Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Paranoide?

Hier vind je alles wat niet bij één bepaalde drug hoort. Voor vragen over combinaties kun je het best in de subfora over de aparte drugs zoeken.

Paranoide?

Berichtdoor ZomaarIemand » do mei 05, 2011 12:54 pm

Hey allemaal,

Ik ben een jongen van 18. Volgens de dokters ben ik vroeger ooit tot "Autistisch" gelabeled, maar daar ben ik het zelf niet zo mee eens. volgens de doktoren heb ik "asperger".

Nougoed, verder heb ik eigelijk nergens last van. Ik heb een hoop vrienden en kennissen en voel me verder eigenlijk prima.

Ik ben rond mijn 14e begonnen met roken, waarna een blow snel volgde. 5 euro wiet, doe je dan een week mee en steeds laggen met mn maten.
Dit is erg lang door gegaan, ongeveer elk weekend wel een blowtje. Niet te veel want dan kon ik niet meer ontspannen.

Na verloop van tijd zijn er andere drugs bij gekomen, truffels, paddo's, MDMA (zowel kristallen als pillen), speed, cokaïne.

Redelijk vaak heb ik rond mijn 17e aan de XTC gezeten, harstikke leuk en fijn, om 6 uur 's nachts als een zombie rondlopen door mn woonplaats.

Maargoed, ik ben na verloop van tijd dus maar eens naar Masters of Hardcore gegaan, daar heb ik ontiegelijk veel pep gesnoven en heel veel pillen geslikt (voor mijn doen dan. 1 gram speed in mn neus en 4 pillen). Begon allemaal heel leuk en fijn en stuiterbal-achtig (rond.
Alleen rond 05:00 uur (begon met snuiven om 21:00 ) begon ik me wat kut te voelen. Brak, moe, naar. Op een gegeven moment begon ik paranoide trekjes te krijgen. Ik zat helemaal in mn eigen wereld en liep rond als een zombie. Ik was eigenlijk niet meer aanspreekbaar. Het leek net alsof iedereen naar me keek, over me praatte, me uitlagde. op een gegeven moment hoorde ik de mensen ook over me praten (alles wat ik deed, hoorde ik mn hoofd een stem zeggen dat het fout, stom, lelijk en slecht was). Ik wilde weg. Ik zocht mn vrienden op, en ik vertrouwen vroeg ik ze "Ey, is er iets ofzo? Het lijkt net alsof iedereen iets weet wat ik niet weet..."
Die gast was naar de klote dus die zegt lachend "haha nee man waar heb je het over".
Ik dacht "Jaja, lul, jij weet het ook..." Dus ik ging er vandoor, op naar een andere vriend. Daar weer hetzelfde riedeltje. Ik vertrouwde niemand meer, ik dacht dat ik mn broek ondergezeken had (ik voelde het zelfs, ik durfde alleen niet te kijken omdat iedereen dan zag dat ik er naar keek.. Ik weet niet, ik durfde niet te kijken of te voelen). momenten dat ik wel voelde of keek was het gewoon droog.
Maargoed, daarna zijn we naar buiten gegaan, en iedereen had het over me, iedereen zat me aan te kijken, het hele feest kende "die jongen die in zn broek gepist had". Ik werd helemaal gek
Daarna 4 uur in de bus terug gezeten, daar heb ik eigenlijk alleen maar aangehoord hoe mensen over me praten, ik negeerde alles.

Daar heb ik erg lang last van gehad - ik heb het eerst mijn vrienden niet verteld maar na verloop van tijd toch bedacht dat ik paraoide was geworden. Een vriend van me had precies hetzelfde (ook alsof hij in zn broek gezeken had), dat stelde me opzich wel gerust.Goed, nu mijn echte probleem:
Elke keer als ik blow krijg ik dit gevoel weer. Een ongemakkelijk gevoel, waarbij ik denk dat mn vrienden me aan het naaien zijn, elke opmerking die ze maken voel ik me aangevallen door, ze doen dingen achter mn rug om, kortom - ik vertrouw ze niet. Ik wil ze heel graag vertrouwen en als ik nuchter ben doe ik dat ook, maar als ik geblowed heb voel ik me zooo kut.
Nou lijkt het bijna zo alsof ze zeggen "Hey kerel, ben je stoned?" En als ik dan ja zeg, dan weten ze het zeker en dan zeggen ze slechte dingen over me en lachen ze me uit, alsof ze me gek willen hebben..

