heb gedaan en 4-AcO-DMT heb gedaan en drugs interessant vind. Dit vindt ze niet leuk, maar accepteert ze enigszins. Ze ziet zich niet (meer) in een positie dergelijke dingen te verbieden, maar probeert het wel te sturen.{1}Puke
Spoiler! :
Ik had nog een bult wodka in m'n vriezer liggen en 'n tray energy. Rond 1 uur 's middags zou een maat van me komen om alvast in te drinken voor z'n verjaardag. Ik kon niet wachten, dus begon alvast rond 12 met een shotje W en 'n glaasje WRB. M'n maat had er nog zo'n zin in en we zaten lekker te kutten achter m'n laptop totdat we de eerste liter leeg hadden. Toen besloten we Amnesia: The Dark Descent te spelen, waar we om en om elkaar lieten, omdat we echt niet verder durfden. We dronken nog en WRB en namen nog een shot, waarna hij naar huis ging om te eten voor z'n feestje begon. In de tussentijd zou ik ook wat eten en dan die kant op. Ik had nog wel even tijd over dus bleef eerst nog even met m'n laptop kutten. Voor ik 't wist had ik de hele fles leeg. Ik wilde een pizza in de oven gaan doen, maar werd wakker in mijn bed met een hele bezorgde moeder naast me.{2}I Get Knocked Down
Spoiler! :
Er was een feest van 'n vriend enkele kilometers verderop waar ik samen met nog wat vrienden naartoe fietste. Er bleken allemaal klasgenoten van mij te zijn en bekenden die ik in geen tijden had gezien. Super leuk en super gezellig, had ik totaal niet verwacht! Ik dronk door de gezelligheid gemakkelijk door. Het ene na 't andere biertje vloog naar binnen. Toen kwam de wijn. Zoet en wit, dat was de keuze. Ik dronk enkele glaasjes en blufte toen dat ik zo zo'n hele fles kon adten. Nou, tadaa, lag er net nog 'n gesloten fles onder 't aanrecht. Ik moest 't maar waar maken en sloeg alles achter elkaar weg. Wonder boven wonder wist ik alles binnen te houden. Ik ging snel weer op zoek naar m'n vrienden van thuis, maar ze waren nergens te bekennen. Ik vroeg aan lui die klaar gingen liggen om in hun auto te slapen of ze hen gezien hadden. "Ik geloof dat die al lang naar huis zijn joh..." Dus ik pak m'n fiets, knal nog even tegen een tuinbak aan en fiets zo hard ik kon die kant op, in de hoop ze nog in te halen. Ik werd verward wakker door geschreeuw in de verte. "HIER IS 'IE! IK HEB HEM GEVONDEN" "JONGGELEERD!" De jongens waren achteraf niet voor mij vertrokken, maar waren net dat moment even aan 't kijken bij de tenten in 't weiland verderop. Ik lag gelukkig net 10cm naast de sloot.{3}I wanna be sedated
Spoiler! :
Ik had met mijn moeder de strikte afspraak niet te laat thuis te zijn, de exact afgesproken tijd weet ik niet meer. Ik fietste met vrienden naar 'n feest 8km verderop, nam wat methox en genoot lekker van het feit dat op dit zuipfeest ik er geen fuck van snapte. Gesprekken met bekenden verliepen acceptabel. Ik dronk er wat biertjes bij en nam nog een mooi nakje methox. Toen ik besloot dat ik toch echt wel moest vertrekken, was 'n maat van me het er niet mee eens. Ik moest gewoon blijven, het was toch fucking leuk?! "Ja, maar ik houd me aan m'n afspraken." Wat een stelde ik me aan zeg, wat maakt een extra half uurtje nou uit? Al zou 't een uur zijn! Toen ik naar m'n fiets liep was hij me voor en besloot hij dat als ik mijn fiets niet had, ik wel moest blijven. Hij hing hem daarom in een boom, dusdanig hoor dat ik er nauwelijks bij kon. Na schelden en 'n worstelpartij werd t een container gevecht tot ik uiteindelijk bij de fiets kwam en hem in 1 ruk (samen met een stuk van de boom) los trok. Ik fietste direct een stuk verder, stopte en kon de woede en frustratie niet aan. Ik handelde uit impuls en goot een gigantische bult methox op m'n hand en snoof dit in 1 keer weg om de gevoelens te verdoven. Ik was ineens thuis, waar het me niet lukte m'n fiets overeind te krijgen na ik 'm had laten vallen. Vervolgens viel ik zelf voorover, waarna ik direct overeind geholpen werd door m'n moeder, die mij toesprak en het hele toneelstuk had mogen aanschouwen. Ze zei allemaal dingen en zag er erg geschrokken uit. Ik probeerde ook dingen te zeggen, maar, zo hoorde ik de volgende ochtend, was daar geen woord van te verstaan. Ze vond 't belachelijk dat ik, omdat ik er nu korter kon zijn dan gewoonlijk had gekund, ik dit had ingehaald door zoveel mogelijk sterke drank achterover te gooien, want zo fietsen was echt onverantwoord! ... hehe... sterke drank, ik was er zelf nooit opgekomen.