Ik weet diep van binnen dat het niet zo is maar ik krjig het niet uit mn kop.

Ik heb het op internet opgezocht en ALLE symptomen heb ik dus van een "paranoide persoonlijkheidsstoornis"

Symptomen:
Het zodanig wantrouwen of als verdacht beschouwen van anderen dat hun motieven worden gezien als kwaadwillend. De stoornis begint in de puberteit of jonge volwassenheid en doet zich voor als sprake is van vier of meer van de volgende gevallen:
De persoon vermoedt zonder voldoende aanleiding dat anderen hem of haar misbruiken, schaden of misleiden.
De persoon heeft sterke, onterechte twijfels over de loyaliteit of betrouwbaarheid van vrienden of kennissen.
De persoon is terughoudend bij het in vertrouwen nemen van anderen vanwege de ongegronde angst dat de informatie ten nadele van hem of haar wordt gebruikt.
De persoon ziet denigrerende of bedreigende betekenis in onschuldige opmerkingen of gebeurtenissen.
De persoon koestert wrok en is niet vergevingsgezind over beledigingen, lichamelijk letsel of kleineringen.
De persoon ziet aanvallen op zijn of haar persoon of reputatie die anderen niet opvallen, reageert kwaad of gaat in de tegenaanval.
De persoon heeft regelmatig ongegronde verdenkingen over de trouw van zijn of haar echtgeno(o)t(e) of seksuele partner.


Dus.. Eigenlijk mijn vraag of daar nou een verklaring voor is.. Of mensen het hier kennen, en of iemand weet hoe ik er vanaf kan komen.

Ik weet in elk geval zeker dat ik ga stoppen met blowen..
ZomaarIemand
Newbie
Offline
 
Posts: 12
Geregistreerd: do mei 05, 2011 12:53 pm

Re: Paranoide?

Berichtdoor Elfquest » do mei 05, 2011 1:16 pm

Heb je er alleen last van als je drugs gebruikt of pas geleden gebruikt hebt? Dan kan het goed daarmee te maken hebben. Je zal de eerste niet zijn die para wordt van drugs. Vooral Coke en Speed staan erom bekend, maar van blowen heb ik het ook al vaker gehoord. Ik denk niet dat je bang hoeft te zijn dat je nu meteen een paranoide persoonlijkheidsstoornis hebt. Ik denk wel dat je een kwetsbaarheid hebt en dat het beter voor je is om geen drugs meer te gebruiken, want anders zou je misschien wel een stoornis kunnen ontwikkelen.
Ga je mee verdwalen? Ik weet de weg.
Avatar gebruiker
Elfquest
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 658
Geregistreerd: di feb 22, 2011 6:21 pm

Re: Paranoide?

Berichtdoor Bal0en » do mei 05, 2011 1:39 pm

Het is geen persoonlijkheidsstoornis want de oorzaak is drugs; een persoonlijkheidsstoornis krijg je niet van drugs.
Avatar gebruiker
Bal0en
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 212
Geregistreerd: di apr 12, 2011 7:54 pm

Re: Paranoide?

Berichtdoor Svstoned » do mei 05, 2011 3:22 pm

Hoe minder zelfvertrouwen je hebt hoe rapper je paranoid word, en een truukje om minder para te worden eenmaal als het begint is tegen jezelf zoiets zeggen van; 'hey dat ben ik en ik had even overdreven met de hoeveelheid drugs ik in mijn snoet draaide maar als het je niet aanstaat kun je altijd mijn ballen komen likken.'
Werkte altijd voor ik toen ik vroeger ook soms hevig para werd, gebeurde meestal bij mijn vrienden en nu gebeurt het nergens nooit meer omdat ik dat truukje altijd toepaste, maarja dat kwam uit zelf ondervinding dus het kan ook zijn dat dat niet bij iedereen werkt.


Maar in jouw geval zou ik stoppen met alles behalve wiet en daardan ook heel erg mee verminderen, het is eigenlijk heel simpel zolang je genoeg zelfvertrouwen hebt.

Edit: Mensen worden niet paranoid door de drugs maar door de wetten, straffen en vooroordelen die eraan verbonden zijn, zou je niet?

We worden toch niet paranoid van alcohol? Nee hoor, van alcohol denk je zelf precies het tegenovergestelde.
Als je dronken bent ben je alles but paranoid en iedereen mag weten dat je dronken bent.
Pascal schreef:Is Vinz nou een stuk stront of een ruziestoker? :|


Mankind created God in it's image.
:woeh:
Avatar gebruiker
Svstoned
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 117
Geregistreerd: wo mei 04, 2011 5:09 pm
Woonplaats: In mijn kop

Re: Paranoide?

Berichtdoor TOK » do mei 05, 2011 3:31 pm

. Je zal de eerste niet zijn die para wordt van drugs. Vooral Coke en Speed staan erom bekend, maar van blowen heb ik het ook al vaker gehoord.


juist. zolang je het hebt als je drugs gebruikt hebt dan komt het daar vandaan, en zou ik als ik jou was sowieso zorgen verre van die drugs te blijven. Als het je ook in nuchtere toestand overkomt zou ik toch ergens aan de bel trekken (persoonlijk in eerste instantie gewoon de huisarts, die kan je altijd doorverwijzen). in ieder geval denk ik dat het goed is om je te realiseren dat dit je overkomt, en dat je dus in ieder geval nog eens heel goed nadenkt over waarom iemand zo iets zou doen als je zulke paranoïde gedachtes hebt.
BEWARE
Today: The Doctor
Tomorrow: You
TOK
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 101
Geregistreerd: za apr 02, 2011 9:02 pm
Woonplaats: ongeveer hier

Re: Paranoide?

Berichtdoor Tisjeboy » do mei 05, 2011 3:32 pm

Svstoned schreef:Hoe minder zelfvertrouwen je hebt hoe rapper je paranoid word, en een truukje om minder para te worden eenmaal als het begint is tegen jezelf zoiets zeggen van; 'hey dat ben ik en ik had even overdreven met de hoeveelheid drugs ik in mijn snoet draaide maar als het je niet aanstaat kun je altijd mijn ballen komen likken.'
Werkte altijd voor ik toen ik vroeger ook soms hevig para werd, gebeurde meestal bij mijn vrienden en nu gebeurt het nergens nooit meer omdat ik dat truukje altijd toepaste, maarja dat kwam uit zelf ondervinding dus het kan ook zijn dat dat niet bij iedereen werkt.


Maar in jouw geval zou ik stoppen met alles behalve wiet en daardan ook heel erg mee verminderen, het is eigenlijk heel simpel zolang je genoeg zelfvertrouwen hebt.

Edit: Mensen worden niet paranoid door de drugs maar door de wetten, straffen en vooroordelen die eraan verbonden zijn, zou je niet?

We worden toch niet paranoid van alcohol? Nee hoor, van alcohol denk je zelf precies het tegenovergestelde.
Als je dronken bent ben je alles but paranoid en iedereen mag weten dat je dronken bent.


Dat klinkt best wel para.
Avatar gebruiker
Tisjeboy
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 734
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 11:38 pm

Re: Paranoide?

Berichtdoor Svstoned » do mei 05, 2011 3:55 pm

Tisjeboy schreef:
Svstoned schreef:Hoe minder zelfvertrouwen je hebt hoe rapper je paranoid word, en een truukje om minder para te worden eenmaal als het begint is tegen jezelf zoiets zeggen van; 'hey dat ben ik en ik had even overdreven met de hoeveelheid drugs ik in mijn snoet draaide maar als het je niet aanstaat kun je altijd mijn ballen komen likken.'
Werkte altijd voor ik toen ik vroeger ook soms hevig para werd, gebeurde meestal bij mijn vrienden en nu gebeurt het nergens nooit meer omdat ik dat truukje altijd toepaste, maarja dat kwam uit zelf ondervinding dus het kan ook zijn dat dat niet bij iedereen werkt.