Laatst bijgewerkt door Perry op ma mei 18, 2015 6:30 am, in totaal 5 keer bewerkt.
Avatar gebruiker
Perry
Intensive Care Bear
DF God
Offline
 
Posts: 13266
Geregistreerd: do jul 21, 2011 6:03 pm
Woonplaats: Bij de buren in een boomhut.

Re: Open kaart spelen?

Berichtdoor verneukeratief » ma mei 18, 2015 12:27 am

Avatar gebruiker
verneukeratief
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2981
Geregistreerd: di maart 08, 2011 5:09 pm
Woonplaats: Geel(B)

Re: Open kaart spelen?

Berichtdoor Poseidon » ma mei 18, 2015 12:34 am

Doe maar niet jong. Het kan de band met je moeder onherstelbaar beschadigen. Daarbij is stiekem dope bezitten c/q gebruiken veel spannender en leuker.
Daarbij heb je effectief het volste recht op bezit van geheimen. :wink:
Wij willen onze blauwe luchten terug.
Avatar gebruiker
Poseidon
JeVader
In Memoriam
Offline
 
Posts: 10486
Geregistreerd: do maart 17, 2011 4:34 pm
Woonplaats: Liquid Universe

Re: Open kaart spelen?

Berichtdoor Maus » ma mei 18, 2015 12:36 am

Ik ken je moeder niet en weet ook niet hoe je relatie is met haar.

Stel je speelt open kaart: kun je met een grote mate van waarschijnlijkheid haar reactie inschatten?

Stel dat je inschat dat de kans 25% is dat er een enorme ruzie en verwijdering tussen jullie ontstaat, in zo'n geval zou ik zeker geen open kaart spelen.

Het komt eigenlijk hier op neer: welke reacties kan ze geven op je openheid en hoe groot schat je de kans op een (zeer) negatieve reactie van je moeder.

Op basis van die afweging zou ik:

1. Openheid geven tijdens een goed gesprek met haar.

Of:

2. Doorgaan met waar je al mee bezig was.

Ik hoop dat je hier iets aan hebt.

Groeten,

Maurits
Maus schreef:Wees liev voor elkaar en leef in vrede :stoned:


Albert Einstein schreef:
Der hauptgrund für stress ist der tägliche kontakt mit idioten...


Leo Gura schreef:
Society is an amusementpark for the ego to distract you from your truth...
Avatar gebruiker
Maus
RIP lieve Poseidon...
Donateur
Offline
 
Posts: 10206
Geregistreerd: vr mei 18, 2012 10:53 am
Woonplaats: Vrijstaat www.drugsforum.info

Re: Open kaart spelen?

Berichtdoor verneukeratief » ma mei 18, 2015 1:13 am

Mem drinkt dus wat is het probleem.
Spoiler! :
Avatar gebruiker
verneukeratief
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2981
Geregistreerd: di maart 08, 2011 5:09 pm
Woonplaats: Geel(B)

Re: Open kaart spelen?

Berichtdoor Perry » ma mei 18, 2015 1:38 am

Fold.
Avatar gebruiker
Perry
Intensive Care Bear
DF God
Offline
 
Posts: 13266
Geregistreerd: do jul 21, 2011 6:03 pm
Woonplaats: Bij de buren in een boomhut.

Re: Open kaart spelen?

Berichtdoor de Tails » ma mei 18, 2015 3:53 am

OPenheid met geliefden is nooit fout imho.

Maar waar is de Poll?
Avatar gebruiker
de Tails
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 219
Geregistreerd: ma maart 10, 2014 11:07 am

Re: Open kaart spelen?

Berichtdoor funky_skunk_junky » ma mei 18, 2015 4:27 am

Moeilijk in te schatten aangezien we niet jouw exacte situatie kunnen weten, maar dat is wel een lastige keuze.
Als je het besluit te vertellen, zorg dan wel dat je haar vragen beantwoord mocht ze deze hebben. Laat haar desnoods je ordening zien en vertel erbij dat je dit doet omdat je er verantwoordelijk mee om wilt gaan.
Ik denk dat ouders namelijk drugs gebruiken/misbruiken vaak niet zo goed kunnen scheiden als het om hun kinderen gaat, en je kan haar er inderdaad erg bezorgd mee maken als je het verteld. Ik denk als jou gebruik niet problematisch is, je het misschien beter niet kan zeggen.

Maar goed, dat verschilt dus ook weel heel erg per situatie. Ik denk dat het echt een keuze is die alleen jij kan maken, succes ermee JG :)
--------------------------------- ---------------------------------

--------Excuse me while I light my spliff--------
funky_skunk_junky
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 749
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:11 pm

Re: Open kaart spelen?