Maar in jouw geval zou ik stoppen met alles behalve wiet en daardan ook heel erg mee verminderen, het is eigenlijk heel simpel zolang je genoeg zelfvertrouwen hebt.

Edit: Mensen worden niet paranoid door de drugs maar door de wetten, straffen en vooroordelen die eraan verbonden zijn, zou je niet?

We worden toch niet paranoid van alcohol? Nee hoor, van alcohol denk je zelf precies het tegenovergestelde.
Als je dronken bent ben je alles but paranoid en iedereen mag weten dat je dronken bent.


Dat klinkt best wel para.


But do not let your mind deceive you! :p
Nor your eyes... or any of your senses for that matter.

Warning: Any conclusions you might draw from this message are invalid!
Pascal schreef:Is Vinz nou een stuk stront of een ruziestoker? :|


Mankind created God in it's image.
:woeh:
Avatar gebruiker
Svstoned
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 117
Geregistreerd: wo mei 04, 2011 5:09 pm
Woonplaats: In mijn kop

Re: Paranoide?

Berichtdoor herejezus » do mei 05, 2011 3:58 pm

Stop eerst een hele maand volledig met de drugs, en kijk dan of je nog steeds vindt dat je een paranoïde persoonlijkheidsstoornis hebt. Mensen met een paranoïde persoonlijkheidsstoornis kunnen hun paranoia vaak niet relativeren, en gaan in die nare gedachtegangen mee. Dat maakt vaak dat ze het erg naar vinden als men ze beticht van een persoonlijkheidsstoornis.
Iemand boven mij zei het al: jouw paranoïde gedachtegangen komen door de drugs, en de enige manier om die paranoïde te stoppen is te accepteren dat je paranoïde wordt van drugs, en dat je beter kunt minderen, of een andere hobby zoeken.
Verslaving is niet voor iedereen weggelegd. Voor mij wel. Dus ik vermijd alles wat met drugs te maken heeft. Logisch.
herejezus
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2053
Geregistreerd: za maart 12, 2011 9:13 pm

Re: Paranoide?

Berichtdoor ZomaarIemand » do mei 05, 2011 4:59 pm

Hmm es kijken wat er gebeurd als ik helemaal niks meer doe :(
Wel balen zo net t begin van de vakantie. Leek me wel weer leuk om lekker 'snachts te wappen :P
ZomaarIemand
Newbie
Offline
 
Posts: 12
Geregistreerd: do mei 05, 2011 12:53 pm

Re: Paranoide?

Berichtdoor SjaakT » do mei 05, 2011 6:49 pm

Zoals je zelf al aangaf: Als je para wordt van drugs gebruik, dan is het niet leuk om 'snachts te wappen, aangezien je dan gewoon para wordt ipv het leuke effect te ervaren.
Avatar gebruiker
SjaakT
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1139
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 4:53 pm

Re: Paranoide?

Berichtdoor Einstein » do mei 05, 2011 7:11 pm

Stop een maand/meerdere maanden met uppers en wiet, dan zien we verder.
Did: espresso, energy drink, jenever, sigaren
To do: meer espresso, energy drink, jenever en sigaren

Geloof het of niet, het heeft mijn derde oog geopend; ik zie wat ik zie in slowmotiondimensies
Avatar gebruiker
Einstein
Koos Kansloos
Donateur
Offline
 
Posts: 11460
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:57 pm
Woonplaats: Een filiaal bij u in de buurt

Re: Paranoide?

Berichtdoor ZomaarIemand » vr mei 06, 2011 8:45 am

Ik heb t voornamelijk als ik blow, maar het is pas echt erg als ik flink wat genakt heb..
ZomaarIemand
Newbie
Offline
 
Posts: 12
Geregistreerd: do mei 05, 2011 12:53 pm

Re: Paranoide?

Berichtdoor SjaakT » vr mei 06, 2011 3:06 pm

Stoppen voor een tijd dus!
Avatar gebruiker
SjaakT
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1139
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 4:53 pm

Re: Paranoide?

Berichtdoor Dopey » vr mei 06, 2011 3:40 pm

ZomaarIemand schreef:Ik heb t voornamelijk als ik blow, maar het is pas echt erg als ik flink wat genakt heb..


Zoals al eerder gezegd is staan uppers hierom bekend, maar ook wiet kan hiervoor zorgen.
Beter stop je gewoon (een lange tijd) voordat je zwaar schizo bent.
Als je na een flinke periode weer wilt beginnen, wat ik je op zich niet aanraad, begin dan met kleine hoeveelheden in een vertrouwde, rustige omgeving en niet ergens tijdens het uitgaan met fuckin' veel mensen.
8===D~~
Avatar gebruiker
Dopey
x Straight x Edge x
Donateur
Offline
 
Posts: 3423
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 12:39 pm

Re: Paranoide?

Berichtdoor Azgaza » vr mei 06, 2011 3:49 pm

Ik ken meerdere mensen die paranoïde werden van te veel / te sterke wiet; waar onder iemand die in 7 jaar bijna dagelijks blowen nooit last had tot hij eens een keer wisselde naar flink wat sterkere wiet maar zijn joints niet lichter draaide, toen had hij dus toch last van klassieke paranoïa; onder andere dat mensen hem aanstaarden overal, dat mensen hem uitlachten, dat iedereen iets wist wat ze hem niet vertelden en dat mensen zijn gedachtes zouden kunnen zien of iedereen die een blik op hem worp een hele gedefinieerde mening over hem zou hebben (vooral zijn eigen onzekerheden etc.); ik heb toen veel met hem gepraat en hij is tijdelijk gewisseld van sterke wiet naar lichte hasj en daarna kwam het eigenlijk vrij snel goed; hij blowt nog steeds (lichtere joints nu) maar heeft er nooit meer last van gehad. Ik kan me er voor mezelf nog steeds weinig bij voorstellen (wordt juist altijd heel relaxed van wiet en hasj) maar ik rook ook geen extreem dikke joints en ik heb weinig onzekerheden en sinds ik een paar vrienden heb die er para van werden ben ik ook wel voorzichtiger met hoeveel ik op een dag rook; gewoon voor het geval dat (lijkt me zonde als iets wat normaal zo ontspannend is ineens het tegenovergestelde doet, dus ga ik het ook niet uitlokken :) )

Punt van mijn verhaal is; para worden van wiet is volgens mij niet zó zeldzaam, gebeurt best makkelijk, en het beste idee lijkt me flink minderen / goede pauze van de cannabis nemen.

Aliens take me home.

Tune up, turn around, drop in.
Avatar gebruiker
Azgaza
onKet
Donateur
Offline
 
Posts: 1005
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 6:11 pm
Woonplaats: Orion

Re: Paranoide?

Berichtdoor Tripper » vr mei 06, 2011 4:07 pm

SjaakT schreef:Stoppen voor een tijd dus!


+1
DMT
Avatar gebruiker
Tripper
(ʘ_ʘ)
Donateur
Offline
 
Posts: 875
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 4:43 pm
Woonplaats: Utrecht

Re: Paranoide?

Berichtdoor Oppepper » vr mei 06, 2011 4:12 pm

Van wiet word ik ook altijd para, vooral als ik 's-avonds in de trein zit op de een of andere manier.
'Ik zeg altijd maar: beter opbranden dan uitdoven.'
-Jules Deelder
Avatar gebruiker
Oppepper
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 702
Geregistreerd: di feb 22, 2011 6:31 pm

Re: Paranoide?

Berichtdoor herejezus » vr mei 06, 2011 5:09 pm

Azgaza schreef:Ik ken meerdere mensen die paranoïde werden van te veel / te sterke wiet; waar onder iemand die in 7 jaar bijna dagelijks blowen nooit last had tot hij eens een keer wisselde naar flink wat sterkere wiet maar zijn joints niet lichter draaide, toen had hij dus toch last van klassieke paranoïa; onder andere dat mensen hem aanstaarden overal, dat mensen hem uitlachten, dat iedereen iets wist wat ze hem niet vertelden en dat mensen zijn gedachtes zouden kunnen zien of iedereen die een blik op hem worp een hele gedefinieerde mening over hem zou hebben (vooral zijn eigen onzekerheden etc.); ik heb toen veel met hem gepraat en hij is tijdelijk gewisseld van sterke wiet naar lichte hasj

Lichte hasj? Hoe heten tegenwoordig de lichtere hasj soorten? Ik word altijd paranoïde van wiet, en de tijd daarna voel ik me altijd dromerig, alsof de werkelijkheid anders bij me binnenkomt. Nu moet ik zeggen dat ik altijd de weed puur rookte, en nooit op de soort weed heb gelet :woeh:
Verslaving is niet voor iedereen weggelegd. Voor mij wel. Dus ik vermijd alles wat met drugs te maken heeft. Logisch.
herejezus
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2053
Geregistreerd: za maart 12, 2011 9:13 pm

Re: Paranoide?