Berichtdoor Perry » ma mei 18, 2015 6:12 am

Tails schreef:OPenheid met geliefden is nooit fout imho.

Maar waar is de Poll?

Incoming. :hulde:

Also:
Band met mijn moeder is eentje met teveel liefde van haar kant imo. Ze heeft alles voor me over, gunt me alles en haar liefde is onvoorwaardelijk. Ze kan boos op me zijn, sure, maar ze is vooral bezorgd. Het verleden heeft er ook wel voor gezorgd dat dit niet onterecht is. Ze heeft me eens non responsive, met m'n slaapkamer ondergekotst op m'n bed aangetroffen,{1} eens na 'n zoekactie knock out van de drank in de berm gevonden{2} en een keer in totaal fucked up staat aangetroffen.{3} Ze weet overigens dat ik af en toe drink, rook, blow, truffels heb gedaan en 4-AcO-DMT heb gedaan en drugs interessant vind. Dit vindt ze niet leuk, maar accepteert ze enigszins. Ze ziet zich niet (meer) in een positie dergelijke dingen te verbieden, maar probeert het wel te sturen.

Drie anekdotes over JG zijn mongolide jeugd:
{1}Kots-story
Spoiler! :
Ik had nog een bult wodka in m'n vriezer liggen en 'n tray energy. Rond 1 uur 's middags zou een maat van me komen om alvast in te drinken voor z'n verjaardag. Ik kon niet wachten, dus begon alvast rond 12 met een shotje W en 'n glaasje WRB. M'n maat had er nog zo'n zin in en we zaten lekker te kutten achter m'n laptop totdat we de eerste liter leeg hadden. Toen besloten we Amnesia: The Dark Descent te spelen, waar we om en om elkaar lieten, omdat we echt niet verder durfden. We dronken nog en WRB en namen nog een shot, waarna hij naar huis ging om te eten voor z'n feestje begon. In de tussentijd zou ik ook wat eten en dan die kant op. Ik had nog wel even tijd over dus bleef eerst nog even met m'n laptop kutten. Voor ik 't wist had ik de hele fles leeg. Ik wilde een pizza in de oven gaan doen, maar werd wakker in mijn bed met een hele bezorgde moeder naast me.


{2}Knocked the fuck out
Spoiler! :
Er was een feest van 'n vriend enkele kilometers verderop waar ik samen met nog wat vrienden naartoe fietste. Er bleken allemaal klasgenoten van mij te zijn en bekenden die ik in geen tijden had gezien. Super leuk en super gezellig, had ik totaal niet verwacht! Ik dronk door de gezelligheid gemakkelijk door. Het ene na 't andere biertje vloog naar binnen. Toen kwam de wijn. Zoet en wit, dat was de keuze. Ik dronk enkele glaasjes en blufte toen dat ik zo zo'n hele fles kon adten. Nou, tadaa, lag er net nog 'n gesloten fles onder 't aanrecht. Ik moest 't maar waar maken en sloeg alles achter elkaar weg. Wonder boven wonder wist ik alles binnen te houden. Ik ging snel weer op zoek naar m'n vrienden van thuis, maar ze waren nergens te bekennen. Ik vroeg aan lui die klaar gingen liggen om in hun auto te slapen of ze hen gezien hadden. "Ik geloof dat die al lang naar huis zijn joh..." Dus ik pak m'n fiets, knal nog even tegen een tuinbak aan en fiets zo hard ik kon die kant op, in de hoop ze nog in te halen. Ik werd verward wakker door geschreeuw in de verte. "HIER IS 'IE! IK HEB HEM GEVONDEN" "JONGGELEERD!" De jongens waren achteraf niet voor mij vertrokken, maar waren net dat moment even aan 't kijken bij de tenten in 't weiland verderop. Ik lag gelukkig net 10cm naast de sloot.