Berichtdoor Azy » vr mei 06, 2011 5:27 pm

Soms word ik wel eens wat para als ik heel stoned rondloop. Ik heb gelukkig ook altijd wel onmiddellijk door dat dit volledig irrationeel is, en ik vind het wel een grappige mindfuck dan. Echt paranoïde vind ik het dus niet, omdat ik er niet naar handel en het onmiddellijk doorheb. Verder dan dingen in het donker fout zien of denken dat mensen staren gaat het ook niet, schud het ook direct van me af.

Als je rationeel denkt weet je toch dat het niet zo is? (natuurlijk is dat dan net het probleem bij paranoia mensen zeker). Als je er echt last van hebt, en je hebt het gelukkig nog door is het zeker aangeraden een tijdje te minderen/stoppen. Als je eens blowt hou het dan op een licht soortje, merk je dat het niet goed valt kan je best even stoppen. Je hebt het precies zelf allemaal al wel goed door.
Avatar gebruiker
Azy
Donateur
Offline
 
Posts: 1950
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 6:56 pm

Re: Paranoide?

Berichtdoor Ciakranar » vr mei 06, 2011 6:24 pm

@ Azymuth: jep, dat is hoe het gaat in de gevorderde staat van zelfverzekerdheid :P.
Vroeger werd ik ook bijna altijd lichtelijk para van wiet. Maar dan vooral met betrekking tot hypochondrie, vrezen dat je op dat moment op 100 manieren dood kunt gaan door iets irreëels. Bij mij kwam het met de leeftijd (wat ook vrij normaal schijnt te zijn), dus het is ook mogelijk dat het bij jou ook zo ligt. Verpest iig niet de ontwikkeling van je hoofd door je para-heid nog meer te blijven pushen met drugsgebruik terwijl je zelf ook al WEET dat het nu niet goed voor je is. En als je het gebruikt om de dagelijkse realiteit te ontsnappen (ik kan geen andere reden voor jouw drugsgebruik verzinnen) dan adviseer ik je om naar een psych toe te stappen ofzo. Misschien kun je, in ieder geval voor een (flinke?) tijd op alternatieve manieren een fucking leuke avond beleven :).
Done: LSD, paddo's, truffels, DMT, 2c-b, ketamine, N2O, N2O 2.0, alcohol, wiet, MDMA, diazepam, temazepam, oxazepam, midazolam, alprazolam, lorazepam, 4-AcO-DMT, caffeïne

To do: DXM, PCP, ayahuasca, flunitrazepam, opium
Avatar gebruiker
Ciakranar
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 213
Geregistreerd: ma feb 28, 2011 8:46 pm

Re: Paranoide?

Berichtdoor ZomaarIemand » vr mei 06, 2011 8:36 pm

Nouja, mijn drugsgebruik is voor een deel verveling, voor een deel omdat ik dan lekker creatief word (ik maak muziek), en voor een deel smoked iedereen waar ik mee chill dus dan neem ik regelmatig een hijs mee.. Grappige is dat ik redelijk zelfverzekerd ben, en dat ik mensen die bad gaan (of parra worden) ook altijd gerust kan stellen door ze te vertellen dat het tussen hun oren zit, dat het de drugs is..

Dat heb ik ook gekund toen ik voor het eerst met psychedelische drugs aan de slag ging, mn eerste keer truffels (atlantis), was om 20:00 super lekker weer
en om 20:30 was ik echt aan het trippen
en om 21:00 begon een zieke storm waarvoor zelfs een weeralarm was afgegeven... Regen, hagel, storm, bomen die omwaaien, zand dat opwaaide in mn ogen.. Zelfs toen heb ik mezelf nog in de hand weten te houden en heb ik erom kunnen lachen.. Dat lukt me nu niet meer. Sinds die ene keer parra op Masters of Hardcore kan ik gewoon niet meer smoken... Ik krijg die gedachtes gewoon niet uit mn kop.