{3}Fucking up the mainstream...
Spoiler! :
Ik had met mijn moeder de strikte afspraak niet te laat thuis te zijn, de exact afgesproken tijd weet ik niet meer. Ik fietste met vrienden naar 'n feest 8km verderop, nam wat methox en genoot lekker van het feit dat op dit zuipfeest ik er geen fuck van snapte. Gesprekken met bekenden verliepen acceptabel. Ik dronk er wat biertjes bij en nam nog een mooi nakje methox. Toen ik besloot dat ik toch echt wel moest vertrekken, was 'n maat van me het er niet mee eens. Ik moest gewoon blijven, het was toch fucking leuk?! "Ja, maar ik houd me aan m'n afspraken." Wat een stelde ik me aan zeg, wat maakt een extra half uurtje nou uit? Al zou 't een uur zijn! Toen ik naar m'n fiets liep was hij me voor en besloot hij dat als ik mijn fiets niet had, ik wel moest blijven. Hij hing hem daarom in een boom, dusdanig hoor dat ik er nauwelijks bij kon. Na schelden en 'n worstelpartij werd t een container gevecht tot ik uiteindelijk bij de fiets kwam en hem in 1 ruk (samen met een stuk van de boom) los trok. Ik fietste direct een stuk verder, stopte en kon de woede en frustratie niet aan. Ik handelde uit impuls en goot een gigantische bult methox op m'n hand en snoof dit in 1 keer weg om de gevoelens te verdoven. Ik was ineens thuis, waar het me niet lukte m'n fiets overeind te krijgen na ik 'm had laten vallen. Vervolgens viel ik zelf voorover, waarna ik direct overeind geholpen werd door m'n moeder, die mij toesprak en het hele toneelstuk had mogen aanschouwen. Ze zei allemaal dingen en zag er erg geschrokken uit. Ik probeerde ook dingen te zeggen, maar, zo hoorde ik de volgende ochtend, was daar geen woord van te verstaan. Ze vond 't belachelijk dat ik, omdat ik er nu korter kon zijn dan gewoonlijk had gekund, ik dit had ingehaald door zoveel mogelijk sterke drank achterover te gooien, want zo fietsen was echt onverantwoord! ... hehe... sterke drank, ik was er zelf nooit opgekomen.
Avatar gebruiker
Perry
Intensive Care Bear
DF God
Offline
 
Posts: 13266
Geregistreerd: do jul 21, 2011 6:03 pm
Woonplaats: Bij de buren in een boomhut.

Re: Open kaart spelen?

Berichtdoor Poseidon » ma mei 18, 2015 10:10 am

Moeders verdringen vaak feiten waar ze niet mee geconfronteerd willen worden.
Heb tijd terug wel eens tegen de mijne opgebiecht dat ik er flink op los snuif. Inmiddels zegt ze steevast dat het spijtig is dat ik ook hooikoorts heb zodra ik weer eens met een dichtgeplamuurde neus naast haar zit. :#:

Ondanks je nobele ethische consequenties is de kans groot dat het een debacel wordt JonG.
Wij willen onze blauwe luchten terug.
Avatar gebruiker
Poseidon
JeVader
In Memoriam
Offline
 
Posts: 10486
Geregistreerd: do maart 17, 2011 4:34 pm
Woonplaats: Liquid Universe

Re: Open kaart spelen?

Berichtdoor Zelfkweek » ma mei 18, 2015 11:01 am

Als je je moeder wil kapot maken zou ik dat zeker doen.
Je zegt dat je moeder bezorgd is en veel liefde voor je heeft, leuk he? als je wil dat dit zo blijft dan zou ik persoonlijk dit nooit tegen mijn moeder zeggen.

Ze zal met een geheim moeten leven en iedere keer dat een van haar vriendinnen iets zegt over een drugsverslaafde of ze iets leest/hoort over verslavingen zal ze aan jou denken.

Als je wil dat je moeder je associeerd met drugs en verslavingen (want zo denken ouders nu eenmaal) doen!

je bent gek dat je daar zelf over nadenkt.

Misschien heeft ze je tasje gevonden, ja... so what? ontkennen en zeg dat het van een vriend was ofzo..

(gebasseerd op mijn relatie met mijn moeder)
Wat dan?
Avatar gebruiker
Zelfkweek
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 273
Geregistreerd: di mei 05, 2015 1:31 pm

Re: Open kaart spelen?

Berichtdoor Prototype » ma mei 18, 2015 11:17 am

Wat Pos zegt, bij mij precies hetzelfde nu. :P
I'll make my own drugsforum! With blackjack and hookers!
In fact, forget the forum!
BEK HOUWE, NEUS VOLSTOUWE.

Frog schreef:Predatorprotomotherucking t rex
Avatar gebruiker
Prototype
Harder dan de rest
Donateur
Offline
 
Posts: 7474
Geregistreerd: do aug 01, 2013 11:57 pm
Woonplaats: The Void

Re: Open kaart spelen?

Berichtdoor Perry » ma mei 18, 2015 11:18 am

Ik ben niet achterlijk, mn moeder ook niet. Misschien werkt jouw aanpak in een achterstand buurt
@zelkkweek
Avatar gebruiker
Perry
Intensive Care Bear
DF God
Offline
 
Posts: 13266
Geregistreerd: do jul 21, 2011 6:03 pm
Woonplaats: Bij de buren in een boomhut.

Re: Open kaart spelen?

Berichtdoor Frog » ma mei 18, 2015 11:27 am

Wat is eigenlijk de rede dat je het wilt vertellen buiten dat ze eventueel het tasje gevonden heeft?

Ik vind openheid wel een streven, maar jij alleen heb enigszins inschatting vermogen of ze echt zich zo veel zorgen gaat maken, en of dat het inderdaad waard is.
Als de kan te groot is op veel zorgen en breuken in de relatie zou ik het niet doen.


Zal ze je geloven en vertrouwen hebben als je zegt van ik weet wat ik doe ik heb het beruik in de hand?
Zo ja ok, maar dan is mijn vraag heb je het gebruik daadwerkelijk zo onder controle dat je iig een hoop narigheid kan uitsluiten, of zo goed als probeert uit te sluiten?

Kijk het kan altijd een keer misgaan, maar als je verteld aan je moeder van ok ik doe drugs, ik weet wat ik doe geen zorgen Mamma,dan moet je jezelf ook wel kunnen houden aan die afspraken anders zou het vertrouwen wel eens een deuk(je) kunnen oplopen.

Ik ben van mening zo als ik het van hier lees denk ik dat jij je gebruik niet onder controle hebt, en je te vaak gebruikt om het recreatief te noemen.

Mij lijkt het beter te wachten met het te vertellen als je gebruik een stuk minder is, en je meer controle hebt over je gebruik, zo kan je het haar vertellen en laten zien dat het goed in je leven past, dan zullen haar zorgen hopelijk met de tijd minder worden.
Avatar gebruiker
Frog
Badass Junkie
Verbannen
 
Posts: 2111
Geregistreerd: vr nov 01, 2013 11:52 pm

Re: Open kaart spelen?

Berichtdoor FRESH » ma mei 18, 2015 11:34 am

Yoo :grin:

Ik denk dat deze kwestie lastiger lijkt dan dat het is?
1 ding is ontzettend belangrijk, en het belangrijkste dat ik lees in je post, is dat je ma onvoorwaardelijke liefde naar jou heeft. Je kan in mijn ogen dan ook weinig echt onwijs verkeerd doen, in die zin, je kan uiteraard totaal verkeerde keuzes maken, en die zijn misschien niet goed te praten, maar al met al zal je ma er mee kunnen leven (afgezien of dit haar verdriet doet of niet).

Eigenlijk moet je het omdraaien...jij moet er geen open kaart mee spelen. Jij gaat er beter niet uit jezelf over praten. Als ze veel om jou geeft, en echt het naadje van de kous wilt weten zal ze er uiteindelijk echt wel naar vragen hoor. Dan kun je het er altijd nog over hebben.

Overigens pleit het voor je dat het tasje zich niet in een "junkstatus" bevond. Mocht ze het daadwerkelijk hebben gezien, dan ziet het er in ieder geval enigszins verantwoordelijk uit zeg maar.
FRESH
Offline
 

Re: Open kaart spelen?

Berichtdoor Zelfkweek » ma mei 18, 2015 11:43 am

JongGeleerd schreef:Ik ben niet achterlijk, mn moeder ook niet. Misschien werkt jouw aanpak in een achterstand buurt
@zelkkweek


Lol boos omdat iemand de waarheid zegt? Aan jou posts op dit forum en uw adviesen zou ik eerder denken dat jij in een achterstand buurt woont of je er zal belanden als je mama je uit je huis kickt :roll2: :lol:

Ik zeg nergens dat je achterlijk bent maar uw reacties laten blijken van wel? :hulde:

ontkenning is beter dan een waarheid waar je iemand kapot van laten gaan, als ze je echt graag ziet dan.
Wat dan?
Avatar gebruiker
Zelfkweek
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 273
Geregistreerd: di mei 05, 2015 1:31 pm

Re: Open kaart spelen?

Berichtdoor MoonLiquid » ma mei 18, 2015 12:05 pm

Hmm.. ik heb iets soortgelijks gehad en ik had ook met een redelijke hoeveelheid drugs te maken dus, ik had zelf ook zoiets van onder z'n hoeveelheid iets bekennen vond ik ook niet echt een tof idee. Dus had ook gezegd dat het voor een vriendin was. Ik snap dat je moeder met z'n hoeveelheid wel kan schrikken.
Maar je kent je moeder het beste... dus weeg inderdaad af wat je toe geeft ( of wat niet). Schrijf van te voren op wat je wilt gaan zeggen zodat, je beter voorbereid bent.
@Zelfkweek Wat doe je eigenlijk hier als je bijna alleen maar kloteopmerkingen kan maken? Misschien bedoel je het wel goed maar,hier help je niemand mee.
Het leven is lijden.
Avatar gebruiker
MoonLiquid
Satans Puppy.
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1007
Geregistreerd: za jul 19, 2014 9:36 pm
Woonplaats: Nobody knows!

Re: Open kaart spelen?

Berichtdoor Druks » ma mei 18, 2015 12:11 pm

Ik denk dat je wel heel naïef moet zijn als moeder om te geloven dat die drugs 'voor een vriend zijn'. Het is echt numero uno in het boekje 'slechte drugs excuses'. Misschien doet de verwachting dat je moeder zo naïef is haar wel meer pijn?
Avatar gebruiker
Druks
huba buba
Moderator
Offline
 
Posts: 7282
Geregistreerd: ma nov 26, 2012 10:06 pm

Re: Open kaart spelen?