Mn maatje (die ik daar 2 uur al niet had gezien) vertelde me dat hij me tegen kwam en dat ik als een zombie langsliep, hij sprak me aan en tikte me aan en ik keek hem heel glazig aan en toen liep ik weer door (terwijl ik normaal mijn maten bespring als ik wappie ben)
echt heeeeel gaar
ZomaarIemand
Newbie
Offline
 
Posts: 12
Geregistreerd: do mei 05, 2011 12:53 pm

Re: Paranoide?

Berichtdoor Pff » za mei 07, 2011 3:12 pm

Ik denk dat het meer komt omdat je meer in je eigen wereldje gaat zitten. Daardoor kun je minder controle uitoefenen op andere en kan dat omslaan in angst. Angst voor achterdocht in jouw geval.
Of je moet open kaart hierover spelen zodra het zich voort doet of je moet gewoon van dat spul afblijven. Anders kom je er denk ik niet snel van af.

En het zit uiteindelijk allemaal tussen je oren.
Reality is for people who can't handle drugs
Avatar gebruiker
Pff
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 216
Geregistreerd: vr maart 11, 2011 4:18 pm

Re: Paranoide?

Berichtdoor Exceptional » za mei 07, 2011 3:16 pm

Van de symptomen, van paranoïde persoonlijkheidsstoornis, kan ik ook wel bijna alles aanvinken vanuit de tijd dat ik nog (veel) wiet rookte.
Don't ask me nothing about nothing, I just might tell you the truth.
Avatar gebruiker
Exceptional
Cynic
Donateur
Offline
 
Posts: 3568
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:47 pm

Re: Paranoide?

Berichtdoor Ketalar » za mei 07, 2011 4:02 pm

Internet gebruiken als zelfonderzoek is een slecht plan. Volgens internet zou ik al lang dood moeten zijn denk ik. Lijkt me niet dat je paranoÏde persoonlijkheidsstoornis hebt, want je hebt er geen last van als je nuchter bent ( prijs je gelukkig!). Speed is bekend dat het je enorm paranoïde kan maken. Als je nog van plan bent ooit speed te gebruiken: vitamientjes, fruit, proberen slapen en goed eten. Zuivere drugs gebruiken (heb al vaak gehoord dat met caffeïne vermengde speed paranoia versterkt). En natuurlijk ook geen overdreven hoeveelheden gebruiken. En niet te lang wakker blijven.


Als op een bepaald moment wiet 'a relax ' valt: een tijde stoppen. Voelde me ook een tijde totaal niet meer relaxt met wiet op ( ging letten op hoe je staat, naar de mensen om je heen enzo). Opgelost met een tijdje fel te minderen met blowen.

Dus: Tolerance break nemen, een paar weken/maand geen wiet meer roken. Daarna wordt het weer zoals vroeger. Niet te vaak blowen en wat minder opgefokte wiet roken. En speed met verstand gebruiken.
Miss PsYchedelic
you rush through my system...You are what you take
Avatar gebruiker
Ketalar
Professionele tamzakkerij
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 795
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 10:15 pm

Re: Paranoide?

Berichtdoor ZomaarIemand » za mei 07, 2011 9:13 pm

Oke, nouja van de verhalen die ik hier zie klopt mijn analyse aardig.

Ik ben altijd erg voorzichtig met drugs en ga er verstandig mee om.. Altijd goed voorbereid zijn, alleen iets doen waar ik op dat moment klaar voor denk te zijn

ik denk dat ik gewoon meer een psychonaut ben :lol:

Liever een avond flink wat paddo's dan een nacht aan de snats
ZomaarIemand
Newbie
Offline
 
Posts: 12
Geregistreerd: do mei 05, 2011 12:53 pm

Re: Paranoide?