Berichtdoor Snater » ma mei 18, 2015 12:13 pm

Ik begrijp je wel hoor, JG.
Het is wel een last die van je schouders zakt als mams er van af weet, of ze dat tasje nou heeft gezien of niet.

Zoals Fresh al aangeeft, je moeder zal er waarsschijnlijk mee kunnen leven als je zo'n goede band met haar hebt, buiten eventueel verdriet om.
ik kan verder niet inschatten hoe jouw moeder tegenover dope staat. Ze weet al van je psychedelica gebruik af, dus het is niet compleet nieuw.

Ze zal het vervelend vinden, maar then again, moeders zijn een stuk slimmer en hebben meer door dan je denkt. Big chance dat ze voor dit tasjes-incident al vermoedens of enige knowledge had.
Avatar gebruiker
Snater
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 386
Geregistreerd: ma jul 08, 2013 2:20 pm
Woonplaats: Amsterdam

Re: Open kaart spelen?

Berichtdoor Zelfkweek » ma mei 18, 2015 12:46 pm

MoonLiquid schreef:@Zelfkweek Wat doe je eigenlijk hier als je bijna alleen maar kloteopmerkingen kan maken? Misschien bedoel je het wel goed maar,hier help je niemand mee.


Ik weet niet hoe oud jullie zijn en dat maakt me ook niet uit maar ik heb reeds in dezelfde situatie gestaan (en heb zelf ook kinderen) en zoiets opbiechten dat zal je zowieso derest van je leven blijven achtervolgen zelfs al heb je een goede relatie met je mama, kan alleen maar mijn mening/ervaring meegeven... als jij dat een klote opmerking vind tja best voor mij lees ze dan niet.

Het zal een last zijn die van jouw schouders zal vallen en die zal dubbel terecht komen op de schouders van je mama.

Stel in in de plaats van de ouder, uw kindje dat je hebt opgevoed met enkel het beste voorwendselen en dan komt hij leuk opbiechten "ja mama ik doe drugs enzo weetje, lekker speed, xtc, rc's" daar ga je aan kapot als ouder.

Als je zou gaan opbiechten aan je mama dat je een drugs probleem hebt en hulp wil dan zou ik zeker aanraden. maar als je er gewoon wil mee verder doen dan raad ik je dat zeker en vast af!

Het zeggen dat het van een vriendje was is maar een voorbeeld... :mrgreen:
Wat dan?
Avatar gebruiker
Zelfkweek
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 273
Geregistreerd: di mei 05, 2015 1:31 pm

Re: Open kaart spelen?

Berichtdoor frozentoast » ma mei 18, 2015 1:28 pm

Die ervaring heb jij misschien zelfkweek, maar er zijn ook wel ouders die zich realiseren dat de illegaliteit van drugs vooral komt door het weghouden van eigen verantwoordelijkheid over het gebruik van die drugs. En dat die stoffen dus evt. wel met verantwoordelijkheid gebruikt kunnen worden op eenzelfde manier als bij alcohol.

Dat gezegd hebbende zou ik het ook nooit durven, maar mijn ouders zijn nog redelijk in het ongewisse op een incidentje na. JG's moeder weet al dat hij zowat alle 'legale' dingen heeft geprobeerd dus het zal echt niet zo'n schok zijn als nu misschien verwacht wordt.
Avatar gebruiker
frozentoast
fa2 ouwe
Donateur
Offline
 
Posts: 2270
Geregistreerd: ma jul 16, 2012 11:45 pm
Woonplaats: zesde dimensie linksaf

Re: Open kaart spelen?

Berichtdoor Vinnie » ma mei 18, 2015 1:37 pm

nee de kaarten niet laten zien, of misschien een klein deel en kijken hoe ze reageert. ouders begrijpen bijzonder weinig van drugs dus grote kans dat je moeder denkt dat je een junk bent en dat ze je wil laten stoppen of zich onnodig grote zorgen om jou gaat maken. en bij alles wat er niet goed gaat (financieel en qua school) zal ze de drugs de schuld gaan geven en misschien gaan aandringen dat je de kliniek in moet of zo iets :s
of terwijl niet doen, wat niet weet wat niet deert. Vertel het lekker over 5 jaar als je de uni al af hebt gemaakt en een eigen baan hebt
Miss E schreef:Gaat liever als een dronken tokkie de boel op stelten zetten dan vogels spotten.
Avatar gebruiker
Vinnie
DF Addict
Offline
 
Posts: 5025
Geregistreerd: zo feb 26, 2012 1:26 am
Woonplaats: †G-Town †

Mama I l♡ve you

Berichtdoor Poseidon » ma mei 18, 2015 2:12 pm

Hoog spicegirl-gehalte deze toppik :-P

https://youtu.be./VsNbhwSXDB8
Wij willen onze blauwe luchten terug.
Avatar gebruiker
Poseidon
JeVader
In Memoriam
Offline
 
Posts: 10486
Geregistreerd: do maart 17, 2011 4:34 pm
Woonplaats: Liquid Universe

Re: Open kaart spelen?

Berichtdoor Perry » ma mei 18, 2015 5:02 pm

Bij het opbiechten van 4-AcO-DMT heb ik haar daarbij n A4tje gemaild met wat het is, wat het doet etc. Hierdoor had ze er direct een beeld bij. Later vroeg ze wel of ik t al gebruikt had, ja, bestel het dan nooit weer. Dat was de boodschap...
Avatar gebruiker
Perry
Intensive Care Bear
DF God
Offline
 
Posts: 13266
Geregistreerd: do jul 21, 2011 6:03 pm
Woonplaats: Bij de buren in een boomhut.

Re: Open kaart spelen?

Berichtdoor Partypipo » ma mei 18, 2015 5:16 pm

Mijn moeder maakt zich veel meer zorgen wanneer ik wodka ga drinken dan wanneer ik drugs ga pakken.
Ted Bundy schreef:Mochten quotes van mede df'ers in je onderschrift plaatsen weer 'in' worden. Dan is deze de mijne.
Avatar gebruiker
Partypipo
Doneer-meneer
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 4138
Geregistreerd: di sep 06, 2011 1:36 am

Re: Open kaart spelen?

Berichtdoor Borsl » ma mei 18, 2015 5:28 pm

Ik denk dat je je heel simpel moet afvragen of je meer te winnen of meer te verliezen heb bij eerlijkheid.

Vanuit eigen ervaring weet ik dat m'n moeder het al oude beeld van drugs heeft en ontzettend bezorgt is of ik niet ergens als een junkie in de goot beland. (Het enige wat ik weleens doe is XTC, Wiet, Truffels en een keertje 2-CB, maar goed).
Geloof me, dat is je eerlijkheid niet waart. Ik woon nog thuis en waar mn ouders vroeger vaak in de herfst- en voorjaarsvakantie op vakantie gingen (en ik een week alleen thuis was), doen ze dat nu niet meer omdat mn moeder bang is dat ik dan drugs ga gebruiken. Terecht overigens :mrgreen:

Als jij bijvoorbeeld verslaaft zou zijn dan is het beter om te vertellen omdat je dan simpelweg meer te winnen dan te verliezen heb. Ben je recreatieve gebruiker dan moet je die vraag voor jezelf beantwoorden...

Wat heb je te winnen? Een sterkere band misschien? Omdat je zo eerlijk bent?
Wat heb je te verliezen? Vertrouwen, een bezorgde moeder?
I dont know.
Avatar gebruiker
Borsl
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 30
Geregistreerd: di jul 03, 2012 8:40 pm

Re: Open kaart spelen?

Berichtdoor verneukeratief » ma mei 18, 2015 8:01 pm

Optie 2, obv
Avatar gebruiker
verneukeratief
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2981
Geregistreerd: di maart 08, 2011 5:09 pm
Woonplaats: Geel(B)

Re: Open kaart spelen?

Berichtdoor Frog » ma mei 18, 2015 10:06 pm

Partypipo schreef:Mijn moeder maakt zich veel meer zorgen wanneer ik wodka ga drinken dan wanneer ik drugs ga pakken.

Omdat ze weet dat je een alcoholist bent :beer:
Avatar gebruiker
Frog
Badass Junkie
Verbannen
 
Posts: 2111
Geregistreerd: vr nov 01, 2013 11:52 pm

Re: Open kaart spelen?

Berichtdoor Perry » di mei 19, 2015 7:07 am

www.patient.co.uk schreef:How can I tell if my child or my friend is using recreational drugs?
Some signs which MAY indicate somebody is using drugs include:

-They may become more moody or have mood swings. (But remember teenagers can be moody for lots of reasons!)
-They may start staying out later, or socialising with new friends.
-They may seem more tired, and have difficulty concentrating, or lose interest in the things they normally enjoy. Schoolchildren may start doing less well at school, or stop doing their normal hobbies. Adults may neglect their usual responsibilities.
-Sores around the mouth or nose.
-Losing their appetite.
-Odd things around the house, such as torn cigarette packets, small sealable plastic bags, silver foil, needle covers, empty aerosol cans.
-Needing more money, and nothing to show for it. Money in the house going missing.
-Regularly getting into trouble.
-Being more anxious or worried than normal.
-Bloodshot eyes, pupils bigger or smaller than usual.
-Unusual body smells.
-Shaking, poor co-ordination.

Source: http://www.patient.co.uk/health/recreational-drugs
Als m'n moeder deze site gelezen heeft :lol: Enige verschil is dat ik altijd honger heb en over 't algemeen vaste handen heb.