Berichtdoor Flameon » zo mei 08, 2011 2:11 am

Gewoon even stoppen, je lichaam en geest de tijd geven om te cleanen en dan denk ik dat het goed komt
Avatar gebruiker
Flameon
Donateur
Offline
 
Posts: 2315
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:19 pm
Woonplaats: Bouwde dit forum mee op. Nu niet meer actief

Re: Paranoide?

Berichtdoor XM77 » ma mei 09, 2011 11:04 am

ZomaarIemand schreef:ik denk dat ik gewoon meer een psychonaut ben :lol:

Liever een avond flink wat paddo's dan een nacht aan de snats


Dat is ook veel beter. Ik wil niemand die speed gebruikt veroordelen, maar speed is imo nogal hersenloze rommel waar je niets van leert, terwijl psychedelica (zoals dus paddo's) daadwerkelijk psychologische groei kunnen bevorderen. Daarnaast zijn de meeste psychedelica (ok, behalve MDMA) vrij onschuldig voor je lichaam, da's een bijkomend voordeel.

Toen het een tijdje minder met me ging (o.a. vanwege een bad trip op truffels) heeft een volgende trip geholpen om dat te verwerken. Misschien helpt dat bij jou ook, al zou ik niet te snel grijpen naar meer drugs om drugsproblemen op te lossen.

Blijf in ieder geval voorlopig van de speed af, en liever ook van de cannabis, want dat is ook redelijk berucht om de neiging paranoïde gedachtes, flashbacks en andere vervelende dingetjes te veroorzaken.
XM77
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 246
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 2:41 pm

Re: Paranoide?

Berichtdoor ZomaarIemand » ma mei 09, 2011 2:28 pm

Hmm ja.. Nou moet ik zeggen dat ik laatst wel erg dronken was en iets heb gedaan wat moraal gezien echt niet kan (zo erg is het niet maar is het zwaar beschamend en vertrouwensslopend) dus daar zit ik ook nog wel een beetje mee, ook als ik nuchter ben.

Ik krijg als ik smoke dan de ideeën dat ze het wel weten wat ik heb gedaan en me express zitten te hinten enzo..
Af en toe dan zegt iemand wat dat heel erg in de buurt komt en dan lijkt er wel iets te knappen in mn hoofd.. Zo ziek gevoel is dat. Een soort warme paniekerige roes die als een vloedgolf door mn lijf heen raast, zoiets van "KLAAR. 100%. VOORBIJ. ZE WETEN HET. OVER. ZEKERWETEN." echt een soort kortsluiting lijkt het wel..

Misschien werkt het ook niet echt bevorderlijk dat ik net cold turkey ben gestopt met roken, van 2 pakjes zware van nelle per week naar niks.
ZomaarIemand
Newbie
Offline
 
Posts: 12
Geregistreerd: do mei 05, 2011 12:53 pm

Re: Paranoide?

Berichtdoor Deviance » ma mei 09, 2011 2:48 pm

Bij een truffel trip had ik na een heel kort gesprek met een huisgenote - wat nergens over ging - het idee dat ze vanaf nu een totale afkeer van me had, me raar vond en ik haar nooit meer in de ogen zou kunnen kijken. Ik heb daar tijdens die trip echt een uur mee gezeten, en als ik er aan terug denk voel ik nog dat intens ongemakkelijke ''ik heb het nu echt helemaal verneukt'' gevoel. Ik kon echt aan helemaal niets anders denken. Vriend van me wist ook totaal niet wat ik bedoelde, want hij stond erbij toen ik met haar praatte en er was dus helemaal niets gebeurd.

Tjah. Drugs.
Het kan verkeren
Avatar gebruiker
Deviance
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 236
Geregistreerd: zo apr 03, 2011 8:37 pm

Re: Paranoide?

Berichtdoor ZomaarIemand » ma mei 09, 2011 3:17 pm

They fuck with your mind :D

Dat gevoel is eigenlijk precies het tegenover gestelde van je "HET" paddo gevoel (even dat moment dat alles klopt, alles goed is, je hebt alles door, je weet het, it all makes sense) maar dan negatief.
ZomaarIemand
Newbie
Offline
 
Posts: 12
Geregistreerd: do mei 05, 2011 12:53 pm

Volgende

  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Drugs

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten

Royal Queen Seeds banner