Op diezelfde site staat echter ook wat te doen betreffende stoppen:
Spoiler! :
How can I obtain help if I have a problem with recreational drugs?
You are not on your own. Lots of people have tried taking drugs, and needed help to stop. If you find you are using a drug more and more often, this may be the start of becoming dependent on it. If you keep wishing you hadn't afterwards, or find you are running into trouble in other areas of your life, there are lots of ways to get help. Think about why you are using the drugs, and see if that helps you work out how to stop. For example:

Is it because of pressure from other people? If so, you might be able to consider hanging out with other friends.
Is it because it makes you feel better about problems in your life? If so, you might be able to obtain help by talking about those problems with somebody.
Is it because you are bored? If so, you could look for a new hobby or skill to take up that would be healthier and enjoyable.
Is it because you can't stop because you crave more? If so, you might need help from one of the many organisations who help people quit.
There are lots of different ways of seeking help, it depends on you which might suit you the best. Sometimes it is helpful to talk to the people who care about you - your parents, your friends, your teacher, your GP, for example. There are several organisations that help people wanting to stop taking drugs. You can choose to contact them in various ways - online for live chat, or by email, or by phone, or by visiting in person. Or you can just read the information on their websites. Some of these, such as "Frank", "Turning Point", or "Know the Score", are listed below. Alternatively, your GP would be able to suggest the right place to go for help.

Don't be scared of telling people about your drug problem. They are likely to be relieved you want to do something to stop.

Helaas sluit dat niet aan bij mij. Er wordt benoemd dat het gebruik frequenter wordt, wat klopt, maar er staat duidelijk dat het m'n dagelijks leven negatief moet beïnvloeden. Waarom gebruik ik? Omdat ik het leuk vind, ja, ook enigszins verveling, maar voornamelijk, nu ik erover nadenk, omdat ik thuis thuis een hechte, speciale, jarenlang opgebouwde band heb en ook veel vrienden in de nabije omgeving.
Nu ik op mezelf woon word er van me verwacht dat ik maandag, woensdag en donderdag in Groningen samen ben met vrienden en in 't weekend met m'n thuis thuis vrienden. Dinsdag is mijn enige alleen dag en ik waardeer juist alleen tijd.
Wel lekker dat dit typen met mezelf me enigszins inzicht heeft gegeven in mijn situatie.
Avatar gebruiker
Perry
Intensive Care Bear
DF God
Offline
 
Posts: 13266
Geregistreerd: do jul 21, 2011 6:03 pm
Woonplaats: Bij de buren in een boomhut.

Re: Open kaart spelen?

Berichtdoor Verf » di mei 19, 2015 8:53 am

Mijn moeder heeft toen ze jong was zelf ook wel het één en ander uitgevreten, dat maakt dat ze niet de typische naïve moeder is en erg snel aan me ziet of ik iets heb gebruikt. Toen ik wat jonger was ben ik een paar keer echt enorm stoned thuis gekomen, een andere keer ben ik toen ik nog half strak was om 11u s'ochtends binnen gewandeld en gezellig beginnen ontbijten. Nu kan kan ik er mee lachen, maar destijds heb ik er echt enorme problemen mee gehad. Ondanks dat ze zelf geen heilig boontje was, blijf ik haar zoon en is ze in dat opzicht enorm beschermend. Véél ruzies, zelfs een verplicht psychiater bezoek (gewoon omdat ik door de politie was gepakt met wat wiet) later heeft ze er uiteindelijk vrede meegenomen en ben ik er erg open over. Maar geloof me, destijds was het echt absoluut geen pretje, ondertussen zit ik op de Universiteit en ziet ze ook wel dat het goed met me komt, dus of ik nu af en toe wat snoep dat vind ze niet meer erg. Laatst kwam ik terug thuis na een groot techno feest, zei ze "Je hebt toch zeker niet weer te véél drugs genomen?" dan antwoord ik lachend "Nee hoor mama, net genoeg.". Vorig weekend heb ik ook maar voor het eerst samen ene joint gerookt, maar toen ze pas wist dat ik blow en af en toe wat anders probeer wat dit echt volkomen ondenkbaar. Hoe openminded ze in het algemeen ook is, ik blijf haar zoon en ze had er erg moeilijk mee dat ik me "met zo'n dingen" bezig houdt. Kleine kanttekening, toen ze er achter kwam was ik ook echt wel een heel stuk jonger en een beetje de rebellerende puber, dat zal vast ook meegespeeld hebben bij haar houding destijds.
"Spijt is wat de koe schijt"
-Herman Brood
Avatar gebruiker
Verf
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 409
Geregistreerd: di maart 22, 2011 6:30 pm

Volgende

  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Drugs

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bing [Bot] en 3 gasten

Royal Queen Seeds banner